ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3325
16.10.08 13:30

wapik gratuluju, to musí být super pocit že? Já už se taky nemůžu dočkat :D

mroe já si myslím že je to o lidech a ne o celkovém zdravotnictví. třeba můj minulý gyndr to flákal jak se dalo. A když jsem doktora změnila (minulý rok) tak mi poprvé v životě vyšetřoval někdo prsa, dělal UTZ…

jo welu já bych taky chtěla vidět bříška spíš tak v 6týdnu. :wink: Nemáš něco na skladě?

milli já si taky myslím že vegetariánství není až takový problém. ale nejhorší je, že doma to nechtějí pochopit a přítel mi maso nutí horem spodem, jako že ted musíš jinak bude mimi nemocný!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.10.08 13:33

Na netu jsem našla tohle - peněžitá pomoc v mateřství se počítá v zaměstnání z 12 kalendářních měsíců, které předcházely měsíci začátku pobírání PPM. Počítá se to jenom od posledního zaměstnavatele, takže kdybys u něj nebyla celých 12 měsíců, ale třeba jenom 8, tak se to počítá z těch 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.10.08 13:36

Weela - mě zase tchýně nutí jíst hory jídla (pak mi zas bude otloukat o hlavu, že jsem se moc spravila :twisted: ) , tak jsem na ní zahrála nevolnosti a je klid. Řekla jsem jí, že buď můžu v žaludku udržet ten rohlík s čajem, nebo sním tu její omáčku, ale pak vyzvracím i ten rohlík a čaj. No a taky že jí do toho nic není. Zkus to probrat s doktorem, ať ti kdyžtak napíše nějaké železo, nebo co je to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
16.10.08 13:39

šmarjá - člověk nakrmí dítě, uspí a když se vrátí, tak se nestačí divit, kolik jste toho nakecaly!! :lol:

Mroe - ale já vím, v Anglii jsem taky byla, a vím, že to není tak hrozné. Na duhou stranu, ta soukromá PA co se mnou byla u porodu malé byla k nezaplacení a pokud vše dopadne dobře, tak ji budu chtít i u tohoto porodu. V podstatě je to spíš dula než PA, ale nemá kurz jako dula.

Milli - nebo takový pořádný steak!!! Sakra, zase si ho 8 měsíců nedám, jedině well done, a to není ono.

Taky vítám nové příchozí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.10.08 13:40

odcházím chopit se žehličky, nakouknu večer

korvapuusti - máš to tam. Mimochodem, ten tvůj nick je nějaká přesmyčka? Docela mě zaujal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11457
16.10.08 13:41

Diky za privitani :)
Mam poledni siestu, mladas spi tak si muzu nerusene zasurfovat.
Jinak jsem dnes z te prohlidky mela kulovy, protoze jsem nemela hlidani a sestricka mi synka hlidala-to byl desnej rev. Priste uz s nim nejdu :D
Na prvni ultrazvuk jdu 27.10. a pak dalsi tyden do poradny. Tam uz teda asi dostanu prukazku. U nas ji doktor nedovoli vydat pred ukoncenym 8 t.
A priznaky? Predevsim desna rozezranost a v noci nemuzu spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
16.10.08 13:48

Ženský - ste se zbláznily, ne :lol: Tolik toho za dopoledne napsat..... 8O

Vítám 3 nové příchozí … 8)
Baby, koukejte doplňovat info z kontrol na našem webu - nakukuji a pořád nic nového nepřibylo :wink:

nevolnosti: Od včera začínám pozorovat, že se něco děje…ještě jsem „nevrhla“, ale příjde to brzy… :? Dnes v řeznictví, když jsem nasála tamní pachy…tak jsem myslela, že budu muset rychle ven. Doma musím topit dřevem v kotli, nebo se nám rozbil plyn.kotel - a ten kouř, když přidávám, mi taky nedělá dobře :roll: Tak nevím, jak to dlouho utajím před příbuzenstvem...... …měla jsem v plánu to babičkám a dědům oznámit až o Vánocích formou nějakého dárku - čápa s utz? Myslíte, že je to možné, takhle dlouho utajit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
16.10.08 13:54

Meluzinka + korvapuustí ahojky maminy, vítejte. :wink:

Milli na ty stránky jsem koukala, ale jak se tam mám přidat? :nevim:
Kunigunda :D Co je to za knížku? No s tím nucením a nenucením, obávám se, že to bude horší a horší. Ty jsi to vymyslela fikaně..dobrýý :lol:

korena - já si myslím, že pokud máš vůli, bude ti ok a nebude na tobě nic vidět a pokud nejsi kuřád tak to utajíš v klidu :lol: Já mám 21.11 narozky tak bych to chtěla říct tam a taky formou nějakýho dárečku. I když už bych to nejraději řekla všem, kdybych to teda měla potvrzený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
16.10.08 13:55

Korena - :-)))) já myslím, že to jde, pokud nemáš tak aktivní dítě jako já… Včera jsem ho málem zakousla. Sebral mi telefon a poslední odeslanou sms, kterou jsem posílala moji homeopatce, s tím, že jsem těhu a že čekám v červnu přeposlal moji babičce(první v seznamu)… Hele fakt se modlím, že babička moc mobil neumí používat a už vůbec ne číst sms, tohle se může stát opravdu jen mě!

Na jekém webu??? na těch estrankach???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11457
16.10.08 13:56

Korena..ja bych to take chtela utajit co nejdele. Do Vanoc to teda asi nebude, ale chtela bych vydrzet do vysledku screeningu tj.asi 13 tyden. Zatim to krom manzela nevi nikdo a jsem rada-proste mame spolecne tajemstvi :) Ale musela jsem se vymluvit ze dvou akcicek, protoze to bych byla podezdrela hned-mam rada vino a dve decky mne neuspokoji :) takze je pro mne tezsi to utajit pred kamaradama nez pred rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
16.10.08 13:59

Vítám Meluzinku, Petulu001 a Korvapuusti, at se vám tu holky líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
16.10.08 14:02

Vítám všechny nové těhulky! :lol:

Petula - v PPM byly změny a od nového roku ještě budou v rámci toho, že se mění celá nemocenská. PPM by se měla počítat jen z příjmu (což nejsou dávky při nezaměstnanosti) dosaženého za 12 po sobě jdoucích měsíců - ale musíš mít odpracováno 270 dní za poslední dva roky (z čehož vyplývá, že se to počítá jen z těch měsíců, kdy máš příjem - nemusí to být celých 12, ale klidně i jen těch 270 dní :)) - od začátku roku 2008 by nezaměstnané a ani evidované na ÚP neměly mít nárok na vyplácení PPM.
Ty máš ale jako těhotná ochrannou lhůtu 6 měsíců-takže ikdyby ses nakrásně zaregistrovala na ÚP - mělo by to být vypláceno z titulu této lhůty . Jinak evidované, které nejsou v ochranné lhůtě u býv. zaměstnavatele, dostanou rovnou rodičovský příspěvek 7600. Tohle je si třeba pohlídat.

Takže by bylo opravdu nejlepší, abys před skončením zaměstnání marodila a domarodila až do 8 týdne před porodem, kdy bys nastoupila u stávajícího zaměstnavatele na mateřskou. (Pozor od nového roku prvních 14 KD -náhrada je jen za pracovní dny- nemoci hradí zaměstnavatel - pak je teprve vyplácena nemocenská)
Anebo to sním řádně rozvázat a ihned mu donést neschopenku z titulu ochranné lhůty (a to můžeš marodit i u obvodáka třeba se zády :wink: )- pobírala bys nemocenskou a pak bys nastoupila na mateřskou. A po mateřské by sis zažádala o rodičovský příspěvek.
Když budeš pobírat nemocenskou, pak mateřskou a nakonec rodičák nemusíš se evidovat u ÚP - počíta se to nejdřív do vyloučených dob a pak máš překážku na straně zaměstnance. Ale ta evidence je jen na tvém rozhodnutí - většinou se to dělá , aby nebyly prodlevy v odpracovaných letech a nemusela sis platit zdravotní pojištění- někdo si tak jistě i najde zaměstnání :wink: . Ale bůhví, co si na nás ještě do nového roku vymyslí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
16.10.08 14:09

No, to v tom budu mit pekny gulas…docitam jak blazen, jsem na strance 3 :roll: :roll: :roll: a nakukuji i dozadu na stranku 47, tak to beru z obou stran a nevim, nevim, jak se v tom vyznam. :? :lol:
Budu zpatecne reagovat na uvahu ze zacatku diskuse, kdyby to treba jeste nekoho zajimalo…to lezeni na brisku…ja chodila pravidelne v prvnim tehu na osteopatii a normalne jsem se vzdy pretocila na bricho az do te doby, kdyz uz to zkratka neslo, nebylo to pohodlne a hlavne me tlacily prsa.
K tomu pribyvani v tehu.....u prvniho tehu jsem se zacla nafukovat koncem 4.mesice, ale trosku jsem pribrala v bocich a zadnici uz pred, jakoby telo podvedome citilo, ce se chysta. Ted pred druhym tehu je to uuuuuplne jine. Prestala jsem pred zhruba tremi mesici kojit meho dvouletaka a to se neobeslo bez toho, aby mi prsa spadla do zadku. Nahore nic, dole prirustek. No a uz snad druhy tyden po ovulaci se mi udelal desny spek, ktery jeste zkrasluje mou kostrbatou jizvu po cisari a ted se zacinam nafukovat v tom 8tt paradne.
Milli : jsi asi uz pata, co se me na tu korvapuusti pta. Neni to presmycka. Je to regulerni slovo ve finstine a znamena policko za ucho, neboli facku. Pouziva se jako nazev jednoho druhu sladkeho peciva. Je to takovy snek z kynuteho testa plneny maslem, cukrem a skorici. Moc dobre. Market je to jako pisku v mori, tak jsem tam vrzla misto banketky nebo briosky korvapuusti, jelikoz tu ziju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
16.10.08 14:10

Wapik - velká gratulace. :srdce: Snad i já se budu 24. radovat už ze srdíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
16.10.08 14:17

Nové Přírůstky, chtělo by to zapsat se na web stránky - ať máme přehled, když nás kvapem přibývá. A ta správkyně webu, jak psala myslím Milli, by se moc hodila. :wink: Tak některá, která máte čas se toho snad chopíte!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí