Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Evuško - držíme palečky ať to dobře dopadne - výbavička se dá přes internet určitě pořídit, tím se vůbec nestresuj.
Jargova - já myslím, že je to normální, taky malou někdy cítím třeba celý den a někdy je klid, až mám strach a šťouchám do břicha, aby se začala hýbat… ale pravidelné pohyby (asi 10× denně) bysme měly cítit až od cca 28. týdne - teď tam mají mimísci ještě dost místa, takže může být třeba otočený a ty ho necítíš… takže i polechtání bych brala jako pohyb.
Přeji krásnou neděli.
Evuško, držím palce, aby se mimčo umoudřilo a nechtělo se mu moc brzy ven.
Zuzko, to, že se mimi neozývá je normální. A jestli cítíš jen maličké kopance, tak je to úplně v pořádku. Co jsem se dočetla, tak mimčo může mít období klidu a nebo je otočený tak, že tě kope do méně citlivých míst. Vůbec si s tím nelam hlavu, uvidíš, že se zase brzy ozve. ![]()
Já jsem na sobě vypozorovala, že mimčo nejvíc kope, když jsem v pohodě nebo někde mezi lidma. Když jsem nervózní nebo naštvaná, tak se skoro vůbec neozývá.
Doris s tím naštváním to asi platí. Dneska mě už od rána vytáčí moje drahá polovička. Na všechno má hromadu času a mě asi brzo mrskne, ale pokud jde o hokej, tak tam musí být přesně a všas. Ach ti chlapi.
holky, je to hrůza s tou nemocí. Už jsem jak přejetá parním válcem. Ležím třetí den a pořád jsem jak mrtvola. Teď mě pro změnu nebolí v krku, ale mám brutální rýmu. Zase jsem se nevyspala, chodila jsem si vařit čajíčky, aby se mi trošku uvolnil nos. Asi ve tři ráno se mi to podařilo a já pěkně usla. Ale manžela jsem v šest vzbudila hlasitým chrápáním. ![]()
Kdybych brala pořád vitamínky a nedala na radu, že se brát nemají, že se rodí velký děti, tak jsem teď možná zdravá.
Tak se holčičky a bříška opatrujte a bacha na chřipajznu, je to potvora. ![]()
Jó Zuzko, je to tak, já bych občas vystřelila všechny chlapi na Mars, stejně tam duchem už jsou!
Mně dneska zase brutálně od rána točí skorošvára. Ten pitomec pořád kazí naší čubu. Já se jí snažila vycvičit, aby hlídala a nelísala se ke každýmu cizímu a co myslíš, tenhle pitomec přijde, nakrmí jí nějakýma zbytkama, co si sebou přinese v sáčku, i přes můj zákaz a chová se jak kdyby to byl jeho pes. Už jsem se s ním několikrát pohádala a marně. Já se kvůli tomu pitomcovi akorát nervuju a s čubou už nic neudělám. Nejvíc mě dojímá, jak on si myslí, že ona ho strašně miluje, přitom ona se takhle chová i k úplně cizímu člověku, což on samozřejmě nevidí, když tu není, že jo. Prostě nám zkazil psa a já mám chuť mu říct, ať si ho vezme a táhne odsud i se psem!!! Já to vzdávám, je to normální de*il!
jo a taky jsem se chtěla zeptat, myslíte, že nevadí, když půjdu na ty testy na cukrovku nachcípaná? Mám jít v úterý a pochybuju, že mě to přejde.
Přeji krásný den!
DORIS, tak koukám že máš stejný názor na vitaminy jako já. Brala jsem je prvních cca 5 týdnů. Pak mi doktorka řekla, at nic neberu, že se rodí velké děti. Tak jsem přestala a od té doby, kde je nějaký bacil, tak skočí i na mě
.
Holky, já vitamíny brala od začátku, ale tak nějak nepravidelně - zobnu si tak jeden, dva do týdne - a zatím jsem OK, ale je to i tím, že jsem doma a nechodím moc mezi lidi, jsem v klidu, teda většinou a nestresuju se - taky většinou ![]()
DORIS , já myslím, že na testy můžeš, protože ti nebudou dělat nic, co by mohla chřipka nějak ovlivnit.Cukrovku bud máš nebo nemáš. druhá věc je ta, jestli se na to budeš cítit. Přece jenom být 3 hodky u doktora, když mi není nejlíp, je hrozná věc a ještě bez pití a na lačno.
Takovou chřipku jako máš ty, jsem měla před 14 dny taky. Přesně nejdřív hrozné bolení v krku, že jsem myslela,že mám anginu. Pak z bolení v krku vylezla rýma a ta mě trápila skoro 14 dní. Nejhorší je, že si člověk nemůže skoro nic vzít. Ale kamarádka mi říkala, že jim na těhu cvičení doporučovali nějaka homeopatika. Ta se prý můžou i v těhu. ALe bohužel nevím, jak se jmenují, já ten název ztratila. Kdyby ti chřipka nechtěla ustoupit, tak ti ten název seženu. Ale jinak teplo a klid a za 14 dní máš pokoj. ![]()
Loudalko, tak to jsou teda vyhlídky. 14dní v tomhle stavu, to si asi brzo hodím mašli. Jinak ty testy u nás nedělají hned se třema odběrama. Prý mi vezmou krev, dají vypít ten hnus a za hodinu znova vezmou krev. A to je všechno, takže to nebude tak dlouhý. Ovšem nevím, jestli to právě zvládnu nalačno. Ale zkusím to, ať to mám za sebou, důležitý je, že mě nepošlou kvůli chřipajzně pryč, abych nejela zbytečně, mám to přece jen daleko. Tak pa holky, jdu se léčit.
Krásnou neděli.
Evuško výbavičku pořídíš přes internet nebo pověříš manžela, ale hlavně, abyste byli ty i mimísek v pořádku.
Zuzko s těma pohybama je to normální. Někdy je prostě mimi línější.
Doris tak se pěkně opatruj a pořádně to vylež. Mně dneska ráno začalo pálit v nose, akže to vidím na čajíčky a klídek.
Holky s těma vitamínama teda nevím.Já brala celý těhotenství s Ondrou gravital a že by byl zrovna obřík..3.300g a 52cm.Teď je beru taky a na obříka to opět nevypadá.Tak nevím.Myslím,že jsou docela důležitý,je v nich spousta prvků,který v potřebným množství do seba jenom stravou nedostanete.Ale už jsem to taky slyšela,že jsou pak ty děti velký a nebo že maj kluci abnormálně veliký přirození.Ale to maj vlivem hormonů po porodu všechny děti,pak se to srovná.Ondrovi to rozhodně nezůstalo a tak si myslím,že občas zobnou tnějakej ten vitámínek pro těhulky není vůbec na škodu.
Pěkný víkend, teda spíš jeho blížící se konec. Píšu opět od bratra.
Evuško, drž se a odpočívej. Neboj, všechno bude O.K. a za 14 dní Vás obě pustí domů. Malá má ještě čas. Budu na tebe myslet, a s oblečky máš čas a přes internet se nakupuje taky celkem dobře.
Doris, já beru těhu vitamíny od začátku, nejdříve Centrum materna a teď od cca 24 tt beru Calibrum mami (vhodné pro druhý a třetí trimestr těhu a pro kojící matky) Rýmu občas mám, ale jinak jsem v pohodě. Z mého okolí mi bylo potvrzeno, že při braní těhu vitamínu se nemusí narodit větší děti. Je to velice individuální a já jsem zatím nepřibrala ani kilo. Tak nevím kde je pravda, ale raději budu brát vitamíny jako prevenci.
V sobotu jsem jela pro kočárek a postýlku, tak jsem vložila i fotky do galerie.
Zítra ráno ahoj Ivule
Ahoj holky,
Evuško, držím moc palce, ať se malé ještě nechce ven.
Zuzko, já to mám s pohybama taky tak. Někdy celý den nic, občas malé zalechtání a někdy mám pocit, že se malá chce prokopnout ven. Jinak já jsem ani s Ájou necítila pohyby 10krát za den, tak zachovávám klid.
Jsem taky mrtvá. Včera jsme měli náročný den. Byli jsme u manžových rodičů na obědě. Švagr místo pozdravu suše konstatoval, že už jsem teda pěkná koule. No má pravdu. Vypadám, jako když mám každým dnem porodit. Já jsem si na chvílo odskočila do jednoho obchodu s kočárkama, je kousek od baráku. Na netu jsem našla, že mají Hoco Daimond a taky ten, co si myslím koupila Ivule, Free line Bartatina. Ještě mě tam zaujal jeden, který váží jen 11kg. Tak jsem si je chtěla všechny prohlídnout. Byla jsem tam ale uplně zbytečně, neměli na prodejně ani jeden. Tak mě pěkně naštvali. Kromě toho Hoca jsou oba novinky roku 2007 a prý je budou mít vystavený až po tom veletrhu v Brně. Tak se tam budu muset vypravit znovu.
Odpoledne jsme pak jezdili po nábytkách a vybírali počítačový stolek. Budeme přesouvat počítač z budoucího dětského pokoje do obýváku. Manža mě taky pěkně štve. Slíbil, že ho ještě v sobotu večer sestaví. A samozřejmě nic. Stolek stojí stále v krabici na předsíni a nic se neděje. Ten můj má taky na všechno spoustu času. Myslím, že ten pokojíček vůbec nestihneme udělat.
Tak přeji hezký zbytek neděle, jdu zkusit popohnat manžu nebo ho vážně zabiju.
Kami, taky si myslím, že to je přehnaný s těma obříkama. A i kdyby mělo být mimčo větší, hlavně,že bude zdravé, ne? A když budu vypadat jako dneska celý těhotenství, tak to asi dobrý není.
Ivule, taky beru Calibrum mami. Začala jsem s tím modrým, Baby plan a teď mám tyhle. Brala jsem jeden ráno, jeden večer a protože jsem je měla u postele, tak jsem je brala pravidelně, ale pak začali s těma velkýma dětičkama, tak jsem to omezila na jeden denně, jenže to už jsem si někdy nevzpomněla a je to tady, chřipajzna jak fík. Takže jsem hned v pátek na:,–(ila zase dva denně. Ptala jsem se i doktora a ten mi potvrdil, že v takovým počasí je dobrý je brát a navíc nejsem zrovna zeleninožrout, jím teď sice zeleninové polévky a můžu se utlouct po pomerančích a kiwi, ale to je asi tak vše, takže moje strava je na vitamíny asi chudší, než by měla být. A taky si myslím, že málokdo asi sní tolik zeleniny a ovoce, aby to pokrylo denní potřebu vitamínů. Takže budu jíst radši bobule než se trápit nemocema.