Poradna duly
Jana Čurdová
Cau kocky,
no dekuju moc, za mila slova. rikam si az uvidim to srdicko, tak se treba neo ve me zlomi a zacnu se poradne na mimi tesit, ale ta fobie z tehu je u me hrozna
, uz jsem vyhledala i homeopatku a byla jsem na rodinnych konstelacich.
Klidovy rezim se opet nekonal, musela jsem dvakrat skakat z domeku, kde je klouzaka, bo mala jela dolu jeste nez jsem ji dole hytala a naopak ryhle vysplhat nahoru, bo kdyz uz sedela na klouzae a ja ekala dole, najednou tam sli nejaky pubertai a ona se otocila a sla na druhou stranu, kde je to otevreny a je tam ty jako pro hasice a malem zuchla z tech 2m dolu, bo ja byla dole na konci klouzacky a ti blbecci rvali, je hele dite sebevrah, bych je zabila
.
Jsem z Prahy, nevim, jestli je mala hyperaktivni, ale od porodu se budila kazdy dve hodky, az jsme meli jit do spankove laboratore, ale nakonec jsme to zrusili, uz takhle mela x vysetreni na atopak a taky jsme cvicili 15 mesicu 5 denne vojtovku, bo byla hypotonicka. Ty jo vynechavaj mi pismena, dcerka mi jich par z notasu vydloubla ![]()
Jeste ccili tu maminky budou povidat o detech a vydesime prvotehulky.
Jsem nesmirne rada, ze je vikend, bo zitra ji narvu manzovi at s nim jede pro dlazdiky a do hornbachu a at ji jede koupit zdravotni botiky a ja budu relaxovat, teda mozna, mam tu kupu prace
Koukám, že tu probíráte vitamíny.. Já minulé těhu brala poctivě listovku a jedno balení gravitalu. A Janýsek měl 4210gr
. Já si myslím, že to vliv nemá.
Ad porod, asi mě nebudete mít rády, ale já rodila nejdýl tři hodiny
. A to toho prvního, a ten měl 3550gr,to mě nastřihli, no super
. Druhý byl za 2,5hodiny 3150gr a jen malé natržení. Třetí byl za 2 hodiny a taky jen dva malé stehy a to jsem koukala. No holky na pokoji taky, protože tak brzo mě opravdu nečekaly
. Manžel byl u porodu vždycky, tady oba, jsem podruhé vdaná
.
U nás v diskusi máme už 4 těhulky a z toho 3 budeme rodit v červnu
, to fakt budou narvané porodnice
.
holky, já se memůže přihlásit na estránky, heslo je prý špatné
![]()
holky, ja si pripadam desne nefer, ze se na toho prtouska tak netesim, jako na prvni ditko, ze spis jsem plna strachu a obav z tehu, ten drobecek vube za to nemuze, cim jsem si prosla, je malilinkej a bezbranej a ma chudak takovou blbou hysterickou mamu.
. Nekdy si s nim povidam a rikam mu, at si to nebere osobne, ze mam jen strach atd a ze ho budeme mit radi jako jeho segru, no nejsem ja vadna? Povidate si s briskem?
no nic, nebudu vas tady zatezovat svyma myslenkovyma pochodama, vite stydim se to nekomu z okoli rict, preju krasnej vikend
Dobry vecer, tak jsem to opet docetla a chtela bych jeste neco nadatlovat, nez me zkoli unava.
Misenko: ja mela taky cisare a doufam, ze to podruhe vyjde na normalni porod. Desne jsem toho cisare obrecela, ale pak jsem byla i rada, kdyz mi doslo, ze ruka nekoho nahore tak zasahla, protoze maly byl koncem panevnim a pri pocitani vahy se sekli skoro o kilo a pul. Kdyby mi ten vaginalni porod zacal samovolne, jak jsem byla puvodne dohodnuta s doktorem, tak nevim, nevim, jak by to dopadlo. Malemu se ale ven nechtelo, tak jsem na toho cisare musela a tak vse dobre dopadlo. Kdyz mi tech 4720 g hlasili, neverila jsem vlastnim usim.
Stiko: vubec si nic za sve emoce nevycitej.To je snad uplne normalni, ze to kazda prozivame jinak, s kazdou to mlati od steny ke stene. Cim sis prosla u prvniho tehu by poznamenalo kazdou a je logicke, ze mas ted obavy. Ja jsem mela to prvni tehu OK, ale pak jsem zacla vysilovat uplne neskutecne v prubehu toho stehovani, kdyz se mi maly nechtel otocit hlavickou dolu atd. Ten cisar me psychicky tak poznamenal, ze kdyz jsem to rano jela na dohodnutou dobu do spitalu, mela jsem pocit jako krava, ktera jde na porazku. Vubec jsem nemela radost z toho, ze za par hodin uvidim maleho. Dodneska tomu nerozumim, co se to se mnou delo. No, nebudu chytracit, ale myslim si, ze se o takzvanych tabuizovanych tematech v ramci nastavajiciho materstvi moc nemluvi, ale to jeste neznamena, ze si temito smisenymi pocity neprochazi spousta z nas. Jo mimochodem, nase prvni deti maji nektere stycne body, jestli jsem teda cetla spravne.....ja mam doma atopika a jsme dodnes hypotonicti. Tu hypotonii nam stanovili v Theove 8 mesicich, ale Vojtovku jsem si tu musela vybehat sama, pac o ne skoro nikdo neslysel. Cvicili jsme ale bohuzel jen 3 mesice, dele s nama delat nechteli, pry se to upravi samo. ![]()
Taky vsem preju krasny vikend
Štiko, to je asi normální a ty jsi to minulé těhu neměla jednoduché. Nic si nevyčítej, však ono to přijde samo
a budeš se na miminko těšit.
Vykyno: kvuli tech stranek se obrat na Milli. Myslim, ze hodne holkam tady pomaha prave s temi hesly. (Milli, snad se nezlobis, ze se tady za tebe nabizim s pomoci Vykynce
).
Stiko, neboj, pochybnosti jsou uplne normalni, a to tim spis, ze sis prvni tehu tak protrpela. Nekdo je ma vetsi, nekdo mensi, nekdo o nich mluvi a nekdo radeji mlci v nadeji, ze co zustava nevyrceno, vlastne neexistuje. Chce to dostat to ze sebe vsechno ven, proto jsme taky tady, takze kdyz se budes chtit vypovidat, sem s tim! Drz se!!!
Vykyno, uprimne zavidim - ja jsem mela porod vyvolavany, po 18 hodinach kontrakci a epiduralu, ktery mi zabral jen na prvnich deset minut, jsem sla na cisare, protoze porod spatne postupoval a malemu zacaly padat srdecni ozvy.
Misenko, Korvapuusti, taky doufam, ze napodruhe se zadari normalni cestou, jednak byla hrozna ta rekonvalescence a taky si myslim, ze po prirozenem porodu navaze maminka rychleji kontakt s miminkem.
Duhovko: s tim navazanim kontaktu mas uplnou pravdu. Mozna, ze to mam jen v te moji palici, ale zdalo se mi, ze ackoliv jsem mela maleho strasne rada od prvniho okamziku, tak mezi nama byla takova neviditelna zed, kterou nedokazi identifikovat, ale taky jsem se chvilku v tom na zacatku placala. Jakoby jsem byla tech devet mesicu jen nejaky vegetacni sklenik, ktery potom nekdo v bilem otevrel, dite vybral, odnesl a potom mi ho dali po tech trech hodinach. Ale strasne mi ty tri hodiny chybely. I ty hormony se nastartovavaji pomaleji, vsechno je to se skluzem. Takze doufam, ze napodruhe uz budu moci byt v celem rozeni potomka i zainteresovana naplno. No mozna potom budu pri tech bolestech jeste rada vzpominat na cisare, ale aspon ted bych brala ten vaginalni.
No jdu spat, je pozde a ja uz pomalu na to nevidim, zdravim vsechny spolutehule a jeste jednou vsem preji pohodovy a krasny vikend.
Dobré ránko tak ted všechny krásně spinkáte a já jsem vzhůru od půl 5 ![]()
Nemůžu spát pak jsem celý den unavená chjo a něco na mně asi leze
Posílám všem krásné sny pa pa pa
Dobre ranko Welu, taky na mne neco leze, vypada to na virozu, tak doufam, ze se to rychle a bez nasledku prezene. Nastesti jsem s malym na vikend u babicky s dedou a muzu tak pri prekladani v klidu odpocivat a popijat caj s medem.
Korvapuusti: No prave mi to po tom cisari taky tak prislo, mne poprve prinesli malyho v „baby-friendly hospital“ az po 12 hodinach a to jeste bylo takovy setkani, kdy sestricka vrazila do dveri, zrejme nevedoma si faktu, ze vidim sve dite poprve, polozila mi ho k prsu a prohlasila, at jej prilozim, ze si pro nej za deset minut prijde, tak jsem se na nej podivala a pomyslela si „tak tohleto bude asi moje dite“. A zadny okamzity priliv materske lasky se nekonal, to prichazelo po kousickach az s casem.
Holcinky, dekuju moc za podporu, jeste ze vas mam
.
no mlati to se mnou hodne
, jsem zvedava v pondeli na tu KO
Manza vyfasoval prtouskovnu a jel s ni do paradoru a hornbachu a ja jdu varit a zehlit, tak papa a krasnej den ![]()
Dobré ránko,
STIKO: vydrž, někdy se to stává, že tu lásku matka necítí hned od začátku, ten, kdo nezažil kolotoč a problémy s dítětem, tak to asi těžko pochopí, ale já měla kamarádku co to prožívala u druhého těhu podobně teď je nejtastnější maminka na světě!!! ![]()
Ohledně porodů, já rodila přirozeně a malou mi přiložili hned, pak mi na chvíli odnesli, porodila jsem placentu a zas mi ji přinesli, byli jsme rodinka asi 2 hodiny spolu, pk ji zase odnesli a mě převezli na pokoj, cca za hodinu mi ji sestřička přinesla na pokoj a naučila mě zdárně kojit, vyšlo to hned napoprvé, kdyby se mi tolik pak nenalila a nebolela prsa a nemusela brát panadol proti nabíhajícímu zánětu a přes šílenou bolest odstříkávat pro maminky, které neměly zatím mlíčko-právě třeba po císaři, tak to bylo všechno super a na jedničku ![]()