Poradna duly
Jana Čurdová
Lupe no jasně bych vám řekla co 100% zabírá…
Beskydský chlopy jsou beskydský chlopy…
![]()
wapik: Děkujuu
mamina? to zní tak no…nezvykle
Zatím mi to nedochází, a ještě to nemám potvrzený. Ale asi to ženská nějakým 6.smyslem pozná, že se něco děje. Ona ta cigareta mi už ani moc nechutná, hned se mi motá hlava. Takže si tak 4× potáhnu a vyhazuju ji. Musím si pomaličku odvykat ale ze dne na den to nějak nejde. Jsem si myslela že to bude jednodušší…ale až mi gyndr potvrdí/nepotvrdí těhu, tak se podle toho asi rázně zachovám. Zatím si to prostě nepřipouštím až tak. A přítel to ví, je rád ale neskáče štěstím do stropu. Jen mě objal dal pusu a řekl že mě miluje. Čekala jsem to takový romantičtější, asi mu to taky ještě nedochází. Sdělila jsem mu to celá bílá, bledá s testem v ruce v kuchyni u stolu. Čekala jsem až se naobědvá, a když se mě asi po třetí zeptal co se děje, tak jsem mu řekla, že asi budu muset přestat kouřit a začít jíst maso…no došlo mu to hned. ![]()
A jak jste to holky oznamovaly vy? ![]()
Ellhana: tak já nevím čím začít, ale je normální že bych už na začátku měla tak nějak větší bříško? Zatím není nic moc vidět, ale koupila jsem si nový džíny cca před 14dnima a najednou mi jsou těsnější v pase a to si nemyslím, že jím nějak jinak než před tím. ![]()
weela - to jsme my ženský - všechno by mělo být podle nás romantičtější
- já jsem to mé drahé polovičce řekla v kině před promítáním - myslím, že z filmu moc neměl - ještě týden po tom se „zasněně nebo to bylo zaraženě“ usmíval - oni tatínkové se s tím naším těhu musí taky srovnat, že!?
Moc pěkný je, jak mi teď pořád mluví k břichu, i když tam zatím je jen malinkatý semínko
. Je zajímavý, že chvilku jsme obě (oba) holky a chvilku říká, jestli mu opatruju kluka pokračovatele
- asi si neumí pořádně vybrat, co by chtěl.
Jsem zvědavá, jak Milli dopadne KO.
no jo weele taky jsem si malovala jak manžovi dám nějaký úžasný dáreček v podobě dětských botiček a budeme oba dva plakat…
Když jsem to zjitila tak jsem se klepala snad úplně všude…manža ale nebyl doma…pak mi vyčetl, že jsem netestovala s ním…
Jenže mě najednou všechny tyhle romantické představy přišli že to není ono…on se mě každý druhý den(už od ms…
) ptal jestli už jsem těhu…takže stačilo se trochu jinak podívat a on si toho hnedka všimnul a zeptal se. Tak jsem musela s pravdou ven.....ale i tak mi to přišlo krásné.
Lupe můj manža je podobný…když se ke mně tulí tak říká, že chce být se svým miminkem…
pusinkuje mě atp. Pořád se ptá kdy půjdeme spolu na UTZ…
Je snad nedočkavější než já.....což jsem ráda… ![]()
Weelo no těhu bříško to ještě není, ale takový problém tu má většina holek, prostě člověk je nějaký nafouklý a břicho jak před porodem…
NO jo začni si užívat těhotenských radostí… ![]()
wapik - přesně - ten můj miláček chtěl jít se mnou na UTZ už dneska - naštěstí se mi ho podařilo přesvědčit, že ho tam Dr. nepustí
a že stejně nebude nic moc vidět. A s tím nízkým tlakem prý ještě počkáme, že v těhu se to někdy srovná samo. Tak jsem zvědavá kolikrát s sebou ještě seknu.
Holky se zkušenostmi, zajímalo by mě jak to probíhá při „poradně“?
hihi Lupe já mu vysvětlila jak probíhá vaginální ultrazvuk…
to ho dostatečně odradilo…teda spíš se začal červenat…(když jsem mu řekla, že na to nasazujou kondom, tak šel do mdlob…
) a sám uznal, že si teda radši počká… ![]()
NO s tím omdlíváním to ti nezávidím, snad se to fakt srovná…by sis mohla někde ublížit…tak radši rychle k zemi když ti začne být špatně…
Lupe a videlas uz srdicko?
Vitam novou maminku
, to je fajn ze ti cigo nechutna, priroda vi co dela ![]()
Ja jsem dneska silene unavena, asisi pujdu s malou ted lehnout, jinak bricho mam jak balon, uz pomalu do tehu kalhot
, prej s druym ditkem to bricho je hned ![]()
Poradna, je jednou mesicne, zvazej te, zmeri tlak, prineses ranni mo a zmerej te okolo briska. Pak jsou delany krevni tety na HIV, zloutenku atd asi ve 12tt, pak je triple test, kde se zjistuju vrozene, vyvojove a geneticke vady, jsou dva velky UTZ kvuli vadam a abnormalitam a kolem 25tt je humus OGTT test, kde ti zjistujou jestli nemas tehu cukrovku a pijes takovej preslazenej hnus a po dvou hod ti odeberou krev, zapomela jsem jeste na neco?
jo a jeste porod ![]()
stika - srdíčko ještě vidět bohužel nebylo - je moc brzy. Za 14 dní mám přijít na to srdíčko , jestli se bude puleček dál vyvíjet. Teda to nás čekaj věci - a to dělá to měření a zapisování jen sestra a UTZ Dr.? Nebo nás někam naženou a tam to sortujou - ty jdi tam a ty jdi támhle???
protože já když vidím v jakém nesoukromí probíhaj klasika vyšetření, tak z toho mám blbej pocit - achih. Už mě Dr. objednával na poradnu a zatím jsem tam teda byla napsaná jako 1. - ale týden před tím tam měl 5 maminek - povídal jak se ty těhulky na podzim množí.:)
wapik - u nás na UTZ vagin. na férovku nasazuje vyšet. rukavici - aby se asi nemuselo kupovat nic zvlášt
![]()
Lupe tak to tu rukavici můžou použít 5×, každej prst jednou…aby ušetřili…
doufám, že se někomu nezvedla žaludek…
![]()
No já už byla u dvou na tomhle a vždycky mají takový obyč kondomy…
a je to sranda… ![]()
Stiko napsala jsi to krásně…hlavně že ten porod nechybí… ![]()
wapik - ty jo nestraš to snad ne - bere je tam z krabice - tak snad jedna rukavice na jednu pacientku
Abych z toho fakt ještě nešla vrhnout - jj zdravotnictví - to je kapitola sama pro sebe.
Holky přijde mi, že si to krásně užíváte a s vámi i vaše drahé polovičky.To je perfektní. Že chlapi na romantiku nejsou vím už dávno, ale trochu víc emocí by do toho vložit mohli, přijdu si taková hrozná cíťa. ![]()
Uff tak jsem zbodla 2 zákusky a jsem jak kule, už se těším domů a na kráásnej prosluněnej víkend. Holky děkuju zatím za super přivítání a já se loučím, ale přihlásím se hned v pondělí a podám zprávu zda se MS mrška dostavila nebo ne, ale jsem vnitřně přesvědčena že už nemá šanci
Tak mi držte palečky at už jsem oficiálně taky zapadnu…
Tak hezký víkend všem papa ![]()
Ahoj holky
Jdu Vás pozdravit, a gratuluju novým těhulkám, at je všechno v pořádku!!
Já Vám tak závidím ![]()
Tak se držte holky moje, já zase nakouknu..
cacorka - ty se hlavně drž a ať ta bolest na srdíčku každý den ustupuje!
Cacorko holka naše.....je mi tak líto, že se tu s náma nemůžeš radovat… ![]()
Jak jsi na tom…pořád to moc bolí vid… Co krvácení už ustalo, nezkusíte to hnedka, jak tu holky psali, že většinou se další měsíc zadaří tak jsem o tom taky slyšela…ale bylo by to asi moc psychicky náročné vid…
Drž se a určo napiš.