Poradna duly
Jana Čurdová
Loudalko , dneska mám bulící den, už dvakrát jsem během dne brečela, kvůli maličkostem a teď je mi zase do breku, když jsem to tu dočítala. Je mi to moc líto. Ale jestli chce babička dobrovolně do léčebny, tak z vás sejmula velký břemeno. Moje ségra dělá v podobném ústavu a babičky se tam mají dobře. Je o ně 24 hodin denně postaráno, což je nejdůležitější. A když za nima dochází děti a vnoučata, tak jim prakticky nic nechybí. Člověk by se o ně sám doma tak nepostaral, jedině, že by tomu obětoval všechno a to si zrovna ty dovolit nemůžeš.
Někdy mi ségra vypráví, jak jsou některé pacientky, co tam jsou, nepříjemné, sprosté nebo dokonce agresivní, pak je s nima asi těžká práce a sestřička se musí asi hodně držet, aby to ustála a přinejmenším byla slušná. Ale hodný babičky tam mají ty sestřičky rády a jsou pro ně jako vlastní, protože s nima tráví hodně času, takže je to asi jedno z nejlepších řešení.
Jinak kuchyň jsem si pořizovala před měsícem a teda nevím, jestli je polská, ale je to možný. Je asi 2m na 3m, s potravinkou a třema horníma nízkýma skříňkama. Bez spotřebičů mě vyšla na 33tis. Každopádně z ní mám radost a moc se mi líbí. Mamka si pořizovala kuchyň ve studiu a vyšla jí na 160 tis. i se spotřebičema, je teda určitě větší než ta moje a moc krásná, ale pro nás je to cena hodně přemrštěná a já bych to nedala. Já si radši za pár let koupím zase novou, až se mi tahle okouká a nebo opotřebuje. ![]()
Loudalko, moc na Tebe myslím a je mi to moc líto! Během posledních tří let jsem se se smrtí svých nejbližších setkala poměrně často (před třemi lety manželova maminka - zcela nečekaně, předloni děda a loni babička), takže si dokáži představit jak Ti je. Také jsem nevěděla, jak mám manžela utěšit a pomoci mu. Snažila jsem se mu dát ještě víc najevo, jak moc ho mám ráda a jak mi na něm záleží a čekala, jestli o tom bude chtít mluvit nebo ne. Pravdou je, že si myslím, že mu to dlouho nedocházelo, stejně jako mě, když odešli moji blízcí. Musím potvrdit, že platí: Že čas všechny rány zhojí, ale bezprostředně je to strašně bolavé a hrozně dlouho trvá, než se to trošku ustálí. DRŽÍM PALCE, ať to společně přečkáte a dávejte na sebe pozor i kvůli miminku.
Silem, díky za hodnocení veletrhu. Alespoň nebudu litovat, že se tam nepodíváme.
Eury, udělala jsi dobře, že jsi zůstala doma. Uvidíš, že si brzo zvykneš, že nemusíš do práce a Marušce bude takhle určitě lépe.
dobré ráno, tetky,
tak jsem tu zase brzy. zase jsem se probudila ve čtyři. ale tentokrát mi to nevadí, protože to můžu kdykoliv dospat, a hlavně se nemusim s nikým rozčilovat…
LOUDALKO - jak je? jak se má bonifác?
NOVIRE - už je dolfík ostříhaná? já dneska asi vlítnu na bertíka a půjde do hola ![]()
přeju všem moc hezký den. musíme si ho užít, meteorologové straší, že bude ošklivo.
teta hela
přeji krásné ráno z prosluněného Krumlova
Ondra chrchlá jak starej tuberák,teče mu z očí,ale horečku nemá.Dneska nám přijedou babí s dědou,tak zas bude řádit jak černá ruka.Dneska to u něj na gaučink opravdu nevidím,tam ho neudržím ani párem volů. ![]()
Dobré ráno těhulky,
tak jsem tu z pulky testu na cukr. Mam za sebou 1. odber na lacno (O.K.), mam vypity sladky caj a cekam 2 hodky na 2. odber a tim je hotovo. Kdyz jsem vypila ten sladky caj, rekla jsem ŇAM a sestricky se minili potrhat smichy. Pry to jeste nikdo nepochvalil.Mela jsem tak strasnou zizen, ze jsem to zchltla ani nevim jak
!
Po psychicke strance jsem docela O.K. Bonifac kope o sto sest, tak snad mu moc zabrat nedavam. Manzel spal u maminky a ja zustala doma a udelala jsem dobre. Spala jsem v klidu, budila jsem se jako vzdycky a sny zase tak desivy taky nebyly. Ted jsem si myslela, ze zajedu za manzelem, ale pojedu tam az po poslednim odberu, abych se psychicky nerozhodila a nevyskocil cukr uz jen kvuli tomu!!
U nas krasne sviti slunicko, tak doufam, ze ten den bude dneska veselejsi.
Krásné ránko všem,
užijte si slunečný den, straší, že se počasí má začít kabonit. Já už sedím za PC v práci a doháním resty za celý týden, ale s vidinou volného víkendu ![]()
Loudalko, jsem ráda, že jsi dobře spala a že to nějak s mimčem zvládáte. Držím palce, ať cukrtest dopadne dobře. Mě to čeká příští týden.
Kami, ať je Ondrovi brzo lépe a pořádně dneska užije babičku s dědou ![]()
Musím se s Vámi podělit o včerejší zážitek.
Večer, když jsem jela domů, jsem se stavila ještě natankovat, protože autíčku zase už svítilo hladové oko. No a jak tak tankuju, tak jsem to tam měla asi špatně zastrčené nebo co, otočím se a nafta byla nejen v nádrži, ale i na botách, bundě, kalhotách a mikině. Měla jsem z toho velkou radost. No nic, zaplatila jsem a při staženém okénku (v autě se jinak nedalo vydržet) dorazila domů. No a co mě nenapadlo. Všechny věci jsem ze sebe shodila a naházela je do pračky. Protože to nezaplnilo celou pračku, dodala jsem tam ještě věci z koše na prádlo a pračku vesele zapla. Jaký byl můj šok, když pračka doprala a já z ní vyndavala prádlo. Komplet všechno smrdělo tak 2× tolik než jsem to tam dávala včetně věcí, které jsem tam dala z koše na prádlo. Zřejmě se ten benzín promíchal s vodou a krásně to celé obalil. Tak jsem to hodila na balkón na sušák, aby se to trošku na vzduchu odpařilo a dneska to zkusím asi vyprat znovu. Nic jiného mě nenapadá, co bych s tím měla dělat. Doufám, že ten smrad nějak odstraním, protože kromě bundy, mikin a triček tam mám i těhukalhoty, tak nevím co bych nosila
Tolik tedy má včerejší příhodička. Pokud by jste nějaká měla tip co s prádlem vyvést, aby zase vonělo. budu moc ráda.
Dobré ránko tetky,
Loudalko , nejsi ty moje ségra?
Nám na tom cukrtestu sestřička opakovala, ať to pijeme pomalu po douškách, aby se nám neudělalo zle, byli jsme tam 4, tři těhule a jeden chlap. Ale já měla takovou žízeň, že jsem to do sebe skoro hodila a to jsem se ovládala. Když jsem jí podávala ten prázdnej půllitr, tak jsem se nevědomky olízla a ona se začala smát a byla ráda, že to aspoň někomu chutnalo.
Mně to připadalo, jako když si dělám v létě vodu s citronem a cukrem, takže nic hrozného a navíc ta žízeň, ta byla fakt velká. Ale nám teda nedovolili jít ani do schodů, museli jsme sedět v čekárně, že prý pohybem by se mohl cukr moc zvýšit. No, odcházela jsem poslední, tak se sestra ještě dvakrát ujišťovala, jestli mi z toho fakt není blbě. ![]()
A co se mi stalo dnes v noci. Žádnej sen, ale začala jsem zase kašlat a nešlo to zastavit, tak jsem si šla uvařit horký čaj a vařící jsem si ho zvrhla do klína a na břicho. Velkej půllitrovej hrnek. Tak jsem letěla do sprchy a sprchovala to ledovou vodou, no děs, bolest šílená, pak ta ledová voda, co vám budu povídat, ani mimískovi se to nelíbilo. Naštěstí se mi neudělal ani puchýř, ale ještě to pálí. Navíc jsem včera vytírala, tak jsem to v noci vzala ještě jednou, aby se to tam nelepilo. No hrůza.
Manžel sleduje fotbal. Žena ho vyruší : „Můžeš opravit světlo na chodbě? Dlouho nesvítí.“
„Teď? Vypadá to snad,že bych měl na čele napsáno Elektrikář?“
„A co dveře u ledničky ? Nedovírají.“
„Cože ? Mám tam napsáno - pracovník Calexu?“
„A co alespoň opravit schody? Celé se hýbou, můžem se na nich zranit.“
„Jsem snad tesař s nápisem - OBI ? Mám toho dost. Jdu do hospody,tam bude klid.“
Po 2 hodinách v něm začne hlodat svědomí a odchází. Vrací se domů : schody opravené, světlo funguje.Vezme si pivo z lednice - je opravená. Přistoupí k ženě: „Teda, jsi fakt dobrá. Jak jsi to všechno udělala?“
„Já ne, seděla jsem bezradně venku a brečela. Okolo šel jeden kořen a ptal se,proč brečím. Tak mu to povídám a on řekl,že to vše udělá, ale že se s ním buď vyspím anebo mu upeču buchty.“
„A jaké jsi upekla?“
„Mám snad na čele napsáno Dr.Oetker?“
Ahoj holky,
děkuji všem za informace o kuchyních i fotečky Bedhann, my byli včera v kuchyňském studiu s tím, že víme jak bude kuchyň vypadat, takže žádné návrhy vymýšlet nemusí, že by nás zajímala orientační cena, tak z paní vypadlo, že za 500 Kč nám to udělá i s návrhy, no takže nás nepotěšila, vyhodit jen tak pětistovku, když o kuchyni jasnou představu máme, se nám fakt nechtělo a pak nám řekla, že metr kuchyně (spodních i horních skříněk) v provedení dvířka s folii, vychází mezi 10 -15 tisíci, tak když jsme si to pak doma zhruba spočítali, tak by to vyšlo dráž než od truhláře, ale né zas až tak závratně. No počkáme na další 2 nabídky a pak uvídíme.
Jinak je u nás zas nádherně, tak hezký dne
Hezké ráno holky,
Loudalko - dědečka je mi moc líto, to je vždycky hrozný, když to přijde takle náhle, ale zase si můžete říkat, že se nijak netrápil. A babička je určitě moc rozumná, když sama navrhla LDN. Tak se tím zkus moc netrápit, určitě by Ti to neprospělo…
Doris - půllitr horkého čaje na břicho? To bych teda honem nevěděla co mám dělat, zareagovala jsi určitě dobře - hlavně že prcek je OK.
No Stef, já se každou chvíli o něco spálím, takže ta voda je tak nějak nejrychlejší řešení, takže už mám praxi, ale v takové míře jsem se vživotě neopařila, ani jako dítě. To je fakt zákon schválnosti. Ale zjistila jsem, že mám spálené i prso a to mě teď pálí nejvíc, protože jsem si sprchovala jen břicho a stehna, při tý bolesti jsem si nějak neuvědomila, co všechno mám spálený.
Ahoj holky,
dneska se hlásím až po venčení
U nás je taky pěkně, tak se mi moc ani nechtělo domů, ale nějak mě táhne bříško, tak se budu asi raději šetřit ![]()
EURY, Dolfík ještě ostříhaná není, jsme objednaní na 27. března. Myslela jsem, že to bude v poho, zavoláme tam a druhý den není co řešit a houbeles
, paní má čekací dobu 14 dní… No, jsem zvědavá, co nám řekne, až uvidí ty zacuckané stehna, to už asi rozčesat nestihnu ![]()
DORIS, to spálený příško musí být fakt nepříjemný
Čím sis to mazala? Mě nejvíc na spáleniny pomáhá infadolan nebo bepanten - taky jich mám docela spotřebu, skoro u každého pečení se popálím o trobu, nějak ty plechy pořád neumím vytahovat ![]()
MIŠO, pětistovka jenom za návrh když už víte jakou kuchyň chcete je fakt nářez
S tím jsem se teda ještě nesetkala… A i ta cena se mi zdá docela vysoká.
KAČULKO, čím spravit to prádlo vůbec netuším… Ale zkusím se zeptat u tchánů, ti jsou takoví kutilové, že by mohli vedět ![]()
Ach jo, musím jít umýt nádobí, ale vůbec se mi nechce
Zatím se mějte a pohlaďte bříška ![]()
Ahoj holky, moc Vás zdravím, ještě že už je pátek.
LOUDALKO, s tatínkem manžela je mi to líto, já vím jak jen mě stresovalo, když mýho dědu jen odvezli do nemocnice s vnitřním krvácením, úplně stahlej žaludek několik dní…
Mám novinky, my jsme včera podepsali kupní smlouvu na nový byt, akorát, že se teprve začíná stavět, takže na stěhování si ještě nejmíň rok počkáme, aspoň ale máme nějaké vyhlídky do budoucna. Zatím to budeme muset vydržet v podnájmu. Teď ještě dořešit hypotéku, taky je kolem toho spousta stresů.
Navíc jsem byla na plavání pro těhulky a tam jedno malé dítě mělo pásový opar, takže se děsím, abych to nechytla. Sice já jsem už prodělala plané neštovice (je to stejný virus), ale bojím se aby to nějak neublížilo miminku. Fakt jsou ty lidi nezodpovědný…
Ahoj holky, tak se hlásím po kontrole..........
Cukr test byl v pořádku, ale tvrdnutí už nee, mám zákaz cokoliv dělat, musím jenom ležet (a to jsem dneska chtěla umýt okno aspoň v kuchyni…) a ležet a zase jenom ležet - na boku, ne na zádech, zakázal mi dokonce i styk!!!! ![]()
Jo a Magnesium mi zvýšil na 3×2 tablety..
Další kontrolu mám za týden, tedy 23.3.
Tak ležím v ložnici (ještě, že tu máme televizi) a na břichu mám noťas… budu si ale muset lehnout na bok, protože už opět tvrdne.....
Jinak co se týče spálenin, tak já na to používám Panthenolový sprey, jsem na to expert, jednou jsem si od oleje popálila půlku ruky a od té doby jsem na popáleniny dost citlivá…
No tak se mějte pěkně a užívejte krásného počasí…má se ochladit…
PA
Ahojky etetky,
přeji krásný den. Byla jsem na procházce a koupila jsem nějaké oblečení pro mimi.
Loudalko - doufám, že se s tím všichni brzo vyrovnáte.
Doris - taky si dělám čaj do 0,5 nebo 0,75l hrnku a taky se děsím abych se neopařila. No ať se ti to brzo zahojí.
Marcela