ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6165
16.10.08 09:54

Lupe: dobré ránko, díky z gratulaci :wink: , taky se dočkáš uvidíš! :D

Co se týče nevolností, tak já lezu po zdech cca týden, nejhorší předevčírem, ikdyž dneska taky nic moc, kamarádka mi tvrdí, že je lepší se vyzvracet, ale to necítím potřebu, je mi jen hodně těžko a mám pocit, že kromě vody nic nepomáhá…takže tě plně chápu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
16.10.08 10:05

I jinak zdravá žena může během těhotenství v důsledku hormonálních změn trpět tzv. těhotenskou cukrovkou. Cukrovka se diagnostikuje pomocí testu s glukózou, což je běžně užívaný hroznový cukr. Test se odborně nazývá orální glukózový toleranční test, běžně užívaná zkratka je oGTT. Test by se měl u každé ženy provádět okolo 25. týdne těhotenství.

A jak test probíhá? Žena přijde ráno nalačno do specializované laboratoře. Přinese s sebou ranní moč. Pak ji čekají tři vpichy do prstu. Prvním se odebere krev ještě nalačno. Potom těhotná vypijete čaj s glukózou, který se dochutí ci­tronem, tím se částečně odstraní silně sladká chuť tekutiny. Další odběr krve následuje hodinu po vypití oslazeného čaje a třetí za další hodinu. Teprve pak je možné se normálně najíst a napít. Je třeba počítat s dobou minimálně dvou hodin v laboratoři, a proto je dobré si s sebou vzít něco na zkrácení času, třeba hezkou knížku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 10:06

Alkoholu jsem neholdovala ani před těhotenstvím takže ho nepotřebuji vůbec.Holky když je vám tak strašně špatně proč to neřeknete svému Dr mi řekla moje Dr že kdyby mi bylo pořád špatně a nebo jsem pořád zvracela at klidně dojdu že mi dá nějaké čípky které pomáhají
No já jak jsem měla asi před hodkou chut na makrelu tak tak jsem otevřela ledničku a zvedl se mi žaludek takže tady baštím jahodový smetanový jogurt a makrelu si dám večer koupí mi ji bráška :)
Zítra se mi vrátí manžel z práce ted mi volal tak mi zvedl náladu nevidíme se sice týden ale těším se na něj jak kdyby jsme se neviděli půl roku :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
16.10.08 10:09

Milli díík moc, já se jen „děsím“ co se dozvím příště, co se smí a nesmí :lol: Ne dělám si z toho legraci…S těma sýrama to je teda pech. Já jsem totiž „vegetariánka“ (snad to není problém během těhu ne?) nejím jen maso. sýry+vajíčka atd jím. tak ted teda netuším na čem budu živa, já hermelín a nivu prostě milujuu.

welu. ještě měsíc mi bude 25 :wink:

holky taky v noci nemůžete spát na bříšku? Mě je hned zle jak se překulím na břicho.
Včera jsem na sebe mrkla do zrcadla, a už mi nějak nejde břicho ani zatáhnout, jsem jeden velkej špek. Tak jsem chytla depku, jak jsem hnusná atd…pak mě přítel uklidnil a bylo ok. Přitom vše dopnu a nepřibrala jsem ani deko…divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 10:10

Včera jak jsme jela na ÚP tak jsem si šla koupit vodu a zjistila jsem na sobě a to ne jen že jsem někam šla ale i doma tak se strašně zadýchávám a špatně se mi chvilkama dýchá myslíte si že je to taky příznak těhu jak se zvětšuje děloha??? myslím že jsem to kdysi četla ted si nejsem jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
16.10.08 10:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 10:21

Weela tak to jsi o rok starší než já připadám si tady nejmladší a jediná co čeká první miminko. No s tím že jsi vegetarián to mlže být špatné ale nechci tě strašit třeba ti maso v těhu naopak začne chutnat. Mamky bratránek s manželkou jsou oba vegetariáni a narodila se jim holčička která má ted asi 12 let a člověk se jí lekne kost a kůže nepřirozeně klapaté uši křivá pusa i nos, křivé nohy i ruce a to je jeí maminka zdravotní sestra a jedla v těhu jen vše zdravé a bez masa a takhle dopadla její holčička při druhém těhu ji začalo chutnat maso a druhá holčička je krásná zdravá.
Nechci vás vystrašit ale je lepší vědět jak některé dopadly se zdravou stravou dokonce ji Dr říkal at to nepřehání jenže jako zdravotní sestra si nedala říct.
Skus se na to zeptat svého Dr když jsi vegetariánka uvidíš co ti řekne.
Moje sestřenka taky zdravotní sestra jedla vitamíny ale ted si za boha nevzpomenu jak se jmenují (zjistím později) a narodil se ji LUKÁŠEK před dvěma měsíci a když se narodil měl 55cm a 4,40kg prostě po nějakých vitamínech se rodí velké děti nevím jestli se jmenují MAMAVIT fakt to zjistím .Měla těžký porod nástřih 20 stehů a nakonec museli použít kleště.Ale Lukášek je v pořádku.Krásné miminko.ted má 2 měsíce a váží 6,5kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
16.10.08 10:28

welu nejsi jediná prvotěhulka :wink: Ono to vypadá že vegetariáni jedí zdravě, ale já se asi vymykám, miluju sladkosti, chipsy, smažené věci…jen prostě nesnáším maso. Ale pokud by mi dr nařídil aspon kuřecí nebo ryby, začnu na tom pracovat..nechci mít za dítě mimozemšťana :lol:
Jsem si vážně myslela, že porod kleštěma je už minulost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
16.10.08 10:37

Lupe - ono ti celkem nic jiného nezbyde, poduk se v tom nechceš utápět, ale měla jsem štěstí na lidi kolem sebe, co mi z toho pomohli ven…Navíc Kuba byl pro mě takový ten držák, když máš doma malé dítě, tak nemůžeš zůstat ležet v posteli s depkou…

Welu - v říjnové „Mámě a já“ je na téma změny v organismu těhotné článek… Počkej jak budeš funět v 9tém měsíci :-)

Stika - mno mi je o deset míň :-)to se mi to kecá. Ale moje bývalá sousedka, měla svoje první dítě v 41 a úplně bez problémů, měla krásnou holčičku.. Teda asi ještě má, ale my se přestěhovali na jiný konec republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
16.10.08 10:40

ahojky

holky vždyt těhotenství není nemoc, jen hold jiný stav, tak neblázněte. když jste byli zvyklé pít kafe,tak rozhodně 1 kafe denně vůbec neškodí.co se týká sexu, když není problém jako zákaz od doktora a je vám to příjemné tak proč ne?občasné ¨špinění po sexu je prý normální - jak je vše překrvené,může prasknout žilka.když si dáte vinný stříček nebo jedno pivečko,rozhodně vám to neublíží. a ty plísňové sýry - no je to kvůli listerii - která je mimochodem i v zelenině,tak to by člověk nemohl nic.

a to barvení vlasů - no je to kvůli tomu,že ta barva na vlasy nechytne,ne kvůli tomu, že by to mohlo ublížit mimi.

tak si holky užívejme těhu a neřešme jestli můžem toho nebo tamto.

toť můj názor.doufám že mě neukamenujete :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
16.10.08 10:40

Zanko, no jo, zase tu budu nejstarsi, jako v diskusi unor 07, mam z toho trosku depku :cry: :wink: , no ale co, manza se diteti dlouho branil a ted by me ustval, blboun jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
16.10.08 10:44

Ahoj, ja si vzpominam, ze v Anglii se me extra ptali, jestli nejsem vegetarianka, predpokladam, ze to je proto, ze mas behem tehotenstvi vyssi potrebu zeleza a to mame hlavne z masa(mozna je i jiny duvod, tihle si myslim ja), takze budes asi muset upravit stravu, nebo zobat nejake vitaminy. Ja maso jim(a ted mam na nej chut porad) a stejne jsem musela mesic pred porodem zobat zelezo v tabletach a pro ty, co trpi zacpou, to je fakt HOROR.
Jinak ja oGTT behem prvniho tehotenstvi nemela, nikdo me na nej neposlal, ani me nenapadlo, ze by mel. Cukrovku jsem nemela nastesti. Ted je mi o pet let vic, pocitam, ze na nej pujdu.
A k te barve, ja se barvila v den vynechane menstruace a chytlo to desne moc, az jsem se divila(ted uz vim proc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
16.10.08 10:48

Ani ryby ti nechutnají??? NOOOO počkej až ti začnou pořádný těhu chutě možná se budeš divit co do sebe všechno nahážeš :lol:
Porod kleštěma neskončil bohužel když mimi nejde ani při nástřihu nedá se nic dělat.
Holky my máme s miláčkem v neděli 19.10 výročíííííííííí
Jsme spolu rok co se jsme spolu začali chodit a to jsme toho teda stihli, svatbu a miminko na cestě dobrý že?? Já jsem před ním měla 5 letý vztah ale musela jsem ho ukončit on neměl zájem vůbec o nic.A manžel si mně chtěl vzít už po dvou hodinách co jsem byli poprvé spolu jsem myslelal že je to nějaký blázen nooooooo a takhle jsme dopadli jsme zrození jeden pro druhého a musí říct že mám skvělého manžela.Po dvou měsících naší známosti jsme se bavili o miminku jak moc po něm toužím a to jsme brala antikoncepci ak mi řekl at ji vy:,–(ím věděla jsem že je pro mně ten pravý a moc jsem si už po 2 měsíční známosti přála aby byl on otec mých dětí a tak jsem je vy:,–(ila když se pořád nedařilo tak jsem se nechala vyšetřit a zjistili jen nedorůstání vajíček tak pomocí léků se podařilo. Dokonce miláček šel sám na spermiogram a když mi řekl že tam byl tak to bylo zrovna v den kdy jsem si dělala poprvé testík a jak mi to řekl tak jsem se usmála a ukázala mu testík napřed tam byla slabounká nevěřil tomu ale hned ráno mi zajel do lékárny a tam mi jich koupil hned 3 NESMĚLA jsem vztát a jít na wc dokud se nevrátil máme lékárnu jen 4 km od domu tak se to dalo vydržet :lol: :lol: a byl a je stále štěstím bez sebe že bude tatkou. On má jednu hpolčičku z prvního manželství ženil se ve 22 musel a ve 23 se rozváděl nebylo to prý z lásky a malá Anička má ted 10 let a neviděl ji od 4 let ona je bezcitná závistivá mrhca.Manželovi je 32 jsme od sebe o 7 let
Tak moc to sem nepatří ale aspon víte jak na tom jsme :D jdu si skusit udělat něco na papu pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
16.10.08 10:48

Stiko klid, ja jsem jen o malinko mladsi, rodit budu v 35. V praci mame kolegyni, ktera poprve rodila ve 40, ma zdraveho kluka, pak dalsi, ktera poprve rodila v 34, ma zdravou a holku a jeste jednu, ktera se snazi(zatim asi rok) a te je 38. Tak bud v pohode. Jo a moje dobra kamoska poprve rodila v 34 a ted se bou snazit o dalsi, je ji 37.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
16.10.08 10:53

misenka moje řeč. Je lepší si to užívat než stále pozorovat co ano, co ne. Ale je teda pravda (alespon co říkaly i ženský v práci), že první těhu zas tak moc neřešily (byly mladší) a u druhého už byly opatrnější.

stika žádný depky, moje mamka měla ségru v 36 a úúplně v klidu.

mroe no asi to u doktora zmíním, že nejím maso. Třeba se mi ta hlava motá z toho (z nedostatku železa?) :?: A ty ted bydlíš kde? Čechy/Anglie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí