Poradna duly
Jana Čurdová
Bedhann - ketony jsou chemické látky, které se do moči dostavají špatným odbourávání cukrů - nemají tam co dělat.
Loudalko, to mě moc mrzí.
Misa 78 - tak ta kuchyň by nás měla vyjít do 45 tis, bez spotřebičů. Velikostně bude 3×1,5 m je linka včetně dřezu a pak v té kuchyni bude ještě takový malý pult a vysoká potravinová skříň a taky skříň na vestavěnou lednici s mražákem a na troubu s mikrovlnkou. U toho pultu budou i bodové světla. Pracovní deska kameninová a nebude to z masivu, ale dvířka budou potažená folii. Nebudeme mít žádné horní poličky až na jednu malou., celá kuchyň je totiž v podkroví.
Loudalko, to je mi moc líto, drž se!!! Co se týče potřeb manžela, tak sama uvidíš, jak bude reagovat až přijede. Oni někteří chlapy jsou strašně stateční a nějaké utěšování je spíše rozhodí, ale to se fakt tak nedá říct, ty ho znáš nejlíp, takže to bude asi na tobě se rozhodnout a posoudit… držím pěsti!!!
Já bych svému vhlapovi řekla, že ho miluju a že jsem tady pro něj, pokud bude cokoliv potředovat. Řekla bych, že mě to moc mrzí, ale asi bych ho nechala aby o tom začal sám, pokud by chtěl.
Jinak kuchyň bude od stolaře, v kuchyňských studiích mě to vyšlo o dost dráž a do polské kuchyně bych asi nešla.
teda tety,
to jsou ale zprávy.
LOUDALKO - je mi to moc líto. nedovedu si představit…člověk si vůbec nedovede předem smrt představit. a najednou to přijde. nevim, manžela neznám, snad to vycítíš. manžel je taky starší?? asi to bude chtít spíš jemně, pomalu a uvidíš. ách jo. zrovna teď. a co bude s babičkou?
VYKYNO - snad to s nemocnicí nebude tak zlý. vidíš, zase tě akorát vystresoval. myslim, že by měli všichni dr chodit povinně na psycho kurzy.
MISA78 - taky jsme dělali kuchyň, cca před 1,5 rokem. u truhláře. o moc míň než ze studia to nevyjde, protože to dělaj v podstatě na stejnym principu. taky sestavujou dílečky. no a máme ji možná tak nějak velikou jako vy…taky s pultem a navíc jsme koupili vestavěnou troubu, aby to bylo jó hezký. a stála asi 80tis.
Ahoj holky,
LOUDALKO, to je mi moc líto, držte se…
EURY, gratuluji k rozhodnutí zůstat doma, že ti to ale trvalo. Když jsem byla těhu s Andrejkou, odešla jsem taky v podstatě ze dne na den. Chytila jsem v pátém měsíci nějakou virosu a poprosila jsem dr, aby mi napsal neschopenku. Po 14 dnech jsem šla na KO s tím, že se vracím do práce. Tak jsem to i řekla ve škole. Jenže on mi řekl, že mimi je moc nízko, musím mít klidový režim a do práce mě už nepustí. Ve škole to naštěstí tušili a měli už v záloze jednu důchodkyni. Takže ta nastoupila týden před vánocema. Já jsem tam potom v lednu přišla a předala známky. Kabinet mi vyklidila kolegyně. Mám to všechno zamčený ve skříni ve škole. Ale taky jsem z toho měla hrozně blbej pocit. Byla jsem zrovna třídní v prvním ročníku.
Jinak s těma penězma je to tak, jak psala Janina. Rozhodně nám nic automaticky posílat nebudou. Pamatuju se, že když jsem si šla na sociálku pro formulář na porodný, dostala jsem rovnou i formulář na rodičovský příspěvek. Ten jsem tam potom donesla až po tom půl roce, co platí mateřskou zaměstnavatel.
EURY , ne manzelovi je 32. Narodil se jako 3. a uplny benjaminek. Mamince bylo 42, kdyz se narodil. No prave, co bude s babickou. To je to. Ja se o ni starat a tahat ji nemuzu. Toho jsme se prave bali, ze jednou zustane bez dedy. A co dal! ![]()
Holky, život je uplne naruby. Všechno je v prd......, a tak se to vsechno hezky rysovalo. Dneska bych se nejradsi nastehovala k nasim, abych si jich co nejvic uzivala. A pak skoda za kazdou hadku s rodici
! Jenomze tech rodičů si človek asi opravdu váží nejvíc až v krizové situaci.
!
Míšo - my máme kuchyň od stolaře (nebo co to je za řemeslo) a vyšla nás na cca 55 tis. - to ale nepočítám spotřebiče… V kuchyňské studiu by to vyšlo tak na dvojnásobek a do polské by jsme určitě nešli… hodím foto do galérky, ale už jsou to dva roky co jí máme…
aha, tak asi kecám, že by to od studia vyšlo skoro stejně. možná si to už nepamatuju. tak pardon.
RENKA - no já myslela do poslední chvíle, že vydržim až do konce. ale fakt mě zlobili…asi s nástupem tepla. a ten spánek… to máš dobrý, že máš všechno zamčený ve skříni. já tim že končím asi nic zamykat nebudu. až mi začne mateřská, tak si to musim vystěhovat. ale třeba mě dr ještě uschopní, že? tak si to asi určitě myslej ve škol…
LOUDALKO - všechno má nějaký řešení. když má babička tři děti, tak se prostě musí nějak podělit. možná bude stačit zaplatit z důchodu nějakou pečovatelku, která bude docházet, vozit obědy…a jestli je na tom hůř, taky se to vyřeší. ty budeš mít úplně jiný starost.
EURY, já jsem tam pak jednou zajela i s manželem autem a některý věci jsem si přeci jen odvezla domů. Hlavně teda přípravy z matiky. Ty jsem si dělala průběžně 4 roky, takže o ty bych nerada přišla. Jinak jsem tam většinu nechala. Něco si půjčila ta kolegyně. Ty věci mi uklidit musela, máme strašně malej kabinet a chudák důchodkyně by se tam už rozhodně nevešla.
RENKA - tak to já kabinet nemám. mám jen krámy v celý třídě. a mám v nich pěknej čurbes. tak jen trnu, že na něj někdo přijde.
teda tetky, horší je, že už nevim co dělat. teda mam co uklízet, urovnávat a tak. ale dneska se mi fakt ještě nechce. ještě že nemůžu tolik to sladký. asi bych se futrovala. takhle se přece jenom hlídám. ještě že tak.
LOUDALKO,to je mic moc líto.
EURY, nedělej nic,užívej si,je to naposled.Pak už tě čeká sice moc krásná,ale přeci jenom honička s miminkem.Tak odpočívej a nabírej síly.Vyprávěj Marušce,co všechno spolu budete dělat,jak má báječnýho tatínka,choď na prochajdy,raduj se z jara a tak. ![]()
AHOJKY
Manžel má dovolenou, tak se moc nedostanu a navíc ani moc nejsem doma (musím vás večer dočíst
) Dneska jsme byli na tom veletrhu Pro dítě a jsem celkem zklamaná. Měla jsem představu, že si tam nakoupím ty zbytky, co mi chybí - jako látkový plínky, tetra osušky, lehátko na koupání, přebalovací podložku na komodu atd. možná i nějaký hadříky, ale nic z toho tam jednoduše neměli..a když něco tak jen drahý značkový věci a za to se mi teda rozhodně vyhazovat tolik nechtělo. ad. KOČÁRKY - měli tam HOCO, Patrony, X-Landery (výborný sporťák X1, ale nejde polohovat úplně do lehu a přehodit rukojeť - to u žádnýho X-landeru), pak pár Trexxů a Jane (u Trexxů spíš golgáče) a zbytek značky, co mi vůbec nic neříkaly - takový ty levný, bezejmenný. Jediný pozitivum je, že jsem si osahala HOCO Zaphyre X-sport a vypadá super, má už jinou konstrukci, je víc odpružený (ve srovnání s Diamondem), trochu jiný kola, v ceně tašku na rukojeť, tašku na dítě a nánožník..ale - cena tady byla vyšší než např. v Růžovým panterovi v Brně a kočárky se nedaly přímo koupit..takže celkově zklamání a rozhodně bych tam kvůli tomu nejela nějak dál..(to nemluvím o šílených cenách parkovnýho - parkovali jsme asi 200m a platili jsme 180,–Kč, vstupný 140,–/osobu)
Jdu se natáhnout, protože jsem KO ![]()
Ahoj holky,
LOUDALKO, to je mi moc líto s manželovým taťkou
snaž se moc se kvůli tomu netrápit, určitě se to všechno nějak vyřeší… nejhorší asi bude postarat se teď o babičku, podle toho co jsi psala, bych to viděla spíše na nějaký pečovatelák, než na docházející pečovatelku, sama asi moc být nemůže… A manželovi bych asi řekla, že kdyby si s tebou o tom chtěl promluvit, že klidně může, jinak bych ho asi nechala… ale ty ho znáš nejlíp, tak uvidíš…
SILEM, díky za reference na veleth, to tam asi nepůjdem
stejně nám to moc časově nevychází a jak to tak čtu, tak by to byla škoda peněz…
A ke kuchyním… máme novou ze srpna, bez spotřebičů nás stála asi 45 tis., dole je rohová asi 2,7×2m, nahoře jsou skříňky jenom na té delší straně. Máme ji z kuchyňského studia v Brně.
Zatím se holky mějte, jdu koupat Dolfíka… LOUDALKO, drž se a neboj, časem bude určitě líp…
ahoj holky,
diky za psychickou podporu. Ve 3 hodiny jsem vezla manzela zpatky k rodicum, byl vratit sluzebni auto a zustala tam s nim asi do pul 6. Pak sjela k nasim, abych se trosicku psychicky sklidnila
. Manzel to bere sportovne, ale prijde mi, ze to jeste nikomu nedoslo. Dokonce i babicka svolila k tomu, ze pujde do nemocnice do Lecebny dlouhodobe nemocnych. Byla tam po operaci cele prazdniny az do zari, kdy sla domu, tak uz to tam zna. V takovemhle stavu asi pecovatelak nehrozi a domu cizi osobu (pecovatelku) nechce. Dneska u ni spi manzel. Premyslela jsem jestli mam spat tam taky, ale doma budu ve vetsi psychicke pohode a manzelovi to nevadi, kdyz budu doma. Taky jsme s nasimi resili jestli mi pohreb moc neublizi (je nejspis v utery). Shodli jsme se, ze jit musim z povinnosti, ale nesmi si to clovek moc pripoustet k telu. Prece jen je to pro me clovek, s kterym jsem skoro nic osobniho neprozila (zadna dovolena, spolecne bydleni atd.). Krome svatby vlastne nic.