Poradna duly
Jana Čurdová
Martinečko víkend byl v Náchodě fakt šeredný, ale teď je bezva akorát že budu v práci trčet do 17 hod
![]()
No rodit chci jít do Náchodské porodnice, my nejsme moc pojízdní máme starou škodovku a je to s ní všeljaké, takže do náchodské porodnice dojde manžel i po svých, kdyžbychom byli nepojízdní.
A holky jak jste na tom s jménama?? Nám se zatím líbí Natálka nebo Kristýnka, akorát že tyto jména teď dávají asi skoro všichni, takže se pak ve třídě třeba sejde 5 Natálek nebo tak nějak. Jak vybíráte vy
![]()
Včera jsme byly po x letech s manželem v kině na Kvasce, já mám hodně ráda Lucku Vondráčkovou a Landu taky, tak jsme šli, a musím říct že se nám to oběma líbilo, moc realita ta nebyla ale zasmáli jsme se. ![]()
Hezké ráno holky,
tak já se dneska chystám na kontrolu, tak nám držte palečky. Cítím se dobře, tak snad bude vše OK. Potom se ozvu…
Ifčo, to musel být fakt krásný víkend, taky bych občas někam vypadla. I když jsem tady fakt v klidu, taky jak by mělo být na samotě, že, ale ty domácí práce a povinnosti, to je otrava.
Jinak je mi fakt zle. Včera jsem byla na tom cukrtestu, vůbec to nebylo hrozný. Vzali mi z prstíku krev, pak jsem vypila půl litru sladší citronové limonády, tak mi to připadalo a po hodině zase z prstu. Horší bylo, že už jsem po půl hodině nevěděla jak si sednout a nesměla jsem nikam jít ani do schodů. Byli jsme tam čtyři, tři ženský a jeden chlap a ten tam chudák musel čekat dvě hodiny. Taky to bylo v suterénu a čekárna byla jak katakomby, tak to tam na mě tak podivně působilo, že se mi dělalo špatně, připadalo mi, že tam není vzduch a taky jsem měla hlad. Ale naštěstí jsem vypadla akorát. Šla jsem to vydejchat procházkou do centra a koupila jsem si sváču a jela k našim. Tam jsme s mamkou a ségrama drbaly a já přišla o hlas.
Jsem úplně němá, takže za chvíli valim k doktorce. Kašel se mi zhoršil a rýma taky, takže asi žádná chřipajzna. A taky je dost blbý, že si nemůžu ani zavolat na výsledky toho cukrtestu, tak jsem pověřila manžu, ale ten se stydí, tak nevim, kdo tam za mě zavolá… protože pochybuju, že by můj šepot byl v telefonu slyšet.
Silemo, taky bych byla ráda za ten seznámek. Už jeden mám, ale připadá mi, že tam asi všechno není, tak ten tvůj bude snad lepší. dík.
Až přijdu od dr. tak si vás dočtu i za včerejšek, doufám, že toho nebude na 10 stránek. ![]()
Ahoj etetky ![]()
tak se hlásím z kontroly.Vše v pořádku a na test na cukrovku si mám zajít během příštího týdne.Vidím malý problém,co s Tedíkem,mám tam být
v 6:30 h. a prý to trvá celé 3 hod.
,tak netuším,kam s ním.No asi ho budu muset odvézt k našim.Jinak mám 8 kg nahoře…no do těch 17-18 kg to asi dotáhnu
.
Přeji hezký slunečný den,pádím vařit a pro Tedíka do školky.
Popelko,další kontrola 28.3.,během příštího týdne test na cukrovku a 31.3. svatba
![]()
Krásné slunečné dopoledne,
dneska se hlásím později, byla jsem na krev na endokrinologii (štítná žláza). Příští týden mám kontrolu i poradnu, tak budu vědět, jak to je s tou mou žlázou ve vztahu k mrněti. Měli bychom být zdraví, no uvidíme.
Loudalko, já se léčím se štítnou žlázou od 9-ti let. Měla jsem zvýšené i snížené funkce a nakonec jsem zakotvila u Hashimotovi strumy (tělo vytváří protilátky proti vlastní štítné žláze, takže já už štítnou žlázu ani nemám a beru každý den prášek s hormonem, který štítná žláza produkuje). Ale jinak nemám žádný problém nebo omezení.
Gratuluju k úspěšným kontrolám
Popelko, to je fajn pocit nakupovat ty pidi věcičky, že?
Doris, opatruj se a vylež tu nemoc pořádně. Já vím je to otrava, ale než se tím trápit 14 dnů, tak raději budu týden poctivě ležet. Brrrrr, hrozná představa, aspoň pro mě.
Stef, držím palce na dnešní kontrolu.
Zuzko (Jargová), kde učíš na škole, že dojíždíš z Klimkovic 45 minut? To Ti vůbec nezávidím.
ROZÁRO, to s tou svatbou myslíš vážně? Pokud ano tak móóóóócccc GRATULUJU a přeju hodně štěstí a prostě všechno nej.
Zatím ahoj Ivule
Tak se hlásím po kontrole -všechno v pořádku, test na cukr dobrý, váha přesně na křivce (mám nahoře 6,5 kg), čípek zavřený, srdíčko tluče, tak jen aby nám to vydrželo. Jo a říkala jsem doktorce, že mě bolí ty kyčle, tak povídala, že to chce víc vápníku, tak jsem teď snědla jogurt, holandskej, jahodovej ![]()
Popelko - další kontrolu mám 4.4.
Doris - tak to je nepříjemný, taková choroba, tak ať Ti Dr. pomůže a ať jsi brzy OK
Rozaro - tak to gratuluju, bude svatba s pupíkem ![]()
Ivule - přeju, ať je štítná žláza OK
Krásný den z Ostravy ![]()
Je tu nádherně, sluníčko a hlavně teploučko!!! Vyhřívám se na terase…dala jsem si pauzu, protože nějak nezvládám žehlit naráz (a to toho nemám vůbec hodně, spíš naopak..)… no co nadělám ![]()
DORIS - vylež toho bacila a poť se na cizím těle!!!!
![]()
MIŠO - taktéž gratuluju k holčičce, konečně se skore dorovnává… ![]()
ROZARKO - Tobě gratuluju k tomu velkému rozhodnutí a přeju ať Vám to v životě vychází podle Vašich představ… ![]()
Tak holky taky gratuluju k úspěšným kontrolám a holkám, co kontrola čeká držím pěsti…
Jinak ti prckové fakt rostou, břicho mám jak balon a už mi začíná překážet (občas s ním někam lehce narazím…) a spaní…to je děs (jsem zvyklá na břiše), takže už se třepu na to, až mi dojde kojící polštář..
Jinak co se týče jmen, tak my máme jasno - TEREZKA a když by to byl kluk tak HONZÍK. Já chtěla Elišku a nebo Annumarii, ale neprošlo… ![]()
Mějte se krásně papa
holky hrůza, jela jsem k dr. ta tam je až odpo, tak jsem se zas vrátila. Šla jsem cca deset minut pěšky a teď mám záchvaty kašle, že se bojim, abych si nevykašlala plíce nebo mimíska.
Rozárko, to je pěkný, že chystáte svatbu, jak to zvládáš? A jaký budeš mít šaty?
Já vím,že tady píšu málo,ale už jsem psala,jak je to s tou naší svatbou.Jsem rozvedená v listopadu,táhlo se to dlouho a pr´dolka se narodí před vypršením „lhůty“ 300 dní po rozvodu,takže by měl přijmení po mém bývalém a musel by proběhnout soud o určení otcovství,takže se vlastně MUSÍM vdávat.
Jelikož je to 3 dítko,hehe,vlastně dohromady 4 a s přítelem nám už není 20 a tak nějak to moc neřešíme,nebudu mít šaty,i svatba bude jen s rodiči a svědky,takže mám tady jedny obyč bílé kalhoty a řeším halenku k nim.Koupila jsem v Promi původně úžasnou pistáciovou ,kterou jsem zkoušela na prodejně ve vel. S,byla mi akorát,byla poslední a nevěděli ,zda jsou schopni objednat větší…no nakonec to vyšlo a měli vel. L…ale nesedí mi,musela bych mít tak min. o 2 čísla větší prsa,takže jsem tak trochu zoufalá.Nevím co s ní,dnes tam zajedu,jestli by mi ji nevyměnili za něco jiného,ale za co ,netuším.Pistáciovou už nemají ani na webu,jen bílou a takovou azurovou,tak nevím.No a vdávat se s pupkem s prozatimními rozměry 94 cm,není až taková sláva.A kde je do konce března
?
Ahoj holky,
dřív jsem se nedostala,manža si užíval počítač
.
Míšo, gratuluji k holčičce.
Rozárko,držím palce,ať to všechno zvládneš a přežijete to ve zdraví ![]()
Já jsem byla včera taky u zubaře,samozřejmě jsem se bála,ale jako obvykle mi dr, řekla,že nemá co dodat.Zato manžu potrápila..
Chtěla bych taky mít za sebou kontrolu,abych věděla,že je všechno v pohodě,ale to si ještě počkám.
Užívejte sluníčka,u nás je nádherně,alespoň nějaký lék na mojí depku
.
Mějte se moc krásně a pohlaďte bříška.
Vykyna a Honzík
Ahoj holky,
Rozaro, moc gratuluji ke svatbě. Přeji Vám všechno nej… a hlavně zdravé mimi.
Já jsem se vdávala, když jsem čekala Andrejku a byla jsem v 16. týdnu. Se šatama už jsem měla taky problémy. Musím říct, že s větším bříškem si to moc nedovedu představit.
Doris, to je pech s tím doktorem. Jinak na hlasivky je dobrá Vincentka. Tak ať je brzo líp.
Míšo, my jméno vybíráme taky podle toho, aby nebyl svátek blízko narozeninám. Zatím máme pracovní jméno Lucie a myslím, že už u toho asi i zůstaneme.
Holky, mě příšerně duní hlava. Sousedi nad náma dělají rekonstrukci a pořád vrtají. Andrejka se vždycky chudák hrozně lekne a začne brečet. Teď teda nějakým zázrakem spí, tak se těším, že potom vypadneme ven, je tam nádherně. Asi vyhrabu „nářadí“ na písek a půjdeme na hřiště.
holky DOTAZ, mám tu HEDELIX sirup, výtažek z břečťanu. Někdo to tu snad i psal, že se může. Na letáku nic konkrétně o těhulkách nepíšou, tak nevím jistě, jestli si ho můžu vzít.
Druhý pokus u dr. nevyšel. Dneska tam vůbec není. Jen si zřejmě zapomněla přepsat tabulku na dveřích.
Že jsem tam nešla hned v pondělí! Jenže chodit k dr. s rýmou mi připadá blbý.
Udělala jsem si zábal na krk a piju pořád čaj s medem a citronem, tak tím asi nic nezkazím. Renko, Vincentku jsem chutnala jen jednou a pamatuju si, že byla pěkně hnusná. Tak jdu zavolat manžovi, ať se na ní v lékárně zeptá a taky to zkusím.
Doris,
hedelix určitě můžeš,je to jeden z mála sirupů na kašel,které už mohou i miminka od narození.
Doris, ten hedelix je přírodní. Já ho tu teď mám taky, dávám ho Áje. Dívala jsem se do letáčku, ale tam píšou, že v těhotenství a v období kojení by neměl být užíván. Tak nevím…
Ta Vincentka není nic moc, ale pomáhá. Já jsem jednou přišla o hlas uplně a chodila jsem ji k dr inhalovat. Myslím ale, že i pití by mělo pomáhat.