Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem vás pracně dočetla. Celý den jsem nebyla doma. Dopoledne jsem trávila dlouhý čas u manžela v praci (dokonce mu i pomahala s papirovanim), po obede u doktorky na sonu stitne zlazy (bude me i nadale sledovat, protoze mam moc protilatek proti sve st. zlaze a mohlo by to způsobit chronicky zanet st. zlazy, dalsi kontrola po sestinedeli), pak uvarit veceri a nakonec tehu cviceni. No tehu cviceni bylo zajimave, protoze nám tam řekla porodní asistentka, co vede pak diskusi, ze sice mame krasnou vanu v porodnici pro faze predporodni, ale neni zadarmo. Za to ze ji pouzijes chtějí 200,– Kč, ale to uz nikde ani pri Dnu otevřených dveří neřekli. Jen ji všude prosazují. No kdyz to udela dobre, rada ty penize dam, tolik to zase neni, ale rict by to mohli a netutlat to
. A jak jsem tak celý den někde poletovala, promeškala jsem pošťáky s balikem. Konečně mi přisli ty objednane plenkové kalhotky Popolini a Bambino Mio, tak jsem zitra na ne zvedava. ![]()
DORIS a nevis, co je to za znacku, ten co ti doporucila maminky kolegyne? Já prave mela vybrany za necelých 6 tis. kočárek Breaker.
Míšo , hořelo, protože ta baba co to způsobila, šla vařit a usnula (byla po flámu). Je jí asi 45 let a neni to poprve, jenomze vzdycky ji sousedi vzbudili dokud nehorelo (vetsinou byl pouze hrozny smrad po baraku). Úklid už zvládl z velké části manzel jeste v sobotu večer. Zbytek (zdi atd.) musí počkat, protoze čekáme až se na to podívají likvidátori z naší pojistovny,kde je byt pojisteny. Ale donutit manzela k vybílení bude asi taky drina
. No naštěstí už nám dneska teče voda (od soboty netekla a neverili byste jaky je to problem).
VYKY , smrdí to už jen na WC a trochu v předsíni. Představ si udírnu a to je nase vůně domova
. V obýváku a ložnici už bys to nepoznala.
KAMI , vidíš teď si mi připomněla, že jsem ten stojan na vaničku taky chtěla. Židle jsou asi opravdu moc nizke, ale nevim, jestli ten stojan bude o tolik vyšší. No uvidím jestli ho budou mít v Bejbycentru. Jestli ne, tak nebude. Vím, že ho mají na netu, ale speciálně ho objednávat nebudu.
Holkýýýý, já budu teta! Teda už jsem, švagrová už má dva kluky, ale tentokrát se to konečně povedlo mojí ségře. Snažili se dva a půl roku! Dneska si dělala test, takže to ještě potvrzené nemá, ale i tak jsem se s vámi musela podělit o radost. Naše mamka to obrečela, bude hned dvojnásobná babička.
a je dobrý, že budou téměř stejně starý, že si u babi spolu vyhrajou. ![]()
Loudalko, tu značku nevím, jdu se na něj mrknout až příští pondělí a mamka si to nepamatuje. Ví jen, kde ho u nás mají a že prý mají spoustu barev, i vínový, který bych chtěla já. Ale hned jak zjistím značku, tak dám vědět. ale jestli dáš necelých 6 tisíc, tak to je skoro to samý.
A dneska jsem neodolala v Tescu, koupila jsem mrňouskovi soupravičku, nááádhernou. Sice jsem se zařekla, že si počkám, co to bude, ale to se fakt nedalo. Jestli najdu baterky do foťáku, tak vám jí hodím do galerky. Mám z ní moc velkou radost, jen nevím, jestli ta velikost bude do porodnice. Je to 62. Mám v tom ještě hokej. A taky k tomu měli takovej pytel, dole zašitej a nahoře jako tílko, bylo to teplejší, takže jsem nevěděla, jestli bych ho v létě užila a jestli to vůbec potřebuju, co vy na to?
Jinak nemoc se furt drží, ale už jsme pomalu neměli co jíst, tak jsem vyrazila aspoň do Tesca.
Manžel mi už vyhrožuje, že mi to tu zahesluje, že tu prej trávim spoustu času, co si tu prej pořád můžem psát.
Tak dobrou
Loudalko, ten stojan je vysokej dost,zejtra ho změřím.
Doris,vyřiď sestře,že jí moc gratuluju.
Ahoj Doris,
gratuluju tvé sestře k pozitivnímu testíku.
Myslím, že velikost 62 bude do porodnice akorát. Pokud bude mimčo menší, možná to bude o kousek větší, zas to ale dýl užijete.
Jinak asi myslíš spací pytel. To je super věc, Andrejka v něm spí doteď. Začala jsem ho ale používat až v půl roce, dřív v něm nechtěla být. Myslím, že na léto nebude potřeba. Na zimu je pak ale fajn, odpadají problémy s odkopáváním. Já jsem měla Andrejku nejdřív v rychlozavinovačce a pak si to už nějak nepamatuju, ale asi pod nějakou tenkou dečkou.
Ahojky, přeji krásný večer,
tak jsem teď hodila do galerky fotečku z 4D ultrazvuku.
Doris, sestře moc gratuluji. Je super, že budete mít dítka takhle blízko od sebe. ![]()
Popelko, gratuluji k dobrým výsledkům cukr testů. Čekají mě příští týden.
Na koupání budu mít od kamarádky půjčenou vaničku i se stojanem, ke kyblíku jsem nějak nenašla odvahu.
Jsem dneska nějaká zmožená, tak utíkám do hajan. Krásnou dobrou noc Vám i pupíkům.
DORIS , to je supeeer, ze je segra skoro tehule (az bude mit lekarsky podlozene, bude uplna tehule
). Neni to tak davno, co si nam psala, ze tvoje tehotenstvi spatne nesla, protoze se uz hrozne dlouho snazi o mimi. No to je supeeeeeer, ze od tebe chytla bacilka. Ale pozor at ji nenakazis i chripkovym bacilem
. To byl samozrejme vtip.
Dobré mrazivé ránko,
Popelko, gratuluju k dobrému cukrtestu.
Doris, gratuluju tvojí sestře k těhotenství.
Jinak nám od včerejška okupuje byt můj nejstarší brácha se švagrovou, dcerou a synem. Dělají jim plastové okna, tak se museli evakuovat a zrovna k nám. Synovce jsem hlídala celé odpoledne, má 11 let, neteř byla v terénu s přítelem, má 17 let, a pak jsem do 23 hodin čekala na bráchu s manželkou abych je mohla vpustit do bytu. Nějak nemohli pochopit, že jsem trošku rozmrzelá, když chodím spát kolem 21.30hodin. No ráno byl trošku boj v koupelně, ale naštěstí vstávám jako první, tak jsem to vyhrála. Ale tento týden pro mě bude asi dost perný. Zatím ahoj Ivule
Doris taky gratuluju ségře k mimiskovi.
Kačulko fotečka moc moc krásná.
Dneska jdu odpoledne k gyn. doufám že bude vše v pořádku a že výsledek z cukr testu bude taky OK, tak zítra dám vědět.
Jinak jsem včera byla na ultrazvuku a EKG mého srdce, prý to je dobrý, ale mám přijít za rok až nebudu těhotná, pak to srdce prý vypadá jinak.
A do zprávy mi dr. napsal že se nemusím vyhýbat žádným fyzickým aktivitám ani těm porodním
![]()
Dobré ranko pupíčci. Já tu napsala vzkaz a pak místo abych to odeslala, tak jsem si to nějakým záhadným způsobem zavřela. Jsem to ale tele.
Tak ségra jde dnes naposled do práce a zítra na gyndu, tak jsem zvědavá, jestli tam uvidí hrášek. No, po dvou a půl letech by bylo na čase. Je to paráda, tak dlouho nic a teď budeme chovat obě. Fakt jsem nadšená! A díky za ní, za gratulace.
Loudalko, pamatuješ si to přesně. Psala jsem, že se dlouho snaží, tak teď zřejmě, jak už se na to tak neupínala a soustředila se spíš na to moje, tak se to povedlo. Kolegyně jí povídaly, že to tak bývá, že ségry to od sebe „chytí“ a já to tak trochu čekala, protože už na to mimčo nebyla tak žhavá. Navíc tu byla v sobotu a vypadala tak jinak. Samy od sebe jí zhubly nohy, vyrostly prsa a pleť, jindy dost hroznou, má hlaďoučkou. Tak jsem se jí ptala, jestli už náhodou není v tom, že mi to tají. Ona, že prý to je spíš nějaká porucha, protože každej měsíc jí děsně bolí prsa a menses se jí zpožďuje pořád. Ale když jsem jí tak nahlodala, tak si koupila test. No a jsou tam // ! ![]()
Zrovna včera v Sama doma říkali, že s věkem matky stoupá riziko vad mimča, což je už všeobecně známo, ale že taky přišli na to, že i věk otce má na mimi velký vliv. Prý může mít něco s kostma apod. Já to radši moc neposlouchala, nemám z toho nikdy dobrý pocit, jen mě tak napadlo, když ten ségry chlap je o tolik starší, že je možná lepší, že se jim to nedaří, navíc to poslední dobou mezi nima neklapalo, tak jsem si říkala, třeba si najde jinýho taťku a ona mi za hoďku napíše AHOJ TETO! Tak jsem ty myšlenky radši spláchla. Snad bude všechno v pořádku.
Ahoj berušky,přeji krásné slunečné ráno.
LOUDALKO,výška toho stojanu na vaničku je cca 95cm.Já mám 165cm a ohybání k prckovi bude minimální. ![]()
Dobré ráno,
Doris - to je super, že budete se ségrou chovat spolu, taky se připojuji ke gratulacím. On si člověk to těhotenství potom nějak víc užívá, když si na něj takhle dlouho počká, mluvím z vlastní zkušenosti ![]()
Popelko - gratuluju k dobrému cukr testu, taky jsem ty výsledky oslavila něčím sladkým, už nevím čím ![]()
Dneska to venku vypadá zase nádherně, půjdeme určitě na procházku, to je úplně škoda sedět doma…
Dneska je fakt krásně, vy co můžete vyražte do ulic a do přírody. Já bych šla taky, ale můžu maximálně až skončím v práci. Jen doufám, že jak budu na MD, tak bude taky tak pěkně a že nebude jen pršet. Už se na to těším.
Zatím ahoj Ivule
Ahoj holky krasne ranko preji..
Popelko gratuluji k testu na cukr…
Ja bych nekam vyrazila,kdyz je krasne..ale jsem v praci,tak mam smulu:-((
Ahoj holky, hlásím se z práce. Právě učím excel ve druhém ročníku na střední škole a pomalu u tohoh rodím.Ty holky jsou blbé až to bolí. A to chtějí maturitu. No nic nebudu se rozčilovat.
Už týden mě škrábe v krku, tak jsem se rozhodla, že si dneska konečně zajdu k doktorce. Domácí léčba nezabírá. Stejně mi nic nenapíše.
Bože ony jsou tak blbééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé......................................
JARGOVÁ klíííííd!!! Nebyly jsme jiné!!! Snad až na výjimky. Zrovna jsme včera s manžou vzpmínali, co jsme vyváděli zamlada. Radši nevzpomínat, děs a hrůza. A já byla ráda, že jsem střední prolezla, s tou mou morálkou. Škola byla až na posledním místě, přitom jsem nebyla žádná blbka, jen jsem na to prostě kašlala. Teď už bych to brala jinak, ale už je kapánek pozdě. ![]()