Poradna duly
Jana Čurdová
Brum aha…tak to ti držím palce, aby bylo všechno v pořádku.
Fajn…mám tě tam Díky.
Je dobře, že dneska už jdou udělat všechna ta vyšetření dopředu.
ahoj holky
mohu se k vám ještě přidat? U PC mě to uklidňuje, a jelikož mám doma už tři zlobítka, tak to i potřebuji…
TP mám sice 1.7.07 - ale určitě nebudu přenášet a bude to dřív… Jako posledně…
Jsem od Prahy na Kolín (v obou směrech), ročník postarší 1973, dítka tři, těhu páté, na UTZ jsem byla 9.11. - bylo i srdíčko, kontrolu ještě nemám domluvenou…
Tak snad zatím vše, ahoj a díky za přijetí?
Věra
Ahoj holky, tak mi je při pondělku pěkně šoufl, sedím v kanclu u počítače a snažím se to nějak ustát, už jsem posnídala ale zatim to moc nepomáhá, to bude den…
Ahoj Věro, vítám tě a jakej postarší ročník prosím tě, to není žádnej věk. teda tolik dětí, to chce docela odvahu, tak ať ti to vyjde ![]()
No, občas si připadám postarší, když tady čtu „dívčiny“ někdy i o 10 let mladší…
Trošičku jsem vás pročítala, ale žádná sláva…
K vašim anketkám - tak já jsem doma už 4 rok a vypadá to, že další 3 roky budu - ale ne, že bych chtěla, ale že spíše musím… Do práce mě nechtěli (sice mi místo pořád drží - ale když můžu být doma, tak mám být doma). A nikde jinde nic jiného najít nemůžu… Ale až na ty „dítka“ jsem doma ráda…
Tatík u porodu: tak já jsem tam tatíka nemohla a nemůžu dostat… PRostě nechce, z doktorů má „strach“, takže když jsem chtěla poprvé, ani náhodou , no a za další už pak hlídal mrňouska… takže zase nic… Ale na druhou stranu musím říc, že jsem ho nijak extra nenutila - tak nějak jsem ani pořádně nechtěla… Podruhé jsem rodila hodinku a napotřetí to byl vyvolávaný porod 1,25hod… Takže pro mě rychlovka…
Zatím ahoj a ještě jednou díky za přijetí… někdy jsem na PC každou chvíli, někdy občas…
Věra
Teda Brum, to jsem vůbec nevěděla,že existují nějaké takové dědičné věci,no hlavně držím palečky ať vše dobře dopadne
…to já vůbec nevim co my mamá pořádně v rodině…no jsem moc zvědavá jak dopadne krev…budu to vědět až 6.12…
Jinak vítám Věrku.....teda jsi fakt odvaha, tři děti a ještě čtvrtý…to by mě asi zabilo
![]()
Věrko ahoj, tak už tě mám v seznámku a vítám tě mezi námi. Mít 4 děti je dneska opravdu odvaha - takže klobouk dolů. Nám by tak 3 dítka stačily.
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6.2007 / KO 15.11.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 2.6.2007 / KO ???
Brum (Katka)/ 1978 / Brno / TP 6.6.2007 / KO 29.11.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6.2007 / KO 24.11.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6.2007 / KO 30.11
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6.2007 / KO 15.11.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6.2007 / KO 14.11.
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6.2007 / KO 15.11
Marcela / Kladno / TP asi 20.6.2007 /KO ???
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6.2007/ KO 6.12.
Lenii / 1976 / Praha / TP 28.6.2007 / KO ???
Martinecka / 1983 / Praha / TP 28.6.2007 / KO 4.12.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7.2007 / KO ???
Ifca / 1977 / Opava / TP ??? / KO ???
Euryanta / 1978 / Louny / TP ??? / KO ???
Roxa / 1978 / Praha / TP ??? /KO 23.11.
Kaculka / 1978 / Praha / TP ??? /KO 14.11.
RenkaH/ 1973 / Praha / TP ??? / KO 20.11.
Petra ???
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Brum - Alenka *23.1.2005
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Čestní hosté
June Žabucha
Mám na vás jeden takový trošku intimní dotaz…máte některá problémy se zácpou? Já chodím normálně jak kdy…třeba i jednou za 2 dny a pohoda, ale teď jsem se už skoro 4 dny pořádně nevykakala…jen trošičku - žádná sláva. Ale nějak jsem přesvědčená, že je to v těhu normální.
Ahojky vitam nove prichozi. ![]()
Tak uz mi nejak zacinaji ranni nevolnosti,takze za chvili budu nejspis litat na zachod..
Jinak u nas probehlo seznamovani rodicu v sobotu a dopadlo perfektne padli si do oka.tak jsme s Pepcou radi.
Ja mam takovou smulu predstavte si,ze jsem dostala silenou alergii na psa,kteryho maji nasi doma a normalne se mnou museli jet na pohotovost,jestli me neco daj na alergii,ale doktorka samozdrejme rekla,ze jen v akutnim pripade,kdyz jsem tehotna.Tak jsme o pulnoci prijeli z chalupy domu a uz to bylo potom ok,musim se vyvarovat styku s mym psim milackem,abysme byli s prckem zdravi.
Ted uz jsem v praci a uz bez alergie,takze jsem uz v poradku.
Je to silena otrava ta alergie ale nic se neda delat.Snad me to prejde treba po porodu,protoze se mi objevila taky sama od sebe pred dvema roky,a pritom jsem s hafanem uz vyrustala.
Díky za přivítání
já vím, že 4dítka je trochu více než normální, ale já chtěla velkou rodinu, takže se tomu nebráním… No, a ty tři byly „náhodní“, ale teď to poslední bylo „chtěné“.. Zní to divně, ale 4× jsem otěhotněla ani nevím jak, no a počtvrté to dopadlo špatně - operace MT a konec. Dnes by tomu bylo 4 měsíce… A jak někde někdo napsal, tak 3 dítka je 2+1, a to jedno by bylo samo, takže proto to čtvrté… Já tedy doufám, že to bude holčička - Julie…
Zácpa: to opravdu u těhu je normální - zpomaluje se peristatika střev a proto ta zácpa.. Myslým, že na to i něco je (ale nikdy jsem nepotřebovala). Já občas použila „větší“ dávku kyseliny listové - tam píšou,že při větší dávce působí projímavě. Ale to nevím, jestli je zvrovna vhodné (beru 3tabl. denně).
Jinak něco jiného: jaké máte vitamíny? Já občas něčeho zobnu, ale ne pravidelně, takže si občas říkám, jestli nedělám chybu… Psalo se, že při některých vitamínech se rodí větší dítka (můj poslední měl 4,55kg), a to jsem vitamíny tak nějak vypustila. Akorát zase půjdu na cukrovkové testy (to je tedy samo o sobě hrozné), ale cukrovku jsem neměla…
Takže zatím ahoj, co jste v práci - úspěšný pracovní den…
Věra
Věro to čtvrtý dítko je jedině dobře…tuhle jsme se tady v práci bavili o tom, jak nikde nemyslí na rodiny se třema a víc dětma. Šéfík má teď na starý kolena 3.
Beru jen listovku forte - 2 denně. Spíš si asi odpoledne rozmrazím pár švestiček…to by taky mohlo zafungovat.
K těm vitamínům, taky to nechci moc přehánět, já beru kys. listovou se železema B12 v jedné tabletě, pak jod, občas vezmu hořčík, protože mám někdy křeče. Taky jsem někde četla, že není dobré brát takové ty vitamíny, které obsahují celé spektrum, prý se blbě vstřebávaj a zatěžujou ledviny
Roxo taky nechci brát ty komplexní vitamíny…zobnu jen občas, když mám pocit, že bolí v krku nebo tak.