Poradna duly
Jana Čurdová
holky, venku se udělalo úplně nádherně, tak jsem si tak říkala, že by tomu mýmu nosu prospělo trošku se nadýchat čerstvého vzduchu, ale jen jsem vystrčila nos z okna, už na mě manža hudroval, ať koukám zalézt pod peřinu. Normálně mám zaracha. ![]()
Ivule, ta postýlka je krásná. Já si myslela, že vyrábějí postýlky buď se stahovací bočnicí nebo s polohovatelným roštem, ale tahle má asi obojí, ne? Nebo jak to je?
vitaínky zobu taky…na začátku jsem brala gs mamavit a teď si beru jednou denně calibrum mami. Až ho doberu, ak tu mám zase to gs…ježíšek mi donesl fakt velkou zásobu.
Holky, musím se s vámi podělit o nový problém. Jak jsem psala, že nám do porodu musí zateplit barák, vyměnit okna a balkony. Tak v prosinci na domovni schuzi se reklo, ze se to bude delat na jare. Jenomze správce baráku má na všechno dost času, a tak ještě nejsou vyřízené všechny papíry potřebné pro stavební povolení. Takže se začne v červenci
. Fakt mě štvou. Samozřejmě jsem chtěla vymalovat celý byt a nově zařídit obývák, aby malý přišel do nového, čistého a voňavého. JENOMŽE TO BYCH TO TĚHOTENSTVÍ MĚLA MOC JEDNODUCHÉ.Tak už jsme s manželem vymýšleli jak to všechno skombinovat
No musíme to nějak zvládnout i s mimiskem. Hold bude mít trénink už od mala
.
Loudalko, to je špatný, to ti nezávidím. Já pořád doufám, že se to u nás do června stihne. Neumím si totiž představit, že bych musela ten bordel uklízet s mimčem, to budu ráda, že budu ráda.
Ale dneska chlapi doštukovali obývák a kuchyni, příští vikend už budou na řadě podlahy, pak ještě chodba, to bude znova to samé, od podlah až po strop, ale už jsme zase blíže ke konci a já mám z každého víkendu radost. Dobrý je, že to budou dodělávat místnost po místnosti, takže já si můžu uklízet průběžně. Jenže nás čeká ještě druhá polovina baráku, tzn. zateplení verandy, nové dveře a tři pokoje komplet taky od podlah až po strop a fasáda. Takže Loudalko nezoufej, naše mimi bude mít trénink asi až do puberty.
A taky bych zapomněla, máme tu ještě jeden komplet byt, něco jako letní byt nebo pro návštěvy, popř. privat, ten se musí taky dát do kupy a pak vás můžu pozvat na prázdniny. ![]()
DORIS , ty se mi líbíš. Máš podobný smysl pro humor jako já.
. Nejvíc mě rozesmál domovník, který když nám říkal, že se omlouvá, že to nebude na jaře, tak mi řekl, že můžeme být u taťky (jako mojeho). Hlavně, že ví, kde můžeme být
. DĚDĚK! Uf, teď jsem si ulevila a je mi líp. Ale jedno pozitivum to má. Zjistila jsem, že sousedka čeká taky mimi (krátce nechtěla to zakřiknout), a tak mám vyřešený problém s kým vozit kočárek. Jééé já se na toho prďouska už těším
. Ale ještě at nikam nechvátá
.
Loudalko, my máme v nejhorším taky asi čtyři stany. To byste měli s manžou i každej svou ložnici.
Neboj, všechno zlý je pro něco dobrý. Budeš chodit hodně na procházky, abys tam nemusela být a pak budeš první z nás pěkně štíhlounká. ![]()
A to se máš, že máš s kým vozit, já tu jsem na samotě a nejbližší sousedka je tak trochu jednodušší, takže s ní neplánuju navazovat bližší kontakt. Jen doufám, že mě tu nebude nějak nahánět, abych se jí nemusela zvlášť vyhýbat, to by mi bylo dost nepříjemný. Už se ptala, kdy budu vozit. Ale aby si o mě někdo nemyslel, že jsem nějak nafoukaná. Ono jí teď bude asi tak 17 a je teprve v deváté třídě zvláštní školy, je sice hodná, ale uřvaná a jaksi si s ní nemám o čem povídat. To mám vyhlídky, co?
No nic, budeme jezdit k babi.
Holky, vtip pro naše tatínky. Čeká chlápek v porodnici, jaký bude přírůstek do rodiny, přijde k němu sestřička a říká: Gratuluji, jsou to čtyřčata! Maník se nafoukne samou pýchou a vychloubačně promluví na sestřičku: TO MÁM ALE ROURU, COOOO? A sestřička na to: To jo, ale měl byste si ji nechat vymést, všecky děcka jsou černé… ![]()
Tak Doris, při nedělním večeru jsi mě vtipem pěkně rozesmála ![]()
Evuško, moc na Tebe myslím. Výbavičku určitě zvládneš pořídit přes net nebo zaúkoluješ manžu. Hlavně, ať jste v pořádku a mimčo ještě nějakou dobu vydrží v bříšku.
Rekonstrukce Vám holky nezávidím, ale zase to budete mít doma pěkné a podle představ ![]()
Jinak k vitamínům. Mám Mamavit, ale beru ho tak nějak nepravidelně, když si vzpomenu.
Renko, pokojíček určitě bude. Ještě máme dost času, než se mimča narodí, aby se všechno stihlo dodělat, uklidit apod., alespoň já se tím pořád utěšuju ![]()
Přeji příjemný zbytek večera a klidnou noc. A všem, kdo zápasí s bacily, ať je lépe!
Dobré pondělní ránko,
sice se mi vůbec nechtělo, a nemohla jsem se vyspat, jak jsem se pořád budila a přetáčela, ale jsem opět v práci.
Jinak Doris, ta postýlka má stahovací bočnici a ještě se dá polohovat do 3 poloh. Vypadá celkem bytelně a není vachrlatá. Jen musím ještě koupit matraci. Kamarádka mi sice prodala za 200,– tu s kokosovou vrstvou, ale na potahu je flek a potah ač na zip, tak se nedá sundat a vyprat. Tak tu dáme k mamce a my si koupíme novou.
Renko, neboj dětský pokoj stihnete v pohodě dodělat než se mimi narodí.
Loudalko, Doris držím Vám palce s rekonstruováním. Vůbec Vám nazávidím.
Zatím ahoj Ivule
Krásně ráno z Ostravy. Opět jsem v pracovním procesu, zítra jdu ráno na kontrolu a už zase slyším doktorku, tak co, ještě nechcete zůstat doma? Zase ji budu muset vysvětlit, že mi nic není a je mi dobře tak proč být doma.
Jinak co se týče výbavičky, tak jsem se o víkendu opět ujistila v tom, že můj muž si představuje, že vše se pořídí až po porodu. Od oblečení, kočárku atd. To bude ještě tvrdý oříšek ho přesvědčit, že to tak asi nepujde. Ödcházím pracovat, určitě na vás ještě přes den mrknu. Papa
Ahoj holky, zdravím po návratu z dovolené, hory jsem si docela užila i když dost pršelo, akorát teď na mě začíná lézt nějaká chřipajzna. Doufám, že mě to neskolí, zrovna včera jsem si říkala jak jsme pěkně s manželem přežili tu chřipkovou epidemii bez úhony.
Nestačím ani přečíst, co jste za ten týden napsali, jen ty rekonstrukce a zařizování Vám závidím, my zatím nemáme ani to vlastní bydlení, takže sháníme nějaký byt pokud možno dokud jsem ještě v práci a mám nějaký příjem, aby nám dali hypotéku.
Ahoj maminky,
zdravím při pondělku - Roxo - vítej zpátky z prázdnin - u nás je dneska pěkně hnusná mlha, doufám, že se to vybere…
Já se dneska chystám nasednout na bus a vyrazit za miláčkem do nemocnice - ještě pořád ho nepustili, je tam od středy - a strašně se mi po něm stýská. Takže dneska směr Praha - máme tu naštěstí dobré spojení, takže by to nemělo být nijak náročné pro mě a pro malou.
baf tetky,
dobré ráno přeju. jsem tu dnes taky
a sice proto, že jsem ráno byla vypít ten hnusej cukrkandl a teď čekám dvě hodiny na další odběr. brr. asi to se mnou sekne, mám hlad a motá se mi kebule.
moc zdravím evušku, držíme s maruškou všechny palce! určitě to dobře dopadne, řekla bych, že to nejhořší období máme snad za sebou.
přidávám se do klubu rekonstruktérů…my jsme se přestěhovali před rokem a půl do domečku a stále přestavujeme. taky nemáme dětský pokoj, ani zdaleka ne. jen tušíme, kde zhruba bude…takže klíd:) v dubnu nám přijdou dělat druhou koupelnu (do prvního patra) a vedle by právě měl být pokoj, takže ten se začne dělat až po koupelně. tak to snad tak akorát do června bude, a stejně tak jako vy, mám největší obavy z toho úklidu. takže ze školy půjdu rovnou na mateřskou na stavbu. a taky budem dělat terasu. no nic.jen abyste nezoufaly, je nás víc ![]()
holky…postýlku budeme kupovat 120×60 nebo 140×70?? se sundavacíma žbrdlama i jednou stranou? prosím o radu od zkušených. a co odsávačka? to víte, přišla vejplata, musíme něco většího pořídit, jinak to zase rozfofrujem. my jsme s manžou hrozný ![]()
teta hela
Přeji krásné pondělní ránko, těhulky!
Helo , já mám postýlku od kamarádky (ještě po ní), ale když vidím ty krásné nové postýlky, tak do toho ty peníze taky nejspíš vrazím. Chtěla bych polohovatelnou a se stahovacím bokem. Koukala jsem, že se dá pořídit do 2000,– (bez matrace). Přijde mi to nejak praktičtější. Když je asi dítě větší, tak ty vyndavací šprusle nemusí být taky špatný. Dítě pak vyleza dírou a neprepadne pres postýlku
. Jinak co se týče odsavačky, tak já jí kupovat ZATÍM nebudu. Na těhu cvičení nám říkala zdr. sestřička, at to jeste nekupujeme, že ne všechny jí budeme potřebovat a když jí potřebovat budeme, tak se koupí hned. Zatím si třeba vybrat (na internetu, v obchodě atd.) jakou bychom chtěli. Asi má pravdu, aby mi pak neležele ve skříni.