ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11042
27.11.06 09:50

RH- matky a RH+ otce je přesně náš případ, takže na další kontrole se na to budu ptát docela důkladně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
27.11.06 09:56

Ivule,nevím,jestli je jednoduchý,ale roky vyzkoušený,tentokrát jsem dělal ze 2 dávek a půlka už je spapaná,vrhli se na to kluci než jsem je stačila dát do krabic.Jen se musí opravdu dělat dostatečně dopředu,jsou moc dobré hned po upečení a pak ztvrdnou a musí se v chladu nechat pár týdnů uležet…ale vydrží i po novém roce.
Perníčky **:
65 dkg hl.mouky
25 dkg cukru moučka
10 dkg medu
5 dkg sádla
3 celá vejce
1 lžička sody
1 lžička skořice,1 zrnko hřebíčku,1 hvězda badyánu,špetka anýzu/poslední roky nahrazuji koupeným perníkovým kořením/
1 žloutek na potření a barvivo potravinářské-špetička na přibarvení

Když těsto vkládáme do trouby,potřeme je vodou s troškou bretonu-barviva.Po vytažení ještě teplé potíráme rozšlehaným žloutkem s troškou bretonu a špetkou krystal. cukru.
Poté zdobíme polevou:
15 dkg přesitého mouč. cukru
1 bílek
Pečeme plyn st.3 asi 25 min.,horkovzdušná trouba 175 st. cca 10 min.**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
27.11.06 09:58

Popelko,na netu je spousta odkazů na dědičnost krevních skupin a Rh faktorů…nemusíš se ničeho bát,budou tě hlídat,podstoupíš ke konci pravděpodobně jeden odběr navíc na protilátky a jelikož je to vaše první mimi nic víc vís nečeká,i když nevím,jak je to s tím,že už jste o 1 mimi přišli,to netuším,zda už sis proti mimišku vytvořila protilátky?!Ale u druhého vás budou hlídat více…ale v dnešní době to vážně není žádný vážný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
27.11.06 10:01

Rozarko právě na to jsem se dr. už ptala. Vím, že mi píchali něco co se má po porodu i potratu píchnout, aby bylo další těhu dobré. Dr. mi pak vysvětloval, že mi to ani píchat nemuseli, když jsem neměla plod. Ale prý to byla prevence. Já si tím hlavu nijak nelámu - věřím lékařům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.11.06 10:27

Ahoj holky,
koukám, že sem chodíte jen přes týden. Já se sem stejně nedostala, jelikož byl doma manžel a to je pak konečná.. To já jsem zase víkend užila.. Hned v sobotu ráno jsem zjistila, že mě bolí cosi mezi prsty na ruce
a když jsem vstala, zjistila jsem, že se mi udělala jakási forma pásového oparu,který se mi dělal opakovaně asi osm let v pubertě.Jenže na jiném místě.No nic, je to malé, už to ani nesvědí, jen bolí.. Jinak už je líp,prsa už mě taky tolik nebolí, jen jsem unavená a ospalá.Zítra jdu na kontrolu, tak zase uvidím mimi, můj doktor dělá ultrazvuk pokaždé, aby měl jistotu,že je mimi v pořádku,což mě uklidňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2464
27.11.06 10:45

Ahoj,

zdravím Vás všechny po víkendu a přeji příjemné pondělí.

Právě jsem se vrátila od doktora s neschopenkou :-(( Už od minulého týdne mě bolelo v krku, ale jenom večer a ráno, ale o víkendu se to nějak rozjelo a protože dneska ráno už jsem nevydala ze sebe ani hlásku, vydala jsem se k doktorce na ORL, aby se na mě podívala. Prý mám přechozenou chřipku, ale protože mi nemůže nic napsat, tak mě dala pouze kloktadlo, nějaká homeopatika a odporoučela mě do peřin. Volala jsem to do práce, tak ze mě měli velkou radost. No jo, ale co nadělám, hlavně abychom s mimčem byli v pořádku.

Vykyno, přeji úspěšnou zítřejší kontrolu a ať ten pásový opar brzo přestane bolet.

Už se také těším, až zase uvidím šmudlíka na UZ, ale to si ještě musím dva týdny počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
27.11.06 13:37

Ahoj holky

Popelko: neboj, oni to doktoři opravdu kontrolujou.. Já mám také negativní, takže každé těhu několikrát chodím na protilátky.. A musí, tedy říci, že ačkoli mám už 3dítka, tak doteď nevím, jakou krev má tatínek… Dítka naštěstí mají také rh -, ale jinou krevní skupinu… Takže asi zatím tolik… A injekce nějakého „sarjartu“ se dává i po potratu - takže je dobře, že jsi ji dostala… U prvního dítka to nevadí, ale druhé těhu je pak ohroženo vytvářením protilátek… Ale jak jsem psala, prostě ti budou brát více krve než u pozitivních rh…

Holky promiňte takhle neadresně, nějak nestíhám…

Věra + 9+1tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
27.11.06 13:53

Ahojky,
zdravím po víkendu a po totálně chaotickém pátku :)

Koukám že Rh - je poměrně častý jev, já jsem stejný případ. ale doktor mi řekl, že se nemusím ničeho bát, tak mu budu věřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
27.11.06 13:55

Ahojky,
tak já jsem v sobotu taky vyrazila na nákup dárků. Byla to hrůza, jela jsem do jednoho velkého centra. Všude bylo strašně lidí, udělalo se mi z toho špatně, tak jsem se zase rozjela domů. Takže kdy nakoupím, vůbec netuším.
Jinak já jdu zítra na tu genetiku. Máte ji taky někdo takhle brzo? Je to nějaký podrobnější UTZ(měření šíjové oblasti a tak) a odběry. Připadá mi, že jsem jediná. Jedny odběry už mám za sebou. To byly ty počáteční na Rh faktor, skupinu a já nevím, co ještě.
Tak zatím přeji všem hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
27.11.06 14:02

Renko Pavlisek z ŽPP na tom byla a tak tak nějak brzo a říkala, že je to snad 12-13tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.11.06 14:03

Ahoj kaculko,
taky se brzy uzdrav,odpočinek Ti rozhodně neublíží :D .S léky v těhotenství to je docela problém, já si koupila ještě předtím,než jsem zjistila, že jsem těhotná, gel na jizvy no a tam psali,že jen na doporučení lékaře. Tak jsem si říkala, že jsem asi měla rozum, když jsem si koupila gel za dvě stovky a ne za tisícovku..
Jen by mě zajímalo,jestli jsem sama, kdo má rzné pochyby,zda je všechno s minískem v pořádku.Už abych měla po kontrole.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
27.11.06 14:18

Ahoj holky,přeji pěkné odpoledne.
Vykyno,nejsi sama,čekám 3 mimi a řeknu Ti ,že u toho prvního jsem strach měla,ale to asi jen tím,že jsem „deformovaný“ zdravotník,laici to snad mají jednodušší.Ale u druhého a teď…hrůza děsně se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
27.11.06 14:26

Rozaro, máš pravdu. Čím víc člověk ví, tím hůř. Taky jsem deformovaná svým povoláním, pracuju s tělesně postiženejma dětma. Takže vím, co všechno a kdy se může stát a hlavně, jaký jsou pak následky. Takže strach mám samozřejmě taky velkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.11.06 14:37

Ahoj Rozaro,
já sice nejsem deformovaný zdravotník,jenže mám zemědělku a chtěla jsem jít na veterinu.Tak jsem hltala všechno, co jsem mohla a pokračovala jsem v tom dál. Takže když jsem chtěla otěhotnět,taky potřetí, tak jsem chodila sem a plna optimismu jsem se myslela, že otěhotním hned první měsíc. No a když jsem zjistila, že ne, bylo mi fakt zle. Tak jsem se začala uklidňovat a sama sebe přesvědčovat, že to bude dobrý. No povedlo se pátý měsíc a asi mám ještě velké štěstí.Já mám dva kluky,Tomáškovi bylo v červenci 11 a Martínkovi bude na Mikuláše 9.Poprvé to bylo v pohodě,ta blažená nevědomost.. Podruhé jsem musela na plodovou vodu, byl to zápřah na nervy,bývalý manžel mi to taky neulehčoval. Tak ted´doufám, že to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
27.11.06 15:08

Ahoj holky,
já mám taky obavy jestli je vše s mimískem v pohodě, člověk využívá internet a literaturu k vlastnímu vzdělání a čerpání informací, ale pak se zase zbytečně stresuje, jestli je všechno tak jak má. Jinak já už konečně vím, že mám krevní skupinu 0+ a tutíž si nemusím dělat starosti s RH -. Jen jak mi sestra sdělovala výsledky odběrů i RH faktor, tak říkala,že je dobře, že mám +, protože po pokud bych měla -, tak by otec musel po porodu dát mimískovi krev. Ale nevím jestli jsem to pochopila správně. Jinak já jdu na další větší vyšetření 20.12. a to jdu na genetiku a ještě něco, ale budu už v 16tt. Tak si myslím, že je to tak akorát. Jinak v kontaktu s postižením jsem taky, moje dobrá kamarádka má 18-ti letého mentálně i tělesně postiženého syna, sice je ležák, ale vozí ho do školy a člověk se s ním normálně domluví. Jen prostě nechodí a nic nechytí do rukou. Takže jsem taky na mrtvici aby bylo vše O.K., ale je to i přínosem, protože si člověk uvědomí co všechno znamená zdraví v životě člověka.
Zatím ahojki Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital