Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holčiny, dneska se hlásím z domu a né z práce. Ráno jsem se vzbudila a venku bílo jak o vánocích. Tak si říkám super. Manžel mě musel odvést na autobus traktorem. O jak jsem byla najivní, když jsem si myslela, že nějaký pojede. Všechny autobusy skončily v kopci - asi 3 km od baráku. Tak jsem se vrátila domů, zavolala jsem do práce, že je kalamita a že dneska nepříjdu, vyměnila jsem si ty hodiny které vyměnit šly a ted mám den volna. To je pohodička
Ahoj berušky,přeji vám krásné ránko za zasněženého Krumlova.
Teda mně se ten sníh ani trošičku nelíbí.Mám ráda teplíčko.
ROZARO,myslím,že sis na sebe upletla pěkný bič.Já mám totiž taky dotázek ohledně jména.Pořád váháme mezi Štěpánem a Vojtěchem,moc prosím jukni se mi.Děkuju ![]()
Hezké ránko ze zasněžené Ostravy
![]()
Tak vás jdu pěkně dočítat…mám co dělat..... ![]()
Taky přeju krásné ráno, už od sedmi nakukuju a teď mě úplně rozhodila ta sněhová kalamita u vás. Tady to včera taky trochu poletovalo, ale jinak je tu stále zeleno. To je děs takové počasí, pak nemá být člověk nemocný.
Zuzko, tak si to volno hezky užij, ne že budeš doma pracovat. ![]()
Mně se teda ani nechce z pelechu, jsem z toho zachmuřeného nebe nějak unavená, ale od sedmi ne a ne zabrat a to je výjímečně pes potichu. Ale vypadá to, že se znovu zavrtám a pustím si pohádku. Karlík a továrna na čokoládu. Ale tu čokošku nemám, takže mi asi bude Karlík dělat chutě…
Rozarko, není ta knížka nebo něco podobného na internetu? Protože Doris tam asi nenajdeš, co? Tak že bych to zkusila nějak sama spočítat.
Ahoj holky,
vy mě děsíte s tou sněhovou kalamitou. V Praze je sice zataženo, ale nesněží.
Včera jsem byla na té večeři a jak jsem předpokládala, pěkně jsem se přejedla. To jsem teda zvědavá, na kolika kg se zastavím.
Dnes si musím dát trochu odpočinkovej den. Včera jsem byla hotová. Byla jsem venku dopoledne i odpoledne a pak ještě ta večeře.
Tak já se jdu zase chvíli věnovat Andrejce.
Holky, nevíte některá, jak je to s všeobecnou pojišťovnou? Proplácí ty kurzy? Já se dneska přihlásila na kurz a paní doktorka mi říkala, že se mám zeptat, že je možný, že už to letos zase proplácí a že mám asi taky nárok na vitamíny na dva měsíce.
A konečně mám teda nějaké info o kurzu. Tady trvá 6týdnů a stojí 1200,– Já to budu mít jen tak tak. Další totiž začíná koncem dubna. No, aspoň se nebudu muset starat o vycházky, i když mi pan doktor řekl, že to není problém. Ale vidím to tak, že jsem se asi měla zeptat dřív a začít už třeba před měsícem, takhle jim tam možná porodím. No nic, stejně jsem byla nemocná, tak bych chodit nemohla… Tak aspoň budu mít poslední měsíc trochu pohybu a třeba už tolik nepřiberu. Há há
A asi tam budu největší hrošík. ![]()
Ahoj holky,
u nás je hnusně,padá sníh s deštěm či co,takže bude bláto.
Novire,vtipy mi pošílá švagrová emailem a nejen vtipy,takže se podělím i vámi
.A s tím jménem máš pravdu,řešit to nebudu,ať si říká manža co chce.
Doris,když máš pozitvní RH faktor,tak je všechno v pohodě,jen nechápu,proč ti to dal.Každý doktor dělá něco jinak,kéž by se shodli a nestresovali nás viď?S tím mlezivem mají holky pravdu,mě se to u prvního stávalo v noci u druhého nic a teď mám jen takové zaschlé kousky.Ale na pozdější laktaci to nemá vliv,prvního jsem kojila rok a čtvrt,druhého rok a půl a přestala jsem,protože mi pořád tahali prsa z výstřihu
.
Přeji krásný den a pohlaďte pupíky.
Vyky a Honzík
Ahoj holky,
tak u nás jsme taky pod sněhem… pes je nadšen, já už méně, protože jak to roztaje, tak bude všude bláto a brečka
pes bude jak prase a zas ho budu muset každej den máchat ve vodě ![]()
Těch 20 stupňů co bylo minulej tejden se mi teda líbílo víc ![]()
ZUZKO, užij si den volna ![]()
Jo, málem bych zapomněla… včera večer, když jsem si šla lehnout, tak prcek škytal
Fakt, nevěřila jsem, že to jde poznat, ale jde to ![]()
Pořád jsem přemýšlela, co to tam dělá, když sebou tak celkem pravidelně cuká a pak mi to došlo… musela jsem se normálně nahlas smát ![]()
dobré ráno, tetky,
no vidíte, jak vám to hezky povídá.
téda, sníh vám vůbec nezávidim. v tomhle je jedno z mála pozitiv loun…jsme v ďolíku a sněží a prší tady málokdy.já když byla venku, bylo docela fajnově. teda zima a bez sluníčka, ale dá se to.
už jsem tady od diabetoložky. byla na mě móc hodná. v podstatě vůbec o nic nejde. já mám ten cukr totiž jen na hranici, a ještě k tomu na lačno. ráno jsem si dala 2 bílý toustíkový chleby a jeden kynutej koláček s tvarohem, zapila to ředěnym jablíčkovym džusíkem…a píchli mi do prstíku jako růženku…a měla jsem to vzorový. takže fakt poplach. ale horší je, že mi měřili tlak…no jak vzala sestra tlakoměr do ruky, polilo mě horko, začala jsem koktat a byla úplně mimo…taky změřili 150/90!!!naštěstí mi věřili, že mám syndrom bílýho pláště a napsali to dokonce do zprávy. normálně jsem fakt magor a hypochondr. skončilo to tak, že jsem cestou od doktora koupila fungl novej tlakoměr, abych mohla doma měřit a bejt v klidu. no a doma mám 117 na 78! budu si to ukládat do paměti, aby mě doktor neodlifroval do nemocnice, až mi za týden na poradně něměří 200/100.
EURY z toho tlaku si nic nedělej,já jsem na tom úplně stejně.Jsem v klidu,sestra vezme tlakoměr,mně to začne bouchat jak o život a tlak je hnedle v závratných výšinách.Dr už mě chtěl cpát práškama,vyhrožoval špitálem a já mu neustále musím vysvětlovat,že to nic není,že jsem prostě magor.
![]()
Ahoj maminy!!!
Tak jsem se vratila zese do prace po dovolene.Na horach bylo krasne.Mam za sebou vystup na Snezku..uplne v pohode,sli jsme to sice tri hodiny,ale stalo to za to.
Mala je pekne cila,uz se zase tesim na dalsi kontrolu,tak to utika.Bude konec brezna a poslednich par dni v praci…
Ahojky,
tak u nás už taky sněží ![]()
DORIS, nevím, jak je to teď, ale VZP opravdu přispívá na cvičení. Myslím, že jsem dostala 500Kč. Já jsem teda cvičit nemohla, ale chodila jsem na přednášky a tam mi to napsali jako cvičení. Vitamíny jsem taky dostala. Letos na to asi kašlu, nechce se mi nikde běhat.
EURY, moje máma to má s tlakem uplně stejně. Taky má syndrom bílého pláště. Už jí dokonce na:,–(ili i léky na tlak. Pak si taky koupila domů tlakoměr a doma je samozřejmě všechno v pohodě. Tak prášky zase vesele vy:,–(ila a dobrý.
NOVIRE, Lucinka taky škytá. Ale Andrejka škytala víc. Ta se totiž skoro vůbec nehýbala, jen pořád škytala. Poprvé jsem z toho byla taky docela vyjukaná, než mi to došlo. Škytání jí zůstalo ještě dlouho po porodu.
Dnes jsem byla celé dopoledne u kamarádky z baráku. Má skoro stejně starého chlapečka, jako je Ája, tak se dětičky aspoň zabavily. Odpoledne jdeme zase na návštěvu. V tomhle počasí to moc na procházky není a já to moje torpédo doma celý den neudržím a hlavně nezabavím. Nějak mi dochází inspirace.
Pridavam se k vam s tim strachem pri mereni tlaku.Ja jsem stejnej pripad..Kdyz jsem byla u obvodaka,aby mi dal razitko do prukazky,tak jsem mela predpisovej tlak 120/80 a pokazdy kdyz jdu na gyndu,tak me zacne bouchat srdce jak o zivot a mam tam tlak 140/80.Sestricce jsem rikala,ze jsem normalni depresacka a ze plasim prï kazdym mereni tlaku,kdyz mi o neco jde..:-)) ![]()
Tak koukam z okna a vypada to,ze nam zase zacne zima
![]()
Ahoj holky,
tak jsem dorazila z předporodního kurzu, dneska to bylo taky zajímavý - povídali nám tam o různých polohách plodu a struktuře ženského těla, o striích a tak…
Eury - taky jsem se ptala na to razítko od doktora při těhu plavání, tak prý ho opravdu chtějí, protože se tím kryjí, kdyby se něco stalo, ale byla tam jedna mamina, která říkala, že tam byla a nikdo to razítko vidět nechtěl, tak nevím jestli to risknout a jet tam nebo počkat do poradny. Jít kvůli tomu k doktorce dřív se mi nechce…