Poradna duly
Jana Čurdová
Eury držím palce! Určitě ti to napíše, teď už by to musel být jó pitomec, aby nenapsal. Vždyť už se za chvíli budeme sotva valit. ![]()
Jinak přeju krásné ráno. Chtěla jsem si přispat, ale čuba zase venku řádí, tak mě vzbudila. To bych vždycky vraždila. Ale než bych vylezla z postele a došla až k ní, tak ona by stejně už nevěděla, co provedla. Takže to musím vždycky přetrpět.
Eury,taky držím moc pěstičky,doma to bude určitě lepší a ve škole si určitě poradí.Hlavní je,aby Maruška měla klidnou a spokojenou mamču,protože pak bude klidná a spokojená i ona.Hlavně teď,když už vnímá tvůj hlas a všechny tvoje emoce.
Jinak přeji krásné prosluněné ráno.Ondra se vzbudil s rýmou,kašlem a horečkou,tak nás po snídani vyzvedává děda a jedeme k dr.To je vždycky tak.Venku se dělá krásně,víkend na krku a dítě lehne.Chjo.No snad to bude jenom nastydnutí a brzo to spacifikujem.Nejhorší bude tu naší tsunami udržet v posteli.
Kami , to je fakt blbý s malym, když je venku tak krásně. Tak snad se uzdraví brzy a myslím, že když má horečku, tak to se mu asi ani z postele chtít nebude, ne?
Já se s tou nemocí taky pořád ještě trápím, doufám, že mě to už brzy pustí, jenže prý má být hezky jen do soboty. A já bych tak potřebovala umýt okna. ![]()
Ivule , já jsem si pročítala pár stránek na začátku diskuse a narazila jsem na tvůj odkaz ohledně pohlaví dítěte. Je tam napsáno, že pohlaví dítěte určuje mladší krev. Ale ten článek mi připadá divnej. V jednom odstavci píšou, že dítě bude mít pohlaví toho rodiče, který má v době porodu mladší krev.
Ale v druhém odstavci píšou že : Modifikace tohoto pravidla ovšem praví, že potomek se přikloní na stranu toho rodiče, jehož věk je blíže násobku sedmičky. Což mi připadá jako opak prvního tvrzení, to znamená, že když ti nevyjde holčička, tak ti vyjde chlapeček. To se tam najde každej, ne?
Možná tomu blbě rozumím. Tady je ten odkaz, který jsi tam dávala. http://www.zahady.cz/index.php?…
Pak jsem se dívala i na ten čínskej kalendář
http://emimino.cz/pages/story/887
a tam mi vyšel kluk, kdežto u předchozího testu holka.
já už bych to tak chtěla vědět… ![]()
Dobré ráno holky,
v poslední době nějak vstávámo něco dřív, asi za to může to sluníčko, člověku se hned líp leze z postele ![]()
EURY, u doktora to určitě dobře dopadne, uvidíš, že ti to doma jenom prospěje ![]()
KAMI, s malým je to fakt jak naschvál, sand se z toho brzo vyleží…
DORIS, taky mě Dolfík pořád v noci budí… jenže ona spí s náma v ložnici, pak si vždycky usmyslí, že na posteli jí bude líp a já ji pak půl noci vyhazuju… Teda, když jsem tady sama, tak se až tak důkladné vyhazování z postele nekoná
, takže celkem chápu, že v tom má zmatek a je to moje vina… jsem zvědavá, jak to budeme dělat s mimčem, čtyři se fakt do té postele nevlezeme…
Jo a hurá, konečně víme, že Martin nejede na misi, takže tady bude, když se prcek narodí
Mám radost, vůbec si nedokážu představit, jak bysme to v opačném případě zorganizovali…
Hlavně jsem ráda, že nemusím být u našich a hledat si novou porodnici, to by mě fakt piclo ![]()
Jdu venčit, tak se zatím mějte…
DORIS, taky jsem nad tím bádala o podle krve by to měla být holka, podle čínského kalendáře kluk… No a bude to Tobík, tak si pak vyber ![]()
Holky,já bych se na tyhle metody moc nespolíhala,mně podle obojího vychází holka a je to kluk.
Novire , takže mám věřit číňanům?
NO, dám ještě jednu šanci doktorům. Jo a s těma psama, to je hrůza. Já už občas fakt nemůžu, řvu tu na ní dokola, stejně zbytečně a nakonec mi Martin řekne, že jsem psychopatka. Tak jsme se kvůli tomu akorát pohádali. On se o ní vůbec nestará, maximálně jí naplní kastrol granulema, ale ven jí z kotce nepustí, protože mu při práci překáží, ale že na něj hodinu v kuse štěká a veje, když venku něco dělá, to ho nijak nevytáčí. Kdežto já už po deseti minutách startuju a to pak nadávám i jemu, aby na ní zařval on, když mě neposlouchá. A nakonec jsem psychopatka. Pes je nevychovanej a rozfrcanej a já mám poslední dobou pocit, že by mi tu bez ní bylo líp.
Kdyby aspoň hlídala, jenže to ona je kamarádka s každým cizím a chová se jak dě*ka, že to tak musím říct a to mě štve nejvíc, pořídili jsme si jí na hlídání a máme jí tu na vítání. ![]()
Doris ber to pozitivně.Takovej vítací pes taky není k zahození,akorát s tím hlídáním to teda není nic moc,spíš nic než moc,ale co naděláš. ![]()
tetky, děkuju za podporu,
jsem doma. hurá. ještě jsem to tedy nevolala do školy, jenom ráno, že jdu k dr. dr byl moc hodnej…zase samá srandička. sám navrhl nemocenskou. mám ji tedy napsanou do 30. 3. ke konci měsíce se prej chodí pro nějakej papírek na peníze. a co povídal o vycházkách z toho jsem jelen. napsal mi tam diagnozu rizikový těhotenství, prej proto, že pak nechodí kontroly. ale na druhou stranu může někdo přijít z práce. jenže to už zas dělal legrácky, tak nevim, jestli jako mam někoho čekat. že prej můžou zlý kolegyně přijít na chlebíček a pak mě pomluvit, že jsem se smála a je mi dobře. no zkrátka to, že když je rizikový tak se nechodí, není kec. ale může sem někoho poslat zaměstnavatel. na to prdim. stejnak mám smlouvu na určito. končí mi 30. června. to jsem magor, co? já to tady řešim a oni nebyli schopný mi dát ani smlouvu na neurčito. no nic. taky jste měly výčitky, když jste tu neschopenku dostaly? já se cejtim jako ten největší flákač. jo a ještě jednu věc…po dnešní probdělé noci a včerejšim stresíku mi ráno natočili tlak 150/90! tak jsem se spíš obávala, aby mě nešoupli rovnou do nemocnice.
DORIS - s tim pohlavym taky ničemu nevěřim. vyšlo mi úplně podle všech testů a pověr a že budu mít kluka. no a však pamatujete, jak jsem řešila, že to je maruška.
NOVIRE - jsem moc ráda, že to s martinem dopadlo. přece jenom je to úplně něco jiného, když už ted víš, že taťka bude doma ![]()
teda holky, jsem zvědavá, co teď budu s tim časem dělat. no nejdřív to dospim. DOBROU NOC.
Ahojky všem,
tak včera jsem konečně byla na kontrole. Všechno je v nejlepším pořádku, tak jsem šťastná jak blecha, jelikož posledně mi doktor řekl, že můj brouček je malinký a že se uvidí jestli za měsíc doroste. Naštěstí Matýsek všechno dohnal a je přesně takový jaký má být
.
Další kontrolu mám 20.4. a 19.4. mám UZ ve 31 týdnu - to jen pro doplnění seznámku.
. Příští týden jdu na cukr, tak se ale vůůůbec netěším. ![]()
JInak už mám stanovený i nástup na mateřskou a to 1.5. a těším se jak malé dítě
, jelikož v práci už mi to leze na mozek. Konečně si pak odpočinu.
Tak ať nám miláčči krásně rostou… ![]()
AHOJ pupici,
tak jsem si dneska trochu prispala. Já si totiz celý tyden myslím, ze dneska me ceka ten test na cukrovku a kdyz jsem vcera koukla na listecek,kde me sestricka objednavala je tam 16.3. a to je az zitra. Jeste ze jsem to nasla vcas a nemusela byt celou noc bez vody, to bych nevydrzela.Ale uz jsem to mohla mit za sebou, tak zitra
!
Eury , já si to taky tak tech 14 dni vycitala, ale pak me agrument manzela, o tom ze jsme se tak dlouho snazili o mimi a ted kdyz jsem tehu budu koukat na druhe, srovnal a uz je to v pohode. Jen vydrz, to prejde! Vzdyt nejsi flakac, ze by ti nic nebylo, ten tlak je opravdu vysoky!Bud opravdu rada, ze nejsi rovnou v nemocnici. A na rizikový těhu opravdu kontrola neprijde. A z prace? Tak at prijdou, neboj zensky jsou v tomhle chapavy. Vzdyt vetsina byla taky tehotna (teda aspon moje kolegyne to chapou a podporujou me).
NOVIRE, to je super, ze ti manzel neodjizdi. Urcite by mu ten start s miminkem pak chybel.
JÉ Eury , to je fajn, že jsi doma. A co s tou smlouvou? To je blbý, ne? Kdo ti pak platí mateřskou a tak? Jinak s těma kontrolama si hlavu nedělej. Jestli ti dr. řekl, že nechodí, tak bych se tak nebála. Když přijde kolegyně a ty jí neotevřeš, protože nebudeš doma, tak můžeš vždycky říct, že jsi spala. A když bys byla veselá, tak co, zrovna se ti udělalo dobře, ne?
Ale pochybuju, že by za tebou někoho poslali, když se jedná o dva týdny.
Já se teda bojím taky, jenže já jsem doma od 8tt a sestra mi řekla, že tady chodí i na těhule. Navíc v práci bylo dost magorů, kterým by udělalo dobře někomu uškodit, takže moc neriskuju. Když mám kontrolu, tak to jsem pryč celej den, to vím, že nechodí, ale jinak si to docela hlídám a zatím (musím zaklepat) nikdo nepřišel. Docela se těším na mateřskou, to už budu moct spát u našich a nebudu se muset bát kontroly. Jenže zároveň to znamená, že už to budu mít za pár a budu ráda, že budu moct sedět doma. Asi to na žádný velký akce nebude, ale aspoň můžu trávit víc času u našich. ![]()
Krásné ránko přeji!
Eury - tak vidíš, že to nebyl problém, teď si doma hezky odpočiň a hlavně v klídku si to užívej… Já nastoupila na nemocenskou hned od prvopočátku, nemohla jsem nic sníst ani vypít (4 dny jsem byla v nemocnici), prvně jsem nemocenskou neřešila, prostě mi bylo tak blbě, že to ani nešlo… no a pak jsem si na to tak rychle zvykla, že teď už mi ani nepříjde, že jsem od 17.10. doma!!! A je to fajn být v klidu a podělat si doma v pohodičce co potřebuješ… ![]()
Novire - ta to nakonec dobře dopadlo, budeš mít muže doma, to je moc fajn
![]()
Já se včera jenom tak náhodou dozvěděla, že mi Honza /manža/ odjede na 9 dní do Mexika (na začátku května) na služebku, tak jsem z toho byla taková nijaká… no sám mi řekl, že kdyby to bylo později, tak by nejel… ale i tak v něm určitě hloubá… co kdyby se mi něco stalo…
No, zatím to neřeším, ale trochu se toho obávám..... jsem zvyklá ho mít pořád u zadku a tak nevím, jak se s tím vyrovnám…kdybych nebyla těhotná, tak je mi to vcelku jedno, ale takhle…navíc Mexiko.....
![]()
Tak užívejte pěkného dne a marodi ať se brzy uzdraví!!!! ![]()
no…vydržim
myslim, že se to všechno srovná a krásně si zvyknu na klid a pohodu jako vy.
LOUDALKO - u nás jsou ženský taky chápavý. myslim, že to řešit nebudu, nejaký vycházky. vždycky člověk může zajít za nějakym doktorem. s tim tlakem to mám takový divný. já ho mám vyšší od začátku…ale většinou tak max 135/80. ale taky se od začátku měřim doma, a to mám průměrně 110/70. zkrátka jsem po našem tatínkovi asi podědila syndrom bílýho pláště. ale to mi stejnak u dr. asi moc nevěří. možná v té nemocnici do porodu opravdu na chvilku skončim…ale oni zjistí, že je to omyl ![]()
DORIS - se smlouvou na určitou to mám blbý od začátku. já jsem totiž loni v srpnu přešla na jinou školu s tím, že jsem věděla, že mi daj na rok a pak prodlouží. a otěhotněla jsem hnedle v září neplánovaně.takže mám teď po srandě, tzn. že stejnak bůh ví jak to bude po mateřský. sice mi říkají ve škole, že se mnou počítají, že byli moc spokojení a bla bla, ale na prodloužení se pan ředitel nezmohl. jinak platí zaměstnavatel snad do konce toho poměru, a pak hold stát. to je úplně jedno. penízky budou pořád stejný. a mluvíš o čtrnácti dnech mý neschopnosti…vy to máte napsaný až do mateřský? taky vám to asi vždycky prodlouží na konci měsíce, ne?
KORCULKO nebo KACULKO nebo uff. nevim
gratuluju ke kontrole. je moc dobře, že jste dorostli. akorát se zase musim smát, jak jsou ti doktoři nestkuteční. utrousí vždycky nějakou blbost, ani o tom nevědí a my pak přemýšlíme celý měsíc a čekáme jak to dopadne. viz že jste malý, ale snad dorostete, nebo můj, když mi řekl, že nevidí žaludek.