Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a Doris,u Tebe to taky může bý,že se vše zvrtlo v dobré pozitivníma vibracema,které vydává Tvé okolí.Jako nový táta,přítel a taaak.
Paní tu píše,teď nevím,v které knize ,jestli v té první nebo v té druhé,že třeba letadlo,které spadlo mělo na palubě větší společenstvo lidí s předurčenýma vibracema pro neštěstí.A ta kumulovaná negativní energie -karma všech dala dohromady to neštěstí.
Doris, mě to samotnou překvapilo. Ale fakt je, že na tom kurzu v porodnici byly skoro všechny maminy s chlapama. Spíš bych si tam nakonec připadala blbě bez něj. Jen mi připadalo docela trapný, jak si dělal ty náčrtky. Třeba nám dali kolovat takový chrániče bradavek při kojení a on si to hned maloval. No byl každopádně jedinej. A taky chtěl podrobně popsat, jak má přestřihnou pupeční šňůru. To už bylo moc i na ty ostatní chlapy.
Rozarko, to mě přesně napadlo, že mě ovlivnili všichni kolem, jen jsem nevěděla jak to vyjádřit. Taky si myslím, že jsem dost pozitivní člověk, takže jsem snad to nejhorší zahnala svým entuziazmem. ![]()
Jinak na znamení zvěrokruhu věřím, vlastnosti jednotlivých znamení sedí na všechny příbuzné, co jsem si srovnávala. Jen ty novinový horoskopy jsou asi trošku mimo, ale já si vybírám od všeho jen to pozitivní. ![]()
Ahoj Rozárko,
tak na tu numerologii musím reagovat, hlavně na to nešťastné číslo 43, já celý život žila v RD s čp. 43, a mám za to že bylo vše v nejlepším pořádku. Před dvěma lety jsem se přestěhovala k přítelovi (dnes manželovi). Naši v tom domě žijí celý život ani se nerozvedli nebo tak něco, vychovali 3 dcery a všechny si žijí spokojeně. Teď v tom domě bydlí naši sami, všechny jsme se odstěhovali, a nepozoruju na nich nic, co by mohlo být negativní, normální problémy jako všude jinde. Já se vždycky hrozně k nám těším, že se tam sjedeme celá rodina, už nás je požehnaně. Takže číslo 43 za nešťastné nepovažuju. Na dětství vspomínám ráda.
Ahoj holky,
ROXO, gratuluju ke kontrole, já jdu za týden, už se taky nemůžu dočkat…
Brácha je Vojta
…tak jsem zvědavá, jak teda nakonec dopadne, zatím to teda na pracanta moc nevypadá
Zůstal s mamkou doma sám - je o dost mladší než já a ségra - takže je pěkně rozmazlenej…
Ad kurzy a manžel… chystáme se společně na předporodní kurz do porodnice, dělají to každou poslední středu v měsíci, tak bych to viděla tak na duben - aby v květnu už náhodou nebylo pozdě
Ale na nějaké jiné hromané kurzy bych ho asi nedostala…
Uf, nějak jsem se přecpala na oběd
zblajzla jsem sedm jahodovejch knedlíků a jako dezert polomáčené sušenky
To jsem fakt zvědavá, kolik budu na kontrole vážit…
Holky, ségra byla včera na reiki, tak jí paní řekla, že budeme mít obě chlapečky. A moje hlava se prý ještě s bříškem nesrovnala, takže si to ještě pořád nějak neuvědomuju, že jsem těhotná a že se prý strašně bojím porodu, ale nemám čeho, že prý budu mít miminko tak 3,30kg a lehký porod. A teda asi paní budu věřit, protože ségře už před rokem řekla, že otěhotní až letos v únoru a ono fakt!!!
No nic, tady krafu a nemám uvařeno. a zase nevím co vařit… Asi špenátek… mňam.
Míšo,
já taky netvrdím,že s tím mám nějakou zkušenost.Jen jsem přepsala,co jsem se dočetla,ale ono je to vytrženo z kontextu,takže asi hodně závisí na celku.
Já už se taky přihlásila na předporodní kurz, sestřička mi řekla, že kdy to začne mě ještě bude informovat, že se uvidí podle zájemkyň, ale mělo by to být začátkem dubna, tak jsem zvědavá, kdy se ozve.
Jinak rozsah je 6×2hod, s tím že na jednu dvojhodinovku by měl přijít i manže, aby se dozvěděl, chce-li být při porodu, jak porod probíhá a tak, cena za kurz je 1080,– Kč.
Já jsem pojištěna u české národní zdravotní poj. a ta by mi na to mohla přispět 300,– Kč. no aspoň něco nežli nic ![]()
holky nevíte náhodou jak je to s nástupem na mateřskou? Dneska mi účetní tvrdila, že musím přesně 6 nebo přesně 8 týdnů před TP. Já myslela, že je to variabilní, že někdy mezi 6 - 8 týdnem a ne přesně na den. To musím ještě zjistit.
Zuzko, já myslím, že se tím nemusíš zatěžovat, oni ti to na gyndě určí. Daj ti nějakej papír a hotovo. Já si taky nejsem jistá, ale sestra mi na kontrole už řekla, že příští měsíc budu přecházet na mateřskou, takže to nijak nehlídám. Jen doufám, že je ještě překecám na těch šest týdnů-
Holky, já si to asi fakt ještě ani neuvědomuju, že jsem těhotná.
Na pohyby jsem si tak nějak zvykla a tím, že se tu pořád něco buduje, tak ani nemám čas přemýšlet nad mimískem. Dneska je to teda síla, nemůžu ani vystrčit nos z bytu, protože za dveřma je mlha z prachu a smrad benzínu z pily. Manžel bourá stropy a já se tu nudím. Celej den se mi nic nechtělo dělat, jen jsem vyluxovala a uvařila a sedím tady jak pecka. Venku hnus, že to radši nebudu pokoušet, abych zase nelehla. Jé, ještě pár dní takhle a budu mít sto kilo. Musím zas začít něco tvořit, jenže mě tak nic neba, už bych si chtěla kulturnit svou novou kuchyň, už tu vybírám doplňky a začínám být nedočkavá. Jenže to je ještě nadlouho a až to bude hotovo, tak zas budu mít břuch jak vepřík, takže budu ráda, že budu ráda. Kdyby bylo aspoň teplo, tak bych si pěkně zvelebovala zahradu, ale takhle, začínám mít depky.
tak to je taky dobrý, teď jsem narazila na svůj horoskop na měsíc březen. Nemám vysedávat u počítače a televize, ale radši se věnovat cvikům, kterými si protáhnu páteř a krk a taky se mám víc věnovat otázkám bydlení, moje pomocná ruka je teď na místě… ![]()
tak já si tady teda budu povídat pro sebe.
Volala mi švagrová, že je na spinningu a že nám nějak zvýhodnili vstupné,tak jsem přešťastná a strašně se tam zase těším, navíc moje předplacené hodiny, kterým hrozilo propadnutí, převedli na ní, tak jsem ráda, že jsem zbytečně nevyhodila peníze. Já jsem fakt asi divná, ale já mám i z takový kraviny radost.
Tak nic, tak já si jdu teda číst nebo protáhnout to své schátralé, oplácané tělo.
DORIS, taky mám výčitky svědomí, že furt vysedávám u počítače místo abych se hejbala
Hlavně, že už tady mám tak měsíc rehabilitační balón ![]()
A taky mám pocit, že mi pořád nějak nedochází, že budeme mít mimčo
Na pohyby jsem si už zvykla, občas na Tobíka i mluvím, ale představit si to pořádně nedokážu…
ZUZKO, já myslím, že účetní se to takhle bude líp počítat, to je všechno
V zákoníku práce je napsané, že nástup je zptavidla 6 týdnů před plánovaným termínem porodu, max. pak 8 týdnů. Nikde není uvedeno, že je to buď, anebo. Takže podle mě záleží na tom, jak se domluvíš s doktorem a ne co chce účetní…
Cituji :2) Mateřskou dovolenou zaměstnankyně nastupuje zpravidla od počátku 6 týdne před očekávaným dnem porodu, nejdříve však od počátku 8 týdne před tímto dnem. ![]()
A Doris neboj, nepovídáš si pro sebe, jen mi strašně dlouho trvá, než něco vůbec napíšu ![]()
Novire, to jsem ráda, že nejsem sama. Je to je taková strašná změna, nemuset nic dělat a nesmět dělat sport, co mě baví, takže logicky inklinuju k tomu, nedělat vůbec nic. Ale to musí skončit, jinak se na ten předporodní kurz nedohrabu. Jó, kdybych nebyla nemocná, tak se všechno vyvíjí jinak. Ale za ty skoro tři týdny jsem tak zlenivěla, že se nepoznávám. Dřív jsem ani neposeděla a teď jen dřepím.
A s tou představou, co bude po porodu, to mám taky problémy. Já si připadám pořád sama jako dítě, když se se mnou manžel denně nepomazlí, tak jsem nevrlá a jsem ráda, když se o mě někdo stará… a pak to bude všechno naopak. Zatím mi to nepřijde, ale pak budu asi vyvalená. A to jsem si myslela, že už jsem na miminko připravená po všech stránkách, jenže na to se asi připravit úplně nedá, co?