Poradna duly
Jana Čurdová
Taky se s vámi ještě podělím o můj dnešní sen. Se mi zdálo, že mi tak strašně otekly nohy od kotníků dolů, že mě manžel musel vozit na vozíčku. Ty moje nohy vypadaly jak když nafouknete gumové rukavice, jen ty prsty byly úplně kraťoučké, jako takové malé bublinky a nešlo s nima hýbat. No zase pěkně vypečenej sen. ![]()
tak to je, Doris, teda sila. My s manzelem chodime brigadne delat odecty vodomeru a chodime presne k jednomu takovemu panovi. Ma byt 2+1 a plny bordelu. Vzdycky nam odhaze jen ulicku k radiatorum (delame i odecty indikatoru tepla) a ulicku k vodomeru. jo a v loznici ma jeste hromady kolem postele. Postele ma volne, aby mel aspon kde spat
Chodime pred Vanoci, takze letos uz jsem byla tehotna. Kdyz jsme vlezli na jeho WC malem jsem se pob......HNUS! Sousedi jsou z nej taky zoufali. Vloni byl nejaky nemocny, tak byl delsi dobu v nemocnici a rodina mu sla ten byt trochu vyklidit. Vyhazela to ke kontejneru, jenomze nez to odvezli popelari, tak se chlap vratil domu a vsechno natahal zpatky. To uz je snad nejaka uchylka.
No dám vám do fotogalerie fotku naseho vypeceneho bytecku
.
Kami, ten vás Ondrášek je super malíř
. Až budeme malovat, tak si ho pozvu
.
Novire, ze začátku nesmrděl, ale ten poslední rok, to byla opravdu katastrofa. Taky bych se nesmířila s tím, že s tím nikdo nic nemůže dělat, vlastnit ten byt. My tam naštěstí byli jen v pronájmu. A fakt lituju sousedku pod ním, ta musí trpět, jestli se z toho už nezbláznila. Toho člověka by snad někdo musel buď někam zavřít, do nějakého blázince nebo ho snad zamordovat, jiné řešení asi není.
To ještě není všechno co dělal. On zatarasil i schody na chodbě a když mu to sousedi vyházeli, tak jim vyhrožoval. A jeho pes (chudák za to teda nemohl, pána si nevybral, že) sral na rohožku, ale smraďoch to nikdy neuklidil, tak tu rohožku manžel vždycky vzal a celou jí vyhodil do popelnice a ten magor řval z okna, že jestli tu rohožku nevrátí zpátky, tak nám rozmaže hovna po dveřích. Síla co? A ta jeho rohožka, ta byla taky dobrá. Kus lina, co sahal až do půlky chodby, na tom o trochu menší kus stoletého koberce a nakonec ještě ta gumová rohož, no úžasný!
NO, pán nás pěkně s manžou vyškolil, takže jsme utekli z města, pěkně na samotu!
Loudalko, určitě to je nemoc, to jinak není možný. Tenhle smraďoch měl taky syna a bejvalou manželku a když mu začali další obyvatelé domu hrozit soudama, tak šli a uklidili mu, ale nic platný. Přesně jak říkáš, za chvilku to tam nanosil zpátky. Válely se mu tam shnilé konzervy se zbytkama a taky měl, to se podrž, mech v koupelně! Když si na to teď vzpomenu, tak se směju, ale tenkrát, to jsem nevěřila! Sousedi se bavili: TAk co, už si smraďoch uklidil? JO, už začal, seškrábal mech z vany. ![]()
Loudalko moc „hezký“ fotečky,půjdou ty obklady vůbec umejt?I když obklady snad jo,jen ty spáry budou horší a vymalovat.No to je „radosti“,když vidím jak to tam máte krásně nový. ![]()
Kami, obkladačky jsem už vydrhla, ale máš pravdu, že spáry nejdou. Zkousela jsem vsechno mozne a nejlepsi bude to znovu po vymalovani presparovat. Ted musime pockat na pojistovaky (nastesti je byt pojisteny), az si to vyfoti a pak muzeme zacit.
. Otazka je, kdy se manzelovi bude do toho chtit. Zavodne hraje volejbal a pristi 2 vikendy ma v sobotu turnaj. Pochybuji, ze se mu pak v nedeli bude chtit malovat. Jeste mame na strope podhledy, z takoveho materialu jako je
rokarton nebo neco podobneho. No to je taky zacouzene a to se mýt nedá, tak musíme koupit nove. Ale doufáme, že to pojistovna zaplatí
. Ještě že je malování bytu před námi a ne už hotové.
.
Po obědě jsme vyrazili s manzelem na procházku. Byla super! Nakonec zastavka v cukrárně - štrůdlík a boruvkový koktejl a nic nám nechybí.
Ahoj holčiny, tak to konečně vypadá, že budu mít objednanou i tu kuchyňskou linku. Odpoledne tady byl stolař, vzal si míry, vše nám vysvětlil na všechno se poptal. Al asi mě trefí z termínu dodání. Domluvili se s manželem na půlku června. Termín mám 25.6, tak doufám, že to naše překvapení nebude chtít ven dříve. Ale snad se mi je oba podaří přesvědčit - myslím manžela a stolaře a bude už ke konci května.
Ahojky,
teda Loudalko, to jste měli doma pěkné boží dopuštění. Hlavně, že jste ty i mimčo v pořádku! Muselo to být hrozné. Vůbec si to neumím představit.
Jargová, gratuluji k výběru spotřebičů i kuchyňské linky. Určitě se to stihne a mrňousek přijde už do hotového.
Novire, dva porody v přímém přenosu, také bych byla pěkně naměkko ![]()
Dneska jsme byli na tom 4D ultrazvuku. Nejdříve se nám Tomík nechtěl vůbec ukázat, tak mě sestřičky vyslala ať běhám po schodech, že to třeba bude lepší. Potom, když viděl, jaká je to pro mě námaha, se přece jen nechal přemluvit a obličejík nám ukázal.
Fotku přefotím foťákem a dodám do galerky. Máme i DVD s cca 15 min. záznamem, ale chvílemi mrňousek připomíná spíš vetřelce než miminko. No každopádně je to památka. Je to ale pěkný stydlín, takže co má mezi nožkama neukázal, no vzhledem k tomu, že už máme většinu stejně nakoupenu v modrém, budeme spoléhat na prvotní informace p. doktora, že je to klučina.
Potom jsme se byli podívat v Holešovicích na výstavišti, kde probíhala celý víkend výstava motorek. Manžel tam slintal a já se v duchu připravovala na to, že bude hezky a motorka bude vyvezena z garáže.
Chápu, že je to jeho koníček a ráda se nechám i svézt, přesto pokaždé, když vyrazí, trnu hrůzou, aby se vrátil v pořádku.
Zároveň s výstavou jsme absolvovali i procházku po Matějské pouti a tak tu sedím a jsem už celá zmožená a uťapkaná. Těším se dneska do peřin. Zítra musím vstávat v půl šesté, protože mě čeká jít na odběry krve na kontrolu se štítnou žlázou. To abych si dala alespoň dva budíky.
Holčičky, přeji krásný večer a pohlaďte pupíčky.
Kaculko, taky se bojím, že manžel svojí motorku zprovozní, vloni se mu tam něco rozbilo a už uvažoval o prodeji, ale dneska tu byl švára s bratránkem na motorkách a na manželovi bylo vidět, že už přemýšlí, kdy by se mohl pustit do opravy. Ach jo. Já mu taky nic nechci říkat, když je to jeho druhá láska, hned po mně
Ale jak říkáš, když vyjede, taky trnu hrůzou. On ani nejezdí nijak rychle nebo neopatrně, on si tu jízdu, jak říká, vychutnává, ale co ti ostatní, že? Za ty bych ruku do ohně nedala. Zrovna máme kamaráda v nemocnici, boural na motorce a je rád, že to přežil. Je na neschopence od té doby, co jsem já těhotná a až naše mimčo bude chodit, tak on se možná bude učit s ním, protože má nohu na maděru. O to větší strach teď mám. ![]()
Ahoj, tak se hlásím po promakaném víkendu…mám toho plný brejle. A zítra zase do práce..chjo.
Loudalko to je teda síla s tím ohněm..hlavně, že jste vpořádku a na byte nejsou nějaké větší škody.
Ahoj holčiny, tak jsem si Vás dočetla.
Silem, já jsem si teď o víkendu tu molitanovou podložku do vaničky koupila a jsem ráda. Kamarádka ji měla a velmi si ji pochvalovala a i já jsem koupala jejího syna a nepřišlo mi, že by smrděla. Je ale fakt, že nepoužívají žádná mýdla ani pěny. Tak nevím.
Loudalko, ty máš teda štěstí. Pak se oprávněně říká „Nechval dne před večerem“. Hlavní je, že to dopadlo takhle a nemuseli Vás evakuovat a stěhovat třeba jinam.
Zuzko, snad to stolař i s manželem stihnou dřív, jen tak pro jistotu.
Popelko, ať je Ti odměnou za Tvou práci krásná kuchyň.
Novire, my měli kokršpaněla a ten venku taky sežral kde co. I když měl na čumáku náhubek. Kolikrát jsem ho pustila s náhubkem navolno a on přiběhl s přiraženým kelímkem od jogurtu na čumáku. Byl opravdu vynalézavý.
Zítra ahoj Ivule
Ještě k té podložce. Já u švagrový taky koupala a nepřipadalo mi, že by ta houba smrděla, ale taky jsem přišla k plné vaničce a zase od ní odešla a nic jiného jsem dělat nemusela. Takže mi to taky nepřišlo a chtěla jsem si jí koupit taky. Ale třeba houbičku u dřezu měním určitě každej tejden a tuhle mít třeba půl roku, to je asi fakt blbý, navíc tahle houba určitě i schne dlouho a ani bych jí neměla kam dát schnout, v koupelně máme jen žebřík. Tak jsem ráda, že mi ta švagrová řekla, že není nic moc. Lehátko, co jsem si koupila může schnout pěkně ve vaničce nebo ho zaháknu na ten žebřík a je to.
Třetí varianta je to umělohmotné lehátko, to je vytvarované podle mimča, má ho kamarádka a vypadá celkem pěkně. Ale já ještě v krámu takové pěkné, co má ona, neviděla. NO, není to tak velká investice, takže i kdyby se jedno neosvědčilo, tak se může koupit druhé, ne? ![]()
Dobré ráno holky,
dneska jsem tu první
To se teda divím… ale šla jsem včera spát už v devět a nějak jsem nemohla dospat, zas už tady prudí s tou míchačkou ![]()
ZUZKO, držím pěsti na tu štítnou žlázu, snad bude všechno v pořádku…
KAČULKO, to byla docela perná neděle
A ten záznam na DVD máte celá v 4D?
Holky, když už tady probíráte ty podložky do vaničky… plánujete některá kupovat na koupání kyblík, nebo jsem jediná
?
Jo a Dolfíka jsem teď celý víkend venku hlídala jak oko v hlavě aby nic nežrala a neblije… tak to asi fakt bude tím… je to prostě popelnice
Ale stejně bych ji nedala ![]()
Tak se zatím mějte, pracujícím ať to rychle uteče… My jedeme dneska na nákupy do Brna, tak už se těším ![]()
Nějak mi blbne metřík
Mám tam o jeden den míň… Asi mají nějaké problémy na serveru, snad to bude v poho. Nechce se mi zase vymejšlet nový ![]()