ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3325
16.10.08 08:33

mroe tak já mám naštěstí vás, seznam nepotřebuji. :wink: I když popravdě mě to teda trochu děsí, jsem netušila, že se musí budoucí mamča tak omezovat. (hehe připomnělo mi to stavbu baráku. Jsem si říkala, nafrkáme tam cihly, střechu a hotovka. A ono je milion věcí kolem). já jsem taky hrozně unavená, pokud si nezdřímnu po práci tak jsem v 8hod tuhá. Chodím jak mátoha, motám se snad čím dál víc :( Já tě obdivuju, neumím si představit honit se ještě za malým prckem. Ale jednou to čeká skoro každou :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
16.10.08 08:34

Stika - to věřím, já taky v Brně odmítla amniocentézu(předem jsem to konzultovala na několika pracovištích a dospěla k závěru, že v daném stavu to nemá smysl) a tos měla vidět, jak se do mě pustili!!! grrr a fakt, že existuje placená varianta, která je snad během hodiny hotová, to jsme si přečetli na letáčku v čekárně a když jsme se na to ptali, tak mi řekli „No to je ale placené“ takovým tím stylem…Vy na to jako máte??? byla jsem fakt nas…

Holky já nevím, o sexu během těhu jsem slyšela jen, že by se měl omeit v 8mém měsíci, protože se při něm uvolňuje oxitocin, tak aby se nevyvolal předčasný porod, ale o první trimestru jsem nikdy nic neslysela.
Kafe- piju denně kafe, dokonce jsem zase někde četla, že ty předchozí výzkumy nejsou až tak pravdivé a naopak 1 kafe denně je v pořádku.
Barvení vlasů - jediný porblém, že v těle probíhají hormonální změny a daná barva Vám může chatnout jinak, ale vliv na plod to prý nemá-konzultováno s lékaři i homeopatkou…
A u těch plísňových sýrů, to jsem taky dodržovala, ale ségra našla článek, že podle nových výzkumů, to vlastně nevadí občas si dát… tak čemu má pak člověk věřit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
16.10.08 08:39

zanka tak ted jsi mě zmátla dokonale :lol: asi se prostě budu chovat přirozeně, tělo si řekne co potřebuje. Třeba včera jsme si s miláčkem koupili portské víno, dostala jsem na něj hroznou chut. Jenže jsem si 2× lokla a už jsem ho nemohla ani cítit. Takže opravdu to asi nebudu řešit až tak do detailu. Už ted mi přítel říká že to moc prožívám, a to o tom skoro nemluvím (nebo si to myslím aspon) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 08:46

Weela- samozřejmně že tady patříš. A jak jsi psala ne nevěděla jsem že jsme těhotná já jsem chodila na folykulometrii na měření velikosti vajíček a když mi dorostly do určité vel tak mi píchlo injekci prehnylu folykly praskly a do 36 hod se musíš s miláčkem snažit nám se to podařilo na potřetí a jak jsme psalal test jsem dělala den před MS jen tak ale zase je fakt ž epo první injekci i po druhé injekci jsem na to moc myslela aby se nám zadařilo a pak už jsem si nedávala žádnou naději a bylo to.
Dokonce mám takovou malý příběh. Babička mi kpoupila svatý obrázek abych si ho dala nad postel nechtěla jsem pak si stěžovala příteli tenkrát byl ještě přítel ted už manžel stěžovala si že si ho nechci pověsit a manžel ji řekl že když mu napeče dobré buchty tak mi ho tam pověsí byla to sobota a v pondělí jsem jela na injekci a měli jsme se snažit no a zítra budu v 7 týdnu :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 08:51

Pokud jste zvyklé na kávu před těhu neměly by jste hned vy:,–(it, ale omezit, pokud jste před těhu kouřily taky by se nemělo hned vy:,–(it ale ten alkohol to nevím ale určitě by se neměl
Já jsem před tím než jsme zjistila ž ejsme těhu kouřila ale nebyla jsem zas tak závislá a hned jak jsme na testu viděla // přestala jsem.Silné kuřačky nesmí přestat. A alkohol mi nechutná odjakživa jen příležitostně jsme si dala a to bud malibu s mlíčkem, nebo vodku s ananasovým džusem a nebo dobré šampanské jinak nic takže to neřeším a kávu jsem pila taky málo ted si dám když jsem na návštěvě bez kofeinu jinak doma že bych si uvařila to ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
16.10.08 08:52

zanko : četla jsem tvůj příběh a také jsem konec obrečela :( Ti doktoři no comment,člověk by řekl, že dnes už vědí, jak se mají k hpacientům chovat - a ty otevřené dveře :evil: to je něco neuvěřitelného :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.10.08 08:54

Welu - to se divím, že už máš průkazku :o U nás se dává nejdřív v 10tt, u mě to bude asi ve 12tt. Do té doby je asi největší riziko, i když souhlasím s tím, co napsala Zanka, kterou u nás vítám! K těm jogurtům si myslím, že v rozumném množství je to v pohodě. Ale pokud jich bude fakt příliš, mohlo by to být projímavé, ne? I když je fakt, že hodně těhotných trpí zácpou, takže ti budou spíš k užitku :lol:

Mroe - já myslím, že pokud jsou ty játra dobře tepelně upravený a nejíš jich přehnaně moc, že to nevadí.

Zuzanica - gratuluju k mimískovi a srdíčku! Snad se v úterý taky dočkám.

Jeje - mě taky říkali, že je lepší, když si to tělo vyčistí samo. Kdy se zase můžete začít snažit? Nám doporučovali po 3 ms, ale proto, že jsem byla na revizi.

Stika - jak je to s tou cukrovkou? Pokud jsi jí měla prvně, budeš jí mít určitě znova? Ptám se, protože jsem měla těhotenskou žloutenku, tak jestli se tyhle problémy přenáší i do dalších těhu.

Weela - milerády ti tu vysvětlíme co a jak :D Tonik nesmíme pít, protože je v něm chinin, nebarvit vlasy, protože vlivem hormonů se vůbec nemusí barva chytit, nebo jen špatně, káva zvyšuje proudění krve, což je u mimísků nenormální, tudíž nedobré, a nesexovat podle mě jen pokud to řekne doktor - třeba kvůli zkrácenému čípku, hematomu a tak. U plísňových sýrů asi vadí ta plíseň, pokud by byly nějak přezrálé. Jednou to říkala dr. Kateřina v tom pořadu o hubnutí. U lidí, který mají plíseň třeba na nohou, to tu plíseň jen podporuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 09:02

Mili ano mám průkazku přesně od 6t i neschopenku s neomezenýma vycházkama
Napslala mi ji aby mmě neotravovali s prací na úřadě práce
Záleží to na Dr já ji mám skvělou a nemůžu si na nic stěžovat.Ted musím oblítat obvodního DR, zubaře a na plicní aby mi do té průkazky dali razítka což nechápu proč a proč i na plicní.
Já mám dnes ták šílenou chut na makrelu jen mi ji nemá kdo koupit chjo u nás v obchodě jsem nebyla 10 let jezdím na papu jen do města a busem teda nepojedu. tak se musím uskromnit
Weella kolik ti je let???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
16.10.08 09:05

Dobré ráno všem :D

HOLKY moc děkuji za gratulace k srdíčku, od včerejší KO mě začal víc pobolívat podbříšek, vždycky tak 10-15 minut a zas 2-3 hod klid, ale je to takové nepříjemné dloubání až píchání, že by se mi tam takhle ten hrášek začal roztahovat? Nebo to taky může být od toho vyšetření.

ZANKA : Tak jsem si ráno hned zaslezela :cry: , arogantní a neosobní přístup doktorů je ostrašujícím zážitkem. Je vůbec nepochopitelné, že se v dnešní době ještě s něčím takovým můžete setkat. Já pracují v soukromém zdravotnickém sektoru, ale vždycky se k pacientům snažím chovat, tak abych jim svým chováním a přístupem pomohla…ale tohle :x

Jinak já mám zase zkušenost od mé kamarádky, které u chlapečka nezhjistili vrozenou vývojovou vadu - brániční kýlu a to ani po narození! Přestal ji doma pár dní po příchodu z porodnice dýchat…bylo to hrozné, letecký transport, atd. story s neochotnými lékaři na pohotovosti než ho transportovali…atd., ale je to zázrak a ty se ději , chlapeček je v pořádku a zdravý, je to už přes 2 roky. Nechci jmenovat porodnici kde se to stalo, ale je to hrozný, když doktor na vizitě po porodu pronese: maminko nezdá se vám, že vám to dítě nějak těžce dýchá, tak to pozorujte. A následující den je propustí bez vyšetření domů. Nakonec to nepoznal ani dětský doktor n při kontrole už doma. Fakt strašný!!!!!!!!!! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
16.10.08 09:12

Holky, ja vas nechtela nejak vydesit, tim co dodrzuju, to je jen muj pripad a psala jsem ze vse prehanim :wink: .
Ten sex ja ted nemuzu kdyz spinim a s malou jsem to mela cely tehu, chudak manza.
Barveni vlasu, za prve ta barva nechytne vlivem hormonu a za druhe me v tehu vadi ten smrad a to ze to skodilo platilo v minulym rezimu, kdy se pouzival kyslicnik, ted je to asi ok, ale proc riskovat ze?
Syry to je kvuli listerii, samo ze na pizze, kde je tepelne zpracovany si ho klidne dam.
Jatra nejim, bo jatra zachyujou v tele skodliviny a jsou takovej filtr, tak to neni nic dobreho a taky maji hodne vitaminu A coz neni v tehu dobry, coz pisou v my chytry knizce.

Tu cukrovku, no mam 70% ze ji zase dostanu, prej to mivaji starsi matky a bylo to desny, odmerovat si jidlo kazdy tri hodky a pichat se do prstu a zapisovat glukometr. no nastesti tim jak sem na sebe prisna, tak se to obeslo bez inzulinu a mala mela normalni vahu, zadnej gigant, ale je fakt, ze to bylo pres vanoce a vsichni zrali a ja mela na stedrej den varenej brambor a rybu na vode, fuj, ted snad to bude lepsi OGTT se bude delat az po vanocich doufam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
16.10.08 09:16

Holky, tak dost uz s tema hororama :twisted: :wink: , musime byt pozitivni.
Zanko, mudr Vlk je kapacita a ja k nemu jdu prave do nemocnice na ten UTZ, uz v tom 12tt, ak ten by urco vse odhalil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
16.10.08 09:31

Stika - jj je, doporučila mi ho kamarádka, je doktorka v Motole na novoroz. JIP. Prosím Tě a kolik ti teda je, když furt píšeš jak si strašně stará?? :-)

Holky, nechtěla jsem Vás rozhodit, to se omlouvám.

Zuzanica - já vím, že ne všichni lidi ve zdravotnictví jsou zlí, ale mám fakt na to štěstí. Když jsem s Kubou byla v červnu na pohotovosti s akutní laryngitidou, tak mi sestra řekla, když jsem tam vběhla s dusícím se dítětem, že mám chvilku počkat, až jim uschne podlaha, protože právě vytřeli… CHtěla jsem ji skočit po krku! :lol:

Welu - alkohol v těhu můžeš, samozřejmě, že ne ten tvrdý, ale vinný střik nebo malé pivo ti neuškodí. A kmarádku drželo při jejich dvou těhotenstvích jen Campari, zvracela u obou celý 9 měsíců a tohle bylo jediné co ji pomohlo, tak každý den pocucávala malého panáka, aby do sebe něco vpravila.. a jak má šikovné děti! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
16.10.08 09:41

Zanko, budu rodit uz v 38 :? a kolik je tobe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
16.10.08 09:46

STIKA: já jsem se v 1.těhu taky skoro všemu co se nesmí vyvarovala…preventivně. Z cukrovky jsem měla strach..miluju totiž sladký, tak doufám, že to zas bude dobrý. Plísňové sýry mám ráda, ale těch 9 měsíců je klidně oželím. A u kadeřnice jsem byla jednou za celé těhu, asi měsíc před porodem na melíru a v pohodě, ikdyž ty pachy nemám ráda ani jako netěhotná :wink:
Jo a na ten test OGGT se chodí kdy? Já na něm v 1. těhu vůbec nebyla, to je podmíněno věkem a rodinnou anamnézou?

ZANKA: Tak už jsis to určitě vybrala, jednou se to musí v dobré obrátit a teď je ten správný čas! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
16.10.08 09:48

Krásný den holky

Zanka - vůbec se nemáš za co omlouvat, jsi neuvěřitelně silná. Držím pěsti, aby sis tohle těhu náramně užila. Myslím, že s neochotným personálem v nemocnicích jsme se setkaly všechny. Vždycky je to jen o lidech.

Zuzanica - gratulace :lol: Ať mimísek pěkně roste, dělá ti jen radost a co nejmenší obtíže.

Jinak já stále sotva lezu- nevolnost mi dává zabrat - nemůžu jíst ani spát. Divim se, že v práci vůbec vydržim - snad nenadělám nějaké „chyby“. Utěšuju se tím, že když je mi tak zle, že mimísek roste a začalo mu už tlouct srdíčko. Vůbec nevím jak bych ustála, kdyby … Budeme doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí