Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
tak se hlásím po srazíku,bylo to fajn,děti si pohrály,ženský pokecaly. ![]()
Vítám nově příchozí a přeji pohodové těhu bez nevolností.
Weela -já jsem taky objednaná až za 3 týdny od zjištění těhu,pořád jsem vymýšlela,abych se tam dostala dřív,ale ono to pomalu utíká,zítra už to bude jen za týden.nadruhou stranu si říkám,že fakt už tam aspon něco uvidíme.
jinak mi příjde že ani těhotná nejsem,kdyby se mi nezvětšily prsa o číslo,tak nevím.nevolnost žádná - jen občas,po jídle,nebo na lačno,plet dobrá,bříško - no skoro žádné,neb mě se po porodu podařilo docela zhubnout,a břicho jsem měla vždy pevné.smrady a vůně mi žádná nevadí,zatím ani nepálí žáha.
no je to zatím stejné jako minulé těhu.to jsem si ale pak vybrala vše ke konci,ale žáha už mě teda pálila.
Nic jiného než vydržet mi nezbývá - jen jsem to chtěla mít potvrzený
Ale je fakt že vidět srdíčko - stojí za to si počkat. Dnes jsem si ještě udělala testík pro kontrolu a je tam krásná druhá, ukázala jsem to příteli a řekl mi „nevím no, sice tam vidět je, ale je trochu divná, není stejná jako ta první“, tak mě to trochu rozladilo, myslela jsem že bude skákat radostí a on si to vůbec nepřipouští. Myslím, že si s bříškem nebude povídat jako ti vaši manžílkové…prostě to neřeší (nebo to nedává najevo).
Tak alkohol nepiju a kouření no, koupila jsem si extra lehký cigára a budu se snažit omezovat, ale není to žádná pr*el jak jsem si myslela
Šetřit se budu v rámci možností a hned jak bude víc času tak udělám přepadovku na lékárnu a nakoupím vitamínky abysme byli zdraví. Díky za tipy - připadám si tu občas jak pako, když se pořád ptám
. Nějak nemám totiž čas brouzdat po netu a zjištovat co a jak, ještě že tu jste vy ![]()
Holky nějak to na mě doléhá, začínám si uvědomovat že ve mě roste mimísek a je to nádherný…úžasnýýýý ![]()
Tak jsem zpatky z prace,rano jsem si nechala nabrat kontrolni hCG, bylo to rano 3700jednotek(10×vic nez v utery odpoledne), pak jsem volala Mudre, hCG pry roste adekvatne, na sono jsem mela jit ted ve ctvrtek, ale nestiham to z prace, tak az 23.10. Uz se tesim. V praci jsem to rekla sefove, radosti neskakala, ale kupodivu se zachovala lip nez jsem cekala(ma v tom desnou povest), prakticke veci jsme(bohuzel i zvyseni platu apod.) odlozily na pozdeji, az budu vedet vic. Takze pockam, az to stravi a ja budu mit dalsi vysledky, pak uvidime, jak se domluvime. Mela dobrou naladu(nez jsem ji to rekla), pak uz jsem ji pro jistotu nevyhledavala
Takze vlastne dobry den. Hlavne, ze uz to mam za sebou. V praci to zatim vi asi sest lidi, jen ti, kterym jsem to rict musela. Zatim se to nerozkriklo, kez by to vydrzelo. Co vy, kdy se chystate to oznamit(s vyjimkou tech, ktere nic hlasit nemusi a usetri si aspon nervy)?
Jo, taky nemam manzela, ktery bude nunat nad brichem a opecovavat me, proste na to neni. M
Mroe: a to si chodíš nechávat odebírat krev sama od sebe? Jako přijdeš do laborky, řekneš co chceš a hotovka?
Se máš, že už to oznamování máš za sebou…já mám za šéfika chlapa, a ten se mě snad i při každý rýmě ptal jestli nejsem těhotná…tak uvidíme jak se s tím popere, ale vím že se mi to nebude říkat nějak v pohodě..je to moje soukromá věc, ale hold to musí bejt..ale ¨já mu to řeknu až tak ve 3.měsíci
Jo a k těm chlapům, není na to každej to ne, ale trochu nadšení by projevit mohl..chápu že je to pro něho taky poprvé, přemýšlím že mu snad koupím nějakou knížku, vtipně napsanou aby ho to bavilo a zároveń mě chápal a taky se podle toho choval, ale nevím jestli něco takovýho existuje.
Jen ještě otázečka, všichni co tu jste, jste vdaný??? Já totiž ne a ani si to ted neumím představit: těhotenství+stavba baráku+svatba…to by byl asi předčasnej porod z toho…ale asi by to pro mimčo bylo lepší zas.
Ja si myslim, ze mimcu je srdecne jedno, jestli jsi vdana nebo ne. Ja se treba vdat chtela nez otehotnim poprve, ale moje kamaradka uz ma triletou holcicku a na svatbe jsme jeste nebyli, taky maji i spolecny dum. Ja myslim, ze je to fuk.
Ja pracuju v nemocnici, takze zavolam na gyndu(mam tam kamarada, ale dnes tam nebyl a taky to slo) a je to, jen to mam pres cely areal a zabere to tak 20 min nejmene. Poprve jsem si hCG nechala nabrat jen tak, abych mela jistotu, podruhe mi rekla moje gynekolozka. A abych nemuse k ni do stredu mesta, nechala jsem si to zase u nas. Vysledky ji pak asi vytisknu, az pujdu na UZ. m
Hele weelo kup manžílkovi knížku Prevítem snadno a rychle
a uvidíš jak bude nunat nad bříškem hihihihi.
Ne sem si teď dovolila být škodolibá, ty co tu knížku znají ví o čem mluvím, do doby porodění dítěte je vhodné se jí obloukem vyhnout, zvlášť romantičtější povahy co čekají, spokojené růžolí a neřvoucí miminko ![]()
Ahoj holky a přeju hezký večer. Dnes mi celý den v práci dávají zabrat nevolnosti - do jídla se vyloženě nutim. Tak snad bude líp.
Misenka - upřímně závidím, že je ti tak dobře. Já se v práci bojím, když letim zvracet, že na to přijde šéf dřív, než mu to oficiál. oznámím.
Weela - myslím, že dítěti bude jistě jedno, zda se vezmete(dneska to už není nic zvláštního) - spíš to pořešte s přítelem (jaká jsou i jeho očekávání). Já jsem svobodná a nepřijde mi, že by do budoucna miminko utrpělo méně lásky či zajištění od tatínka a maminky. ![]()
Wapik - taky je kolem nás pár dvojiče, co čekají, ale my pořád mlžíme a mlžíme. Tak už aby se mimískovi rozběhlo srdíčko - pak snad už se to dá říct, alespoň těm nejbližším. ![]()
Holky, nějaký recept na nevolnosti (sušenky, cola nezabrala) ??? Už to mám nepřetržitě celý den - budí mě to i ze spaní.
Já vím kvůli miminku vydržíme všechno, ale přeci jen, kdyby byl nějaký tip - uvítala bych to moooooooooooc.
Ahoj těhule ![]()
Nejprve vítám všechny nové těhulky, musím vás dočíst, ale musím zvolit vhodný okamžik, kdy mi je dobře, protože nevolnosti mě už dostihly
Sice nezvracím, ale každou chvilku tlaky a zvedání žaludku a šílená ospalost, dnes jsem přišla odpoledne z práce a musela jsem hned zamířit na 2 hodiny do postele…úplně grogy! Závidím všem, kterým nic není! Užívejte si to!
Lupe: Zkus lízátka Gravi-pop, koupíš je v lékarně, jsou s vit. C a zázvorem a mně při 1. těhu hodně pomohly, do 12.tt jsem lízala jako divá
A včera jsem si je zase už koupila! Jo z rodiny mi dnes poslali email, že na nevolnosti by nám měla pomoct sklenice vody na lačno, zítra to zkusím.
Milli: Taky jsem poprvé brala Calibrum, teď na doporučení kamarádky, která chodí ke stejné doktorce jsem koupila Femibion do 12.tt, je teda trochu dražší, le pak už jíst vitaminy nebudu, moje doktorka je potom už nedoporučuje. A jak ti je, já to zatím hodnotím o něco hůře než v prvním těhu.
To jak to oznámím v práci, taky docela řeším, mám tam totiž vedoucí funkci a nerad bych o ni přišla, tak doufám, že se nějak domluvíme, pracuji totiž na IČO.
Ahojky holky tak jsem tady hledala diskuzi s čerstvýma těhulkama můžu mezi vás přidat??konečně jsem vás našla s pomocí vaší kolegynky.
Dnes jsem 6+3 snažili jsme se s miláčkem 10 měsíců a před 3 měsíci jsme podstoupila léčbu Proverou, Clostylbegytem a injekcemi Pregnyl a do třetice se nám to podařilo. Týden před svatbou kterou jsme měli 27.9. jsem si den před MS(to bylo pondělí) udělal testík a byla tam slabá, ráno jsem testovala s mamatestem a byla tam zase, ve středu byla o něco siilnější tak jsem hned volala své Dr a měla jsem v ten den dojet na UTZ už tam viděla malou tečičku a říkala že by to mohlo být ono. Tak jsme ve čtvrtek ráno jela na krev za dvě hodky byly výsledky a byly pozitivní tak mi řekli za 14 dní na KO. V sobotu jsme to oznámili na svatbě dali jsme rodičům dáreček dudlíky. Nikdo nevěděl že mám léčbu a ani to neví.Všichni jsou mooc štastní.
Byla jsem na KO 10.10 v pátek a to jsem byla přesně v 6 týdnu. A už nám tluče srdíčko. Řekla mi předpokládaný porod 5.6. ale to se určitě bude měnit. Ted mám dojet příští týden na krev tak snad bude vše OK
Gratujluju k srdicku! Doufam, ze stejne to bude i u nas. A samo i ke svatbe!m
Welu , taky obrovska gratulace a vitej mezi nama.
My dneska byly celej den venku a bylo pekne, akorat nevim, jak ty ulicnici vysvetlit, ze vsechny hracky co maj ostatni deti v kocarcich nejsou jeji a nemuze je brat
, to bylo zase histeraku.
Ted jsem si dala sprchu a jeste musim sezobnout ty dva utrogestany.
Jdu koukat na kriminalku Andel, krasnej vecer am a pohladte briska ![]()
mroe + lupe holky já vím že mimču bude jedno jestli má maminka a tatínek prstýnek nebo ne, jen jsem si to vždycky tak představovala a říkala si, že mimi patří do „úplné“ rodiny (schválně jsem to dala do uvozovek)
Ale jak tak koukám tak poslední dobou nejde nic podle mých představ. Jé holky já to měla tak všechno naplánovaný..a stačí jedna kapka a celý se to otočí vzhůru nohama ![]()
Ellhana - na tu knížku jsem si našla odkaz a myslím, že ji vážně nechám u ledu, tohle nepotřebuju
Ale něco, co chlapům vtipně popíše průběh těhu by se mi hodilo…páč já na to nemám sílu ![]()
welu gratuluju moc a vítej kočko ![]()
Dneska se mi vůbec nechce nic dělat a krom toho už bych si dala nějakou dobrůtku. Jo to mi připomělo včerejší „večeři“. Miláček se rozhodl že bude vařit. Ukuchtil masíčko a zalil to jakousi olivovou omáčkou, krásně to nazdobil sýrem a pomerančema…holky to bylo hrozný. takovej puch jste ještě nezažily…ve finále véča skončila v koši a maminka si dala zmrzlinu a k tomu hranolky… ![]()
dobre rano,
tak dneska se citim skvele i pres to, ze jsem zase od 5:45 vzhuru a celou noc mam ruku v postylce, budu to muset odbourat, vzdycky myslim ze spi a pomalu ji vytahnu tu ruku a ona je hned vzhuru. Ale za mesic a pul se snad stehujeme a bude mit svuj pokoj a tvrdej rezim
.
Uz tam mame plovoucku, tak si tam budeme chodit hrat, nez bude udelana koupelka a taky tam prenosim hracky, bo tady se nehneme.
Aspon to tady bude vypadat uklizeny
Jeste ze se stehujeme jen o dve patra niz ve stejnym baraku, to bude pohoda to prenosit.