Poradna duly
Jana Čurdová
Bedhann,v detskym domu jsme objednávali pro Ondru krosnu na nošení a maximální spokojenost.Druhej den jsme jí měli doma a asi za týden jsme jí objednávali pro známý a taky jí přivezli hned druhej den.Tak si myslím,že to bude dobrý. ![]()
Ahoj holčičky,
tak jsem si vás dočetla. Byla jsem celé dva dny jak pod práškama, ale už jsem lepší, už na to tolik nemyslím, dokonce mě dneska i rozesmál kocour.
Děkuju všem za podporu. Horší to bude v pátek, nevím, jestli to zvládnu, mám děsnej strach, abych to ustála. Včera jsem měla strach i o mimíska, protože mi bylo fakt mizerně. NO nic, nemůžu o tom ani mluvit, jinak se zas rozbrečim. A poplakala jsem si taky, sice o samotě, ale myslím, že utěšování od manžela by mi jen přitížilo, to vždycky bulím ještě víc.
TAk z jiného soudku. Sušičku bych si taky přála, ale zatím na ní není a manžel se taky bojí, že bychom pak platili moc za elektriku, no nevím, jestli by to bylo tak hrozný. Švagrová jí má a já jí moc závidím, vidím totiž, jaká je to úspora času a práce.
Celé dva dny jsem se odreagovávala (děsný slovo) prací a teď jsem tak unavená, že jsou i smysly otupělé. MImo jiné jsem myla okna. Jedno okno mi trvalo tři hodiny a bolí mě z toho normálně ruce. Ty okna jsou totiž v místnostech, kde teď nahazovali stěny, takže pěkně zaprasené a navíc jsme je koupili nenatřené a manžel si nijak nedával pozor, aby skla při natírání nezacákal, takže fakt krásná práce! Zbývají mi ještě tři. To na nich nechám ruce.
A na miminko se taky strašně těším! Čím dál tím víc. A to video, co tu na něj byl odkaz, bylo opravdu nádherné. Koukali jsme na něj s Martinem, tak jsem ho už možná i načla, že by se mnou šel k porodu. Ale to je ještě daleko, takže si to ještě desetkrát rozmyslí.
Taky nám konečně opravili přijezdovou cestu, takže jsem tu odpoledne měla i společnost a trochu si mezi tím mytím popovídala s chlapama. To byste se taky nasmáli. Připomínali mi film Vesničko má středisková. Taky tu navigoval řidiče takovej Otík, ale asi stokilovej. Nejdřív když slejzal z toho auta, tak vypadal, že to byl pro něj akrobatickej výkon a pak navigoval tak, že nám sejmuli plot. Ale hned ho opravili. To jsem se fakt smála!
No a ten kocour dneska. Dala jsem mu odkrájené maso z kuřecích řízků na tom polistyrenovém tácku, na kterém se to maso prodává a šla jsem dát žrádlo i Keisyně a když jsem se otočila, tak koukám a kocour už maso zhltnul a pustil se do tácku. Normálně už tam byl vykouslej kousek. Tak jsem mu ho sebrala a šla ukázat Martinovi, no to se jen tak nevidí!
Tak jsem se taky smála. Ani nevím, jestli jsem vám to už psala, jak sežral ptáčka. Měl peří úplně všude a jeden brk mu už lezl i ze zadku. Asi dobrej metabolismus.
Chudák ptáček.
Tak já už končím, už nevidím na oči, tyhle dva dny byly fakt náročný a já držím pohromadě silou vůle.
A když vás tu tak čtu, tak za chvíli k tomu všemu asi dostanu i depku z toho, že ještě nic nemám nakoupíno. Ale v sobotu jedeme pro postýlku, jen fakt nevím, kam jí zatím dáme.
Tak dobrou a ať vás mimískové pěkně kopou.
Ahoj holčiny,
tak se zase hlásím z práce. Z domu to nějak nezvládám.
Co se týče rekonstrukce, tak už máme nové okna, vybouranou zeď, už se to pomalu rýsuje. Nastal jiný problém. Během víkendu se nám do bytu dostala nějakou škvírkou z té stavby myšička. Víme o ní a snažíme se jí už 3 dny chytit, ale pořád nám uniká. Jediné co jí láká a evidentně chutná je taková jahodová otrávená pasta.
Dneska ráno jsem málem měla infarkt - myš mi během oblékání proběhla pod nohama. Zapištěla jsem a snažila jsem se uskočit na postel, ale nějak to nedopadlo a já se na tu postel rozplácla, jak dlouhá tak široká a přímo na břicho. Ještě jsem z toho šoku začala brečet, no úžasné ráno - ještě že jsem nebyla namalovaná. Manža na mě hleděl a nechápal. Měla jsem ze začátku strach o mimi, ale už začalo opět vesele kopat, tak je snad v pořádku. Tolik moje ranní story.
Jinak holky které trpíte depkou, že máte toho málo nakoupeného netrpte - já nemám nic. Teda abych nekecela mám 3× body krátký rukáv a 2× body dlouhý rukáv. A mám 20 bavlněných plínek. takže taky nic moc.
To jsem se nějak rozepsala. Ten mřížkovaný koláč s jablky bych si taky dala.
dobré ráno, tetky,
zítra se má zkazit počasí, tak si to dneska hezky užijeme!
DORIS - ty jsi prdlá. hlášky typu „byla jsem jak pod práškama, ale dneska mě dokonce rozesmál i kocour“ mě fakt dostávaj. a klííd, my taky nic nemáme. i když jsem z toho taky už nervózní. u nás je to zatim autosedajda a oblečky, a to zdaleka ne všechny.
RENKA - no, nechci strašit, ale s tim podolim to docela hrozí, že se tam člověk nakonec nedostane. já už to právě vzdala. no a naši to tak strašně řešili (oni jsou v praze a hlavně táta prostě odmítá, abych rodila v malý porodnici…on je hypochondr, já bohužel po něm), až jsme zjistili, že tam máme jednu fakt docela významnou známou. tak už se jí volalo a je to. i doktora mi zajistí. kdybych bydlela v praze, tak v tom zas nevidim takovej problém. je tam těch porodnic víc. ségra rodila dvakrát v krči a byla taky moc spokojená. tak to nějak dopadne. ale já kdybych jezdila jak blbec dva měsíce z loun, pak tam čekala na porod u našich a nakonec mě odlifrovali…tak to by fakt nemělo cenu. a s tou stříkačkou to zní logicky. jenže já bych hlavně potřebovala vědět, jestli mám ty bradafky fakt plochý. ale dr je neukážu ani za mák. ukazovala jsem je včera vtipně manželovi a ten samozřejmě tvrdit, že mám óbrovský čučící bradafky. no to jo, teda.8O
holký, jdu venčit.
Dobré ráno etetičky ![]()
Hlásím se z kontroly.Vše je jak má být,teda až na to,že přítel má zánět močáku a mě včera taky začlo pálit při močení ,tak jsem vyfásla nějakou sedací koupel a taky říkala,že to vypadá i na kvasinky
,tak mám „radost“.
Jinak jsem se asi zbláznila
,dnes tam Dr. poletovala sama bez sestry,že prý Vlastička-sestřička má ASi zánět v kolenu,ale prý by měla zítra dopajdat.Tak jsem/jak mi huba narostla/ řekla,že to spíše vidím na dlouhodobou nemocenskou,tak mi říká„Ireno,nestrašte,koho bych tu místo ní měla?“.A já na to,že jí klidně přijdu vypomoct,pokud bude chtít.Tak prý mi zítra zavolá,jak to se sestřičkou vypadá.No a pak mi došlo,že to bude asi na dlouho a jak to tam na gyndě zvládnu,pokud teda půjde do tuhého,dělal jsem na ambulanci jen 1 x a to 3 týdny také při výpadku sestřičky.Tak jsem teď z toho taková nějaká......a teď mi došlo,jak s Tedíkem.No jsem blázen.
Doris,drž se,myslíme na Tebe.
Popelko,další kontrola 11.4.
Pohlaďte pupíky,já jdu uklízet a čekat sestřenici z Prahy-svědkyni,snad mi konečně pomůže se rozhodnout,co si obleču na tu svatbu.
ROZÁRKO - no to jsi tedy prdlá. ale já to znám. já vždycky v transu řeknu taky úplně cokoliv a naslibuju hory doly. no jo, ale to asi nepůjde, zvlášť s Tedíkem. navíc bys byla celej den na nohách!ty jsi to tedy vymňoukla ![]()
asi jdu stříhat toho bertíka, vůbec se mi do toho nechce. on se děsně vrtí.
Krásné ránko přeji ![]()
Holky, nestresujte, že nemáte nic moc nakoupeno!!! My jsme se rozhodli postupně brzo vše kupovat jenom proto, že jsem od počátku na nemocenské a tak aby jsme pak nemuseli naráz vyplácnout moc peněz… Už teď jsme do Terezky vrazili necelých 30 tis. a tak si nedovedu představit, že bych pak kupovala vše naráz v jenom měsíci...... tak asi tak ![]()
Navíc nás teď čeká rekonstrukce koupelny a to bude taky pálka jak blázen, protože musíme shodit staré obkladačky, vyrovnat stěny, udělat nové rozvody trubek a pak znovu nahodit obkládačky včetně dlažby..... takže to bude docela zajímavé… No, v pátek má manža dovolenou (snad!!!) tak obejdem nějaká ta studia a firmy a uvidíme, co z nich vyleze… ![]()
Jinak sušičku budeme pořizovat taky, protože je strááááááááášně nerada žehlím!!!!!! ![]()
A pokud mohu doporučit (ne z vlastní zkušenosti), tak pračku i sušičku zvlášť - ne v jednom!!!
Mějte se papa
Krásné ráno holky,
Eury - tak pizzerii můžu jenom doporučit - chodíme tam moc rádi a nejradši máme buď hermelínovou nebo surferskou, jestli vám nevadí olivy. Jo a na oběd to tam jde taky, ale jenom v týdnu, přes víkend mají fakt otevřeno až od pěti.
Ta prodejna v Mostě se jmenuje Beruška a je v Lipové ulici - je to nahoře, říká se tam tomu „Vídrholec“. Když pojedeš nahoru kolem Aquadromu, tak je to kousek za ním. Když tak to zkus podle internetu, mají i svoje stránky - http://www.beruskakocarky.com/ - plínky tam měli za 15,50 a tetra osušky (velký plínky) za 59,–.
A s Podolím určitě chybu neuděláš, zvlášť když tam máš protekci. Zrovna včera nám ta naše instruktorka v kurzu říkala, že v Podolí mají ten luxus, že tam jsou porodní boxy a ke každému je přidělená jedna porodní asistenktka, takže jí máš celý porod jenom pro sebe. To v Chomutově je jenom vždycky jenom jedna porodní asistentka a záleží, kolik porodů se zrovna sejde… Ale prý se tam platí za epidurál, to v CV je zase zadarmo.
Renko - tak prodýchávání kontrakcí nám ukazovala jako hluboký nádech do hrudníku nosem a takové trhané vydýchávání pusou - nevím, jestli to umím správně popsat, ale Martin seděl za mnou, držel mi ruku na hrudníku a dýchal se mnou a musím říct, že by to asi odrodil líp, docela mu to šlo ![]()
Doris - kamaráda je mi moc líto, vždycky je to hrozné, když odejde někdo mladý, kdo by tady měl ještě dlouho být… tak se drž.
Jo holky, a taky jsem na té exkurzi v porodnici zjistila, že už tam na mimčo prakticky nic nedávají, ani oblečení, ani plínky, všechno s sebou. Asi to bude jak kde, ale asi je dobrý si to dopředu zjistit, abysme se pak nedivily…
Ahoj já jenom proletím.
Psala mi právě Ivule, že je po kontrole, čípek 3 cm a už má i vycházky…takže se to lepší. Hurá.
Holčičku doktor opět potvrdil jen na 51%…prý je pořád brzo, což vůbec nechápu. Já to vím do nějakého 20tt.
Ahoj holky,
tak jsem vás dočetla,včera jsem se sem vůbec nedostala.
Doris,s tím kamarádem je mi to líto,drž se
.
Eury,z té sestry si nic nedělej, i kdyby tě strčili do nemocnice,tak přece tam nebudeš mít pořád vysoký tlak,ne?Já jsem taky měla poprvé tlak vyšší,ale to bylo z rozrušení, protože mi dr. asi 5 minut předtím řekl, že jsem těhu. Je to prostě z nervozity, tak nevím,co co plaší..
.A s tím bazénem.Já jsem tam byla s dětma, ale nekoupala jsem se, protože přechlorovaná voda neznamená,že je čistá.. Do bazénu nechodím,protože když vidím,co se tam koupe.. Něco jiného je plavání pro těhotné.
K těm bradavkám.. Já problém nemám,ale vím, že sestřenka musela mít nějaké kloboučky,že je měla malé,nebo co. Ale to asi poradí v porodnici.
U nás je krásně,svítí sluníčko,tak to snad vydrží.
Mějte se moc hezky a držím palce na dnešní kontroly.
Ahoj holky,
tak už jsem zpátky i z procházky s Dolfíkem…
Noc opět nic moc, pořád se mi zdají děsný sny a budím se
Nejhorší je, že ty sny na sebe navazujou, takže kde skončím, tam další noc začnu. Už mám toho utíkání, schovávání se a strachu fakt dost…
Navíc mě od rána nějak pobolívá bříško, takže jsem se venku jen tak tak plazila… ještě že jdu zítra na kontrolu, fakt si oddechnu, až budu vedět, že je všechno v pořádku.
ROZARO, ty seš teda číslo
Snad bude sestra v pořádku…
Supr, že je na tom Ivule líp… snad se brzo ozva sama z domu.
Jo a ráno volala kámoška, že je těhotná, asi 4tt
Tak jsem to samo obrečela… Tohle je už její třetí prcek, doma už má čtryřletého Kubíka a dvouletou Gabku. Budou mít doma veselo ![]()
NOVIRE - to už je dolfík takhle ostříhaná? je děsně roztomilá s tim culíčkem. to já vzala bertíka nakrátko. taky ho strčim do galerky, jestli se vejde. to byl zas porod......ještě nemá úplně nohy, ale na ty už jsem neměla sílu.
Dobré ráno (teda skoro poledne) těhulky,
včerejší večeře s kolegy byla super. Pokecala jsem a domu jsem dorazila ve 23,15. Celá noc ale stála za houby. Děsně mě bolela záda, tak nevím čím to je, ale dneska spíš odpočívám. Sem tam něco pouklidím, ale žádné velké procházky. I kdyz myslím, ze to odpocívání bude na záda jeste horsi.
NOVIRE , fakt to Dolfíkovi moc sluší.
LOUDALKO - a co BERTÍKOVI??????? ![]()
všechno nejlepší k svátku učitelů!