Poradna duly
Jana Čurdová
stef - to jsme určitě hrály někdy proti sobě (jako v dětství
. akorát za opačnou halvovkou
vím, že jsme dost trajdaly. ale největší strašák pro nás byl klášterec. ještě teď si pamatuju, že měli červený dresy. v lounech se národní házená nehraje…přejde mi, že jí vůbec po republice ubylo (ostatně nikdy o ní nikdo moc nevědě). tady se hraje normální, a chlapi byli ještě před dvěma lety taky v první lize.
Ahoj holky,
ROZARO, Marek je moc hezké jméno
Kryštofa navrhoval manža jako druhé.. Sama mám dvě jména,no nevím..
Eury, mě taky občas připadá,že mám malé bříško,jindy se sotva valím.. ![]()
Zrovna jsem tuhle říkala manželovi,že nejhořší po porodu je,zvyknout si na absenci pohybů, připadala jsem si vždycky tak sama a prázdná.. No je to fakt divný pocit.. I když máte mimi u sebe,pořád vám budu něco chybět.. ![]()
Holky,
kde jste kdo, děsně se nudím
nějak jsem si zvykla , že je tu Marťa a teď nevím, čím bych se zabavila… Teda, mohla bych uklidit, že… jenže to se mi nějak nechce, když vím, že na to v podstatě mám do pátku čas.
Před chvilkou jsem zjistila, že už jsem vlastně v sedmém měsíci, takže ve třetím trimestu
Strašně rychle to uteklo… za chvilku budeme mít Tobíka doma ![]()
dobrý podvečer, tetky,
NOVIRE - taky se nudim. nějak se to tu nehýbe. kde jsou všechny ty, co tady 7 měsíců psaly a já to nestíhala číst? 7. měsíc opravdu začíná už v 27. týdnu? já myslela až v 28. mně se do zdá neskutečný. myslela jsem, že až budu v 7. měsíci, budu jak pumlíč..prostě v pokročilym těhotenství, ale to teda nejsem.
EURY, však já už jsem v 28. týdnu ![]()
Hele, co je pumlíč? Bylo to v jedné knížce, co jsem četla - shodou okolností tak pojmenovali prcka
- a já vůbec nevím, o co se jedná
![]()
Holky, co je pumlíč,to tedy nevím..
.Nějaký míč,no význam bude asi jinde.Jinak já když sem přijdu,tak tu taky nikdo není..
.Taky se doma nudím,jen tu nesmím dět moc dlouho,pak mě bolí záda.Jo zase jsem zapomněla dát manželovi chleba k sýru.Chjo,to už je podruhé minule mu kuře bez chleba chutnalo,ale bylo ho málo..
. Fakt těhudemence v pokročilém stádiu,pak nastoupí ta laktační demence a kdy to skončí??
Koukám na Kluci v akci,dělají mi chutě.. Kdyby mi tak chtěl někdo uvařit ![]()
Teda ženský,já nevím jak vy,ale já mám pocit,že jsem jak dělová koule.Dneska si celej den říkám,že jestli mi to břicho povyroste ještě o centimetr,tak mi praskne.Celej den totiž cítím takový divný pnutí a bolení kolem pupku,břicho mám jak kámen,když malej čutne tak pomalu bolestí nadskočím,prostě děs.Taky mě začalo pěkně škrábat v krku,asi jsem to chytla od Ondry.Ten už je trochu lepší akorát zní jako rozvrzaná almárka.Děsně chraptí.
Já už se tak těším na červen,nějak mě to zmáhá.
Pumlíč je myslím výraz pro velký míč,ale na stopro to nevím.
Ahoj Kami,s tím pumlíčem jsem si to myslela,ale nějak se neumím vyjádřit
.Mám pocit,že co jsem doma,kleslo mi IQ na úroveň malého dítěte.Hlavně ať jsi zdravá,mě taky někdy škrábe v krku a pak to přejde. A s tím bříškem mi to taky tak připadá,mám pocit, že prasknu..
.Už mám pupík vyrovnaný s bříškem,to zas bude..
teda holky, já taky přesně nevim, co to je pumlíč. ale rozhodně to musí vypadat tak nějak jako velkej, obtloustlej míč na prasknutí
alespoň to tak zní, a to je nejdůležitější.
to je zvláštní, že jste tak našponovaný. mě maruška kope furt tak jemňounce. rozhodně to teda nebolí. a teď co jsem doma, tak hodně málo, ale chrní jako já. to přece nejde, takhle furt lenošit, ne?
NOVIRE - aha, máš posunutej metřík. to mě zmátlo.
ROZARA - ty jsi taky prdlá, osm kilo tady přibral skoro každej…tak nejanči. a bříško máš hezký, úplně v normě, myslim.
Hezký večer holky,
Eury - Káča Králíková, jo? Tak tu taky dobře znám - hraje za Spoje, fakt super holka. Modřany hrajou taky ligu, jako Spoje. A je pravda, že dost družstev ubylo - teď jich je nejvíc asina Plzeňsku a pořád na Moravě - tam má národka silný kořeny. A Klášterce jsme se taky vždycky bály, měly děsně ostrýho trenéra, ale byly fakt dobrý ![]()
Holky s těma váhovejma přírůstkama - já mám teď asi tak sedm kilo, takže ROZARO - v klidu. A myslím, že ty těhu halenky ještě rozšiřujou, takže to pak vypadá horší než to je ![]()
Jo a dneska mě taky nějak bolelo bříško kolem pupíku, občas to tak mívám, nevím co to je, možná střeva? Nebo jak se ten pupík natahuje? Fakt nevím…
Brý večír holčiny, se hlásím z KO. Pan doktor nás pochválil, že hezky rosteme, že jsme obá šikulkové,( i přes to, že jsem přibrala od minula 3,5kg a mám dohromady 9,5. Hrůza! ) Ale bylo to náročný, pan doktor byl na roztrhání, čekala jsem hodinu, nějak nestíhal. A když jsem přišla na řadu tak jsem se zase nasmála. Měl totiž nějakou výpravnou náladu a tak mi vyprávěl. Nejdřív jsem se zdráhala, když mi řekl, že si mám odložit, tak to komentoval jednou příhodou a pak si dělal srandu, že si pořídí takovou bránu, jakou mají na letišti a tam tudy budou maminky procházet a jemu vyjede lísteček o jejím zdravotním stavu a probíhajícím těhotenství. Pak jsem mu řekla, že mě překvapil, když mě v Tescu pozdravil, že jsem si říkala, jestli pozná všechny svoje pacientky. Ale on říkal, že mu všechny ženský splývaj, že nikdy neví, odkud je zná a někdy se mu stane, že na deseti metrech ho pozdraví deset ženskejch, tak jen odpovídá ze zdvořilosti, jediný, kdy mu je prý jasný, odkud paní zná, je, když před sebou tlačí kočárek. A pak taky říkal, že obavy ženskejch, že si je pamatuje nahatý, je úplně zbytečná, že se mu všechny jakoby slily v jednu… a udělal u toho pohyb rukama, naznažující kosočtverec, no a to jsem šla do kolen. Smála jsem se ještě venku, když jsem nastupovala do auta. JO a taky jsem mu teda na oplátku řekla ten vtip, co tu proběhl, o tom neurologovi. ![]()
A celé odpoledne jsem strávila u švagrový s jejím tříletým ďáblíkem Marečkem, až mě totálně unavil a pak taky s tříměsíčním Kubíčkem, který je sice úplně neskutečně hodňoučký, ale který mě v nestřeženém okamžiku počůral. Já si tak říkala, že tu je nějak vlhko Vlastičko a ona to loužička od malého pytlíčka.
Já ho přebalovala a nechala ho chvilku rozbaleného, aby si taky pohověl dole bez. Celou dobu jsem ho hlídala, kdyby náhodou spustil vodotrysk, tak že zasáhnu a jen jsem se otočila pro novou plenku a říkala si, že už ho radši zabalim, tak tam byla loužička. ![]()
a víte, co je to ten pumlíč? To je moje břicho po dnešku. K obědu polévka + svíčková se čtyřma + talíř neuvěřitelně dobrých tvarohových koláčků. Když jsem ke švagrový přijela, tak jsem měla zapnutej kabát, při odjezdu už zapnout fakt nešel. ![]()
Taky jsem se konečně zeptala na ty předporodní kurzy a můžu na ně i mimo vycházky, tak jsem móc ráda. Pan doktor mi teda zase s patřičnou dávkou humoru povyprávěl, o co jde a že na tom nebazíruje, že to, jaký porod bude ta která maminka mít, je ve hvězdách, ale že paní dr., co ten kurs vede, je prý hodně pečlivá a že byl sám překvapený, tak že mi ho jen doporučuje. hned zítra volám.
Rozárko, na čem všem závisí to jméno? Říkáš, že každé jméno nese svůj osud… závisí to i třeba na rodičích nebo něčem dalším nebo jen prostě holé jméno ti něco předurčí? To by mě moc zajímalo. Jestli je Martínek šťastné jméno…
No, to už by dneska stačilo, co? Tak dobrou pupíčci.
JO a taky další KO mám 16.4.. A od včerejška to mám přesně tři měsíce do porodu. Takže už sedmej měsíc. Taky tu někdo psal, že sedmý měsíc začíná dokonce už od 26+2, či co. Jééé holkýýý, to to letí! Tak jsem se těšila, až už budu mít bříško, pak až už budu mít konečně mimíska doma a teď, jak se to blíží, tak se nějak začínám bát. Jednak si už taky připadám děsně tlustá, pak se bojím porodu a do třetice se bojím, že se nebudu umět o toho mrňouska postarat.
Taky mi zase dali milion papírků na krev a jeden ještě zvlášť, protože mám nulku, kvůli nějakým obraným látkám nebo tak něco, nerozumíte tomu někdo?
DORIS - no jo, já pořád kde jsi, a ty jsi dneska vtípkovala zase jinde
blahopřeju k tomu, že jste šikulky
vypadá, že máš fajn doktora
STEF - vidíš, jak je svět malej. s káčou jsem chodila na základku a na házenou jsme začaly chodit spolu. znám tam víc těch holek…jádro je z těch s kterýma jsme hrály ještě za žákyně B.