Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Najde se tady čerstvá maminka? Jmenuju se Danča, je mi 25 let a mám 2,5 měsíčního synka. V létě jsme se přestěhovali do Liberce, tak zatím nikoho neznám, ale ráda poznám
S malým chodíme na vycházky a ráda bych i měla někoho známého na podnikání dalších aktivit - cvičení s mimčem, plavání,… Tak snad někoho poznáme ![]()
Do měsíce budu taky prvo-maminkou
je mi též 25let, z Liberce jsem jen čerstvě přestěhovaná za Jablonec, což je ale co by kamenem dohodil ![]()
Ahoj. Tak to je paráda, že se Ti to blíží:) A kde budeš rodit? Já jsem rodila v Jablonci, protože to máme z Kunratický blízko a četla jsem spoustu kladných recenzí. Jinak já jsem rodila o 3,5 týdne dřív, tak aby ses nedivila ![]()
Ahoj, já z Liberce sice nejsem, ale @barca0140 jo a má čerstvě narozený miminko. Je to taky mladá maminka a skvělá holka. ![]()
Baru, snad nevadí, že jsem tě označila.
![]()
@triada Děkuju za zprávu
Tak já počkám, jestli se ozve sama, abych ji neuháněla ![]()
Ahojky, já jsem Bára, je mi 21let a bydlím v Liberci-Rochlicích..Chlapeček se nám narodil 1.11.2013-o měsíc dříve, ale je to veliký šikulka.. ![]()
@barca0140 Ahoj:) Tak to jsi opravdu čerstvá maminka
Gratuluju a je fajn, že je to šikulka:) Nám se malej narodil 25.8., taky o skoro měsíc dřív. Teď už je s ním sranda, chcechtá se, vnímá a pase koníčky. Prostě paráda. A porod v pořádku? Já jsem z Kunratický ![]()
Ahoj,
jsem ráda, že jsi sem napsala, protože úplně stejný inzerát jsem sem chtěla napsat já. Já mám také synka, je mu teď tři a půl měsíce, jmenuje se Vojtíšek. Jsem na mateřské moc šťastná, a ke štěstí už mi chybí jen přítelkyně, která má podobné radosti i starosti. Chodím ráda do mateřského centra Krteček, kde jsou besedy na různá témata zdarma, také jsme onehdy byli na cvičení pro děti v mateřském centru Beruška, mají tam i skupinu ležících dětí a byla to vážně zábava. Bylo by fajn jít na takové akce s někým, nebo třeba do nákupního centra na kafíčko a pokec. Je mi třicet, jsem učitelka a ráda poznávám nové lidi. Tak co? Vyrazíme někam? Tereza ![]()
@tereza-vojtisek Ahoj
Jsem ráda, že ses ozvala. Koukám, že tedy máme stejně staré chlapečky a to je paráda. O Berušce už jsem četla, ale nechtělo se mi nikam před očkováním, takže jsme zatím žádné cvičení nepodnikli a to víc jsme venku. Ale ráda bych to zkusila. Sice má teď malej problémy s bříškem, že ho občas docela bolí a hrozně pořád tlačí a prdí, ale třeba by měl zrovna dobrou náladu
A odkud jsi? My jsme ze sídliště Kunratická… Jinak můj manžel je taky učitel ![]()
Ahoj,
tak to je super. Do té Berušky na cvičení se chodí od tří měsíců, ale já tam budu chodit častěji až po novém roce, protože je to přece jen náročnější a Vojtík toho tolik neumí a byl tam nejmladší. Ještě se nepřevalil na bříško, tak ho chci trochu popostrčit, aby víc trénoval zádíčka.
Koukám, že máte problémy s prdíky, my jsme si s nimi také užili své, většinou jsme musela udělat všechny procedury, aby se mu ulevilo, takže jsem chovala a drncala, natírala bříško mastí Pupík, dělala masáže po směru hodinových ručiček, bral Espumisan nebo Infacol, cvičili jsme nožičkama a tlačila jsem mu stehýnky na bříško, třikrát jsme použili i rektální rourku. Ale po třech měsících už je to výrazně lepší, asi je to tím, že je aktivnější a taky už ví, jak zatlačit. Ale bylo to krušné a každá mamka má můj obdiv, když se z toho nezblázní. ![]()
Já jsem původně z Prahy, ale v únoru jsem si tu koupila byt na hypotéku a s rostoucím břichem ho rekonstruovala, bylo to docela dobrodružné, mám zábavné fotografie, jak v osmém měsíci vrtám poličky a spáruji dlažbu. Teď už to je v podstatě hotové, jen koupelna nemá hotové obklady, protože si tam dělám mozaiku s mořskou tematikou, tak to dělám po centimetrech večer, když malej usne.
Bydlíme v ulici Na Perštýně, to je kousek od Fugnerky u nákupního centra Forum. Mám to tedy všude kousek, chodím jenom pěšky, ale bydlím v prudkém kopci, jsem tedy zvědavá, jak to budu zvládat s kočárem, až napadne hodně sněhu nebo to umrzne.
Moc ráda si někdy někam zajdu, tak se ozvi, budeme se těšit, já i Vojtíšek.
Tak to se těším na to cvičení, snad bude malej už bez bolení bříška, aby si to užil a neplakal tam… Nám se prcek přetáčí na záda už asi 2 týdny a dneska po koupání se strašně snažil posouvat dopředu - plazit se
No neuvěřitelný, vždycky nás něčím překvapí.
Jinak ty prdíky má občas, ale stojí to vždycky za to. Kdyby na to trpěl každý den, tak se asi taky zblázním, protože je mi ho vždycky strašně líto, ale naštěstí má i super dny, kdy je v pohodě. Je to taky tím, že už je plně na UM, tak ho to zlobí.
Jinak to jsme měly tedy obě dvě divoké léto. Já jsem v červnu měla státnice a ohajobu DP, v červenci stěhování z Berouna a svatba a v srpnu se narodil prcek o víc jak 3 týdny dřív
Ale všechno jsme zvládli a teď je veselo
Manžel je původně od Liberce, pak jsme oba studovali v Praze a na rok šli do Berouna za prací a teď nám konečně vyšel Liberec.
My to máme na Fugnerku 10 minut busem, takže paráda. Máš nějaký hezký okruh na vycházku tam u vás? My máme pěkný, ale jak teď padá sníh, tak to bude místama asi horší ![]()
Pošlu Ti do soukromé zprávy fotky, ať s nás umíš představit ![]()
Ahoj,
díky za zprávu, máte opravdu krásné fotky a malej je tedy výstavně roztomilý.
Tak to máš šikulku, že se ti už přetáčí na bříško, a dokonce se chystá plazit, to je hodně napřed. Můj pase hříbátka, ale zatím to fláká, většinou reje čumákem do prostěradla a předstírá, že se raději bídně udusí prostěradlem, než aby cvičil.
Ale možná za to můžu já. Byl po porodu kříšený, takže jsem se bála syndromu náhlého úmrtí kojence a moc jsem ho na bříško nedávala, takže si odvykl a řádil jak černá ruka, kdykoli byl dán na bříško. Takže se mi ho vždy zželelo a dala jsem ho zase na záda, a teď to mám. Ale on to dožene, ty děti na to mají nějaký program v mozku, že těmi fázemi projdou dřív nebo později, ale vždycky.
Tak to koukám, žes měla také divoké léto. Takže státnice už s bříškem, a dostala jsi vůbec mateřskou a budeš si moct zvolit délku rodičovské? Vím, že studenti to mají dost komplikované, je to nespravedlivé.
S tou trasou na vycházku je to teď těžké, já jezdila do toho kopce nad Fugnerkou, kolem hřbitova a tak, ale teď to podle mě nejde, mám co dělat, aby mi nepodklouzly nohy a Vojtík se neprojel pár desítek metrů až na hlavní ulici, tak přemýšlím, kam jezdit teď. Ale napadlo mě, že bych mohla jezdit k přehradě Harcov, tam to teď musí být kouzelné, s tím sněhem… Třeba máš pro mě nějaký tip? ![]()
Pošlu taky fotky
Tereza a Vojtík
Ahoj, právě jsem hledala, jestli jsou tady nějaké mamči z Liberce nebo okolí. Je mi 30 a v září jsem se přistěhovala z Prahy kousek za Liberec a na konci října se nám narodila Andrejka, takže jsme právě oslavili 7 týdnů. Ráda bych taky občas zašla na kafčo nebo třeba do nákupáku a popovídala s někým kdo má podobné starosti ale i radosti, a taky třeba už víc zkušeností než my, protože jak vidím tak vaši chlapečci už jsou trochu starší než to moje mrně. Taky bych chtěla po novém roce zkusit plavání nebo cvičení pro mimča a zatím toho v Liberci moc neznám kromě porodnice a nákupních center
. Bylo by super mít kamarádky se kterými bychom mohly s Ajkou na podobné akce chodit. Jarmila
Ahoj Jarmilo,
s tím cvičením bych zatím počkala, na to je Andrejka ještě malá, ale plavání byste zkusit mohly, já to ještě nezkoušela, ale chtěla bych. Tak bychom se po novém roce mohly někde sejít a pokecat. S Dančou jsem se už sešla a bylo to super, i kluci si popovídali
, s tebou se také ráda seznámím. Terka a Vojtíšek, toho času řvoucí ![]()
Ahoj Terko, děkuju za přivítání a rychlou odpověď
. Moc rády se s vámi seznámíme, po novém roce už chceme víc mezi lidi, v tom bylo šestinedělí fakt dlouhé
. Plavání bych zkusila moc ráda, v říjnu jsem byla na předporodním semináři v liberecké nemocnici a stánky tam mělo dvoje mimi plavání tady v Liberci, tak jsem si říkala, že by to bylo super. Ajka navíc dostala ve 3 týdnech abdukční peřinku na kyčle a na jedné ze starších diskusích tady jsem četla, že plavání pomohlo. Zatím má vodu docela ráda, tak by se jí to snad mohlo líbit a třeba i pomoct, už bych se chtěla peřinky zbavit, všechno je s ní složitější pro malou i pro mě:( Co se řvaní týče, tak dnešní noc se nám taky moc nevyvedla, myslím, že nás trápí prdíky kombinované s růstovým spurtem, aspoň myslím, že je to spurt, když se vzteká u kojení a má furt hlad
Jak to bylo u vás kolem 7. týdnu? - posledních 14 dní kojím 11-12× denně a trochu se to zlepšuje až teď, ale pod 10 se nedostanu a nevím jestli je to v tomhle věku normální - všichni se diví a že prý Áju rozmazluju
.