ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3325
17.10.08 10:21

stika 8O tak to je docela mazec čím sis prošla. Tak teda tfuj tfuj tfuj at se ti to tentokrát vyhne. Pro druhý mimi jste se přeci museli rozhodnout oba ne? Hlavně klíd, to jsou ty naše nálady, zachvili bude zase dobře. A nejsi v tom sama, pokud tě to trápí moc, není nad to si s manžou promluvit. Dnes je venku šílená zima, vítr jak na severním pólu…tak žádnej maraton jo, at ti není zase zle😉

welu jé ty pořád spinkáš…co máme říkat my pracující ráno brzo vstávající :D

vykyna - my barák stavíme (taky docela záhul na nervy i fyzičku), už ani nevím co to je, mít normální tlak. Motám se od rána do večera, jen toho prcka ještě nemám. Takže hodně sil at to zvládneš..
Holky to vám manžílci ani trochu nepomůžou? Vím že vydělávaj nejspíš prašulky..ale aspon víkendy, večery…mohli by vás podpořit a na chvilku zastat… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
17.10.08 10:32

Weela zmáhá mně to nějak není mi dobře ale už bud vztávat a něco dělat přesleču peřiny dám prát prádlo a snad i něco uvařím ikdyž ty výpary z jídel no ble ble odpoledne pojedu na nákup a snad mi večer bude fajn at se můžu věnovati kámoškám chcou si jít někam sednout tak uvidím jestli jim dám zase košem nebo půjdu snima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
17.10.08 11:31

Cau holky,
no tehu pro me bylo nejhorsi obdobi v zivote, hlavne na psychiku. no predstavte si, ze sest mesicu lezite a smite jen na zachod, vecer prijde manzel, uvari vam a jde s klukama na shuash, na pivo, na vecirek, nebo jede na tejden lyzovat. Nenavidela jsem to a mockrat jsem litivala, za coz se ted maly omlouvam, snad to tak nebude i s druhym. to se pak clovek na to mimi uplne prestane tesit, nebo jak to mam napsat, jsem v tomhle asi sobec, jina lezi v nemocnici po IVF a ani necekne, ale me pohyb silene chybel a zarlila jsem na to, ze ostatni se jdou koupat a ja tu v 36 stupnich lezim na hormonec a potim se v posteli a jeste bliju. Rekla jsem si uz nikdy vice, ale manza, ze mala bude sama az umreme, ze jsem sobecka atd, no tak jsem rekla, pul roku to zkusime ale pak uz do toho nejdu, necitim se na to fyzicky ani psychhicky. no a na podruhy se to povedlo :? .Snad tohle tehu bude opravdu lepsi, mo v to doufame oba, kdo by se staral o malou?
Venku jsem se zase parkrat probehla za tim stribrem a ted mi usnula u obeda, doufam, ze bude spat aspon dve hodky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
17.10.08 12:35

štiko - no tak to sis teda to těhu fakt moc neužila, doufám, že teďka už to bude lepší.

Jo než jsem došla do obchodu tak mě chuť na střechu přešla a koupila jsem si místo toho trubičky se šlehačkou.....teď je tu pojídám, po té co jsem sežrala jen tak samotné 15dk šunky :wink: jsem čuńátko no…
weelo -ty ses ptala, jestli je pravda jaké těhu takové dítko…tak já měla relativně pohodové a bezproblémové těhu, byla jsem od 5 měsíce doma na nemocenské(nic mi nebylo, jen už se mi nechtělo pracovat :lol: ) a vyloženě si to užívala. No a Nikolka sice byla ze začátku klidné dítko, nijak neplakala moc, takový flegmoš, ale teď je taky jak ďas…tak nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
17.10.08 12:41

ahoj holky, tak to tu dočítám a koukám že to nemáte jednoduchý. NO mít doma ještě takovýho dráčka tak nevím nevím. Stiko a ostatní držte se. Ono nesou velkou vinu i hormony. S člověkem to udělá divy. Jeden den je nahoře a jeden den dole. Bude to určitě lepší.

Já jsem včera vynechala ten femibion, jsem koukala že tam té kys. listové je 400% DDD, tak zkouším jestli mi není zle z toho. A je to dneska lepší, ale uvidíme odpoledne.

Vítám nové těhulky, je nás tu teda už požehnaně. Seznámek by byl super, ale nějak se na to tedka necítím. Jsem ráda, když to dočtu a něco málo reaguju. Ale pokud to bude časem lepší tak snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
17.10.08 12:53

stika určitě to ted bude lepší než prvně, jen musíš myslet trochu pozitivně, na mimi se těšit…občas si říkám, jestli jsem si neměla ještě užívat, cestovat…ale pak si řeknu, že to tak prostě mělo být, mrknu na pár fotek s miminkama a hned mě to dojímá a nemůžu se dočkat. Je teda fakt že doma nemám malou raubířku..

Ellhana víš že bych už byla taky nejradši doma? Mě to vstávání do práce zabije, uplně vidím jak bych si dělala na baráčku, obstarávala kytičky…Já myslím že každý dítko zazlobí, to je normálka, ale musí se uhlídat co si může dovolit a co ne!

welu taky si jdem sednout se známýma, já se spíš bojím toho, že než to, že mi bude špatně, prostě usnu a nikam se nepůjde… :lol:

wapik jsem tu už četla, že se kys.listovou předávkovat nedá…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
17.10.08 13:11

Holk ytak jsemzjistiila od zdravotní sestry mé sestřenky že ona brala Gravital a Mamavit a Dr ji řekl že po těchto vitamínech rostou velké děti proto se jí narodil klučina 4,40 55cm
Weela no já pokud mi nebude dobře tak nikam nepůjdu budu raději spát a bez manžela mně to nebaví my máme společné kamarády ale bez něj to není ono a dnes večer jdou všichni naši kamarádi někam sednout už dali resrve a počítají semnou tak jsem jim nic neslibovala protože za chvíli pojedu na nákupy a mám svou hodinku kdy spinkám jsme unavená ale musím jet
Jinak jsem si převlékla peřiny ted jdu pověsit prádlo a pojedu zatím pa pa a doufám že se tady zase moc nerozkecáte kdo to má pak dočítat pa pa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
17.10.08 13:14

Jo ještě k tý kysl listové já mám doma tabletky a ty obsahují 400mcg a včera jsem si koupila calibrum a ten obsahuje listovku taky 400 a Dr doporučují za den 800 mcg je to dobré pro miminko a hodně důležité naštěstí mi po ní nic není ale skuste to papat apon obden ikdyž vám možná nedělá dobře třeba to nemáte z toho nevím no pa pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
17.10.08 13:55

Misenko: ze zari 2006 jsem se vytratila po porodu, protoze jsem na to proste nemela cas ani mysl. Nase dite totiz prvnich pet mesicu prakticky porad prorvalo, nechtel mi moc spat ani pres den a ani pres noc, ty prvni mesice jsem pretrhovane naspala 2-3 hodiny denne, zbytek jsem stravila kojenim, jezdenim s kocarkem, houpanim malyho na balone a zpivanim pisnicek. To byl jediny zpusob, jak se dal aspon trosku utisit. Doktorka mi rekla, ze ma zhorsenou poporodni adaptaci. Zacalo se to s nim lepsit, kdyz mu bylo skoro pul roku a pak uz mi prislo blby naskakovat do rozjetyho vlaku - tim myslim zarijovou diskuzi.

Stiko, Ellhano: Vim, co mate na mysli zivym stribrem, nasemu malymu zase znami prezdivaji „kamikadze“, protoze absolutne nema pud sebezachovy, muzu mu jak dlouho chci po dobrem vysvetlovat, ze se neco delat nesmi nebo ze je to nebezpecne, stejne to poste udela znovu. Taky je nejstastnejsi, kdyz behame po venku, neexistuje, ze bych ho po:,–(ila pred pohadky a mela od nej na chvilku pokoj, kdyz treba varim, na miste mi proste nevydrzi, porad beha po byte a systematicky ho nici. To pak clovek obcas skutecne nevydrzi a jednu jim placne, blby je, ze to nic neresi a my pak z toho jeste mame vycitky. Nejradeji mam zarucene rady od lidi, kteri s vychovou takovych deti nemaji zadne zkusenosti, kdo to nezazil, ten to nepochopi. Behem tehotenstvi jsem si procetla spoustu knizek o vychove, na jejichz zaklade jsem si dala spoustu predsevzeti, jak chci svoje dite vychovavat, ale zkusenost je proste neprenositelna, nemluve o tom, ze zadnou konkretni radu, ktera by platila presne na to vase dite, v zadne literature nenajdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
17.10.08 14:21

Welu - v první trimestru jsou vitamínové dpolňky v pohodě, je ta hlavně ta kys.listová, ale v druhé atřetí trimestru už y vitamíny nedoporučujou kvůli tomu jak si psala, tak teď si klidně ještě zobej do toho 12tt :-)

Stika - mohu vědět z které části republiky si, vím o jedné paní, která pomohla mamince s hyperaktivním a nezvladatelným dítkem, dvouletým.. Ale je to na Moravě. Pokud by tě zajímalo, tak napis SZ.

Mno nic, já jdu dělat pozimní dekoraci, nějak jsem dřív neměla čas a chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.10.08 14:39

Ahoj holky, jdu vás alespoň pozdravit :) . Dnes v práci nestíhám. Kousek jsem vás dočetla a zbytek až doma.

Ellhano: můžu se tě zeptat, na co jsi tu neschopenku uhrála? Taky to tak budu muset udělat a nevím, co si vymyslet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
17.10.08 14:49

Zanka: A nevis, jakym zpusobem ta pani mamince s hyperaktivnim ditetem pomohla? Myslim si, ze hyperaktivita je vrozena a jsem ponekud skepticka vuci tvrzeni, ze se da z hyperaktivniho ditete udelat dite klidne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
17.10.08 15:03

Tak vas taky vsechny holky dneska vitam, i kdyz uz je radove odpoledne, ale ja se ted vykulila z pelechu. Rano se budim s malym, pred nim pred pocitac nemuzu, pac zacne hned skemrat o Borka stavitele, tak jsem cekala az mi usne po obede no a jak je mi dneska neskutecne zle, tak jsem s nim zabrala taky. Jeste ale spi, tak to dohanim. Mam to stesti (tuk, tuk,), ze mi doted spi odpoledne i 3 hodiny. Asi dohani ty noci, ktere jsou dosti neklidne. Vstavam s nim tak 4-5 za noc, bud se skrabe (je atopik a mame exem), nebo chce mlicko (pred casem jsem utla konecen kojo, ale ted mi pije ovesne mliko, pac mame alergii na BKM), nebo je procurany durch ( diky tomu piti a furt jeste plinujem), nebo s sebou jen tak malti ze strany na stranu a pribira i me. Bohuzel mame takovy zacarovany kruh, kdy spi od roku u me, rotoze tak lipe ohlidam to nocni skrabani (hned ho mazu a utesuju), aby nebyl az dokrve. No budu to ale muset utnout, protoze jsem se prakticky od jeho narozeni nevyspala poradne ani jednu jedinou noc. Ane mohlo by byt hur, nestezuju si, jen me to ted desne vycerpava. :cry:
Brisko taky zatim nemazu ( pri prvnim tehu jsem mela 29 kilo nahoru, ale ani jednu prasklinku.....pry je to geneticke, ma mama presne tak), vitaminy taky neberu, jen listovku, s tou jsem ale zacla uz pred tehu, kdyz jsem se na tehu chystala. Ty vitaminy jsem brala minule tehu poctive, ale maly mel taky pomalu 5 kilo.
Jinak je mi porad zle a navic me permanentne poboliva hlava. To jsem v prvnim tehu neznala. Bylo mi zle mezi tydny 7 a 15, ale kebula byla v poradku. Ted je to des.
Stiko : no to prvni tehotenstvi muselo byt ocistec, ani se ti nedivim, ze jsi mela takove pocity. Ja bych asi zcvokla. Ja mela tehu naprosto ukazkove az temer ke konci, takze si jen dokazu predstavit, jak ti muselo byt. Zato ke konci jsme se stehovali, ja hystercila, do toho nova kuchyn, malovani, vsechno se protahovalo a nakonec jsem si maleho privezla do takoveho rozkramareneho uteceneckeho tabora, kde neslo uvarit, nic vyprat, silene vedra, prach, vsechno v krabicich, maly spal ve skatuli z papundeklu, no taky papu.
Jezis, to jsem se rozjela, dam prostor i ostatnim, papa. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
17.10.08 16:25

welu : Už jsem taky slyšela,že po vitamínech jsou pak velké děti, ale prý to nebylo nikdy potvrzeno a je to spíš babská povídačka -tvrdil primář na kurzu. Já brala na doporučení gyn. celé těhotenství Mamavit a dítko mělo 3550g - takže takový průměr…je fakt, že bych se spokojila s menším a Dr., co mě rodil říkal, že to chtělo tak o 1kg menší mimi - šili mě pak 1,5h :roll:

Taky bych potřebovala dcerku nějak zklidnit - nevím, zda je opravdu hyperaktivní, ale je to děs - snad se to do porodu trochu srovná, nebo tu zešílím…

Petulo: podle mě se neschopenka dá v těho uhrát vždycky - když řekneš, že to už v práci nezvládáš a dělá se ti mdlo nebo tak něco… přinejhorším, že tě pobolívám v podbřišku atd… do toho nikdo nevleze ;-) …určitě by to bylo nejlepší vzhledem k té smlouvě
Já ji měla od 15tt - sice nerada a raději bych šla do práce, ale MUDr. už mě nechtěla pustit. K tomu vycházky jen 2 a 2h, v novém bydlišti, kde jsem ani nikoho neznala,takže těžká ponorka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
17.10.08 16:47

Ad tehotenske vitaminy: Taky si myslim, ze se jedna jen o babske povidacky, v prvnim tehu jsem brala Calibrum babyplan jen prvni tri mesice + extra davky listovky, po zbytek tehu jsem vitaminy neuzivala a malej mel pri narozeni 3850 g, naopak kamaradka ted rodila, brala vitaminy cele tehotenstvi, jsme obe stejne velike a jeji mala vazila po narozeni necela 3 kila, vaha ditete je spis geneticky podminena, proste je to nejak naprogramovany a nic moc s tim neudelame. Tudiz bych se uzivani vitaminu nijak neobavala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí