ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3259
16.10.08 12:34

Jo s tím veganstvím to máš Milli pravdu že je problém, žena od bratránka je přísná veganka a teda mají spolu dvě děti a obě na tom nejsou nijak dobře. Ona totiž ani jim nedávala potřebné bílkoviny, jako můžou se vegani hádat, že rostlinná bílkovina stačí, ale není to pravda, právě ta živočišná ovlivňuje stavbu mozku a buňky. Takže dítka jsou slaboučké, takové křehounké a hlavně teď to napíšu syrově…blbé jak tága… :roll: ve škole jim to prostě nejde nikdy jim vlastně to myšlení nešlo…
No bratránek se s ní rozvedl, se mu ani nedivím, teď má přítelky ni, která vaří jemu i dětem pořádné kusy masa, ale mám pocit že pro ně už je pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
16.10.08 12:39

Zdravím vespolek. Ráda bych se přidala. Čekala jsem na potvrzení od doktora a to bylo dnes. Na emimi chodím už dlouho, ale nikdy jsem nenašla odvahu se někam přidat, tak to zkusím teď.
Je to mé druhé těhotenství, doma mám dvouletého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 12:40

Mili takhle mi to bylo sděleno.
Měla jsem být na ÚP do půlky listopdau ale jelikož jsem těhotná tak tam budu evidovaná až do dne porodu.Budou mi platit sociální a zdravotní a udělají mi ještě jeden výměr peněz takže nevím kolik budu brát. V den porodu se musím z ÚP odhlásit to prý stačí aby zavolal manžel jsme si myslela že se zbláznili v den porodu přít osobně a odhlásit se. No a pak si musím zažádat a příspěvek na dítě.Do 28.měsíců věku miminka tj.2 roky a 4 měsíce budu brát 7.800,– a pak 3.500 do konce mateřské.Jelikož jsem otěhotněla při evidenci na ÚP tak musím být doma na mateřské přesně 4 roky. Jako já to zase tak moc neřeším. Nevím jestli jsem na tom stejně, líp, nebo hůř než ty co pracují .Manžel nás v klidu uživí všechny 3 aniž by jsme se museli nějak omezovat takže (a to musím zatukat) to nijak neřeším.Někdo mi napsal že by nechtěl být závislý na manželovi ale jako to je podle mně jen závist. a taky nejsem s manželem jen pro peníze jak si mlže taky někdo myslet.Prostě mu jde o mé zdraví i o miminko a budu si to užívat pak se podívám po nějaké práci nebavilo by mně to být pořád doma ale ted to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.10.08 12:49

Ellhana - něco podobného bylo jednou ve výměně manželek. Tam byla přece rodina makrobiotiků. Já myslela, že mě šlehne, když jsem toho chlapa sledovala. Podle mě není nad pořádný kus masa, nejlíp ve smetanový omáčce :D Ale chápu, že někomu to dobře nedělá.

Welu - mě to zajímalo jen tak ze zvědavosti. Přece si nepořizujeme děti na termín kvůli penězům, že? Nás by taťka taky v pohodě uživil a o závislosti nemůže být řeč. Když potřebuju, tak si řeknu o peníze, dostanu a je to. Samozřejmě nekupuju nesmysly, ty si kupuju za svoje :wink: Ale manžel je rozumný, oběma nám to vyhovuje.

Meluzinka - vítám tě mezi námi. S dvouletými už nás tu pár je. Když budeš chtít, napiš víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.10.08 12:59

Holky, co se týče tý mateřský, tak já taky nevím, jak to vyřeším. V současném zaměstnání jsem přes rok a půl. Poslední smlouva na určito mi končí 28.2.09 a ptž jsem těhotná, stopro mi ji na neurčito neprodlouží. Takže budu muset být od března až do nástupu na MD evidovaná na pracáku. Ale zatím jsem nezjistila, z čeho se mi PPM bude počítat. Počítá se to z 12 měsíců před MD, kdy jste měly příjem. Ale nevím, jestli se do těch 12 měsíců bude zahrnovat i ta podpora, nebo ta se vynechá a počítá se posledních 12 měsíců v zaměstnání. Vím, že když bych byla na nemocenské, tak ta se do příjmů pro výpočet PPM nezahrnuje a počítá se to z měsíců před nemocenskou. Jestli je to stejné i s podporou ale netuším. Nevíte to některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
16.10.08 13:06

Ahojky holky, ja k vam nakukuji uz od prvopocatku, ale zatim jsem rovnez jako Meluzinka nesebrala odvahu se pridat. S nekteryma z vas, jako s Kobroupistolnici, jsem uz vymenila par slov na jinem tematu, kterym bylo Skluz vyvoje plodu a ta me moc povzbudila a pozvala regulerne se k vam pridat. Tak tak cinim, i kdyz mam jeste trosicku strach, protoze ackoliv me druhe tehotenstvi bylo potvrzeno jak testikem, tak gyndarem, tak se ale pry mimisek vyviji trosicku opozdene a tak jdu 27.9. na dalsi vaginalni ultra, aby se zjistilo, jestli to dohani. Jsem mimochodem v 7+4tt.
Vsechny timto zdravim a budu poctive docitat. Jinak holky, jste fakt dobry treperendy, pomalu jste uz predbehly poctem prispevkovych stranek Kvetnarky 2009 a to mate mit v prispevcich mesicni skluz. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.10.08 13:09

Petula - no a nebylo by pro tebe teda výhodnější jít pak prostě marodit? Zkus se na to zeptat na pracáku, určitě ti poradí.

korvapuusti - taky jsem do toho tématu nakoukla a jestli tě to uklidní, tak Matýsek byl ve skluzu skoro o dva týdny a při narození měl 4 kila. A to mě podle utz odhadovali maximálně 3,5 kg. Teď mám skluz tak 4-5 dnů, uvidíme jak to dopadne. A taky tě u nás samozřejmě vítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.10.08 13:12

Mili: to určitě bylo, už jenom proto, že nemocenská je o dost vyšší než podpora, akorát teda nevím, na co to před doktorem uhraju, na férovku bych se mu to bála říct, neznám ho a nevím, jak by zareagovval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 13:12

Holky je to ještě mos brzy ale už jste přemýšlela o jménech???? Moje spolužačka dala Ondřejku no to je teda gol to je jak v 60.LETECH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 13:14

Chtělo by to nějakou tabulku aby jsme měly jasno kdo kdy má rodit v jakém je týdnu kolikáté těhu má no možná se do toho pustím ale nějak se mi nechce a nechci na někoho zapomenout půjdu asi zase spinkat je můj čas pa pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 13:16

A jak je to s nemocenkou na ÚP taky by to mělo být víc peněz než klasická podpora ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
16.10.08 13:16

Petulo, ja jsem zas na zastup za materskou, teoreticky jeste na rok. Navic pracuju na castecny uvazek+sluzby. Ted prestanu slouzit(a ze sluzeb mam vetsinu penez, bez nich to stoji za velky prd) a pak uz se mi vyplati byt doma na nemocenske, protoze mi jinak razantne klesne plat( a tim padem i materska). Doma se mi byt nechce, ale pokud mi nevyjdou nejak vstric, zustanu doma. Jeste si to musim presne spocitat a vsechno zjistit, mam to komplikovane.
Vitam dalsi novacky… a odchazim do sluzby, myslete na me, at me zas po pulnoci nevzbudi aspon petkrat at se aspon trochu vyspim. Nastesti jdu tentokrat rano domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
16.10.08 13:21

holky vy jedete a já vůbec nestíhám.. :evil: Jen koukám, že přibylo spoustu nových těhulek, tak z toho mám moc radost.

Jinak seznámek už máme i svoje stránky, ale nevím co s nimi bude, když to s cácorkou dopadlo špatně. Troufáte si někdo na správu? určitě by dala k tomu nějaké pokyny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.10.08 13:23

welu - už máme svoje stránky www.cerven2009.estranky.cz
Poslala jsem ti SZ s přihlašovacími údaji. Kdo má ještě zájem, pošlete mi SZ a já vám to taky přepošlu.
Jinak aktuálně je na metříku vidět, kdo je v jakém týdnu. Jedině, že by se ti chtělo mít tu tabulku ve svém podpisu, jinak by stejně zůstávala na zadních stránkách, když jsme takové pišuly :lol:
Ondřejka se mi nezdá až tak hrozné. Mám doma tu knížku se jmény a tam je třeba Kunigunda :lol:

S tou nemocenskou si nejsem jistá. Normálně je to přece určité procento z platu. Není to taky stejně počítané nějaké procento z podpory? Fakt netuším. Pak by teda bylo lepší nastoupit z práce rovnou na nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
16.10.08 13:26

Moc dekuji za privitani, bude to sice nejakou tu dobu trvat, nez vas doctu a zacnu se orientovat ve jmenech, detech, rodinnych konstalacich a tak, ale hned se do toho poustim.
A propo materska, ja nejsem z Ceska, takze vam do toho nechci klajdat, jen me prekvapuje, ze se materska vypocitava z predeslych 12 mesicu prijmu, tady se to dela z roku pred tim, protoze jeste neni danove uzavren. Takze treba kdyz je porod 2009, tak se materska pocita z prumeru platu roku 2007.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí