Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Jani, Tomíka je mi líto, chudáček musí trpět. Určitě jsou mu neštovice nepříjemné, ale komu jsou že? Ale musíte vydržet, bude líp.
Jinak my máme na postýlku místo i v ložnici i v dětském pokoji. Do ložnice chci sice už přes rok komodu, ale manžel se pořád vymlouvá, že je to ideální místo na postýlku, tak budu muset projednou ustoupit. V dětském pokoji máme zatím jen rozkládací rohovou sedačku (pro případné návštěvy nebo pro neteř a synovce, když hlídáme) a postýlka se tam taky vleze i několik. Teď mě napadá, že tu sedačku bude asi manžel po narození mimíska používat často, aby se vyspal v noci do práce.
Jinak holky už jste řešili přítomnost manžela,přítele u porodu?
Jaký na to máte názor vy a Váš partner?
Díky za odpovědi do mojí malé anketky.
Ahojki Ivule
Ivule,
my jsme to řešili ještě před tím než jsem vůbec byla těhotná, manžel určitě u porodu chce být, a já budu taky ráda když tam budu mít spřízněnou duši.
Prý to má velký na to jak tatínek potom přistupuje k miminku, když ho vidí přicházet na svět. Prý je to něco úžasného, říkal mi můj bratr.
Ahoj Ivule, taky gratuluji k průkazce.
Já jsem při prvním těhu řekla manžovi, že rozhodnutí nechám na něm, ale že bych byla moc ráda, kdyby byl se mnou. Vůbec se nerozmýšlel, přišlo mu to samozřejmé. Byla jsem ráda, že tam byl. Mám pocit, že bych bez něj neporodila. Dokonce přestřihl i pupeční šňůru.
Taky držím palce všem, co mají zítra KO.
Ahojky,
Ivule - gratuluju k těhu průkazce! Už to máš oficiální ![]()
Janino - Tomáškovi přeji, ať ho pupínky svědí co nejmíň. Je to nepříjemné, ale alespoň ho to nepotká v dospělosti.
Držím palce všem, kdo jdou zítra na kontrolu, takže Zabucho, Lenii, Martinečko i Ifčo, držte se a dejte vědět, jak jste dopadly.
Jinak přítomnost manžela u porodu máme už vyřešenou. Manžel se na to klepe a já budu moc ráda, že tam bude se mnou, takže URČITĚ JO!
Taky dám do place jednu minianketku.
Chci se zeptat, jak dlouho plánujete, že budete s mimčem doma? Vím, že skutečnost se pak může od plánů lišit, ale zajímalo by mě to.
Já osobně bych si ráda užila s mrňouskem celé tři roky doma. Snad to nějak finančně zvládneme.
Kačka
Jinak já se loučím, a zítra se zase ozvu.
Jdu dom.....tady v práci už mi to leze krkem.
Tak pa zítra
ahoj Ivule,
manžel byl hned od začátku rozhodnutý, že se mnou k porodu půjde, chodil i na předporodní kursy (no, ze tří hodin absolvoval jednu, ale aspoň něco ![]()
Porodní bolesti mě chytly v noci, do porodnice jsme přijeli v šest ráno v sobotu a samozřejmě tu sobotu měl manžel pracovní. Naštěstí jeden jeho kolega si to s ním ochotně vyměnil, takže sice musel do práce jet, ale za dvě hodiny byl zase zpátky a vše se mnou prožil. Tomík se narodil v jednu odpoledne.
No teď chce jít se mnou zase, ale otázka je jak to bude s hlídáním Tomíka, jestli babička-tchyně bude ochotná hlídat. Druhá babí-moje mamka totiž určitě zase bude u porodu - pracuje totiž v porodnici u Apolináře, kde jsem rodila, a kde zase rodit budu - přece jenom mám tam drobnou protekci ![]()
Jana
to Kaculka:
já jsem doma chtěla být celé tři roky a ani potom se mi do práce nechtělo, takže Tomík chodí do školky na čtyři hodiny, abych nepřišla o rodičák. No a stejně jsme se na jaře rozhodli, že chceme druhé mimi a když vyšla koupě bytu, tak jsme neváhali. Takže do práce nejdu, šéf mi dal brigádu domů, prý to nemá cenu, abych na pár měsíců nastupovala a pak šla stejně zase na mateřskou. S druhým děckem chci zase ty tři roky doma být, pak se uvidí. Finančně to snad zvládnem, sice ssplácíme dluhy, ale od ledna mají zvýšit rodičák a tak to snad vyjde. Sice mi občas trochu „hrabe“ a až budu mět nastoupit do práce po sedmi letech, tak to bude asi síla, ale jinak mi to doma docela vyhovuje. Žádné stresy z práce, prodávala jsem předtím letenky v cestovce a bylo to psychicky dost náročné, někteří klienti dost prudili… občas se nestíhalo a tak. A vůbec, kdoví jestli budu mít po sedmi letech kam nastoupit. Šéf začal rozšiřovat kancelář, přestěhovali se do centra a prý to finančně moc nezvládá, tak se uvidí.
Jejda to jsem se rozepsala, no musím jít, Tomík chce malovat a stavět kostičky.
tak ahoj
No my jsme o tom doma ani nějak moc nediskutovali…je to tak nějak samozřejmost, že Honzík u porodu bude.
Pro dnešek se loučím, padám na poštu a domů spát. Měla bych jít tančit, ale uvidím.
Opatrujte sebe a pupípky a držím palce na zítřejší kontroly.
Ahoj
Jani, děkuji za vyčerpávající odpověď ![]()
Moje ideální představa je taková, že bych teď s broučkem byla doma tři roky a potom bychom mu pořídili sourozence, takže další tři roky. Manžel se sice při představě, že bude na financování 6 let sám chytá za hlavu, ale já bych si moc ráda užila první tři roky života s oběma dětmi. Tak uvidíme…
Do stávající práce není moc reálná šance, že bych se po mateřské mohla vrátit. Jednak zaměstnavatel neumožňuje zkrácené úvazky a v neposlední řadě dojíždím do práce přes hodinu, což s malým těžko půjde zvládat. Uvidím, jestli si nenajdu během mateřské třeba nějakou firmu, pro kterou bych pracovala, dělám účetnictví, takže by to snad neměl být až zas takový problém.
Držím palce zítřejším kontrolám a běžím pracovat. Máme v práci úč. závěrky takže to mám až do pozním večerních hodin ![]()
Přítomnost taťky u porodu: Je jasná… ANO. Doufám, že nebudu rodit nějak moc mimo termín (třeba o měsíc dřív) a Robča bude doma, protože ho nechci připravit o tak krásnou věc a zaslouží si moc a moc být u toho. Když jsem rodila ve 24tt našeho nemocného chlapečka, byla jsem moc vděčná porodní asistentce, že mi dovolila, aby byl Robča se mnou. S ním se mnohem lépe zvládala veškerá bolest, masíroval mi pořád záda a čekal se mnou, až to přijde. Bylo to moc fajn a já na ten porod vzpomínám (i když je to s podivem) moc ráda. Nezažila jsem nikdy nic takového, zanechalo to ve mně nesmazatelné stopy. Těsně před tlačením PA poslala Robču pryč, a tak nebyl u „narození“. Je to tak pro něj asi opravdu lepší, ale protože vím, jaké to je, když vyleze ten špuntík na svět, moc a moc si přeji, aby mohl být u toho! A taky si neumím představit být na tu bolest sama, tak ho tam určo chci… ![]()
ahojky. zdravím vás.
tak zítra mám kontrolu - UTz a musí tam být vidět srdíčko!!! strašně se bojím..
jinak manža u porodu určitě chce být. a já jsme ráda. dost všechno se mnou prožívá - 2× zamlklý potrat, samé komplikace.. takže naše miminko bude opravdu vymodlené.
Ivuli gratuluji k průkazce - já chci taky ![]()
mějte se hezky a držte na zítra palečky
papa
Dobré ránko holky,
všem dnes kontrolovaným držíme oba s mimísem všechny palečky.
Díky za Vaše odpovědi na mnou anketku - přítomnost otce u porodu.
Můj manžel s tím má totiž problém.U nich v rodině měli jen jedno mimino před 3-mi lety, a nevím zda byl bratranec u porodu, ale myslím, že ano.
Tak se manžel nemá s kým poradit, kdokoliv mu ale řekne, že u porodu byl, tak říká, že to nevydrží. Přitom nechápe a nechce pochopit, že bude sedět u mojí hlavy a mluvit na mě, on rodit nebude! Vím sice, že má problémy s omdléváním při pohledu na krev, ale většinou se mu dělá špatně, když má úraz on a ne já. Já ho tam taky nechci jen tak pro zábavu, ale kvůly podpory a taky z toho důvodu, když by byl personál třeba nepříjemný, tak ať je tam někdo normálně myslící, který zakročí při případných problémech. Ale asi toho chci hodně. Budu muset pozvat na návštěvy své kamarádky -maminky, které měli tatínky u porodu, aby mu poreferovali průběh apod. No snad si to rozmyslí.
To Kačulka : k druhé anketě, taky bych chtěla zůstat doma s dítkem do jeho 3 let, když to bude možné a finančně to utáhneme. Pak jsme stejně uvažovali o druhém dítku, aby mezi nimi nebyl velký věkový rozdíl. Tak uvidíme, jak dlouho budem doma i v realitě.
Zatím se mějte pěkně a ahoj
P.S. Dneska dopoledne se mnou moc nepočítejte, manžel šel na pohovor na nové zaměstnání, tak uvidíme jak to dopadne. Zatím místo má, ale co kdyby tohle bylo lepší. Tak ahoj Ivule
Ahojky,
držím palce všem, kdo jdou dnes na kontrolu. Už od rána na Vás holčičky myslím a palečky držím!!!
Ivule,
ať to dneska manželovi vyjde podle představ. Myslím si, že je dobrý nápad přizvat na pomoc kamarády a známé, kteří porod s manželkami (přítelkyněmi) absolvovali a mají z toho pozitivní zážitky, aby manželovi o průběhu poreferovali. Myslím si, že to ho přesvědčí a bude se chtít také zúčastnit ![]()
Mě od rána není nějak dobře. Před chvílí jsem dorazila do práce a teď se tu poposedávám a hledám vhodnou polohu na židli. Začalo mě docela intenzivně píchat v podbřišku. Snad to brzo přejde. Mám z toho trošku strach.
Krásné dobré ráno.
Měla jsem tu účetní, tak až teď snídám a dočítám. Na dnešní kontroly držím palce, dejte brzy vědět.
Kaculko neboj, to nic nebude…mimi si jen dělá prostor.
Ahoj holky, tak jsem dneska vyrazila neplánovaně na KO, Kaculko, taky mě začalo dost prudce píchat v podbříšku a docela mě to vyděsilo. Ale všechno je v pořádku, miminko má srdíčko a bije, je sice trochu menší tak 7+1, snad to nic neznamená…straááášně se mi ulevilo
Jinak ke včerejší debatě, mažel k porodu nejspíš půjde i když má taky obavy, ale kamarádi mu naopk říkají, že to je neuvěřitelný zážitek a že určitě musí jít. Jinak ještě nevím, jak dlouho zůstanu doma, jedna varianta je i že se prostřídáme, manžel má dost volné povolání a může částečně pracovat z domova, takže to vyplyne asi spíš ze situace
Všem přeju úspěšnou kontrolu, dejte vědět, doufám, že bude z ní mít taky takovou radost jako mám já.
A to i přesto, že mě za hodinku čekaj pohovory s novým ředitelem, zda si mě tu nechaj nebo půjdu, tak držte mi palec