ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7846
15.3.07 09:36

jo to jsem taky chtěla říct, že jsem si připadala ze začátku hrozně, že jako na to nemám nárok, být doma. Zvlášť, když mi to doktor nechtěl napsat. A pak byl Martin pořád zamračenej, protože přemýšlel, jak to uděláme, abychom dodělali barák než se mimís narodí, když přijdeme o tolik peněz, protože moje nemocenská je teď oproti platu o hódně menší. Ale nic mi neříkal, že mě nechtěl trápit. Jenže já to na něm viděla a bylo mi jasný, odkud vítr vane. Tak jsem přemýšlela, jestli to nemám ještě vydržet, jenže jak jsem vám říkala, tam to bylo opravdu jako v putice a mně začínalo být v jednom kuse blbě a ta únava, prostě to k tomu nebylo, tak jsem si řekla, že se radši budu mačkat v bytě 1+1 i s mimčem a zbytek se dodělá postupně, než se nervovat v tý pakárně. Ale trvalo mi to fakt dlouho, než jsem si řekla, že na to nárok mám. Po deseti letech noční práce! Nakonec jsem zrušila pojistky a z toho teď budujeme. A jsem ráda, že jsem doma a nemusím řešit ty žabomyší války závistivých kolegyň a líných kolegů v práci. Tak hlavu vzhůru a konečně si užívej bříška!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
15.3.07 09:46

Eury , já mám neschopenku od 1.11.2006, vypsal mi ten modrej papírek, co jsem posílala do práce a pak mám jeden normální u sebe, kam se píšou kontroly, ale na ten ani nikdo nekouká, ten mám od začátku zastrčenej v těhu průkazce. Na konci měsíce mi dá vždycky akorát lístek na peníze a neschopenka běží automaticky dál, dokud jí doktor neukončí a nevypíše ti pro zaměstnavatele ten druhej papírek, myslím červenej. To nechápu, že ti to ukončil rovnou. Já teda nevím, jak je to u smlouvy na určito, ale vím, že když u nás někdo dostal výpověď, tak šel hned marodit a asi ještě půl roku mohl marodit na zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
15.3.07 09:47

Mě doktorka neschopenku prodluzuje pri dalsi kontrole do dalsi kontroly. Pro papirek na penize si chodim specialne na konci mesice. S temi penezi co ja vim, tak tech 6 týdnů (nekomu 8 týdnů) před porodem = materskou mi vyplácí škola a pak uz pracovni urad ten rodicovsky prispevek (tech 7700,– po novem). Aspon teda mi mamka kladla na srdce, jit po tech 6 tydnech prihlasit se na pracaku.Oni se jinak na tebe vybodnou a nic ti neposlou (zádnou korunku). Mamky kolegyne na to zapomnela (asi penize nepotrebovala). Vzpomnela si az kdyz holcicce bylo cca 5 m. vyplatili jen asi 1-2 mesice zpetne (nevim presne) a na ost. penize nemela narok. A to dela na sprave socialniho zabezpeceni. Tak pozor na to!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
15.3.07 09:54

Dobré ránko,
Eury, moc dobře jsi udělala, sama jsem se divila,že tě to nevyčerpává a že nejdeš na nemocenskou.Vděku se fakt nedočkáš,ani od dětiček a jejich rodičů,ale ani od vedení školy a kolegů.
Kami, to mě mrzí, že Ondra je nemocný,máš pravdu,nejhorší bude udržet ho v posteli.Pozdravuj ho ode mne a ať se brzy uzdraví :D .
Jdu za chvíli na kontrolu,tak doufám, že budou jen samé dobré zprávy.. Až se vrátím,tak napíšu.
Jinak malej taky nejvíc kope,když jdu spát,to mám pocit,že mi vyskočí z bříška.. :lol: .
U nás svítí krásně sluníčko,ale venku už asi takové teplo nebude a má se ochladit,což je škoda.Já se tak těšila na teplo.. :( .
Mějte se krásně a opatrujte bříška.
 Vyky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
15.3.07 10:01

TAky koukám, že je asi lepší, že ten můj doktor skoro nemluví. Jen mi řekne, jestli je všechno v pořádku a když se mu něco nezdá, tak se mračí, ale když vidí, jak ho upřeně sleduju, tak se na mě vždycky usměje, takže moje obavy nikdy netrvají déle, než ten jeho zamračený obličej. Taky si myslím, že je pečlivej, takže kdyby se něco dělo, tak by mě hned někam poslal.
Při první kontrole jsem mu řekla, jak se co má s tou neschopenkou, že to v práci nezvládám atd… Tak si mě prohlídl a napsal mi neschopenku. Já měla takovej krátkej svetr a jak jsem se tam producírovala s nahatým zadkem, tak mi bylo trapně. Přece jen nový doktor… Tak jsem se na další kontrolu vybavila dlouhým svetrem skoro až na kolena, ale když jsem se svlékala, tak mi řekl, že mě dneska potřebuje celou nahou, no to jsem se zděsila a řekla mu, že se děsně stydím, on se smál a řekl, ať si teda nějakej svršek nechám, třeba podprdu nebo tričko, že si ho sundám později. Tahle kontrola byla vééélice důkladná. Klasická kontrola na koze, citologie, pak ultrazvuk, vyšetření prsou a nakonec i konečníku. No, měla jsem z toho ještě tejden noční můry. :roll: Když mi vyšetřil ty prsa, což mi nikdy nikdo nevyšetřoval a to chodím na gyndu od 15let, tak jsem si tak v duchu říkala, že už jsem prokleplá skoro celá, kromě zadku a on mi v tu chvíli oznámil, že mě musí vyšetřit i konečníkem. :lol: No nevěděla jsem jestli se mám smát nebo brečet. Já musela být červená i na tom zadku! Takže jsem přesvědčená o tom, že kdyby bylo něco v nepořádku, tak to důkladně vyšetří. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
15.3.07 10:08

Teda maminy, vy jedete… dva dny vynechám a vůbec to nezvládám dočíst… doufám, že jste všechny vč. bříšek ok. My musíme teď chodit do rizikové poradny - mám vysoký kr. tlak a tak mě posílají od čerta k …
Zítra jdu zase tak mám docela strach, co mi zase budou povídat…:-((

Tak se držte a příspěvkujte… Danča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
15.3.07 10:08

VYKYNA - hodně štěstí na kontrole!

DORIS - to tedy čubrnim s vyšetřením. sice se v chytrých knížkách píše, že mají vyšetřit prsa a i koukat na křečový žíly a nevim co všechno…ale tohle slyšim poprvé. můj dr nic takového naštěstí nedělal. jinak s ukončením neschopnosti jsem se spletla, nebo spíš blbě vyjádřila. 30. 3. jdu na kontrolu, ne že mi to končí. uff, já to takhle blbě řekla asi i ve škole. ale co, mně je to jedno.

he…kde jsou mé obědy za 10,–kč? asi budu muset kuchtit, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
15.3.07 10:09

DANČO…a kolik máš tlak, že jsem tak smělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
15.3.07 10:15

Loudalko, já tomu teď nějak nerozumím. Mateřská od zaměstnavatele je půl roku, ne? Nastupuje se 6 nebo 8 týdnů před termínem porodu a po půl roce je rodičovský příspěvek. Nebo je to jinak? A pak mám jít na pracák nebo ještě dřív?
A taky jsem se chtěla zeptat, jak je to s porodným. Zase mi někdo říkal, že ho chtějí snížit, někdo zase říkal, že už ho snížili, ale já nikde nic nečetla ani v tv jsem to nepostřehla. Jaká částka se teda týká nás? Švagrová dostala v prosinci ještě skoro 18tis.
Jo a nevím, jestli víte, jak je to dovolenou, pokud vám nějaká dovča zbyla, tak si jí máte nárok vybrat, až vám bude končit mateřská a začínat rodičovská, mezi tím. Ale taky se to musí nahlásit zaměstnavateli, že si jí chcete vybrat, jinak propadne. Kolegyně z práce to brala tak, že jí tu dovču napíšou automaticky, ale v práci dělali mrtvého brouka, takže měla taky hoňky, aby to nějak vyřešila. To jsem tenkrát nepochopila, před ní odcházelo už několik holek na mateřskou a naše účetní pořád nevěděla nebo možná nechtěla vědět, na co má těhule nárok a jak se co má vyřizovat. NO děs!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
15.3.07 10:24

Eury , obědy za 10kaček? To už jsem dlouho neslyšela! No, a to asi budeš muset vařit. :lol: :lol: :lol: Ne, nebudu se ti smát. Já jsem z toho vaření už nešťastná. Taky jsem nebyla zvyklá. Do práce jsem jezdila na týden a Martin se tu o sebe musel postarat sám. Teda spíš chodil k mámě na obědy, někdy i v práci. Ale já se dost odbývala. Já třeba neměla celej tejden teplé jídlo, teda nijak mi to nevadilo, protože to bylo z práce do postele, v poledne vstávat, malá snídaně, pak jsem šla cvičit a zase do práce a v práci nebyl čas na jídlo. Tam jsem si tak stačila namazat chleba nebo sníst jablko nebo něco podobného. Občas jsem to řešila s kamarádem, ten přivezl pizzu a dali jsme si napůl nebo jsem ještě mezi cvičením a prací něco malého uklohnila a pak jsme si to navzájem ohřívali, ale to bylo děsný, za deset minut to do sebe hodit… A já už teď nevím, co bych vařila. Fantazie je vyčerpána. TAky v podmínkách, co tu mám, mě to nebaví. Šíleně málo místa! Jéžiš, já tady krafu a už je tolik hodin! No, už jsem pěkná závislačka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
15.3.07 10:26

ještě poslední dotaz, jak je to s tím cvičením. Doporučil vám to doktor nebo chodíte z vlastní iniciativy? A může se chodit i mimo vycházky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
15.3.07 10:32

můj doktro ani sestry v poradně ani nehlesli o nějakym cvičení, kurzech nebo čemkoliv jinym. ale je fakt, že první podnět zajít do mateřskýho cetra, vznikl asi tak, že visel vedle ordinace letáček. jinak nic. takže vlastní iniciativa. a dneska volal manža do porodnice ve slanym a příští týden tam jdeme na schůzku pro tatínky u porodu a prohídku porodnice. né, že tam chci rodit, ale rozhodujem se. takže doris asi na nic nečekej a musíš sama.

a fakt 10,–kč. a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
15.3.07 10:40

Ahoj holky, už jsme zpátky z venčení, u nás furt svítí sluníčko, tak jsme to trošku protáhly… Takže, DORIS, vycházky moc neřeším, před 14 dny jsem byla na víkend u našich a teď jedem do Lomnice k manželovým rodičům… Kdyby přišla kontrola, tak by to asi nebylo moc příjemný vysvětlování doktorce, ale co hlavu mi neutrhnou, do práce mě s tímhle pupkem už taky nejspíš nepošlou, takže mi max. strhnou nějaké peníze… což by sice nebylo moc příjemné, ale není to konec světa :wink: A s tím cvičením… myslím, že pokud ho máš doporučené od doktora, tak můžes i mimo vycházky, jinak asi nee. Ale jistě to nevím…
A doktora máš teda fakt důkladného :lol: 8O
EURY, vítej doma, dávám ti max. týden, než si zvykneš a budeš ráda, že už do práce nemusíš :) Ikdyž ty obědy… taky už nevím co mám vařit, příjde mi, že mám pořád nějaké těstoviny, rýži nebo čočku - kdo by se škrábal s bramborama, že :lol:
S neschopenkou to mám taky tak, že mi ji doktorka prodlužuje na konci měsíce, zároveň si vyzvedávám ten papírek na peníze… akorát teď moc nevím, jestli mi ta nová doktorka může dát ten lístek i za únor, když to jem byla ještě u té staré 8O …hm, nerada bych tam musela ještě jednou, snad se to nějak vyřeší…
Porodné těch skoro 17 tis. podle mě stihneme, prý se to má snižovat až od nového roku…
A teda jinak vůbec nevím, co kdy kam hlásit, jako tu sociálku, pracák a tak… není na to někde návod? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
15.3.07 10:52

Ahoj holky

tak jsem vás konečně dočetla - včera jsem se sem totiž vůbec nedostala. Byla jsem poprvé na tom těhu cvičení v Chomutově - bylo to úplně super - kombinace cvičení na balonech a těhotenské jógy. Byly jsme tam jenom čtyři, takže taková domácí atmosféra :) Krásně jsem si protáhla záda a dneska docela cítím svaly, nějak si odvykly na takovou aktivitu. Zároveň jsem s sebou vzala maminu a udělaly jsme si z toho i nakupovací výlet, takže jsem přijela domů až asi v půl čtvrté odpoledne a měla jsem toho docela dost. Ale fakt se mi to moc líbilo.

Doris - to cvičení nám poradili na předporodních kurzech, a ty mi zase poradili v poradně, takže tak. A jezdím tam taky mimo vycházky, jsem doma od 26.10 a kontrola ještě nepřišla, tak doufám, že už ani nepřijde - nějak to neřeším…

Eury - gratuluju k výbornému rozhodnutí zůstat doma - uvidíš, že si to brzy začneš užívat a na školu přestaneš myslet - a pro Marušku jsi nemohla udělat nic lepšího. Já jsem nějak nestihla mít výčitky, taky jsem zůstala doma ze dne na den, ale mně bylo tak zle, že to prostě jinak nešlo. No a když mi začalo být dobře, tak už se mi zpátky do práce fakt nechtělo…

Ivule - přeju, ať čípek vydrží co nejdéle a všechno dopadne dobře.

Včera jsem si v tom Chomutově pořídila ty šatičky od Litexu, světle zelené, jsou moc hezké a půjdou nosit i po porodu, myslím. A minulý týden mi přišlo z Quelle to tričko „baby inside“ - to je úplně super :lol:

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
15.3.07 10:55

Jo a s tou mateřskou je to podle mě tak, jak psala Doris. Nástup na mateřskou 6 nebo 8 týdnů před porodem, půl roku platí zaměstnavatel a potom se asi musíme nahlásit na ten pracák - nebo spíš na sociálku? To přesně nevím. A porodné se zatím určitě nesnížilo a věřím, že při pracovním nasazení našich poslanců se do června ani nesníží, takže těch 17,5 tisíce… Jo a na tu dovolenou taky určitě máme nárok, takže pohlídat.

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital