Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ellievanessqa Tak ten konec je náročnější, ale vydrž
Já jsem z Liberce, ale rodila jsem v Jablonci. Hezky se šetři a mimčo si pak řekne, až bude chtít ven. Třeba Tě taky překvapí dřív ![]()
@barca0140 Ty jo, to je fakt krásný. My máme půjčené lehátko, ale pro větší dítě, on se v něm ztrácí, tak asi taky ještě mrknu po nějakém menším… A za 250,– je super!
@Danca17 Tak my pokud budeme někdy čekat další a nebude to opět předčasně a taková rychlovka, taky bych radši Jablonec..Ale vzhledem k tomu, že mám čípek hodně špatný a už teď sem byla na udržování od 17tt 4×, tak se obávám, že i další mrňous asi nevydrží až do konce.. ![]()
@tereza-vojtisek @barca0140 Ahoj holky. Tak jsem měla v půlce týdnu nějaký zkažený žaludek a bylo mi pěkně blbě, takže se staral tatínek a zvládnul to výborně
S malým jsme začali příkrmy a je to sranda. Občas se šklebí, ale neplive to, je šikula. Včera zkusil už karotku s bramborem a snědl toho docela dost, tak ani nevyžadoval mlíko. Stále máme horší noční spaní, ale pořád to jde.
A co u Tebe Terko, už malýmu lezou zuby, nebo je v pohodě? A byli jste na tom cvičení?
Ahojky,
k tomu cvičení jsem se ještě nedostala, měla jsem tu na návštěvě sestru, tak jsem využila hlídání a vrhla se na mozaiku v koupelně. To je zajímavé s tím břichem, já teď taky měla nějaké trápení, náhlá bolest v břiše, půl hodiny jsem se jen svíjela v křečích a omývala si obličej, pak to ustalo, tak jsem vyčerpáním usnula, ale druhý den jsem to googlovala na netu a ty příznaky seděly na zánět slinivky, tak jsem se zděsila a teď běhám po doktorech. Vojtíka jsem nechala doma mámě a když mu připravovala nutrilon, tak se jí svalil z pohovky na zem. Když jsem přišla domů, tak jsme si normálně povídaly a najednou za mnou přiběhne s brekem, celá hysterická křičí, že jedeme na ARO, že jí Vojtík spadl na zem. A já povídám, jak to, vždyť vůbec nekřičí, a ona že jí spadl před dvěma hodinami. Asi mi to chtěla zatajit, ale nevydržela s nervy. Tak jsem ho prohlídla, bouli neměl, zornice v pořádku, dudlík si sám strčil do pusy, vysmáté miminko, tak jsem mámu uklidnila a řekla že ho budeme sledovat. No, nic mu není, jen si ho vezmu na noc do postele, ať ho můžu trochu kontrolovat přes noc. Musím říct, že víc uklidňování jsem měla s mámou, ta pořád chtěla, abych jí vynadala, ale bylo mi jí líto. Takže Vojtík vyrazil do světa, už se dokáže kutálet po zemi tak metr a půl, onehdy doválel sudy až pod postel. Za chvíli začne lézt, to se vsadím. Už jsem mu koupila ohrádku a budu ji brzy instalovat.
Jinak s příkrmy: dávala jsem mu karotku První lžička, papal výborně, otvíral pusu a polykal hezky, ale večer hrozný řev. On tedy řve večer vždy, ale tohle byl nějaký jiný pláč, jako když měl prdíky. Může mít bolesti bříška z karotky? A mám tedy pokračovat s tím, aby si organismus zvykl na pevnou stravu, nebo to brát tak, že karotka mu nedělá dobře? Asi zkusím ještě brokolici. Kašička mu chutná moc. S těmi zuby nevím, má pořád něco v puse, ale myslím, že jen tak zkoumá věci, a nepláče víc nebo míň než jako vždy, to jest hlavně večer, když má jít spát.
Zdravím a přeji hodně štěstí. A pozor na ty naše lumpíky, gravitace je mrcha ![]()
@tereza-vojtisek Ahoj Terko. Tak to je síla. Já už malého samotného nechávám jedině na zemi nebo v ohrádce, protože se taky převaluje a pád z pohovky mě dost děsí. Chápu, že byla Tvoje mamka vystrašená, muselo to být i pro ni hrozný. Hlavně že je Vojtík v pořádku. Asi bych teda neměla nervy na to nejet do nemocnice, protože dovnitř jeho tělíčka nevidíš. Ale jestli se jeví dobře, tak snad… To jste tedy měli zážitek, to mě mrzí… ![]()
Jinak nám malej taky na bříšku začíná dost popolézat
Vždy se o něco posune vpřed a strašně se staví na ruce, když pase.
Co se příkrmů týče, tak mrkev/karotka prý občas miminka staví, tak ho to může trápit… Zkus jinou zeleninu a uvidíš. Nebo doporučují podávat různé šťávy pro miminka - třeba švestková prý pomáhá od zácpy. Ale třeba má Vojtík z toho opravdu prdy. Je to pro něj nové… My zkusili mrkev, dýni, karotku s bramborou a včera brokolici. Musím zaklepat, že mi kadí 1× a někdy dokonce 2× denně a prdí dost, ale nijak ho to nebolí… Je taky možné, že ta zelenina a kašička je na jeho tělíčko teď moc, každé dítě to má jinak..
Já teď dávám zeleninu, příští týden asi přidám masíčko a pak ovoce. Kaši jsem zatím nezkusila, něco o tom načtu a uvidím… Nechci ho moc zahltit novinkama ![]()
@Danca17 Taky se moc těším na příkrmy..Teď má nové UM-MIlasan z Německa a zatím šmakuje, jen má problémy s usínáním, ale to už nějakou chvíli..Nemůže jakoby zabrat a pořád si strká ruce do pusinky, přitom dudlíky fluše a to máme asi 5 různých značek..
Zítra začínám cvičit 30ti denní výzvu s Jillian Michaels, tak jsem zvědavá jestli to budu zvládat a jestli bude znát rozdíl.. ![]()
@barca0140 Já začala cvičit v pondělí
Je to super a makačka, ale když to tak cvhálí, tak těch 30 dnů zkusím a uvidíme. Dneska už mám cvičení za sebou, takže zatím 3 dny. To je super, že do toho jdeš, můžeme si sdělovat dojmy vyčerpání ![]()
Nám malej taky usínal hůř, když byl takhle malinkej. Uspávali jsme ho v Manduce ( nosítko) a přendavali do postýlky spícího. Navíc měl ty prdy a taky byl od 3. měsíce na UM, tak o to víc ho to možná trápilo. Ale teď když je unavený, tak ho dám do postýlky, zapnu kolotoč a on usíná bez problémů sám… Chce to čas, miminka mají prostě pořád nějaký to trápení ![]()
@Danca17 Já jsem začala s cvíčem dneska, už to mám taky za sebou a první dojmy v pohodě i jizva po sekci to přežila bez bolesti a újmy..
Jen teda ty kliky mi daly docela zabrat, ale věřím, že první dny co budu namožená to bude mazec a až si tělo zvykne, už to bude o něčem jiným..
JInak mi přijde že prdíky o 80% lepší..Nevim jestli tím, že už nám teď budou 3 měsíce, nebo jestli mu sedí nové UM-Milasan + dáváme Baby Calm a už 14dní probiotika Bio Gaia, ale teda když si to tak zpětně uvědomim, tak to má opravdu o dost lepší..I kakání už je ok ![]()
A měřila sis obvod pasu, boků,…? Já jo, abych pak věděla, jestli se mi podařilo něco zmenšit
Váhu neřeším, ta je mi vcelku jedno a na svoji výšku vážím normálně, ale musím trochu to tělo zpevnit!!!
Jsem zvědavá, jak nám to tedy půjde… Tělo taky cítím, ale myslela jsem, že to bude i horší. Někdo psal, že měl svalovou horečku, tak jsem se trochu bála, ale dobrý ![]()
Moc bych vám přála, aby malýho přestaly trápit ty prdy. Hned je pak to miminko veselejší a rodiče tím pádem taky
A chodíte teď ven? My ano, naštěstí zase polevily ty mrazy, tak jsem ráda, ikdyž se mi malej teď docela budí v kočárku…
Ahoj holky mam rocniho mikulase muzu se k vam pridat schazite se nekde?
@aspagi Ahoj. Já jsem byla zatím jen s Terkou na vycházce a s Vojtíkem. Teď se chystáme s Barčou na nákup oblečků pro prcky, ale bez kluků, protože s nima teď jezdit někam do krámku by byl masakr
Ale za sebe říkám, že ráda poznám další maminky. Jen Ty máš už pořádnýho chlapa, tak jste asi mobilnější a akčnější
A jste z Liberce?
Ahoj,
tak jsem si koupila permanentku na cvičení kojenců v mateřském centru Beruška. Je to tam skvělé, a Vojtík už to zvládl zcela v pohodě, minule ještě plakal, ale to byl mrňavej, teď už se dobře bavil a já taky. Je to i s říkánkami, tak si člověk aspoň osvěží ta říkadla. Moc příjemné prostředí. Nechce jít někdo někdy s námi? První lekce je zdarma, jen se musíte objednat. Pak bychom mohly zajít někam na kafe, už mám vyzkoumané, kde se dá s kočárek jít na kafčo, aniž by to stálo moc.
Přeji krásný den! Terka a momentálně na balkoně spící Vojtík
@tereza-vojtisek Ahoj Terko. Tak dej vědět termíny, kdy se chystáte a já to zkusím taky naplánovat. Malej potřebuje mezi prcky, aby se otrkal. Ikdyž se trochu bojím, aby to první cvičení nebyl moc vyjukanej a nebrečel. Ale tak co, zkusíme a uvidíme ![]()