ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12009
15.10.08 15:43

Cau kocky,
tak jsem se vratila od kadernice a budu si zase aspon den pripadat krasna, skoda ze manza ma nejakou kalbu a nespi doma.
Vitam Zanku, teda takto pokrocilem tehu to musi byt sileny, jsi statecna. Me taky ceka hrozne testu kuli veku :?
Mala je s babcou na pisku, tak jdu trochu poklidit a neco do sebe naladovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
15.10.08 16:40

stiko: ty jsi asi zběhlá ve všech těch vyšetřeních…chtěla jsem se zeptat v kolikátém týdnu se dělají první takové ty testy, jak jsou hrazené tuším nad 35let :?: Myslím, že je to kolem 11tt? Přemýším, jestli si o ně nemám zažádat na vlastní náklady - pořád mám v hlavě, že jsem brala ty prášky… :roll: …je to sice docela blbé, když napíši, že manžel by opravdu postižené dítě neunesl…čímž neříkám, že já bych byla kdo ví jaká hrdinka a třeba bych to taky nezvládla, ale manžel má v tom jasno a i mě to řekl :? Žádné testy nejsou 100%, ale asi by to bylo jistější… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
15.10.08 17:11

Koreno , jj dela se kolem 12tt ten screeningovej utz, ja na nej pujdu do nemocnice, na poliklinikach ho nemaji. Kolik je ti, jestli se muzu zeptat?
Ohledne postizeneho ditete, se necit nijak blbe, my bychom taky nebyli schopni vychovavat takove miminko a navic by to dost ovlivnilo detstvi a zivot prvni dcerky, at si o me mysli nekdo ze jsem hyena a odsoudi me, tomto mame s manzou jasno a jsme zajedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
15.10.08 17:16

Já jsem šla 10.10.na KO byla jsem přesně v 6t dostala jsem krásnou fotečku, ukázala mi srdíčko, pak mi ho i pustila a pak mi udělala ještě klasické vyšetření, řekla že je vše v pořádku a ptala se mně na zaměstnání.Tak jsem ji řekla že jsem 4 měsíc na ÚP a hned mi dala neschopenku s neomezenýma vycházkama a t mně prý na pracáku neotravují a k tomu mi vypsala knížku v pondělí pojedu na lačno na krev na různé testy a ve 12t na Predyko. A já jsem za to moc ráda že už mám pokoj s pracákem a můžu se šetřit.Takže taky hodně záleží jakou máte DR.Já jsem chodila k primářovi jenže ten toho má hodně tak jsem přešla k jeho asistentce, ví o mé léčbě když jsme se začali s manželem snažit takže jsem zatím v klidu moc se nesleduji ale jsem na sebe opatrná, je mi čerstvých 25 LET A MANŽELOVI 32.HOLKY JAK TO ŽE NEFAKČÍ METŘÍKY??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
15.10.08 17:34

stiko a korenko - hele nemějte výčitky, já bych taky nemohla mít postižené dítě…teda kdyby se to zjistilo v těhotenství. Já prostě na to nemám a máme v tom s manželem taky jasno.

mroe - myslím že játrové knedlíčky nijak neuškodí :wink: já taky nedávno měla játýrka, prostě už to tak nějak moc neřeším. U Nikolky jsem samzřejmě měla nastudováno co můžu a co ne a to jsem dodržovala. Teďka budu dodržovat snad jen pár věcí :

• játra jen občas, ale nevyřadím je úplně
  • sýry jíst normálně budu a to i Hermelíny stejně je nemám denně, ba ani týdně
  • alkohol je jasný…ten jsem omezila, ale taky nevyřadím úplně, 2 decky vína občas ničemu neuškodí
  • tonic ten se pít nemá a nebudu nechutná mi :wink:
    a pokud si ještě na něco vzpomenu tak to zhodnotím a uvidím…

welu - předpokládám že průkazku taky dostanu až ve 12 tt, ale nevím minule jsem ji měla asi od 10tt ale jsem u nového dr.kterého vůbec neznám.
taky mi nejde metřík mám ten bubclub ty myslím taky ne? Třeba je tam nějaká chybka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
15.10.08 18:36

Holky můžou se jíst jogurty v jakém koli množství???
Ted dojel můj bratr od své přítelkyně a dovezl mi 6 plat různých jogurtů.Jeho přítelkyně má maminku ve firmě kde se vyrábí jogurty a vrátili jim spoustu palet protože na kelímkách našli vadu tisku trvanlivost všech jogurtů je do 16.11.08 takže ted asi nic jinýho jíst nebudeme :lol: miluju jogurty je to od yoplait creame husté krémové no mňamka.Mám doma dvě knížky Těhotenství od početí k porodu a Happy Baby v radostném očekávání tu doslala sestřenka po porodu v nemocnici, ale nějak se mi zatím nechce číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
15.10.08 18:49

Ahoj Welu, jojo mlsej jogurty jak chces, myslim ze je to ok.
S tim postizeni, no nekdy si rikam, co by za to i postizene mimi jina dala, jsem nevdecna, ale jsem citlia a nezvladla bych to.
Ja teda dodrzuju tyto omezeni, ale dle me se neridte, bo ja jsem psychhous a sechno zenu do extremu :wink:
Nebarvit vlasy prvnim trimestru
omezit bile cukry
nepit kavu a cerny caj
alkohol koureni, to nedelam tak bez problemu
nesexovat prvnim trimestru a pak dle zdrav. stavu
nejist zrajici syry, jatra, majolku, syrova vejce
nejiz nizkotucne veci s umelym sladidlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
15.10.08 19:04

Korena - dneska mi rikala Mudra, že se dělají ve 12tt a dělají je jen akreditovaná pracoviště, takže zálezí odkud si… Ségra si ho hradila, stálo ji to 300, je jí 30, tak asi od těch 35 výše. Je tam procentuelně vyšší pradvěbodobnost odhalení genetických vad, myslím kolem 80ti% v tom 16tt je tam jen 60%, že určí chybu.
Mno ovšem když to vztáhnu na sebe, tak já měla i amniocentézu negativní a přesto bylo všechno šaptně, takž nevím jestli mají nějaké testy vlbec smysl :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
15.10.08 19:28

Zanko , to me mrzi, jakou vadu neodhalili s amnio? ty ja dost verim a spoleham na ni, tedy pokud o tom muzes mluvit :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
15.10.08 19:43

Stejně stará kamarádka (tj. 26) má o 2 měs. starší dceru a narodila se ji i přes testy s roštěpem rtu „jen“ …krom gen. zátěže, to na ni nebude znát…takže i testy nejsou vše :?

Jen jsem ještě chtěla dodat, že v tom, kdyby se nedej bože, zjistila nějaká vada v těho, tak mám jasto, že bych takové miminko nechtěla přivést na svět - ale manžel by to neustál ani, kdyby jsme to zjistili až po narození, a nechal by mě v tom -což mi řekl a věřím, že to myslel vážně :?

…No navrhuji toto téma už uzavřít a raději nic nepřivolávat :x 8) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
15.10.08 19:59

Ahoj holky,

tak mi dneska celý den nešel internet, tak jsem ani nemohla hned podat zprávičku z našeho 1. vyšetření a taky vás musím dočíst.

HOLKY JE TO TAM!!! Na UZ byl vidět gestační váček a uvnitř maličký mimísek, má 4mm, takže je to drobek, odpovídá 6.tt a BYLO UŽ SRDÍČKO :D , ikdyž já ho teda neviděla, vidím špatně na dálku, ale hlavní, že ho viděl Dr. :wink: , TP se mi posunul z 2.6. na 9.6., jsme mladší o týden…což se dalo předpokládat, ovuluji až kolem 20. dne cyklu, což pak odpovídá. Další kontrola za 14 dnů a to bych měla dostat i těhu průkazku!!! :lol:

JEJE: Je mi to moc líto, moji kamarádce se nadávno stalo to samé, tak vím, jak to pro ní bylo těžké, hlavně, když se jim zadařilo až po roce :(

MROE: chudáčku, úplně si to umím představit, byla byl taky vyřízená, kor, když se necítíme úplně fit, hlavně, že jste to zvládly. Manžel pravidelně, když je něco důležitého taky nebere telefon. Většinou je na tréninku :evil:

WEELA: bowling ti rozhodně nedoporučuju, vím, že kamarádce ho v těhu Dr. vyloženě zakázal, tak se ho preventivně raději vzdala a spíš to užívala z pohledu diváka :wink:

ZANKA: Vítám tě tady a přeju hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
15.10.08 20:07

Zuzanico, obrovska gratulace k srdickuuuuuuuuu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
15.10.08 20:07

Ahojte, tak odpoledne jsem volala na vysledky krve a tehotna jsem opravdu byla, Dr mne jeste chtela videt.
Takze, ze sourozenecek to vzdal hnedka zpocatku. Mimodelozni z 80% vylucuje, ale pro jistotu mam v patek jit jeste na kontrolni odber HCG a podle toho se rozhodne zda je vyssi ci se snizuje. Pokud se snizuje tak bude jedine dobre - necha se to odmenstruovat a muzeme se hned zacit snazit o dalsi, pokud by se zvysovalo vypadalo by to na nemocnici a na revizi.
Tak doufam v prvni moznost..

Zanko: to mne mrzi, ze si to mela takhle. Porad si rikam, ze je to lepsi ted nez az kdyby bouchalo srdicko a citila pohyby.. tak jak si to mela asi ty :( To uz se clovek hur smiruje :(

Mroe: Take jsem byla vic tedka vydesenejsi nez tehda v prvim tehu. Asi je clovek starsi, vic o tom vi, vic o tom premysli atd. A jak rikas, clovek byl ve vetsim zaprahu nez tedka.. Kdyz jsme splodili terezku tak jsme zrovna rozvazeli svatebni oznameni a pripravovali svatbu, chodila jsem cele tehu do prace a vse bylo bez problemu. TEdka je clovek doma a vic na sebe dava pozor a o to vic premysli bo na to ma vic myslenek - vic casu premyslet a hloubat :(

Postizene deti: ja bych to asi take nezvladla :( Nebo asi zvladla ale je to opravdu pak pece na cely zivot, vse omezene. Nechci byt sobec, ale myslim ze ani proto dite to pak neni „hodnotny“ zivot. Radsi zdrave mimi.

Uz je mi tak nejak lip, vstrebala jsem to .. snad to bude ok a budu se tesit na dalsiho pulecka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
15.10.08 20:08

tak jsem si zobla dva utrouse a za chvili budu v limbu :lol: , krasnej vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
15.10.08 20:10

Jejiku, drz se kocenko, treba budes uz pristi mesic tehu, ja to taky tak mela :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí