Poradna duly
Jana Čurdová
Doris to asi nedá.Čekám druhý a nějak si to vůbec nedovedu představit,že k Ondrovi ještě přibude mimísek.Někdy mě to docela děsí.
DORIS, asi fakt nedá
Vůbec nevím, co s Tobíkem budu dělat… Ani jak ho pořádně chytnout, natož pak přebalit a vykoupat ![]()
Kámoška sice má dva malý prcky (4 a 2 roky, moc hezkej páreček
, takže si tak nějak pamatuju, jaké to bylo, když byli malí, ale jezdila jsem k ní jen na návštěvu, nikdy jsem je nehlídala a chovala dohromady tak cca hodinu… Bojím se, že se o něj nebudu umět postarat, že ani nepoznám, co mu je, když bude brečet ![]()
Ach, jo… no, utěšuju se tím, že na tom asi jsme všechny prvomaminy stejně
nějak to půjde… bude muset ![]()
Novire,tohle všechno přijde úplně samo.Nic jinýho,než se o toho prcka postarat ti totiž nezbyde.Když jsem měla poprvý přebalit Ondru,tak jsem byla vyklepaná jak ratlík.Hrozně jsem se bála,že mu třeba zlomím nožičku.A úplnej horor byl,když jsem ho měla poprvý převlít.Dát něco přes hlavičku,pro mně noční můra,no a v tej porodnici to šlo nějak samo.Ruce se mi klepaly,voči navrch hlavy,ale nakonec to nebylo tak strašný.Nejhorší bylo koupání,v porodnici mi to jen ukázali a pak jsem koupala až doma.Poprvé mi pomohla mamča.podruhý sama,potřetí už to byla brnkačka.Po 14 dnech koupal s přehledem Ondru i manža.Ale musím se přiznat,že i teď budu mít asi strach.Přece jenom tři rokyje dost dlouhá doba,člověk hodně zapomene.Hlavně si už vůbec nedokážu představit tu velikost toho miminka.Domá mám už chlapáka a jak to vypadá když se dítě vejde do dvou chlapskejch dlaní si už vůbec nedokážu představit.
Holky, tak je mi trošku líp, že v tom nejsem sama. Říkala jsem si, že tu nebudu fňukat, ale to bych se nedozvěděla, že i maminy s díťátkem mají obavy z druhého. Jó jó, kolem mě je asi moc statečných mamin. Ségra říká, že to je brnkačka se o mimíska postarat, tak nevím, jestli je to jen póza nebo jestli to myslí vážně a švagrová si to taky nijak nepřipouští, takže jsem si připadala jako hysterka. Ale taky jsem dělala a dělám statečnou. On mě ten opravdovej strach přepadne asi až v porodnici. A tam už to bude fofr!
Tak mě napadlo, kde mám svoje dvojče Loudalku? Už se tu dlouho neukázala… Jestlipak taky nelehla kvůli bacilům. ![]()
Doris myslím,že ten strach je úplně přirozenej a kdo tvrdí že strach nebo vůbec žádný obavy nemá tak je divnej,nebo si lže do svý vlastní kapsy.Naopak si myslím,že mít trošku strach je zdravý.
Krásný večer holky,
Doris - tak trochu strach má asi opravdu každý, já si taky neumím představit jak budu malou přebalovat, převlíkat, jak jí mám vlastně chytit, abych jí neublížila, ale každý říká, že to prostě přijde samo, tak jim věřím…
Jo a pokud jde o toho manžela (přítele) na kurzu, tak zatím tam se mnou nebyl, ale v pondělí máme exkurzi v porodnici, tak tam jdeme spolu a potom na 2 kurzy by měl jít taky, protože se tam budeme učit snad dýchat a já nevím co ještě, tak by tam prý chlapi měli přijít taky. Tak snad nebude moc protestovat a pojede se mnou dobrovolně ![]()
Rozarko - tak to bude asi Nataša, ta je kadeřnice. Tak jí pozdravuj od Štěpánky ze Žatce, co hraje taky házenou
určitě bude vědět…
A můžu mít taky prosbu na jméno? Mrkla bys mi, prosím, na Veroniku? Ale doufám, že tam není nic hroznýho, protože my už jsme se rozhodli…
Renko - tak Tvůj manža je vážně exemplář - to muselo být úžasný, když si maloval chrániče bradavek - aspoň jste měli na kurzu
veselo ![]()
Holky, tak já byla dneska zase cvičit a musím říct, že dneska tam byla jiná cvičitelka a bylo to nějak náročnější než minule, asi pěkně brzy odpadnu a zítra mě bude bolet celý člověk
Ahojky,
Kami, to jsem ráda, že mám stejné pocity jako ty. Taky si nějak nedovedu představit, že k Andrejce budu mít ještě mimčo. Někdy mám pocit, že to určitě zvládnu a někdy mě přepadá hroznej strach. Ty budeš mít aspoň větší věkový rozdíl.
Když jsem měla poprvé přebalit v porodnici, taky jsem z toho byla hotová. Pro mě to bylo opravdu poprvé, nikdy jsem to nezkusila ani u kamarádky. No nakonec to nebylo tak strašný. Hlavně se člověk nesmí srovnávat se zkušenějšíma maminama. Byla jsem na pokoji s paní, která měla třetí dítko. Takže jí šlo všechno pěkně od ruky, já jsem si vedle ní připadala naprosto nemožně. Ona si celý den četla časopisy a když kojila, tak si stále četla, jen si tak mimochodem přiložila chlapečka k prsu. Mně kojení vůbec nešlo, když se blížila hodina kojení, začala jsem panikařit a provádět hrozný přípravy.
Ale taky jsem se rychle zaběhla, ono stejně nic jiného nezbývá, než se o toho drobečka postarat.
Jo a v pátek jdu zkusit ten těhu aquaaerobic, tak jsem zvědavá, jak to hodinu vydržím.
STEF, to máš pravdu, veselo jsme měli. A to ostatní neviděli, jak tam potom trénoval s tou panenkou. On si totiž počkal, až všichni odešli a pak šel za tou asistentkou, jestli by mu neukázala znovu jednu polohu na nošení mimča, že to nějak nepochopil. No hrozný přípravy.
Jenže nakonec jsem na to stejně téměř sama, protože on se vrací z práce pozdě večer. Takže sice vypadal jako zodpovědnej otec, ale ve skutečnosti… No raději to nebudu rozebírat.
Stef,jojo,Nataša to je.Dnes jsem to říkala skoro manželovi,jak je svět malej a smál se,že Zdenku taky zná,kruci,myslím,že ta co čeká taky prcka je Zdeňka.A teď mi říká,že ji máš pozdravovat
,že prý hazénkářky fotil častokrát.
Veronika-jméno plné pohybu,inteligence,humoru,touhy poznat život ve všech podobách.Přirozené charisma dělá Veroniku velice přitažlivou a oblíbenou.Je milá,soucitná a ráda přenechá kousek ze svého štěstí těm,kdo ho tolik nemají.Jméno je vhodné ve všech znameních.Vládne Merkur,Slunce ,Jupiter.
Ahoj holky,
tak už se chystám do postele…
Jsem ráda, že v tom strachu nejsem sama a že si nemyslíte, že jsem divná
![]()
RENKO, dík za uklidnění
jsem ráda, že nejsem jediná, kdo pojede (jel) do porodnice jako miminkovskej začátečník ![]()
Tak se, mamči, pěkně vyspěte a pohlaďte bříška ![]()
dobré ráno maminy,
koukám, že jste včera hezky povídaly. já byl fuč, a taky mi neni dobře. mám střevní chřipku a jsem z toho pěkně vykulená. no dneska jsem na rohlíkácha čaji, tak snad se rychle udzdravim, jinak budu muset za doktorem.
povídaly jste o předporodních kurzech…jenže, než tam člověk začne chodit, musí si vybrat porodnici, že? ách jo. to bude ještě problém. včera jsme s manžou navštívili porodnici ve slanym, a jediný co z toho mám, jsou noční můry a hódně velkou depku. já jsem si totiž vzpomněla, že mám fobii z nemocničního prostředí. a tak nějak mi došlo, že porod se v čr bere trošku jako operace. brr. no, takže slaný ne. možná se tady o tom ještě rozepíšu, ale překvapilo mě tam docela dost věcí.
chci se teda zeptat…ty předporodní kurzy máte v porodnicích, že jo? takže už jste všechny rozhodnuté? já bych jezdila třeba sem do žatce, i když ještě nevim, kde budu rodit, ale tam je to nějaký prapodivný. strašně málo těch kurzů…stef…nevíš, jak to tam je? musim se přece někde naučit jak rodit, kojit a tak, ne? a taky manža se to musí naučit. no, koukám, že mi to „nepracování“ pěkně leze na mozek.
RENKA - na to plavání jdeš do těch petrovic, nebo kam?
STEF - kdy jdeš na poradnu? já už příští úterý. kvůli tomu plavání…
přeju vám pěkný den!
ps. jo, kamarádka - mamina - mi poslala nějaký cd ohledně kojení a vůbec starání se o miminko. ještě jsem to neviděla, ale asi to bude dobrý. tak by se to kdyžtak nějak dalo rozšířit mezi nás tety, ne?
Přeji krásné dobré ráno.
Ondra dneska vstával už před šestou,tak jsem jak praštěná palicí.Asi si budu muset dát do očí sirky,abych je udržela otevřený.
Dobre ranko tehulky,
tak jsme zvladli v utery pohreb. Zitra vezeme tchyni do LDN, tak pak snad uz bude zivot zase odpocinkovejsi.Taky zitra jdeme na ples, tak uz se tesim.
Dobré ráno,
to já jsem byla vzbuzena v sedm,no fakt se těším,až ten barák vedle dodělají,manžovi jsem říkala,že to skončí, až porodím.. Jsou to pracanti,zateplují to celé mé těhotenství..
.
Holky,s těmi jmény jste mě dostaly,asi si tu knížku koupím,stejně musím do města.Na předporodní kurzy se nechystám,mě by to stejně už nebylo na nic,napotřetí to už fakt musím znát
.A na cvičení by mě dr. určitě nepustil kvůli tomu bříšku.Jinak na mimi se těším,ale na druhou stranu mám taky strach,jestli to všechno budu ještě umět.. Ale to jsem měla u toho druhého taky a ono se to srovná.Fakt se holky nemusíte bát,jde jen o ty první dny a pak už to půjde samo. V porodnici je to takové blbé,člopvěk má pocit, jako že je u nějakých zkoušek a musí všechno udělat perfektně, aby třeba nedostal vynadáno,což se mě osobně stalo.Ale Budějovice jsou tím pověstné
.Spíš než z porodu samotného,mám strach z personálu,hodnocení porodnice moc dobře nevychází..
Přeji hezký den.