ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
27.3.07 14:36

Ahoj holky,
jak jste se tu o víkendu bavili, že se rodí hodně kluků, tak u nás se rodí samé holčičky. Jedné kamarádce se narodila zrovna dneska Terezka. Já, ségra a kamarádka taky čekáme holčičky. A pak vím ještě o jedné paní, která čeká v dubnu taky holčičku. Takže u nás bude plno holek a nevím kde si budou hledat ženichy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
27.3.07 15:20

Ahoj holky,
teda Kami tohles mi neměla dělat.
Já tady bulím jak želva. Asi k tomu hodně dodala i ta hudba. Úplně jsem si vybavila porod Viky a pak i to první přikládání k prsu atd.
Ještě teď mám husí kůži po těle. Já už se tak těsším, holky..........

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
27.3.07 15:48

Kami, to bylo super!!

Tak jak jsem psala, ze jdu dneska myt okna, tak ze vseho seslo. Zasla jsem do prace s papirem na penize a domu jsem prisla pred chvili. Potkala jsem totiz kolegyni a ta me zatahla k nim domu na kaficko. Vecer maji veceri ke Dni ucitelu. Ja nechtela jit kvuli neschopence, aby nekomu nebylo lito, ze do prace nechodim a na veceri jo, ale ucetni me premluvila, tak v 6 vyrazim za kolegy na veceri. :lol: . Už se těším až je zase všechny uvidím a pokecáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
27.3.07 16:28

Ahoj holky :lol:

Kami - filmeček byl super, už aby jsme to měly za sebou všechny a měly ty miminka pěkně zdravé a hodné :wink:

Holky, tak já dneska přes net objednala pár věciček… monitor dechu Nanny (těch pár korun nám za to stojí…), letní zavinovačku do autosedačky od Emitexu, síť proti hmyzu na kočárek, návleky na kola kočárku (super vecička), mantinel do postýlky a ještě jsem vzala i síťované kalhotky do porodnice.. jsem se teda rozšoupla :lol: :lol:
No a prej snad druhý den by to mělo být doma… 8O tak jsem zvědavá :wink:

Jinak co se týče teploměru, tak já koupila digitální s ohebnou špičkou, pokud by mi potom nevyhovoval, tak koupím jiný, ale zatím si za ním stojím :)

HOLKY, co budete mít prý holčičky… kupujete výbavu v růžové? Já jsem tím posedlá a co se týče hadříků, tak to snad ani jiné než holčičí nemám!!!! Nedávno mě totiž vystrašila známá, když mi oznámila, že její dcera taky čekala pořád holčičku no a nakonec z toho byl KLUK 8O 8O
Já snad ani nepočítám s tím, že by to mohl být i kluk..... vy jo?

Papa

• Citovat
  • Upravit
20840
27.3.07 16:31

Ahoj holky,
nějak mě to stříhání Dolfíka zmohlo, takže jsme si musela jít lehnout a vzbudila jsme se až teď.

EURY, sestra je fakt pitomá, vůbec si z ní nedělej hlavu…

LOUDALKO, užij si večeři s kolegyněma v práci :wink:

KAMI, to video je supr :) Už abych měla Tobíka doma… Sice pořád nevím, jak to zvládnu, ale strašně se těším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
27.3.07 16:31

Doris - je mi líto tvého kamaráda, drž se!!!

Popelko další KO 6.4.

• Citovat
  • Upravit
20840
27.3.07 16:42

BEDHANN, občas se opravdu stane, že doktoři řeknou, že je to holčička a nakonec je to kluk… I ségra (PA) říkala, že holčičky jsou jakoby „míň jisté.“ Hodně záleží na kvalitě UTZ a zkušenostech doktora :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
27.3.07 18:43

Ahoj holky,

tak jsem si dnes užila dopoledne bez Andrejky. Na imunologii jsem sice absolvovala další odběr krve, ale to mi zas tak nevadí.
Kami, máš pravdu, taky to je pro mě svátek. Nakonec jsem nic moc nekoupila, jen Andrejce dvě trička. Ale bylo to fajn.

Odpoledne jsem byla s Ájou a kamarádkama ze sídliště v lesoparku u Hostivařské přehrady. Postavili tam novou restauraci s parádní terasou a hned pod ní je moc pěkné oplocené hřiště. Takže dětičky si hrály a my jsme popíjely s holkama kafíčko, prostě paráda.
Před chvílí jsem dorazila domů a musím říct, že toho mám za celý den docela dost.

Loudalko, užij si večeři.

Bedhann, znám pár případů, kdy se na UTZ „netrefili“. Ale spíš
obráceně. Kolegovi v práci řekli na 90% kluka a je z toho roztomilá Natálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
27.3.07 19:22

Jinak přikládám hitparádu nejoblíbenějších jmen… :lol: :lol:

My jsme se teda trefili na první místo jak u holky tak i u kluka :lol: :lol: :lol:

Chlapecká jména Dívčí jména
1. Jan 1. Tereza
2. Jakub 2. Eliška
3. Tomáš 3. Adéla
4. Adam 4. Natálie
5. Ondřej 5. Anna
6. Martin 6. Karolína
7. Filip 7. Kristýna
8. Lukáš 8. Aneta
9. Vojtěch 9. Nikola
10. Matěj 10. Kateřina

• Citovat
  • Upravit
1604
27.3.07 19:52

dobrý večer holčičky,

…a dneska se ptám já…STEF, kdepak jsi? dlouho ses neukázala!

NOVIRE - jakpak vypadá dolfík? sluší jí to? bertík je pořád jak izák, ještě jsem neměla čas, každý den uklízim po řemeslnících, ale chystám se. hoď fotečku do galerie, třeba se inspiruju, budu stříhat sama, víš.

BEDHANN - objednala sis, koukám, všechno co potřebuju i já, akorát asi ty návleky na kolečka nebudu. no uvidím. přes cos to objednala, prosím? tu letní zavinovačku od emitexu jsem totiž ještě nikde neviděla. vždycky mi řekli, že berou jen zimní. ale říkám si, že bude potřeba. taky bych ji chtěla.

byla jsem teď na přednášce o kojení. holkýýýý, s každou takovouhle diskusí se ták nemůžu dočkat marušky. vy taky ne, že jo? ale máme to ještě za dlouho. a mimochodem, mluvili o plochých bradavkách. on by je měl teda ojuknout gyndař, ale to u toho mojeho nehrozí. já je teda asi plochý mám. a říkali, že by se měl koupit nějaký „formovač“ bradavek. co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
27.3.07 20:05

Eury - všechno jsem to objednala tady.. http://www.detskydum.cz/
Jinak já mám jednu bradavku vpadlou, ale když se rozdráždí tak vypadá úplně normálně a mlezivo (nebo co to vlastně je..) mi z ní vytéká taky, takže si myslím, že by s tím v budoucnu neměl být problém, ale to je jen moje mínění… Ale už jsem o těch formovačích něco slyšela… no na to se asi budu muset obrátit spíše na odborníka ve zdravotních potřebách než na svého gyndu..... :roll:

Jo a co ti tam řekli o kojení? Jak dlouho se má vůbec kojit, holky??

• Citovat
  • Upravit
1364
27.3.07 20:19

Ahoj holky,

tak nám včera nešel internet, takže jsem měla absťák a dneska jsme byli celý den v tahu, takže reaguju až teď.

Eury - tak už jsem zase tady 8) Tak pizzerii na kruháku máme taky moc rádi, zrovna včera jsme tam byli na večeři. A cukrárny tady máme dvě - jednu přímo na náměstí a druhou naproti hotel Zlatý lev - to je ta komunistická, jak říkáš, tam jste asi byli. Ale jinak nic moc ani jedna…
Takže Ty už máš razítko v průkazce, že můžeš na plavání. Eury, já bych jela radši až příští týden, tenhle toho mám už teď nějak dost a zítra chci ještě na cvičení, v Chomutově jsem od pondělí každý den. A dneska jsme zvládli i Most, je tam jedna hezká mimi prodejna, koupili jsme plínky, osušky, peřinky a povlečení i s nebesama do postýlky, nechali jsme tam 2,5 tisíce…

Včera jsme byli na té exkurzi v porodnici v Chomutově. Tak z toho mám takové smíšené pocity. Porodnice vypadá hezky, ale prostě je to nemocnice, no… Ale jsem ráda, že jsme tam jeli, člověk aspoň trošku ví do čeho jde. A viděli jsme tam 2 krásný čerstvý miminka. Normálně bych si je nejradši hned odnesla domů, ale prej nebyly volný :lol: Takže si budu muset počkat do června na Verunku.

A dneska jsme byli s Martinem na další lekci předporodního kurzu, prodýchávali jsme kontrakce, byla to docela sranda, teda zatím :wink:

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
27.3.07 21:01

STEF - no, to jsme byli v tý cukrárně jak říkáš. a do pizzerie pojedeme teda taky na véču. my tady v lounech moc pizzerii nemáme. neboj, na plavání se tenhle týden nechystám. dneska mě na gyndě tak spražili, když jsem se zeptala na normální bazén…že do toho možná půljdu, a půjdu plavat normálně i sama. kdepak je tak prodejna v mostě? budeme s tim muset taky hejbnout a něco koupit. jinak tvoje smíšené pocity z nemocničního prostředí v porodnici úplně chápu. psala jsem tady o tom…taky mi to minulý týden ve slanym docvaklo. že se rodí v nemocnici. uff, moc to takly nezvládám, tak snad se to do června vstřebá, a hlavně, až to přijde, asi to moc řešit už nebudeme. jinak já už mám asi jistý do podolí. zjistili jsme s mámou, že tam máme nějakou docela významnou známou, takže bych byla blbá, kdybych nevyužila. už brzo tam začnu taky jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
27.3.07 21:30

EURY, s bradavkama mám taky problém. Můj gyndař mi je samozřejmě taky neprohlížel, tak mě to nějak nenapadlo, že je mám vlastně plochý. Ty formovače by se měly vkládat do podprsenky už několik týdnů před porodem. Já jsem je neměla. Na kurzu v Podolí nám ale PA poradila docela dobrou vychytávku s injekční stříkačkou. Díky tomu jsem pak začala bez problému kojit. Asi to nebudu umět dobře popsat. Jde o to, že u stříkačky se odřízne ten konec, kam se nasazuje jehla. Píst se potom na:,–(í obráceně, to znamená do té odřízlé části. Druhý konec stříkačky se přiloží na bradavku a píst se pomalu vytahuje ven. Tím podtlakem se krásně vytáhne bradavka. Je to vlastně stejný princip, jako odsávačka. Takhle jsem to vždycky udělala těsně před kojením a Ája se krásně přisála. Používala jsem to asi měsíc, pak už to nebylo potřeba. Teď se chystám si tu stříkačku vzít rovnou do porodnice.
To máš fajn, že máte v Podolí známou. Já jsem tam sice taky zaregistrovaná, ale mám strach, abychom se nestrefili do stopstavu. Vůbec nevím, kde bych jinde rodila.

STEF, tak jsem tak přemýšlela, že už si vlastně nepamatuju, jak se mají kontrakce prodýchávat. Jak vám to na tom kurzu popsali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
27.3.07 21:37

Ahoj holky,
už se chystám do postele, ale chtěla jsem se ještě zeptat… Nemáte náhodou některá recept na takový ten křehký mřížkovaný koláč s jabkama? Dostala jsem na něho děsnou chuť, ale u nás v rodině ho nikdo nedělá, vždycky jsme ho měla někde na návstěvě :lol: A taky potřebuju spotřebovat ještě nějaký jabka, co tady mám, než v něděli odjedeme…

A jinak mě teda děsíte s těma nákupama, my furt kromě nějakého oblečení a autosedačky nic nemáme 8O

EURY, Dolfík je v galerce, ale není tam nic moc vidět, nechtěla stát a navíc je to jenom mobilem… Pokud se mi podaří splašit někde lepší foto, dodám později :wink:

Tak dobrou noc, kočičky a pohlaďte bříška..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí