Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky tak u nás dneska dopoledne parádně sněžilo…no a co myslíte…manžel včera přišel pozdě z práce, takže přezutí gum se přesouvá na pondělí…
a já jela do práce krokem…ještě v Praze jen pršelo… ![]()
welu teda takový šok to se ti nedivím. Naštěstí fakt to špinění nebývá v těhu problém. Nemáš tedka třeba okolo termínu ms? Super, že ti mimíska zkontrolovali a ty můžeš být klidnější!!!! tak se šetři!!!!
ahoooj Petronylo, vítej v červnu! napiš nám nějaké info o sobě…
Přídám tě do seznámku chceš…
mrkni ke mně do podpisu, jak seznam vypadá… ![]()
HOlky dneska mě nějak bolí břicho…snad jen prcek roste ale je to celkem nepříjemné. Od toho 11tt to je skoro každý den ale dneska úplně jak ms.....tak snad jen rosteme… Máte taky někdo tedka častěji bolení?
Ahojky,
welu -neboj to bude v pořádku, ještě možná si špinila, protože jsi byla cca v termínu MS ne? Ale chápu že to dovede vyděsit, já tu zmatkoval kvůli pár nitkám krve taky
…jo myslím, že Gozra ti ty tabletky nezávidí…je tam že si je zAvádíš ![]()
Vítam novou těhuli Potronylu a zklamu tě, já neporadím, jsem z druhého konce republiky, ale myslím, že by to mohl poradit tvůj gyndař ne? Ten určo bude vědět kde se na to chodí, tady už ho některé máme za sebou a fakt dobrá věc ![]()
Nico - tak u nás je to s botama zas úplně opačný problém, Nikina by si je totiž nejradši všechny na:,–(ila a odešla domů…ona snad bude botnice, je na ně úchylná ![]()
Telka teda fakt je to bombastické, jsme včera s manžou koukali na Heroes a úplně nábožně jsme to hltali, jak v kině.....fakt dobrý výmysl ty LCD TV ![]()
wapík - snad tě uklidním, ale poslední 2 dny mě hlavně večer taky takhle bolí břicho, jak MS bolesti…nejspíš se to tam roztahuje, matně si vzpomínám, že u Nikiny to bylo taky tak. Jen tenkrát jsem byla z toho vystrašená, že snad tu MS dostanu ![]()
korenko - tak hlavně že KO dopadla dobře gratuluju…doktorka je prdlá, oni ti doktoři si někdy myslí, že jim snad čteme mysl a vše máme vědět sami. Ale jakmile s něčím nesouhlasíš a odporuješ, že třeba na netu to je jinak, tak jsi přemoudřelá koza co se jí plete do řemesla…( to mi řekla sestřička jak byly s dr. na první návštěvě po porodu u mě doma…jsem hýřila načtenýma informacema
a sestra mě sjela, že nemám tak moc číst v netu, ale poslouchat doktorku…tsssssss)
Tak teď čtu na netu, jak všude sněží…dokonce i v Praze a tady nic
a já se těším jak malé děcko na ten první sníh. Ale pozor nějak se zatahuje..tak třeba....... ![]()
Wapik taky mám ty bolesti ted nějak často ale to bude vše ok roste děloha a zvětšuje se bříško ![]()
Holky vypočítaly jste si jaké pohlaví miminka vám vychází?? Tak znám dva způsoby a to je čínský kalendář kde mi vychází holčička a podle stáří krve. To se počítá tak že: Každých 7 let se mění krev a kdo ji má nejmladší jestli matka nebo otec tak takové pohlaví miminka by se mělo narodit.Mi to včera řekla sestřenka ale špatně to spočítala tak jsem to spočítala dnes a taky vychází holčička ![]()
My jsme počali miminko v srpnu a mi bylo 24 let (což jsem měla 3 roky starou krev od obměny) a manželovi bylo 32let a ten měl 4 roky starou krev od obměny takže já ji měla mladší tak vychází holčička.Jako moc tomu nevěřím těm výpočtům a nikdy jsem o tom neslyšela že by se obměnovala krev v těle po 7 letech to píše jen při transfuzi ale vypočítala jsem si to a jak u čínského výpočtu tak i tohoto z krve mi vychází holčička
Každopádně se to chci dozvědět až bude miminko venku dřív ne
Ellhano tedka mi došlo, že mám kolem termínu ms, tak možná to stím může i souviset. Ale říkám si, že to nejsou nějaké křeče tak to je v pořádku. Ale je dobrý slyšet, že v tom nejsem sama… ![]()
Telka je bomba vid…my už do kina ani moc nechodíme protože máme doma dobrou výbavičku…
Máme známého co je úplnej šílenec do domácích kin…a často to střídá…před rokem jsme u nich byli na návštěvě a povídal jak tyhle bedny jsou dokonalý..že je ještě trochu pošteloval atd. NO a co myslíš…my je máme tedka doma…
A on má už nový. Koupil je asi za 70tis a nám je střelil za 30tis takže bomba…když to pustíme naplno tak se klepe barák a my jsme při filmu strachy bez sebe…
Takže užívejte!!!!!
JO holky a ještě se musím pochlubit…včera jsem expresní rychlostí stihla ještě zazimovat růže, rybízy a borůvky.....no mákla jsem si, tahala 70l pytle s kůrou, ale stihla jsem to. Pak už teda za tmy…
Manža se pak zlobil, že to tahám ale jako ono se to samo neudělá…že.
KOreno bezva, že je mimčo v pořádku a takové už veliké. Máš super, že jdeš zase za 14dní…
a co fotku nedostala jsi..
Elhana bud v klidu u nás taky nic tady prší a ted se dívám na počasí a hlásí mrazy příští týden v noci až -13st brrrr neboj sněhu se dočkáme já dřív péct nebudu dokud nebude sníh mně to pak ani nebaví a mám naplánované že začnu péct 3.12.
Petronyla - http://www.fetalmedicine.com/czechsono.php, tady je jmený seznam doktorů, kteří mají certifikát na ten NT screening. Zks se zeptat svoji doktorky, ta moje mi taky doporučila ten seznam musí mít.
Welu - třeba čekáš chlapečka, ale i podle této metody je Kuba holčička, což podle toho co má mezi nohama zjevně není:-)
welu - tak až napečeš tak mi pak pošli expres jeden balík ju?
Já to totiž za prvé moc neumím a ani mě to pečení nijak nebere, max. co udělám je linecké.....a možná, možná vanilkové rohle. Víc ani ň.
Alhana no tak jako budu toho mít hodně budu péct pro nás a manžel a můj tatka s bratrem jsou strááášně mlsní pak budu péct pro babičku a dědu a ještě napeču asi i tchýni s babičkou takže od každého druhu po dvou dávkách což se z toho asi zblázním ale aspon se vyřádím mně to zase baví jen abych nemusela ležet ......
Tady jsem něco našla na netu je vidět že se nudím https://www.emimino.cz/…s/story/3850
Welu, to nošení tašky a brambor si nemůžeš vyčítat, těhotenství přece není nemoc, člověk musí nějak rozumně fungovat, jestli nejsi na rizikovým a to ty nejsi, tak tímhle jsi to podle mně ovlivnit nemohla. Neboj, bude to v pohodě, vždyť ti to říkal i doktor.
Zanko, tak nakonec pátá nemoc? To je divný, bez těch teplot… Brala mu doktorka krev? Z té se to dá poznat.
Tak jsem ted byla venku miláčkovi dát kartu do bankomatu dnes budou už fotečky ze svatby a venku normálně SNĚŽÍÍÍÍÍÍÍÍ tak jsem to přivolala i tady.Zjistila jsem na našem seznámku který vytvořila myslím že wapik že JÁÁÁ JSEM TADY NEJMLADŠÍÍÍÍ
25 let ![]()
Koreno, taky jsem se dneska pěkně naštvala, protože mi volali od mého doktora, že v úterý, kdy jsem k němu objednaná na první KO, bude od rána operovat a že nejbližší náhradní termín mají za 3 týdny, tak jsem chudáka sestřičku sprdla, že od úterý za 3 týdny už budu ve 13.týdnu a že mi to na první vyšetření těhu připadá dost pozdě - jako třeba krevní odběry a NT screening bych tím nejspíš prošvihla, ne? Tak se omlouvala, i když vím, že ona za to nemůže, a napsala mě na to úterý k jiné doktorce, ale už fakt začínám mít pocit, že by byli nejraději, když bych tam přišla až po porodu… ![]()
ahojda holky,
tak u nasvcera hrozne fucelo a pak to vystridal dest…lijak. Prselo jeste rano. Ted tad na nas kouka slunicko. My ted cekáme az nam naroste testicko na ovo knedle…
vitam novou tehulinku
welu- i ja by hned jela na pohotovost. Kdyz se mi neotacela deloha, jsem byla rada, ze furt delaji ultr. a ja mohu videt mimi. Akurat jsme si pak posledni museli zaplatit ( aby videla i polovicka mimi)
zanko- chudak malej, at je brzo ok. to znam… je jim spatne ale behaji a usmivaji se… malinkati statecni clovicci.
predevcirem jsem musela z Andu brecet stestim, ze ji mame (asi tehu hormony). Stala nahata pred televizi, koukala na reklamu a pohupovala se v kolinkach, a kejvala ze strany na stranu uz to je PIDI colvicek a ne to nemluvne.
Tak ja jdu asi zpracovat testicko, uz mam docela hlad. Mám ale asi malo merunek a povidla zadny… tak budu pulit a ctvrtit
Holky,
nevím, co všechno bych vám o sobě řekla. To podstatné, tedy že jsem těhu jistě víte
Je to moje první těhotenství a s manželem jsme se rozhodli, že to zkusíme někdy v červnu tohoto roku (nmo vlastně to bylo hned po svatbě
)
Je mi 25 let a s manželem bydlíme kousek od Rychnova nad Kněžnou. Jsem hrozný plašan a pořád sháním nějaké informace, takže teď jsem si četla o nejistotě tripple testů a rozhodla jsem se, že si zaplatím ten NT screening a gen. UTZ a na ty tripply ani nepůjdu. Máte s tím některá zkušenost třeba z předchozích těhu nebo z druhé ruky?
S tím mým gyndařem je problem, je sice dobrý, jako na doktora si na něho nemůžu stěžovat, ale jako člověk mi trochu nahání hrůzu a už to, že jsem si mu řekla o to doporučení, je vrchol mé asertivity. řekl mi, že mi ho vypíše, manžel mi ho má vyzvednout a já si mám sehnat pracoviště, kde to provedou (domluva po telefonu) a nazdar bazar…