Poradna duly
Jana Čurdová
a mimochodem, taky máte tak strašně velkej hlad? já dneska měla oběd ve dvanáct, ve dvě jsem přišla domů a jenom jim. ale vyloženě hlady. už jsem sešrotovala snad úplně všechno. včetně asi třech jogurtů, mrkví a bůh ví čeho. to kvůli té „cukrovce“. teď myslim, na mraženej štrůdl. že bych ho dala péct. no jo, ale co ta cukrofka…
EURY , já si vyčítala taky, že jsem vlastně odešla ze dne na den. V úterý jsem dala poslední poznámky do žákovských a druhý den jsem nepřišla. A co ty deti, chudaci atd. Muj tatka, který je také pedagog, mi řekl, že tem detem je to uplne jedno. Ti si za mesic, dva na svoji pani ucitelku ani nevzpomenou. Budou mit jinou a budou zit zase pro ni. Stejne je nedovedes do konce sk. roku, tak o co jde. A pokud uz te to pronasleduje i v noci, tak koukej skončit !! Cizí deti ti za to opravdu nestoji, mysli na to svoje!! . Jo a konec školního roku se blíží a nevim, jak u vás, ale u nas s kazdym mesicem bliz ke konci, byli ty deti horsi a horsi. Tak koukej zmizet včas!
člověče, loudalko. to je všechno naprostá pravda, co říkáš. člověk to i ví a stejnak myslí úplně blbě. děti jsou živější už s nástupem toho tepla. a bude hůř… a mám vyprávět o ivance, která kope do dětí, chechtá se nahlas celou hodinu a ničí při tom učebnice a sešity? nebo danovi, který nereaguje ani na jméno a pere se se mnou. ty vado…vždyť to znáš.
s tím, že děti zapomenou, máš pravdu. člověk když začíná má pocit, že je ten jediný…ale kolikrát jsem byla tou, co na nové škole přebírala třídu po někom jinym a vim, jak strašně rychle děti zapomínaj. uff. no budu to muset vydržet do toho 27. do poradny. a po třídních schůzkách. i když opět si říkám proč…že jo. máš pravdu. teď je důležitý to naše dítě.
Eury - nebuď blázen a koukej si zažádat o nemocenskou - věř, že ti dr. nebude dělat problémy a v pohodě Ti ji dá, není žádná sranda se takhle stresovat… nesvědčí to ani Tobě a už vůbec NE Marušce (už máš vybrané jméno?
) Opravdu to zvaž!!!
Jinak co se týče toho tvrdnutí, tak já to mám spojené s tlakem a pnutím, ale není to bolestivé (tedy pokud se nepřemáhám), ale v leže mi to ještě nikdy neudělalo, jenom když stojím..nedej bože ještě když u toho něco dělám…
Většinou to přejde, když si lehnu a ležím, ale jakmile začnu zase chodit, tak je to tu znovu..... ![]()
Holky, už kupujete věci do porodnice?? (vložky, kalhotky…atd)?? A kdy si budete chystat tašku do porodnice? Já už bych to měla nejraději nakoupené teď, kdyby se nedej bože něco stalo, aby pak manža nemusel stresovat ještě s nákupem takovýchto věcí....... ![]()
Eury - mimochodem mám taky takový hlad (začalo to tak před několika dny)…a začínám se obávat o váhu… sním něco a za chvílu už zase trčím u ledničky a pozoruju, co bych si ještě dala…a to nemluvím o sladkém, to bych mohla pořád… ![]()
Teda, Eury , ale kdyz te posloucham, tak mas asi opravdu vypečené dětičky. Já měla štěstí na docela fajn děti, i kdyz si vzpomenu, jak se chovali v prvni tride, tak jsem si taky uzila. Kdo nikdy neučil prvnáčky, nepochopí o čem je řeč. Klobouk dolů pred kazdou učitelkou prvnáčků. Mam kolegyni, ktera nastupuje po materske. Už skoro rok se snaží o druhé dítě a nic,tak nastupem do prace pocita s tim, ze se upne na neco jineho a bude tehotna hed. Ma dostat prvnaky. Její maminka se jí ptala, jestli ji to nebude blby, kdyz otehotni, opustit prvnaky. A ona presne uz taky zmenila nazor, ze nebude, ze uz se na cizi deti neohlizi. A ma pravdu!! Budu ti drzet palečky, aby si toho 27.3. s doktorem neschopenku sepsala. Prvních 14 dni jsem myslela, ze to doma nevydrzim (skoro 5 mesicu), ale ted uz jsem doma 2 mesice a je to úúúúúplnááááááááá paráááááda. Vstaneš, kdy potřebuješ (někdy dřív, nekdy si prispis). Uděláš si vše, kdyz se ti chce a kdyz se ti nechce, tak proste nic nedeláš (a to je u mě málokdy- to já nevydržím). A kdyz ti bude smutno po skolnim babinci, muzes vyrazit na navstevu a na pokec
.
Bedhann, tak s jídlem jsem si to dneska říkala taky, že se nemuzu dojíst. Ve 12,30 jsme byli s manzelem na obede. Meli jsme vepro,knedlo, zelo. Snedla jsem 5 bramborových knedlíků. A to jsem mela i polivku. Za hodku uz jsem mela zase hlad. Dala jsem si Delisu (byla jsem u manzela v praci a nic jineho tam nebylo). Prisli jsme ve 4 domu a ja sporadala jablko a banan a za hodku zase hlad. Tak jsem snedla jogurt. A ted jdu veceret, tak snad se konecne dosytim. No zitra se na tom cukr testu budou asi divit. ![]()
Jinak ty věci do porodnice a tasku si sbalim, teda si myslim, koncem 7. mesice (tj. cca za mesic).
holky tak to papáte jako já, to mám radost
tak na to už máme hold nárok, slupne toho hodně už mimís.
loudalko, prosím tě. pořád si nedovedu představit, jak to jako udělám. když jsi ze dne na den skončila…to jsi ale musela přece nějak sbalit. nebo jsi to nechala tak jak to bylo? minimálně musim předat známky a pod. člověk si to musí předem asi nenápadně trochu připravit a pak s tim seknout. jinak ve třídě mám 80% výzdoby ze svých věcí…tak to asi až o mateřský.
co říkáte jablíčkovýmu štrůdlíku, nepocukrovanýmu…na hodnotu na lačno 5,7?? to zvládnu, ne?
Jasný EURY, to je v poho, do něj ![]()
Teda teď jste mě vyděsily s tím balením do porodnice, já se na to chystala koncem května
… no určitě to nebudu balit před návštěvou porodnice, tam mám v plánu se pořádně zeptat co se fasuje a co musím mít svoje a tak… Jak se znám, tak sebou potáhnu bágl jak na půl roku do Himalájí
… A baštím taky pořád, už i Marťa si toho všimnul, že jím o hodně víc než normálně, dneska jsme měla hlad asi půl hoďky po obědě
.. to jsem zvědavá, na jaký váhový přírůstek to nakonec dotáhnu ![]()
jé, holky, já mám taky pořád hlad, dneska jsem snědla tři ty knedlíky ve dvě, sice nebyly moc veliký, ale za hoďku už jsem měla zase hlad, tak jsem si vzala obří pomeranč a v pět, když manžel přijel domů z práce, tak jsem jedla s ním, zase tři knedlíky a jako zákusek dvě kiwi. Hrůza. A to byl jeden z lepších dnů, jindy toho spořádám víc. Jenže většinou mi je po velkém jídle zle a bolí mě celý břicho, takže jím radši menší porce, zato pořád.
Eury, neschopenku jen doporučuju. Uvidíš, jak ti bude dobře! Já se teda nudy nebála, ale teď jsem tak líná, ještě k tomu nemoc, tak nedělám skoro nic. Maximálně vyluxuju a uvařím. A když mi bylo dobře, tak mi ten den tak rychle utekl, že jsem si kolikrát říkala, že nestihnu nic, co bych chtěla.
A s tím nakupováním, to je asi fakt, už bych si taky měla pospíšit, co? Já nemám vůbec nic. Na mimčo mi může nakoupit kdokoli, ale tyhle věci do porodnice, to je blbý někomu říkat, hlavně manžela bych teda pro nic neposlala. ![]()
Ahojte holčiny,
hlásím se z neradostné kontroly. Jsem u bráchy na internetu, nebudu teď moc psát, protože nemáme ještě net doma.
Jak psala Popelka, které děkuju za přeposlání, čípek 1,5cm. Mimi je prý v pořádku a podle proměření je termín přesný a váha mrněte je taky v pořádku. Tak doufám, že mi doktor nelhal nebo něco nezamlčel. Myslím si, že kdyby to bylo horší, tak by mě poslal do nemocnice. Nejhorší je, že nemám pocit, jako že mi něco je. Ale pro mrňouska se budu obětovat. Manžel je zrovna mimo a měl přijet až v pátek, tak po ranním telefonátu dojede už zítra dopoledne, aby s námi mohl být doma. Jinak si pan doktor myslí, že by to mohla být holčička tak uvidíme, jestli to výjde.
Jinak v práci to vzali kupodivu až moc klidně, čekala jsem bouřlivé reakce a víceméně mě dokonce i politovali, tak jsem byla překvapená. Mám se jen připravit na to, že budu fungovat jako přítel na telefonu. Vyúčtování jsem nestihla vypočítat, tak to bude zajímavé, ale nedá se nic dělat. Další kontrolu mám 28.3., tak uvidíme jak dopadnem. Jinak jsem už přibrala 1 kilo, což je ale podle doktora málo, čemuž se ani nedivím.
Pořád jsem si v duchu říkala, že to moje těhu jde až moc hladce a už je to tady. No nic. Zatím ahoj a díky za Vaši podporu.
Ivule
EURY, já myslim, že na cukr 5.7 muzes i pocukrovany nebo 2 nepocukrovany. No ja jsem skoncila jednoduse. Bylo akorat po uzavreni znamek za 1.pol. (odesla jsem 25.1.). No ja odesla nejdriv kvuli chripce a uz jsem se nevratila. Znamky byly zapsany v pocitaci, vysvedceni se tisklo az dalsi tyden, tak kdyz jsem tam sla doplnit pracovni vykaz za leden, tak jsem vyzo podepsala. Nejdriv se za me suplovalo, ale to k nicemu nevedlo, tak po 14 dnech, kdyz mi doktorka neschopenku prodlouzila, vzali duchodkyni. Sám ředitel, kdyz videl, ze jsem zase nemocna (pred tim v prosinci), tak se me zeptal, jestli nechci jit na rizikove. Ze pry ted maji situaci zabezpecenou tou duchodkyni, ale abych to nebrala, ze se me chtej zbavit
atd. No tak jsem si řekla, ze kdyz jim nechybim, co bych se tam cpala
.Vsechno jsem tam nechala, jak bylo. Duchodkyne, pri kazde me navsteve mela strach, aby se mi neztratila ze sublete zobcová fletna. Tak jsem se o jarnich prazdninach odstehovala. Nikdo tam nebyl (krome uklizecek a reditele), tak na to byl klid. Nechala jsem jim tam jen kytky. Ty si odvezu, az budu oficialne odchazet na materskou. Přece jenom okna s kytkami nejsou tak prázdná. Jinak co bylo moje, jsem si i ze sten sundala (vetsina vyzdoby byla taky moje soukroma). Vyklidila jsem kabinet, takze ted uz mam klid. Jen musim jiné kolegyni predat skolni knihovnu (tu jsem mela na starosti), tj. protivna inventura kousek po kousku. Do skoly sem tam zajdu. Kdyz neco potrebuji, treba pro socialku napsat posudky na nejake dite, tak mi zavolaji. Ja prijdu a dodam vse potrebne. Jsme neustale v kontaktu, funguje to a ja mam po psychicke strance klid na mimiska (pracovni nazev Bonifac)
.
LOUDALKO - já mám totiž obavy, že u nás to tak jednoduše neproběhne. náš ředitel je trošku mimoň a myslí si, že budu učit asi až do konce června. prostě takovej ten typickej mimoní chlap, co nepřemejšlí. ví akorát, kdy mám termín. mají už za mě nějakou holku, která byla třikrát na náslechu. a i ona se divila, že jsem jí řekla, že odejdu nejpozději na konci duba. že prý ji říďa řekl konec května. to ovšem neni moje starost. jen mám strach, že to asi na návštěvy moc nebude. nebo že by mi navrhl rizikový…
a ten štrůdlík zvolim druhou možnost…dva nepocukrovaný ![]()
EURY, vubec bych nic neresila, jestli uz maji za tebe nahradu. Proste si to priprav 26.3. na predavani. 27.3. si dojdi pro neschopenku a normalne ji prines do skoly. Nemusis rikat, ze uz te to unavuje a stresuje byt ve skole, ale ze se objevil maly problem (lhat se nekdy musi
. Kdyz na to prijde, tak do skoly chodit taky nemusis. Ředitelovi nic dopredu nerikej, kdyz je takovy mimoň. Postav je pred hotovou vec. Až poneseš neschopenku nabídni jenom pomoc přítele na telefonu, at se ti ozvou kdyby neco. Koukam, ze vas reditel je nelidskej blbec! Ten nas je taky strelenej, ale ma velice postizeneho vnuka, tak v tehle vecech je docela cíťa. Neboj, vsechno se da zaridit!! Za tu pohodu to stojí. ![]()
dobré ráno tetky,
tak jsem celou noc vůbec nespala
z hrůzou jsem si uvědomila, že nespim jen tak, ale že myslim na školu. takže konec. už jsem volala do školy a šupajdim k doktorovi. jsem zvědavá co budu dělat, až mi tu nemocenskou nenapíše.
taky jsem zvědavá, co budou dělat ve škole, mám tam úplně všechno…uff.
každopádně vám přeju hezké ráno, a snad bude sluníčko.
heluš