ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2055
19.10.08 09:45

Dobré ránko, holky dočetla jsme vás dnes o půl 3 NEMOHLA JSEM SPÁT do 6 no děss, včera jsme si udělali Silvestr mamka dělala chlebíčky a já chutovky bratr měl svátek tak slavili a zároven jsme slavili s miláčkem dnešní roční výročí co se známe, brali jsme se 27.9.08 a stihli jsme toho dost za rok :D
a jak jsme dělala ty chutovky tak jsem u toho trpěla ten pach ze salámů atd no strašné.Dnes ani do kuchyně nejdu mamka bude vařit ani ledničku nemůžu otevřít jak mi vše smrdí.Kdybych se apon mohla vyblinkat a bylo mi lépe ale to nejde tak musím takhle trpět.
Jsem nachlazená a to dost vadí to moc v těhotenství?? M8m rýmu a dusí mně kašel, piju jen horké čaje. Dnes to vypadá venku že bude hezky tak asi pojedeme někam na výlet abych se trochu prošla po čerstvém vzduchu a večer jdeme na večeři do rybárny na nějaké rybí specialitky už se těším.
Zatím pa pa a přeji krásnou neděli.
Jo a já budu rodit ne v Praze ale ve Zlíně v Baťově nemocnici. Pa pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
19.10.08 11:29

Kde jste kdo??
Prosím o radu
Má dusivý kašel a menší rýma nějaký vliv na miminko??
Napíšu to laicky vážně o tom nic nevím prášky neberu žádné ale nemůže se to miminko nejak tzv ztrhnout nebo se neudržet když hodně kašlu??? Děkuji za rady moooooooooooccccc
Docela se toho bojím piju jen ovocné čajíky nechci žádné kapky ani prášky děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
19.10.08 12:03

Welu, myslím, že tady nikdo není, protože všichni vaří oběd nebo obědvají nebo uspávají děti po obědě… Kdybych nemusela sedět u komplu a překládat, taky bych tu nebyla, když venku tak krásně svítí sluníčko.

Té rýmy a kašle se nemusíš obávat, na začátku prvního těhu jsem měla silný zánět průdušek, na který jsem taky nic nebrala, jen pila bylinkové čaje s medem a pak se ještě dají koupit nějaké bylinné kapky na kašel vhodné v těhotenství (chutnají ale dost hrozně) a prcek to přežil v pohodě a to jsem kašlala opravdu hodně. Infekční onemocnění typu chřipka, neštovice, spalničky apod. by už ale mohlo mít horší důsledky… Neboj, to bude v pohodě:-)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
19.10.08 12:29

Ještě koukám, že piješ ovocné čajíky, ty ti asi moc nepomůžou, leda tím, že je piješ teplé, zkus květ lípy nebo jitrocel, dobrý je taky echinaceový sirup, ty se v těhotenství můžou a pomáhají konkrétně při kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
19.10.08 12:31

duhovka: moc moc moc děkuji už vím kam pojedeme na výlet s mužíčkem do lékárny :) :) ten bude rád ale na návštevy se moc necítím a na delší procházky taky ne
ještě jednou moc deěkuji já se moc bojím o své miminko dnes mně bolí bříško snad je vše Ok pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.10.08 12:41

Ahojky vsem maminkam. Tak mame dnseka krasne i na severu, slunicko sviti, je pekne, ale me se dneska ven po tom vceresjim maratonu ve meste ani moc nechce.
Welu: myslim, ze pokud mas ten kasel takovy normalni, v norme a ne treba nekoncici zachvaty, ktere trvaji i nekoilk minut, tak by to melo byt v pohode. Ja byla nachlazena taky, a to hned na zacatku ve 4tt, ale aspon jsem nekaslala, tak jsem jen pila kvanta sumiveho cecka, o cemz jsem se ovsem pozdeji docetla, ze se taky v tehu nema nijak prehanet. :nevim: :roll: Takze byt tebou, piji obycejny cajik s medem a citronem, obcas to prostridam se zazvorovym doma delanym cajem, ktery je dobry na jak nachlazeni, tak nevolnost a davam si na krk Priznitz obklad, ktery mi osobne vzdy zabere. Kdyz jsem byla v Cesku nedavno na navsteve, tak jsem si taky koupila pro strycka prihodu homeopatika na odkaslavani a bolest v krku. Myslim, ze rozhodne neuskodi. Zeptej se kdyz tak v lekarne. Ja mam Stodal a Homeogene.
Jinak co se tyce zvraceni.....bud rada, ze nezvracis, protoze co jsem slysela od jinych trpicich tehotnych zvracecek, tak rozdil mezi normalnim a tehublitim je ten, ze tehulim se bohuzel po zvraceni neulevi. Ja taky nezvracim. Je mi dost spatne, ale da se to zvladnout. Prvni tehotenstvi mi bylo zle fest a kdybych byla normalni, tak i zvracim, ale ja mam zvraceci fobii…proste to ustojim, i kdyz je mi neskutecne spatne. Nemusim nikomu rikat, ze si tak dost komplikuji zivot, protoze v pripade otravy jidlem, nebo strevni chripky, je zvraceni nasnade jako cistici impuls tela, jenze ja to radsi ustojim a trpim potom jako zvire, kdyz mi ty toxiny koluji v tele jeste radu dni.

No nic jdu delat neco do kuchyne, pokud mi maly spi, at to vyuziji.

Zdravim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
19.10.08 14:23

Korvapuusti: Jak jsi tu psala, že jsi na letišti nechtěla projít klasickým bzučákem, můžeš mi prosím napsat, jaký jsi k tomu měla důvod, to v těhu nějak škodí? Poletím v listopadu do Londýna, tak abych věděla, jak se mám správně zachovat… Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.10.08 14:41

Pro Duhovku: No to urcite, pokud jsi tehotna, tak jim to reknes u pasovky, u toho pasu, kde svlikas sve obleceni a dalsi veci a oni by ten bzucak bud meli vypnout a ty tim projdes, nebo ti ukazi, kudma to musis obejit. Jsou to preci jednou rentgenove paprsky na detekci vseho kovoveho, tak by se jim meli nastavajici maminky vyhybat, co nejvic. Samo o sobe je i litani pro tehule ne moc koser. Ale co nadelas? Ja letela jak v prvnim tehu, tak i ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.10.08 14:50

Duhovko: jeste k tomu litani. Ja si to precetla v jedne knizce pro tehule a vseobecne se o tom taky vi. Jenze kdyz jsem letela pred lety do Cech v 18tt, tak jsem na to uplne pri navratu domu o 6 tydnu pozdeji zapomnela a bylo to uz i na me dost videt a ta pani mi to sama rekla…pry „Nejste nahodou tehotna? To jste to mela rict a nejit tim rentgenem“. No mlatila jsem se potom do hlavy.....krava zapomnetliva. Ale utesovala jsem se, ze je to uz ve druhem trimestru, kdy snad mimi tak nachylne na ty vsechna zareni a vlny uz neni. Jinak litani je pry nejhorsi v 1. a 3. trimestru. Ja ted bohuzel letela v tom nejcitlivejsim 1. Ale zase si rikam, ze nelitam kazdy den, tak se to snad snese. Vim ale, ze letusky okamzite po stanoveni tehotenskeho testu nesmi nahoru. Jde tam hlavne o to kosmicke zareni, ktere to do nas poradne v te desetitisicove vysce pere. No a potom samozrejme ten pretlak…

Ale neboj, jedna dve cesty letadlem snad nikomu neublizi.

:?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.10.08 15:09

Holky, zrovna si procitam starsi stranky teto diskuse a zjistuji, ze se tam v prispevku cacorky uvadi primo, jake jsou na nase estranky hesla. Je to v podstate vsem pristupne, takze nejake zamykani diskuse je svym zpusobem nanic. Dalo by se s tim Milli neco udelat? Vim, ze ty jsi mi vsechny hesla k pristupu na ne uz zasilala pres SZ, ale jsou tu i anonsovana verejne vsem. :?

Kpu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
19.10.08 15:12

Taky jsem v tehotenstvi letela trikrat letadlem a dokonce jsem vzdy prosla tim ramem, nevedela jsem to a jeste to nebylo videt. Julca je uplne normalni, zdrave zlobive dite, tak to asi takova hruza nebude. m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
19.10.08 15:27

No vidíte a já si myslela, že se jedná jen o běžný detektor kovu bez RTG záření, že to je jen v těch mašinách kudy projíždějí naše kufry, ale v těhu jsem neletěla. Jinak jsem byla, ale minulé těhu na koncertě a taky jsem normálně procházela tím rámem - detektorem a bylo mi tam přmo řečeno, že v tom RTG záření není. :roll:

WELU: to bříško tě může bolet třeba i od toho kašlání, jak je víc namožené, pokud to nejsou křeče, tak bych byla v klidu, popíjela vlažné čajíčky s medem, já piju těhotenstkou směs a v 1. těhu jsem při nastydnutí užívala homeopatika, jak na rýmu, tak na kašel, v lékárně ti poradí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
19.10.08 15:42

Korvapuusti: Díky za vyčerpávající odpověď:-)! Tou dobou, co poletím, už budu v 11. týdnu, to už je skoro II. trimestr, tak bych se toho tak nebála, myslím, že Filípkovo skákání po mně a mém břiše představuje větší nebezpečí než cestování letadlem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
19.10.08 15:52

Já byla taky nachcípaná při minulém těhu, někdy kolem 12tt. Kašlala jsem a pak mě bolelo bříško, ale nakonec to bylo všechno v pohodě. Na kašel pomáhá jitrocelový sirup, ten se v těhu může. Nebo se poraď v lékárně :wink: . Ale já bych preferovala haldu ovoce, čaj s medem a ležet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.10.08 16:13

No nechci nikoho zbytecne desit nebo tady mystifikovat s tim pipadlem u pasovky. Ja si taky myslela, ze je to jen detektor na kov, ale proc by se to potom tehulim vypinalo, kdyz jde jen o silny magnet. Ja jsem se po tom projiti pipadlem jeste te pani ptala, jak je to teda skodlive, kdyz jsem tehotna (byla jsem neskutecne vyplasena) a ona zase na to…„no moc tam toho zareni zas nebude, ja u toho furt delam, to bych uz asi musela svitit jako zarovka“, ......... :idea: :roll: tak si vyberte, ona se o zareni zminovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí