Poradna duly
Jana Čurdová
Ta certifikace je docela důlažitá v případě, že by špatně vyšly tripple testy. A už jsem zjistila, že Pardubická nemocnice ji nemá. Tak jsem si našla číslo k Apolinářovi a udělám si výlet do Prahy
Podívám se i po nějakých dárcích.
Welu - od toho jsme přece tady, ptát se a odpovídat na takové věci. Osobně v nejbližším okolí nemám nikoho, s kým bych to mohla takhle probírat - mamka je jiná generace, manžel je mimo obraz, jedině pár kamarádek, který mají dobré i špatné zkušenosti.
Dej vědět, jak dopadla kontrola, určitě už bude mimísek pořádný obřík ![]()
Žížala - to ti asi musí napsat doporučení tvůj dr., ne?Ale tady na to některé těhulky jdou, tak ti určitě poradí.To čekání mezi kontrolama mi taky připadá nekonečné, ale u Matýska se to táhlo ještě víc. S tím špiněním buď opatrná, nemáš náhodou období kolem ms?
Překvapená - někomu to asi hradí pojišťovna. Podle mě záleží na tom, jestli to Dr. napíše jako nutné = placeno pojišťovnou, nebo na vlastní žádost = samoplátce.
O očním jsem teda neslyšela. Jedině fakt při potížích (osobně se mi při těhu vždycky zhorší zrak, ale to je prý normální) a nebo při cukrovce, ne?
Na plicní taky nechodíme, jen na to EKG a test na cukr.
Petronyla - tak řekni taťkovi, že má miminko mezi nožkama pupečník a není to vidět
My jsme se shodli oba, že to vědět chceme. Kdyby jeden z nás nechtěl, já bych si to nechala pro sebe
Stejně na tom nic nezměníme a kdyby se náhodou doktor překoukl, byl by to pak docela šok.
Včera jsem dvě hodiny prohazovala, až mě bolelo celý tělo. Naštěstí do rána už nenapadlo, zato pěkně mrzne. Nechat to na dnes, tak s tím nehnu, jak je to zmrzlý. Alespoň jsme ráno vytáhli sáňky. Teď odpo jedem na oční, vůbec se mi nechce, ale mají tam hrozný čekací lhůty, to by nás přeobjednali tak na únor
A ve čtvrtek do Budějic, to bude taky výprava.
Tak holky kontrolky pište, budem čekat na zprávičky.
Tak Apolinář nevyšel, mají tam plno a nevešla jsem se na ultrazvuk, ale paní byla docela ochotná a dala mi radu, ať to zkusím v GENNETu (ještě Podolí nebo Motol), a tam mě objednali. Šlo by to i bez doporučení od lékaře a stojí to 1 100,–
ahoj holky, letmo vás prolítnu..
v sobotu jsme slavili narozeniny, holky já se tak přežrala. Pak jsme šli na bowling, hrála tam hlasitě hudba a mě se udělalo tak špatně, že jsme za hodinu jeli domů. Trochu mě mrzí, že ted nikde nevydržím, bud usínám nebo mi je šoufl.
petronyla Jo Pěčín, to tam máte asi sněhu co? Jinak já chodím k Dr.Voráčkoj a TP mám 19.6.09. To je docela náhoda, že jsme takhle z blízka
A to jsi do tý prahy jen zavolala a dobrý? Za jak dlouho tě objednali a musíš mít nějaké doporučení od svého Dr? Já kdybych tam jela jen tak, tak se bojím aby pak můj Dr nebyl naštvanej že dělám něco za jeho zády. Já nevím, myslím si, že se bez toho screeningu asi obejdeme…nebo jste na to holky šly všechny?
Žížala máte vinohrad? To je paráda, my s přítelem milujem Moravu, hrozně rádi tam jezdíme - Čejkovice (máme tam část rodiny) a je to tam perfektní,pořád se tam něco slaví, svítí tam „neustále“ sluníčko no hned bych se tam přestěhovala. Ale práce na vihohradu musí být dril to jo.
welu vánoční dárky už pomalu kupuju, mám pro přítele a pro mamku, ráda objednávám zboží z netu, nesnáším totiž ty přecpaný krámy nervozníma lidma.
weelo,
já o tom Dr. řekla, byl docela v pohodě, akorát mi řekl, že si musím najít pracoviště sama. V tom GENNETu mě objednali i bez doporučení. Ta slečna říkala: „Doporučení od lékaře mít nebudete, ale to nevadí.“ Já jí na to řekla, že ho mít budu, ale evidentně to není nutné.
Je důležitý TP, protože ti to můžou udělat od 11+3 do 13+6 (+ještě se tam dělá odběr krve v 11tt). Já mám podle PM jiný termín než to vypadalo z UTZ v 8tt (asi minus týden). Takže mě objednala na 15.12., jestli chceš, tak si tam můžeš zavolat (tel. 222 313 000). Svému Dr. zavolej, že tam jedeš, abys to nedělala za jeho zády a hotovo ne?
Ahojky tak se hlásím z dnešní KO a miminko je živé, velké, otáčelo se j a mrskalo sebou vše je v pořádku tak se mi ulevilo jsem moc ráda že i přes špinění které mám je vše OK jen budu brát Utrogestan 3×1 a večer si budu ještě jednu zavádět.Ted mně čeká ještě jedna kontrola a to Screening jedu tam s mamkou v 15 hod projdeme obchody a jsem objednaná na 16:20 TAK PAK PÍSNU A snad mi dají i fotečky za 1400, - by měli. na video to nahrávat nebudu.Jen se chci zeptat kdo jste byly na screeningu čekaly jste na výsledky a dělá se ten UTZ přes břicho a nebo vnitřně? MUSELY JSTE SI ODLOŽIT NA TEN UTZ nebo satčilo jen vyhrnout triko?? Moc se těším viděla jsem chviličku miminko a protahovalo se tam to bylo tak krásně že jsem probrečela celou cestu autem domů. Mamka jde semnou místo manžela a taky se moc těší pa pa
Petronyla tak jsem mrkla na stránky toho Gennetu a našla jsem tam, že mají smlouvu nebo partnerství s Arletou. Arleta je v Kostelci n.Orl. a na jejich stránkách je taky napsáno, že dělají screening. http://www.arleta.cz/…d-sluzeb.php tak zkusím zavolat tam. A koukám že tam mají i 3D a 4D UZ.
welu, tak to jsou skvělé zprávy. Gratuluju k úspěšné kontrole ![]()
K tomu screeningu ti nic neporadím, teprve nás čeká. Pak napiš, jak to probíhalo ![]()
weela, a kdy tam budeš volat? Dej vědět jak jsi se domluvila, to by bylo daleko blíž. Akorát mě asi zakousne gyndař až mu budu potřetí během dvou dnů volat žádanku ano, žádanku později, žádanku dřív … ![]()
Petronyla na stránkách té Arlety to mají vše podrobně vysvětlené, a tam píšou že skrínink můžeš udělat ve dvou fázích http://www.arleta.cz/…mest_scr.pdf tak se zařídím podle toho, na KO jdu příští týden, tam se domluvím se svým Dr. co a jak a příští týden si tam zavolám. Píšou tam, že je vhodné na to jít od 12tt do 14tt takže to v poho stíháme a stačí se objednat 1týden předem, no mrkni na ty stránky, najdeš tam vše potřebné.
welu gratulaceee
já už se taky moc těším na našeho cvrčka
weela,
ještě se doma domluvíme. Už jsme si to naplánovali i s návštěvou u příbuzných, tak nevím, jestli přeci jen nepojedeme do té Prahy ![]()
Ahojky,
welu - ten UZV je vnitřní, takže si budeš muset odložit, je to celkem dlouhé, mě tam šmrdlal cca 6 min, ale bylo to asi i tím, že mi to natáčel na cd tak aby jsme tam něco měli. Jo a jinak veliká gratulace ke kontrole, je fajn, že i přes to špinění to mímo ustálo v pohodě.
Jo a výsledky nevím z toho screeningu, předpokládám že tu šíji viděl asi hned, to by mi řekl, kdyby bylo něco špatně a krev asi na další KO se dozvím jak to dopadlo.
Vítám nové těhule…Petronylo mě ten screening dělali přesně v 11+1 včetně krve. Vše v jeden de, už jsem se tu taky divila, že každý to má jinak. No ale tak dr. budu věřit, že ví co dělá, už v tom má praxi 3 roky. Dělá to přímo u sebe v ordinaci, čímž odpadá jakékoliv objednávání a lítání, za což jsem ráda, jak Vás tu tak čtu ![]()
V průkazce mám taky zatrhnutou jen návštěvu na EKG a svého dr. a pak ještě zubné, ale to nenutí, což jsem ráda, bo já jsem srab a v těhu tam rozhodně nepůjdu, bo bych strachy ještě potratila
…stejně jsem byla těsně před otěhotnením…
Tak to je vážně zajímavý kamarádka mi ted psala že ji ho dělali přes břicho a byla tam kde já takže z toho vyplývá že to dělají podle kvality ultrazvuku asi ho ta tvá Dr má slabý když ti ho dělali vnitřně, no každopádně se nechám překvapit a pak vám napíšu co a jak se dělo. Tam kde jdu já jsou na to specialnizovani a nic jiného nedělají tak zatím pa pa pa
Tak pak napiš jak ti ten UZV nakonec dělali…já sama o tom moc nevím, taky to absolvuju poprvé, ale myslím, že kvalita UZV s tím nemá co dělat, přece ten vnitřní se používá vždy na začátku těhu a ten přes břicho až když je mimi větší, to už přes ten vnitřní by nic nešlo vidět.
Tak jsem teď zežrala mléčnou polívku a zakusuju to Twixem…joj to ty kila poletí
![]()
ahoj holčiny, tak koukám jak se tady pomalu přehupujeme přes 12tt.....to je super.
Ten screening se dělá podle toho v jakém jsi týdnů. Já myslím, že Ellhana byla ještě dost brzo, já jsem byla 11tt+6 a taky u své dr. tak mi ho dělala jak vnitřní, tak už i přes bříško. Myslím, že mimčo pak rychle roste a v tom 13tt už stačí UTZ jen přes bříško. Mimčo už je dost vysoko. Tím, že my jsme byli u našich dr, tak to je asi jiné. Udělaj si to jak potřebujou. Ale na těch centrech se nebudou otravovat s vnitřním UTZ… ![]()
Tak si to welu užij.....máš to dobrý, vidět mimčo dvakrát během dne… ![]()
JInak já taky chodím na kontroly po 4týdnech, sestřička mi vždycky říká, že později už to bude co 14dní. Ale zase později už se nedělá UTZ, není to potřeba, mimčo už kope a jde nahmatat…
Já už si nahmatám dělohu v podbřišku…je taková tvrdší než břicho…prostě už je víš…
Tak at se nám ty marůdci uzdraví…já vůbec nevím co budu dělat až bude moje dítě nemocné…ale asi to všichni musí jednou řešit…