Poradna duly
Jana Čurdová
Pěkonou neděli všem,
welu moc hezké svatbní fotky. Pěkně sis vybrala šaty. Já mám taky ráda takové jednodušší a ne ty přezdobené. A kde jste se brali? Pěkné interiéry?
pesani a děti my máme pesy dva, kokřici a ovčouna. Kokřicese dětí šílené bojí a to i Lucinky. Musím je pořád hlídat. Bára (kokřice) sice jen utíká a neublíží, ale kdyby jí Luci zahnala do kouta tak nevím. Takže u nás se sžití nekonalo. Ovčoun je v pohodě. Nechá se poplácat a když ho Luci chytla za čumák a pysky, chudáka, tak jen zavyl a držel. Takže stejně hlídám jako čert. Nechci aby je Luci rasila a nachci a by jí třeba povalili nebo tak.
U nás je taky krásně bílo. Mám z toho radost, hlavně, když v tom nemusím řídit.
kontroly já chodím k MUDr. každé tři týdny, ale vím, že to jiní doktoři dělají jinak - delší intervaly. Já jsem takhle spokojená.
welu ma pravdu, ta horecka je hodne vysoka-to byva vecer a ne rano.
Takze zabalit nebo do vany a sprchovat vlaznou vodou.
Deti sice budou hodne kricet,ale ulevi se jim.
A hodne tekutin-nejlepe caj s medem a citronem.
Prekvapena
Baruš děkuji brali jsme se ve Vizovicích na zámku.Dostali jsme fotky v ted v sobotu album i s cd tak jsem to šupla na net.redience
Holky už začínáte péct??? Je už čas a nebo je ještě brzy?? Já když se do toho pustím tak jedu jak fretka mně to docela baví (jednou za rok
) a nevím jestli ještě není brzy. Ale zase to nechci letos moc přehánet ikdyž toho mám hodně péct pro mksného manžela bratra a tatku pak pro babičkua dědu a ještě pro tchýni ta bydlí jen s se svou maminkou ale když udělám vše ze dvou dávek tak se to nějak podělí já mám jen tu úchylku že když začnu péct pořád vymýšlím co ještě bych mohla vyzkoušet jaký druh bych mohla ještě udělat takže jak tak nad tím ted přemýšlím asi začnu od příštího týdne to už začíná advent takže 2.12 mám jít no KO a 3.12 začnu.Tento týden si nalouskám ořechy a nakoupím ingredience.
Kolik druhů a co všechno pečete??
A kupujete už Vánoční dárečky?? My jsme loni vzali kamarádku s jejím přítelem a jeli jsme do Brna do Olimpie. Byli jsme tam od rána. Chlapi si zašli na vínko, my jsme s kámoškou nakoupili nějaké dárky pro rodinu pak jsme hodily tašky do auta a šli jsme společně na oběd, pak do kina a pak jsme obcházeli s miláčkama obchůdky kde jsme si vybírali dírečky pro nás.My si je vybíráme společně, aspon nemusíme přemýšlet co máme koupit.nejhorší je když se nic nelíbí a nebo když nevím co bych chtěla to je o nervy ale vybrala jsem si.Letos to uděláme stejně už jsme domluvení s těma co jeli minule snáma jen přemýšlíme kam do Olimpie ikdyž se nám tam líbilo tak by jsme rádi někam jinak jen nevíme kam.
Welu, Pekvapena - tak to bych si dovolila oponovat. Pokud má dítě horečku, tak záleží na tom jeastli má studené končetiny nebo ne, pokud ano, tak se zábaly nedávají, pokud je mají teplé, tak se dávají, ale jen právě na ty ruce a nohy, rozhodně u laých dětí ne na celé tělo!!
A co se týče sprchy, tak tak je super, ale teplota mám být nižší max. o jeden stupeň než je horečka, takže pokud má dítě 39, tak teploty vody by měla být 38.
Welu - já myslím, že Milli to myslela tak, že statisticky je po 12tt nižší rizko spontáního potratu. To ale neznamená, že není žádné, já jsem zrovna ten případ, konec ve 24tt…
Ahojky
ad nemoci - tak u nás trošku lépe,no spíš jen Anička,já pořád rýmuju,kašlu,bolí mě v krku, hlava,no ale asi je to trošku lepší než včera,hlavně dnes máme doma taťku,tak můžu trošku odpočívat,ale znáte co,stejně jsem celé dopoledne vařila a pekla
ad zvířata- máme doma kočičáka, no je to takovej agresivní tyran
tak jsem se bála co na miminko,před miminkem utíkal,ted si nechá od Aničky líbit takový věci,za který by nás už poškrábal.oni ty zvířata to vycítí a jsou skvělí.nejvíc se mají rádi, když kocoura Anička krmí šunkou ![]()
ad kontroly - tak já jsem po 5 týdnech, mám docela strach,jeslti je vše ok,ale našla jsem starou těhu průkazku a tam jsem taky chodila vždy po 5 týdnech.tak je to normální
Welu - krásný fotky,moc vám to slušelo.zatím jsem jen pekla perníčky, ostatní až okolo mikuláše.a bude to asi jen 8 druhů.ale mě to baví,a Aničku taky ![]()
Duhovko - držím pěsti,at je u vás brzo líp,chudáček malý,zvracení je snad nejhorší
ad teploty - no u dětí je lepší srážet teplotu ve sprše,a to vůbec né studenou,ale jen o něco vlažnější,i to stačí.
holky díky za rady, bojujeme…bojujeme, mlou otírám vlažnou vodou s kapkou octa, ráno jsem ji dala neurofen, v poledne čípek paralen 100, před chvílí jsme měřili a jsme na 38°C, celý den pospává a je to ta nejhodnější beruška, jen nechce vůbec nic jíst
Za hoďku ji změřím, když bude mít přes 38 tak ji dám na noc zase čípek a chceme ji s manžou osprchovat. Duhovko, snad je malýmu líp.
Welu - jestli jsi to pozorně četla, psala jsem o „časných potratech“. Těch je totiž narozdíl od těch pozdních (jako měla tvoje kamarádka) o dost víc. Je jasné, že o miminko se dá přijít i v den porodu, ale mluvit teď o tom by bylo malování čerta na zeď. Jenže jak ti potvrdí všechny druhotěhulky, o dítě se začneš bát v okamžiku // a trvá to v podstatě od narození, přes pubertu až do dospělosti ![]()
Žížala - no jo, ta vypečená tučná kůžička, to je přesně to pravý. A hodně omastit knedlíčky a hromadu zelí
A pak se divím, že ty kila letí nahoru.
Welu - kamarádka takhle v Praze předloni taky s manželem nakoupila, dali si dárečky do auta a když přišli z oběda, měli auto vybraný
A ještě ke všemu jim zdemolovali zadní dveře,jak se tam dobývali. My jezdíme do Vaňkovky, ale teď nám otevřeli v Jihlavě City, tak to asi zkusíme tam. Bude tam i Next, jenže ten je v ČR hrozně drahý.
Zanka - když byl Matýsek rok a půl, měl horečku 39, tak jsem ho zabalila do mokrého studeného ručníku (jen přes tělíčko, ruce i nohy venku) a na to suchý ručník. Je to dobře nebo ne? Byl rozpálený celý a čípek mu tehdy nezabral, ale po tomhle teplota šla o 1,5 st. dolů. Ptám se do budoucna, abych si byla jistá. Mates stonal jednou, ale u druhého miminka to může být všechno jinak.
Zuzanica, Duhovka - máte to teda trápení
Tak ať se dají dětičky brzo do pohody.
Sakra, jsem si vymazala odpověď, tak ještě jednou
Misenka - sežeň si v lékárně Imuregen kapky, je to na podporu imunity a při chřipkových onemocněních a může se i těhu a při kojení. Dávám ho i Kubovi.
Milli - já nevím, prý je lepší v tomhle případě fakt ta sprcha, pro ten dětský organismus to je docela šok, si vezmi jestli si ty sama dáš při horečce odbrovolně zábal, já teda ne ![]()
Nevím proč je lepší ty zábaly jen na ruce, už si to nezvpomínám, četla jsem to ta rok a půl zpátky..
Zuzanica - Zuzi, teplota do 38,5 by se srážet neměla, organismus by si s ní měl poradit sám. Pak už jo, aby nedostala křeče z horečky. Jinak nevím jako máte váhu, ale pro Kubu už mám čípky 125…myslím že jsou od 12kg
Welu - už jsem to tady psala, tak bych se nerada opakovala. U mě to byla hold blbá náhoda, malá nebyla v pořádku, celý plod byl prosáklý plodovkou a přežívala jen díky mojí placentě. Ale já byla na přerušení. Nikdy nemáš zaručeno, že bude miminko v pořádku, já měla všechny testy OK a i následná amniocentéza byla negativní.
Ahojky já dnes jen spím teda co budu dělat v noci.....
No my už jsme poučeni měli jsme při minulých nákupech štěstí a už by jsme nikdy nákup v autě nenechali parkovali jsme u vchodu a vykradli auto za náma takže jsme byli z toho špatní že by jsme se asi zbláznili kdyby vykradli nás já bych se určitě zbláznila dárky za tolik peněz a pryč..... děsss představa letos půjdou dárky do auta zarovno náma.
Holky omlouvám se když jsem se ptala na ty potraty, máte pravdu každá se bojí od // po celý život.
Už nebudu mít tak přiblblé otázky.
Pa pa jdu něco zbaštit jen nevím co a připravit se na zítřejší KO po pohotovosti a na screening
Já jsem viděla miminko když jsem byla v 6t a ted když jsem jela na tu pohotovost tak jsem jen nakoukla neukázali mi ho ale já se snažila mírně zvednout a mrknout se a mimísek byl velký tak se zítra moc těším snad ani nedospím
![]()
Ahoj těhulky
od rána u nás sněžilo, tak jsme nemohli ani na stavbu. Z toho počasí jsem taky nějaká ospalá, po obědě jsem si schrupla. Teď jsem dodělala buchtu na zítřejší snídani do práce. Na pečení cukroví se už moc těším, ráda peču, většinou tak 7 - 9 druhů
Přeji všem aby dětičky byly brzo fit.
WELU přeji aby zítřejší kontrola byla ok, už se také těším ještě cca 3 týdny, nekonečné ![]()
Holky mám takový dotaz. Chtěla bys si udělat také metřík ale nevím jak na to. Mohla byste mi některá poradit? děkuji
renuule: radu ohledně metříku máš v SZ, tak kdybys měla ještě problém, písni ![]()
ad kontroly + NT scr.: já jsem byla na prvním UTZ 4.11. a další mám až 17.12. - to je taky pěkně dlouhá doba… tak si taky říkám, aby bylo všechno v pořádku. Včera jsem taky začla trošku špinit, tak červíček hlodá a hlodá… Každopádně se chci taky objednat na ten NT screening - doufám, že to dobře chápu, že to není standardní úkon, tím pádem se platí zvlášť. Jenom nevím, jestli se tam mám objednat sama, nebo jestli se na tom mám domluvit u svýho dr. (nebo mu aspoň říct, že tam chci jít)… Sestřička mi o tom teď na KO sice říkala, ale to bylo moc informací najednou a prd si z toho pamatuju… Každopádně pokud se to má dělat mezi 11 až 13tt, tak by asi bylo pozdě čekat na zeptání až na další kontrolu. Tak nevím holky - vy jste se tam objednávaly samy?
ad dárky a pečení: letos opravdu nevím, kdy budem nakupovat dárky a s pečením to asi taky nebude moc slavný..... Příští dva víkendy budeme věnovat stěhování a práce je čím dál víc, takže přes týden nemám ani na jedno pomyšlení..... Ještě, že to miminko nám s těma dárkama helfne - myslím, že nic lepšího pro rodiče bysme stejně nevymysleli ![]()
Žížalko měl by tě objednat tvůj Dr ale můžeš mu to klidně připomenout.Mně tam objednala ani mi nedala žádný papírek jen řekla kde to je a na kolik hod tam mám být to je vše ale zítra na Ko dopoleden ji řeknu jestli nepotřebuji nějaký papír že jsme tam objednaná ona mi tam volala a objednala mně hned abych tam nemusela chodit a čekat krev na csreening mám už za sebou a zítra v tuto dobu budu už po vyšetření