Poradna duly
Jana Čurdová
holky a já mám zase na vás otázku
. Nemáte některá zkušená maminka (která už má za sebou porod) zkušenost s gelem s dubovou kúrou? Prý je to místo mýdla a výborně se po něm ženská hojí? Na těhu cvič. nám jí nabízí tak nevím jestli do toho jít? PORAĎTE, PROSÍM! ![]()
LOUDALKO - děkuju. možná je dobrá postýlka s obojím. a máš pravdu, že se dá sehnat za ty dva tisíce. odsávačka je docela drahá záležitost, takže tedy počkám.
a kam chodíš na cvičení? už do porodnice nebo kam? já mám furt strach, že to nějak nestihnu…už bych někam chodila aby mi všechno řekli. zítra tedy půjdu na cvičení k nám do mateřského centra. ale byla jsem tam už jednou a akorát se cvičilo a nic neříkalo. nikdo nic neradil ![]()
Ahoj hezke ranko..
Evusko drzim Ti palecky..
Holky ja mela dneska malem smrt..Jdu na vlak od baraku a nekdo srazil primo prede mnou cernou kocku..Ja byla hotova.Fakt to bylo sileny…
Tak mimi si asi rikalo,copak se deje,ze jsem byla tak vydesena ![]()
Jinak jsme o vikendu navstivili Polsko tak jsme koupili peknou rychlozavinovacku a deku do kocarku..Tak mame dalsi vecicky… ![]()
Helo, tak cvičit chodím každé pondělí. Nevím, kdo to pořádá, ale dělají to 2 sestřičky. Nejdřív máme těhu cvičení, a pak zůstáváme a kecáme. POkecání má na starosti zkušená sestřička, která dlouhou dobu dělala na porodnici a ted je u gynekologa v ambulanci. Je to docela zajímavé. Jsem ráda, že se tam něco dozvím, protoze všechno na internetu napsané není
. Třeba jsem se jí minulý týden ptala, co dát na matraci do postýlky. Na internetu nabízejí ty různé podložky pod prostěradlo a přislo mi to desne drahé (cca 400.-). Ona mi poradila, ze male mimi to nepospini, protoze ma plinku a kdyby náhodou jo, tak je nejlepsi molitanova matrace, kterou klidne muzes i vyprat. No něco tam dám (zavrhla igelit, ze se dítě pak paří), třeba tu jednorázovou přebalovací podložku, ale s těmi plínkami má pravdu. Ty podložky pod prostěradlo jsou prý až pro starší děti
. Ty co se můžou třeba víc pročůrat a nebo poblinkat. Ale mimisek prý ještě nemusí nic mít pod prostěradlem. No tak to jenom moje zkusenost ze cviceni!
Ahojky, krásné pondělní dopoledne,
Euryantko, my jsme se nakonec rozhodli koupit rostoucí postýlku 70×140. Teď s ní sice budeme kvůli místu trošku bojovat v ložnici, ale potom se do budoucnosti dají obě strany odstranit, čela snížit a je z toho normální postýlka cca do 6 let dítěte. Má dvě vyndavací příčky, které se vyndavat ale nechystáme a 2 polohy. Jen řešíme teď trošku problém s matrací. Chtěli bychom nějakou polokokosovou, protože kokosová nám připadá moc tvrdá a mají buď 6cm (což mi přijde málo) nebo 10 cm (to zase moc
Zlatej průměr 8 cm se nevyrábí.
Odsávačku také nevím, jestli má smysl dopředu pořizovat? Zkušené maminy poradíte? ![]()
ahooj,
zdravím po víkendu, Tomík je zase doma, v sobotu ho začalo bolet ouško, tak jsme byli u dr., nepíchali mu to, jen mu dali antibiotika. Už je to dobrý, nic ho nebolí, akorát musí dobrat ty ATB. Ach jo, to je pořád něco. Příští středu mají mít ve školce karnevel, tak snad do té doby bude ok. Sice vůbec netuším, za co půjde, ale snad něco vymyslím.
Co se týče odsávačky, tak jestli myslíte odsávačku mateřského mléka, tak tu bych dopředu nekupovala, je to dost drahá záležitost a třeba jí vůbec nevyužijete. Já jí měla půjčenou od kámošky, jednou jsem to odsávání zkoušela a je to k ničemu, vůbec mi to nešlo. Koupit se dá kdykoliv v lékárně, tak si jí můžete pořídit pak.
Podložku pod matraci jsem taky neměla, dávala jsem tam přebalovací podložku, teĎ jsem v Droxi drogerii objevila značku Happy, mají velikost 60×90, tak jí tam asi dám. Fixies mají tuším rozměry 60×60. Jinak Tomáškovi jsem koupila nepropustnou podložku - je to jako natahovací prostěradlo, a má ji v postýlce, kdyby se náhodou v noci počůral.
musím jít, zatím ahoj
Jana
Ahoj holky,
dneska odpoledne jedeme do Hradce na podrobný ultrazvuk kvůli srdíčka miminka, tak taky doufám, že už se dozvím co to budeme doma od černa mít. Tak mi držte pěstičky ať se prďolka nestydí a všechno ukáže.
Jinak vám docela závidím ty nákupy, my máme půjčenou jak postýlku, tak košík, autosedačku, věcičky, jediné co budeme kupovat bude kočárek, a ňáký hezký oblečky, a drobnosti. Loni v létě jsme tak trochu přestavovali byt, je třeba dodělat dětský pokoj ale to teď není na pořadu dne, v květnu chceme novou kuchyňskou linku, a penízky na kuchyň musíme došetřit, nějací truhláři už u nás byli na zaměření, tak jsem hrozně zvědavá na cenové nabídky, no a pak se teprv uvidí, jestli něco zbyde pro mimi.
![]()
Ahojte holčiny,
já si myslím, že na odsávačku máme ještě času dost. Lepší je koupit ji až bude opravdu nutná. Jinak podle mě zbytečně leží ve skříni. Jinak já pod mrně budu dávat do postýlky takové ty jednorázové podložky, ale až bude větší, jako pidi miminko snad nemá šanci se pročurat přes plínku. Teda aspoň doufám.
Zatím ahoj Ivule
Míšo, nebuď smutná. Já si teď taky kvůli rekonstrukci nemůžu nic koupit na mimi. Kdybych neměla mamku, tak nemám nic. Ale ona prostě těm pidivěcičkám nemůže nikdy odolat, takže nakupuje za mě. Já musím počkat taky až co zbyde. A doufám, že mi něco vrátí na daních, abych měla víc na kočárek. Ale mimčo toho stejně moc nepotřebuje, já se dívám spíš po věcech, co se koupit prostě musí a pak už to vidím, že až k nám přijde na návštěvu celé příbuzenstvo, tak budu mít oblečkama narvanou skříň, takže už to neřeším. ![]()
Loudalko, já jsem sice ještě nerodila, ale ten gel z dubové kůry mi doporučuje kamarádka. Má doma loňské červňátko a doporučila mi ho především kvůli hemoroidům. Nevím jak je to s hojením ostatních částí, ale na tohle je prý výborný. Ještě, žes mi to připomněla, hned si to zapíšu. Bohužel s tím mám problémy už leta, zřejmě je to dědičný, máme to doma všechny ženský, tak nějak se to dá ošetřovat, ale při porodu to je prý špatný. Takže mi kamarádka doporučila, abych ten gel používala už teď. Jinak na pulinu nevím. ![]()
ještě k tý dubový kůře. Ono by to mělo jakoby zatahovat, tak je možný, že i jen na hojení po porodu to může být dobrý. Každopádně já do něj jdu a v nejhorším ho namažu manžovi na pusu, až zas bude mít blbý kecy. ![]()
Krásný den holky ![]()
Tak jsem vás s úspěchem dočetla…ale dalo mi to zabrat… o víkednu jsem vůbec neměla čas jít k PC ![]()
EVUŠKO - držím pěsti, ať je vše OK a za 14 dní ať tě pustí domů, mimi ať si hezky hajinká v bříšku jak nejdéle to půjde…
JARGOVA - mě dr. řekl, že kdybych měla nějaké pochybnosti o mimi v bříšku, tak mám ihned přijít (necítila pohyby nebo kdyby byly pohyby nějaké jiné..) - i kdyby to bylo zbytečné, takže já bych třeba vůbec neváhala a šla pro JISTOTU a KLID k dr. - vyhodit tě nemůže…
DORIS - taky jsem se doslechla, že po vitamínech se rodí větší děti - dr. mi řekl, že je to blbost, ale já přesto raději beru jenom jeden denně - Calibrum mami…
IVULE - gratujulu ke koupi kočárku a postýlky - později se půjdu do galérky mrknout..teď jsem ráda, že jsem to včechno dočetla…
MÍŠO - tobě přeju, ať se mimi nestydí a pěkně se ukáže ![]()
Jinak holky, po ránu jsem se hnedka nervla.....tak se v koupelce sprchuju a najednou mi do kouplelky vlezla tchýně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A to jenom proto, aby mi řekla, že zítra by potřebovala hodit do spořitelny (má po operaci obou kolen - ne najednou - takže musím být k dispozici s naším autem…)
![]()
Jinak jsem si dneska přes net objednala kojící polštář TERAbag „COMFORT“ , jo a přes víkend jsem vyřídila ty moje kalhoty (úplet na bříšku mi děsně vadil) - vyměnila jsem je za jiné, takže jsem ráda… ![]()
A taky jsem zpozorovala, že když jsem v pohybu, tak mi začíná tvrdnout bříško - naštěstí to není až tak často…ale někdy je to i 3× do hodiny, no uvidím, co mi dr. řekne na kontrole… je to teda ale strašně divný pocit.
No, určitě jsem nenapsala vše, co jsem chtěla, když si na něco vzpomenu, opět napíšu, mějte se hezky papa
Jo k té dubové kůře - já používala odvar z dubové kůry na hojení jizvy po nástřihu a fakt to pomáhá - dělala jsem si z toho nálevu obklady, gel bude asi něco podobného a řekla bych, že i lepší, ten nálev totiž strašně barví a nejde z ničeho vyprat. Ještě teď mám flek na prostěradle.
A ještě k odsávačce - odsávačku na kojení bych nekupovala, to už jsem psala, ale určitě si pořiďte odsávačku hlenů pro mimčo, ta úplně obyčejná stojí asi 17 Kč a je k nezaplacení, když má mimi rýmu. Já ji používám ještě teď pro Tomáška, protože nechce smrkat. Siceje to boj, ale pomáhá to. Existují i odsávačky, co se přidělají přímo na vysavač, mám ji doma, stojí asi 300,– Kč, ale koupila jsem ji až teď a nemůžu přesvědčit Tomíka, aby si to nechal vytáhnout přes vysavač. Musím to vyzkoušet na sobě, ale kdo jí má, tak si jí prý nemůže vynachválit a používá to i pro nejmenší mimi. Tak až ji vyzkouším, poreferuji.
Tak jsme moudřejší, super Jani, tak ten gel si půjdu koupit hned zítra. Já se styděla, že je to na ty hemoroidy, ale když je to i na jizvu, tak budu dělat, aspoň jako pro sebe, že je to do porodnice, abych se necítila trapně.
A s tou odsavačkou, to už mi tedy taky doporučovali, ale s vysavačem bych na mimčo asi nešla, to mi připadá hrozný. No, asi bych to musela nejdřív vidět. Už jen kvůli tomu kraválu. Jo takhle boxerovi vysávat hubu, to je něco jiného.
do toho bych šla. ![]()
teda holky, odsávačka hlenů přes vysavač???? to zní dost drasticky… ![]()
zní to fakt hrozně, ale je fakt, že miminkám většinou hluk z vysavače nevadí, některá přitom i usínají a když se vysavač vypne, tak se probudí. Jinak na www.babyvac.cz je o tom víc, já ji vyzkouším, až budu vyndavat lux a pak vám dám vědět ![]()