ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2405
5.3.07 13:20

Ahoj holky,

tak máme konečně počítač v obýváku. Manža večer sestavil nový stůl a dnes ráno nainstaloval počítač, hurá. Jinak ale budoucí pokojíček je stále zavalen krámama, které není kam dát.

Postýlku máme starou, ještě po manželovi. Jen jsme koupili novou matraci. Postýlka má polohovací rošt i posuvnou bočnici, ale to po pravdě řečeno ani nepoužívám. Taky bych ráda novou, ale ani to nezkouším, stejně by to doma neprošlo. A podložka pro mimi je opravdu zbytečná. Pak si myslím, že stačí ty jednorázový.

Odsávačku na mlíko bych dopředu taky nekupovala. Já jsem ji nakonec teda potřebovala, nesměla jsem týden kojit a tak jsem odsávala. Koupila jsem si ale uplně pitomou, s takovým gumovým balonkem, který se mačká. Nejlepší jsou prý pákový od Aventu, ale je dost drahá.

A odsávačku na hleny mám tu speciální na vysavač a je SUPER. Zní to sice drasticky, ale ve výsledku je to daleko šetrnější. Nemusí se strkat nikam hloboko do nosu, jen se přiloží k dírce a hlavně je to rychlý. Během pár vteřin je odsáto. Já jsem na začátku měla taky tu obyč, co se odsává pusou. Byl to vždycky hroznej boj, Ája řvala jak tur, mlela sebou, takže jsem většinou zajela do nosu moc hluboko. Když odsávám touhle, Ája se u toho směje a většinou mi nos i sama nastaví, fakt pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
5.3.07 13:30

AHOJ holky,
Tak jsem doma z kontroly, náš cvalda už má 1300g 8O :D 300g za 10 dní - jsem zvědavá, jak rychle to teď půjde nahoru..dr. mi řekla, že je evidentně spokojenej a trochu větší, protože normálně mívají miminka kolem 30.tt cca 1kg :wink: jinak průtoky vzorný, čípek opět přes 4 cm, tak jsem šťastná, jen tak dál :-)
jo a minule jsem s ní řešila vitamíny, jestli ta vyšší hmotnost může být tím, že je beru - řekla mi, že to nijak neovlivním, že je to daný geneticky a že rozhodně teď v době chřipek vitamíny jen schvaluje :wink: to samý jsem četla i na www.porodnice, kde odpovídal MUDr.Koucký, že je nesmysl, aby po vitamínech miminko narostlo do nějakých větších rozměrů..

Co se týká postýlky, taky jsem to začala řešit, štve mě, že je to buď a nebo, buď stahovací bok nebo vyndávací šprušle, ptala jsem se holek u nás v deníčku a prý je lepší stahovací bok, kvůli zádům, zvlášť, když to bude těžší kluk :lol: že např. když dítě začne stoupat, musí se matrace dát až dolů a to by pak bylo šílený..k vyndávacím šprušlím - jedna kámoška je s tím moc spokojená, že jí malá sama vyleze a nevypadne tak při přelízání, na druhou stranu si s tím prý dítě může hrát, vylízat kdy se mu zachce, když nechce být v postýlce..tak pak babo raď :roll:

EVUŠKO je dobře, že jsi v nemocnici, oni vás tam pohlídají a dá se to určitě vydržet, hlavně se ničím nenech vynervovat..ber to jako poslední pořádný odpočinek před porodem :)

BEDHAN tak ta tchýně v koupelně, to snad ani není možný, snad slyšela sprchu ne??? :evil: to bych musela asi hoooodně rozdýchávat..

No a i nám se nevyhla chřipka, manžel zalehl, tak doufám, že to od něho nelapnu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
5.3.07 14:17

SILEMA - gratuluju ke kontrole :D
jinak tchýně věděla, že se sprchuju… a rozdýchala jsem to čokoládou…celou… (marcipánová od Orionu - už tu o ní někdo psal) :roll:

K těm postýlkám, tak my jsme pořídili s těma vyndávacíma šprušlema, protože např. já jak byla malá, tak jsem se naučila postýlku přelézat…hlavou dolů…takže kdyby byla malá po mě, tak bych to těžce nesla.. 8O :lol:

Jo a jinak jsem tak trochu okoukla autosedačky - vajíčka, a co jsem se teda dočetla..... 8O 8O Hodně lidí mělo problém např. Chicco vajíčko zapnout pásama..prý potřebují ty nejdelší, takže je docela dobré si autosedačku nejprve vyzkoušet a pak teprve kupovat..... mě by ani nenapadlo, že by mi nešla zapásovat…to fakt ne, ale stát se to prostě může… 8O 8O :?

• Citovat
  • Upravit
3471
5.3.07 14:43

Ahoj holky,
tak mám doma kočárek,jsem fakt šťasná.Nakonec jsme koupili modrobéžový.Hodím fotečku do galerky.A krásně se vejde do výtahu,jen já se k němu nevešla :( Šli jsme s ním domů pěšky,skoro celou cestu ho vezl manža,ani půjčit mi ho nechtěl :lol: .Taky jsme objednali postýlku,přírodní dřevo,polohovatelnu,bez stahovací bočnice,ale to mi tak nevadí.
Loudalko,ta dubová kůra.Mám jí doma,takže píšu, co je na obalu.Gel z dubové kůry příznivě působí při hemeroidech,pocení nohou,trhlinkách,při podrážděné kůži při po slunění a drobných spáleninách.Stojí kolem 50ti korun.
Silem,gratuluji ke kontrole,to je dobře,že malej tak pěkně roste.Je to macek,ten bude mít 4 kila až budeš rodit.. :lol: :lol: .
Co se týče vitamínů,beru jen kyselinu listovou a ten hořčík.
Mějte se maminy a pohlaďte bříška.
Vykyna a Honzík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
5.3.07 15:10

Ahoj holky,
teď jsem vás dočetla, přes víkend jsem se na net moc nedostala, byli jsem u těch našich.
Stavovali jsme se ještě za spolužákem z vejšky, čekají prcka v půlce srpna, tak jsem ráda, že v tom z té naší „bandy“ nejsme sami :lol: Petra je teď v 16. týdnu, strašně rychle to letí, vždyť před nedávnem jsme na tom byly stejně :roll:
Kontrola ze sociálky tady na mě nebyla, takže dobrý :lol:

IFČO, gratuluju k holčičce, Johanka bude určitě ráda, že si bude mít s kým hrát :wink: Ovšem na klidnější pubertu bych moc nespoléhala, my jsme se se ségrou dost žraly. Ale třeba budou tvoje holky hodnější :)

EVUŠKO, určitě je lepší, že si tě nechlali v nemocnici, aspoň prďolu pohlídají… KAždopádně přeju, aby vydržel v bříšku co nejdýl, ideálně tedy až do června :wink: Určitě budete v pořádku, neboj…

LOUDALKO, že vám posunuli tu výměnu oken a tak je celkem na nic… Ale určitě to půjde zvládnout i s mimčem a do zimy to snad stihnou :wink:

ZUZKO, hodně štěstí s přesvědčováním manžela, vůbec si nedokážu představit, že bysme věci pro mimčo pořizovali až po porodu 8O

MISO, držím pěsti n ten UTZ…

SILEM, malej už je pěknej cvalík, ale hlavně, že je všechno v pořádku…

VYKY, gratuluju k nákupu kočárku…

Jo, gel z dubové kůry teda připisuju na seznam :) a o těch odsavačkách na vysavač jsem taky slyšela samou chválu, tak do toho asi půjdeme taky… Uf, to je zase elaborát, snad jsem na nic nezapomněla :)
Martina mám tenhle týden doma na neschopence, tak se sem asi tak často nedostanu :lol: Neva, možná se konečně dokupu a pořádně tady uklidím :wink:
Mějte se zatím hezky a pohlaďte bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
5.3.07 15:32

Silemo, gratuluju k úspěšné kontrole. Mrněti se pěkně daří, taky se přikláním k názoru Vykyny, že bude mít při porodu kolem 4 kil. Ale větší děti se rodí lépe než menší, tak snad to tak skutečně bude.
Vykyno, gratuluju k nákupu kočárku. Já se k tomu našemu v sobotu taky moc nedostala, kamarádka co jsem s ní pro věcičky jela mi ho nechtěla ani půjčit. Prý budu mít ještě hodně příležitostí s ním jezdit.
Bedhann, říká se „Tchýně a uzený, nejlepší studený“ v některých případech to bohužel platí. Taková překvapení v koupelně bych asi taky hodně špatně nesla. Přeju pevné nervy a psychickou odolnost. O těch sedačkách „vajíčkách“ jsem slyšela taky, problémy byly hlavně s tou od Chicca snad Syntesis ??? (nejsem si plně jistá tím jménem).Je širší i delší a pásy jsou krátké, prý se ty pásy dají nějak nadstavit, ale moc tomu nevěřím.
Silemo, je fakt, že máme doma postýlku se stahovacím bokem a už teď mi to příjde fajn. Zkoušela jsem se naklánět nad postýlku (rošt v nejvyšší pozici) přes tu boční stranu a opravdu je to nepohodlné. Pak jsem si ji spustila a hned byl lepší přístup k matraci a cvičnému mrněti (plyšový pes). Mohu jen doporučit.
Novire, vidíš ty máš chlapa zase na chvíli doma a ten můj zase dneska odjel a přijede snad ve středu večer nebo ve čtvrtek odpoledne, pomalu jako každý týden. Už aby byla aspoň ta kastle od auta v laku, pak bude stát v naší garáži a nebude muset jezdit do nějakých prdelákovic.
zatím ahoj Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
5.3.07 15:41

Ivule,já nevím jestli se větší děti rodí líp,první byl větší,měl 3550g,velkou hlavu a natřihli mě.Druhý měl 3150g a rodil se líp.Tek nevím.. Jen doufám,že nebudeme mít obříka,to by má záda nevydržela..
Bedhann,tchýni bych zabila,měla jsem jsem kolikrát sto chutí,to mi věř.. Dělala mi to samé a pořád.Byla to ta bývalá,teď jsme sami a jsem fakt spokojená.
Kami,jak jste pořídili v ČB?Máš už tu hlubokou korbičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.3.07 15:46

Ahoooj tehulky :D ..

tak jsem si vas konecne docetla :wink: ..

EVUSKO - jak uz Silema rikala - je jen dobre, ze si te tam nechali. Takhle budes OPRAVDU odpocivat a mala se urcite brzy ‚umoudri‘. Moc na tebe myslim a drzim palce, at je vse jen v tom nejlepsim poradku! Hlavne se nestresuj vybavickou apod.. pred porodem Johanky jsem hopsla do H&M a nakoupila v nem vecicky na prvni tri mesice :wink: - nejak jsem nenachazela casu (stehovani sema tam 8O :D ), prestoze jsem tolik touzila, chodit po obchudkach a delat si ‚zasobu‘ - a bylo to vyreseno :wink: - hlavne klid.. drz se!!!

Holky, jeste jednou moc dekuji ke gratulacim!!! :D ..
POPELKO, klidne mi tu holcicku do seznamku napis - ja si stejne myslim, ze ji pod tim srdickem nosim :D - kdyby ne 8O , tak to jen prepises :lol: :lol: :lol: ..

Jinak my jsme stravili vikend na plazi v Burgas - zcela neplanovane - jak je vseobecne v nasi rodince znamo 8O :D .. Kori mi v patek vecer zavolal, at nas sbalim, a ze az prijede domu z prace, tak si pred mym odjezdem do CR udelame vylet k mooori. Burgas je jen 400km od Sofie, takze jsem s radosti na tento napad kyvla a jeli jsme. Dorazili jsme kolem pulnoci, Johanka spala celou cestu, tak jsme ji presoupli jen do postele a rano nas vitalo slunicko a TEPLO!!! Takze za ty dva dny stravene v Burgasu - nevim, jak to mestecko vypada, cele dny jsme stravili jen na plazi. Ja jsem si lehla a vyhrivala jsem se a Kori behal za rozjarelou Johankou - ktera mu malem nekolikrat vbehla do more. Staveli jsme hrady a delali doliky, sbirali muslicky - bylo fajn. Konecne jsme se dostali z toho ‚zatroleneho‘ mesta a konecne Kori nesahla cely vikend na praci - jeeejej, to bylo fajne.. :D

Zitra s Johankou odletame do CR - rodinka se nas nemuze dockat a my se taky moc tesime - ackoliv bych radeji jela i s Korim.. jsem zvedava, jak se Johance bude zamlouvat sedet na me pripoutana - ach jo, toto obdobi na cestovani letadlem se mi zda nejkomplikovanejsi :roll: .. deda nas vyzvedne v Bratislave a potom ‚hura‘ do Opavy :D .. Zitra tohle dobou uz budeme na ceste - i s dedou (chudak, ten si opet musi vzit volno 8O , i kdyz to dela rad, tak ja mam vycitky 8O )..

Vypada to - na Holandsko - ale radeji o vsem pomlcim, nebot si o mne budete myslet, ze jsem uplny cvok 8O :wink: - ale ja za to nemuzu a komu se muzu vylit, ze :wink: - takze se muzu pripravit na pocasi ala England - to chce gumaky a plastenku :lol: :lol: :lol: - vidite - a to my vlastne ani nevime, kde budeme bydlet - tak to mame super vyhlidku, ze .. :roll: ..

ODSTRIKOVACKU bych kupovala, az podle potreby - kdyz bude nutna, urcite vam ji blizci co nejdrive doruci, ale jinak je to zbytecna investice :wink: ..
Ten gel z dubove kury zni dobre - taky si jej poridim :D .. pouzivala jsem - a ted jsem to zapomnela - takove tekute mydlo, co je urcene na intimni hygienu.. ale sestricka mi taky doporucila obycejne detske mydlo - a to taky taky bylo v poho.. ale nejdulezitejsi je dodrzovat opravdu sprchu po kazde toalete - a podle meho - vykonavat malou potrebu rovnou do sprchy - do zahojeni - ale to je jen muj nazor, takze :wink: ..

Holky - musim jit balit.. takze jak dopadly kontroly? Drzim palce vam vsem, EVUSKO, drz se!!! A i vy vsechny pri tech rekonstrukcich - hlavne se nestresovat - ono to vzdycky nejak dopadne - dobre :D ..

Zatim pa, jo a marodi - uzdravte se - Doris - prestoze pises prima vtipky :lol: , asi ti neni moc dobre, ze jo - tak zalehni s cajikama!!!

Mejte se krasne a pohladte pupicky!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
5.3.07 15:48

Holky já chci taky čokoládu :cry: :cry: teď ji musím mít každej den, ikdyž jinak na sladký vůbec nejsem, ale zjistila jsem, že mi na ni někdo (kdo asi :x ) chodí :evil: :evil: já si teda ujíždím na klasický bílý čokoládě, ale ani mléčnou nepohrdnu :lol:

Jinak, co se týká váhy našeho broučka, asi by to s těma 4kg dopadlo, ale jelikož mě čeká císař, bude asi váha úplně v normě :wink: a po císaři se mi asi taky nebude chtít ohýbat přes bok postýlky, takže asi vyhraje stahovací bok :wink: no a dubovou kůru, nafukovací kruh apod. určitě nebudu potřebovat. tak mě napadlo, mám docela vyčerpávající seznámek výbavičky sesbíraný od víc holek, kdo bude chtít zašlu do SZ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
5.3.07 15:53

IFCO tak ten váš víkend zní naprosto fantasticky a romanticky, úplná idylka.. jak já bych se chvilku nahřála někde na sluníčku :wink: je odbře, že jste vypadli a ty ses trochu odreagovala..teď ti přeju šťastnou cestu a ať ten let Johanka i malá princezna v bříšku v pohodě zvládne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.3.07 16:16
  • Musim tolikrat odbehnout od PC, nez poslu zpravu, ze tady mame tolik dalsich novinek!!! :D

Vyky - gratuluji ke kocarku :D ..

Silem - bude to kluk - jako buk - a to je super, ne :D - gratuluji k uspesne kontrole :D ..
Silem - taky mi uteklo - ty budes mit 100% cisar? Jak to? - tak nejak jsem mimo, promin.. :roll:

Bethann - no, jo - to jsou ty vyvdane maminky.. ja jsem si v pocatku taky trosku uzila, nastesti nas deli hodne kilometru 8) .. minuly rok v dubnu jsem jela navstivit s Johankou Koriho mamku a brachu. Kori musel zustat v praci, takze jsem tam byla na deset dni ‚sama‘.. Johanka mela pul roku a ja jsem si ‚musela‘ vyslechnout prednasku o vsech pritelkynich jejich obou synu a dokonce mi vnucovala, abych se divala na fotografie Koriho ‚holek‘ (dvou) 8O .. Ja jsem ji rikala, ze me to nejak moc nezajima, ale ona si nedala rict, tak pri jednom obede, kdy jsme v pohode s brachou Vikim kecali o vsem moznem - prinesla zaramovany obrazek Koriho a jeho ‚nemecke‘ pritelkyne a cpala mi jej pod nos.. ja jsem se zacala docela ironicky usmivat a kroutit hlavou a Viktor vstal a zacal ji durazne neco rikat - podle me ji zprdnul na dve doby - potom me a Johanku vzal a odjel s nami na vyletek za Budapest - na odreagovani - tam vy rekl, ze si nedokaze vysvetlit chovani sve matky, ale ze to tak zkratka dela se vsemi holkami a dokonce je vzdy vsechny rozbreci - no, akorat me ne.. Kdyz jsme se vratili, tak byla uplne potichu a obcas se snazila zapadnout do konverzace (Kori ji totiz volal taky a ona - jako by se probrala) - a ja ji rekla, ze jsou mi jeji ‚zvyky‘ zcela proti srsti, ze takove ‚gesta‘ od nas z domu neznam, a jestli by se ji libilo, kdyby ma mama zacala neco podobneho delat jejimu synovi - jen pro predstavu, jak by ji asi bylo - no - tak moc dobre ne, ze - ach jo.. obcas jeste na neco narazime, ale jinak se to da.. ale jsem si jista, ze nas ‚v pratelskem‘ vztahu drzi nase vzdalenost.. a to je docela skoda.. :roll:

Nejak se mi do toho baleni nechce - jako vzdycky.. je to jen jeden kufr a omezena kila - no - co do nej, ze :wink: ..

tak ja jej jdu alespon vytahnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.3.07 16:22

Silem, dekuji.. to odreagovani jsme potrebovali, normalne se dostaneme tak akorat na prochazku kolem domu :roll: .. mame hory u nosu, ale popravde receno - neda se na ne nejak rozume dostat - to neni jak u nas 8O ..

Jaro u more ma taky sve kouzlo - nedostali jsme se k mori pres leto, prestoze jsme uz v Sofii byli :roll: .. Ale ted se vse kolem zelenalo a kvetlo a ta barva vody - a slunicko :D .. a jeste ne tolik lidi - asi jenom mistni - zrovna meli vitani jara, takze jsme se trefili i do nejakeho festivalu, ktery je drzel spise ve meste.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
5.3.07 16:44

IFCO - jůůů, ten víkend zní náádherně. představuju si to moře…miluju bulharský pobřeží, jezdíme jedině tam. jenom letos oželíme :) musela to být krása, a pláže čisťounký, bez turistů.

holky, psali jste tady o dovolený…SNAD ZA ROK. ale my uvažujem o moři i letos (říjen) 8O milé vícerodičky, jsme asi naivní blázni, že?

SILEMKO - hlásim se o SZ - seznámek na mimčo. a gratuluju ke klukovy, bukovi. on už byl větší, jak jsi psala, že má půl kila. to je moc dobře. asi se mu u tebe velmi daří :)

VIKY - gratuluju ke kočárku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
5.3.07 16:49

IFCO na císaře jdu fakt na 100%, mám totiž vývoj.vadu dělohy - v ní septum (přepážku) a s touhle vadou často klasický porod nepostupuje, protože ta děloha má trochu jinou strukturu svaloviny a reaguje trochu obráceně - prostě mimčo nevypuzuje a stejně se pak k císaři musí narychlo přistoupit..no a vzhledem k mým 3 potratům a vůbec nechce moje dr. cokoli riskovat - myslím, že je to rozumný..

Ty tchýně, to je kapitola sama pro sebe - tohle je teda síla, co ti dělala…ta moje se zase do dneška pořádně nezbavila závislosti na synovi a tak vyžaduje častý návštěvy, když přijdeme, tak je to vždycky špatně - vůbec se prý neukážeme a nemyslíme na ni a o na je tam sama, že už nás ani nezná (a to máme frekvenci asi 14 dnů min.) atd. atd. pak se po manželovi věsí, pusinkuje ho a hladí, no děs běs..nejdřív jsem zuřila, teď už mi přijde jen trapná, jen mi vadí, když to dělá i před cizíma lidma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
5.3.07 16:51

Silemo, já určitě nepohrdnu seznámkem věcí, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí