ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
17.10.08 16:49

Ahoj holky, vezmete me mezi sebe? 12.10. jsem objevila 2 čárky… :-)

• Citovat
  • Upravit
4498
17.10.08 17:29

Annonym: Gratuluji k // - Určitě vezmem, napiš něco o sobě - ještě nejsi na e-mimi registrovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
17.10.08 17:35

Tedáááá to budou porodnice v červnu praskat ve švech. Nevím jak je to stěma vitamínama mi bylo primářem a sestřenkou zdr. sestrou sděleno že listovka nemá vliv na velikost miminka měla by se jíst celé těhotenství i před plánovaným před početím a vitamíny jsou různé druhy jen po těch dvou rostou velké děti 4 holky měly stejné vitamíny psala jsem si s nima na nějaké diskuzi jen po těch dvou značkách rostou velké děti a sestřenka je i s jejím manželem drobounká a porodila macka tak na tom asi bude něco pravdy
no to je jedno Dr vám nejlíp řekne co každá potřebujeme pa pa jdu spát byla jsem v marketu udělalo se mi zle tak jsem čekala 2 hod v autě než si babča s mamčou nakoupí jsem ráda že jsem zvládla cestu domů a to jsem musela řídait ve městě a dnes provoz jako kráva
Ani večer nikam s kamarádama nejdu budu ráda když se prospím pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
17.10.08 17:40

Anonym: Taky gratuluji ke dvoum careckam, na kdy ti priblizne vychazi termin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
17.10.08 17:43

Wapíku: taky beru femibion taky mi není dobře, tak si tak říkám, jestli to nakonec nebude z něho. Každopádně doktorka mi řekla, že stačí 1 tbl ob den a příště uvidíme jak bude mimi velké…do 12.tt je to důležité kvůli jodu a listovce. Tak zkusím najet na ten systém ob den, jestli mi bude líp :?

WELU: nestraš s těma porodnicema…snad to nebude tak hrozný :roll: …ikdyž mi připadá, že za poslední 3 roky praskají pernamentně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
17.10.08 17:53

No nechci strašit ale za chvíli to tady bude jak v Číně jedno dítě na matku :) SRANDA Ale když jsem se byla mrknout do porodnice na malého Lukáška sestřenky tak na pokoji kde měly být jen dvě maminky byla 3 a prý nemakí místa tak to musí řešit přistýlkama a ty pokoje jsou ták malinké no děss mi řekl manžel když tam byl semnou tak že mi zaplatí nadstandard aby tam mohl být semnou i přes noc a nebo abych měla klid a byla na pokoji jen s naším miminkem no ale nevím zda to funguje v Baťově nemocnici ve Zlíně aby tam mohl přespat i manžel vím jen že jsou tam 2 nadstandardy tak uvidíme zda vlbec bude místo ikdyž mi je to jedno že :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
17.10.08 18:01

Zuzanico, Wapiku - taky beru Femibion, kazdy den a k tomu jeste 1g listovky denne - mam to predepsane od doktora kvuli zvysene pravdepodobnosti vyskytu srdecnich vad - a dobre mi je, neni to u vas proste jen tehotenska nevolnost?

Welu: Ty porodnice asi praskat budou, protoze ted proste rodi silne rocniky, bud budes mit stesti a kdyz prijdes rodit, budou mit ve tve porodnici zrovna volny nadstandard anebo ne a budes na normal pokoji - pro prvorodicky to ma ale sve vyhody jako sdileni zazitku z porodu s dalsimi maminkami, konzultovani problemu pri kojeni apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
17.10.08 18:10

duhovka: mi je to úplně jedno s kým budu na pokoji :) to jen manžel když to tam viděl tak řekl že mi to zaplatí a je mi to jedno.
Holky koupete se v horké vodě???? Já miluji vřící vodu ve vaně s pěnou a olejíčkama no ale ted bohužel prý se to nemá má být jen teplá tak to je pro mně muka to si moc nepoležím nebaví mně to pro mně je to studené a to jsme si ted koupili do nové koupelny velkou rohovou vanu tak to si moc nepoležím chjo :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
17.10.08 18:17

Duhovko: asi to bude těhu nevolnost :wink: a nebereč tý listovky dohromady nějak moc?

WELU: já měla u 1.porodu nakonec nadstandart,ikdyž jsem ho ani zprvu nechtěla, teď už chtít budu určitě. Taky jsem měla strach, že tam budu sama, nebudu mít s kým probírat kojení a přebalování, ale opak byl pravdou. Bylo to super, maža tam se mnou mohl být jak dlouho chtěl, vlastně jakkákoliv návštěva, měla jsem tam TV a 2 postele a jelikož jsem rodila v sobotu, tak tam celou neděli se mnou ležel a koukal na hokej :D WC a sprchu sama pro sebe, nemusela jsem čekat žádný fronty a fakt úplně super ochotné dětské sestřičky a když jsem si chtěla s někým popovídat, tak na společné chodbě jsme měli takovou odpočívací mísnost a váhu ńa mimink a tam se vždycky nějaká maminka našla. Holky co byly na standartu tam byly trošku jk sardinky, pokoje pro 2 ve 3, prý i horší personál..což nemohu posoudit, já byla nadmíru spokojená a hlavně návštěvy mohly jen na společnou chodbu, kde rozhodně nebudete půl dne. Takže tak asi můj postřeh. Jen vám nikdo nezaručí, že bude nadstandart volný. Já jsem na něm prožívala i 1. dobu porodní, takže nějaká „hekárna“ se mě úplně vyhla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
17.10.08 18:19

naše stránky - klidně mi to posílejte SZ, komu to nejde nebo se nechce. Já to tam budu dávat. Ale neručím za to, že to bude obratem. Druhomatky chápou a prvomatky určitě taky. V neděli odjíždím a vracím se v po večer, ale jinak jsem vám k dispozici vždy ráno, v poledne (pokud mláďátko usne) a večer (pokud manžel kouká na telku).

Weela - nevím, jak u ostatních, ale mě by asi manžel spíš překážel. Uvedu příklad - poslala jsem ho koupit na nepečený dort šlehačku, kysanou smetanu a přinesl mi smetanu 10% a zákys. Že prý to snad bude stejný, ne? Ale zase ty peníze vydělá a mě to takhle vyhovuje.

Těhotenství -to jsem měla v pohodě, když neberu v potaz ten první potrat. Pěkně jsem doma kynula na neschopence, chodila jsem na procházky, porod byl vyvolávaný kvůli těhotenské žloutence, ale i tak v pohodě. Zato pak to nastalo, do 4 týdnů jsem každou noc spala maximálně 2 hodiny a to součtem. Ploužila jsem se jako mrtvola, vytahaný břicho, z prsou mi stříkalo mlíko, malej řval jak tur a kojila jsem po hodině. Pak se to naráz otočilo a od tý doby byl zlatíčko. Duhovka se teď asi směje, co? :wink:

Korena - já vitamíny brala taky, Mates měl skoro 4 kila a bylo to se 2 stehy uvnitř a bez nástřihu. Kamarádka rodila kloučka ani ne 3 kila a byla uvnitř vysloveně dorvaná, jak mívala v dospívání záněty močáku. To se asi moc ovlivnit nedá :?

Petula - já jí podruhé dostala automaticky, ale kamarádka takhle uklouzla na schodech, vůbec nic se jí nestalo. Řekla dr., že se jí zamotala hlava a v práci po těch schodech pořád chodí a napsal jí v pohodě. Asi záleží na doktorovi, jak je rozumný. A vycházky jsem měla neomezené.

Welu - taky miluju horkou vanu. Ale teď se fakt nekoná. Zato před porodem, už se těším. Minule jsem si dala svařáka se skořicí, lehla jsem do kouřící vany a pojistila to sexíkem. A stejně nic :?

Porodnice - já budu zase rodit v okresní porodnici, byla jsem tam spokojená a pracuje tam jedna příbuzná. Maximálně mě pošlou dřív domu jako druhorodičku, ale je fakt, že už minule říkaly, že březen až červen bývají narvaný. Je to prý ideální pro narození miminek - přes léto trochu povyrostou a na podzimní plískanice a chřipky už jsou krapítek větší.

Máme tu dneska tetu (jednu z mých sester), tak snad udám zbytek toho tvarohového dortu. Ona je ten typ, co má 50 kilo i s postelí a cpe se horem dolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
17.10.08 18:40

Milli: Moc bych chtěla aby tam semnou manžel byl pokud bude volný nadstandard jdu tam al když ne svět se nezboří, je fakt že když si připlatíš máš 100× lepší péči. Mám skvělého manžela nemůžu si vůbec na nic stěžovat.Dokonce jsem zjistila že se k pacientům chovají jinak i při porodu když zjistí že jste zdravotní sestra to kolem vás lítají jak splašení na rozdíl od např účetní.Je to smutné ale je to tak setřenka dávám ji pořád za příklad ale co už.Tak ona jak jsme psala měla težký porod řekli ji když dojela at si sedne na balon a manžel at ji masíruje záda a at čeká. To se nelíbilo manželovi a řekl že je diplomovaná zdravotní sestra a to jste prý měli vidět jak hned změnili jak o ni začali pečovat. No jako je to vážně smutné že jo?? Měli by se chovat ke všem stejně a ne dělat rozdíly.
Ta vana mně štve ze všeho nejvíc :cry:
ted se tu klepu mám zimnici není mi dobře a kamarádi mě přemlouvají at s nima jdu na večeři už jen při tom slovu večeře se mi zvedá žaludek vypla jsem tel a mám klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
17.10.08 18:40

Zuzanico, te listovky je vic, nez se normalne doporucuje, ale mam to tak predepsane od doktora, brala jsem to tak i behem predchoziho tehu, normalne se 1g tabletky s listovkou v lekarne koupit nedaji.

Milli, rikam si, ze kdyz jsme meli prvni mimco tak moc ubreceny, tak to druhy prospi urcite cely den a noc a vzbudi se jen na kojeni, ledaze by doslo k situaci, ktera by se dala popsat slovy, ze „na posranyho i hajzl spadne“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
17.10.08 18:55

Milli: A nevíš, jako má souvislost to porodní potrhání s těmi záněty? Já jako malá měla zánět močáku snad každý druhý měsíc…Dr. při porodu právě říkal, jestli jsem netrpěla na zánět - tak jsem myslela, že myslel gyn. záněty…výtoky jsem měla skoro celé těhu a před tím, tak dost těžko…tak nevím - ale ráda bych se bez toho obešla, neboť jsem krvácela a pořád nevěděli, kde ještě :? a bylo to strašně stresující, když vidíš mezi nohama Dr., který si neví rady a ty nevíš, co se děje. Fakt jsem měla docela trauma a ještě pořád v hlavě, že má být mimi do 30min. přiloženo a vidíš 1,5h pryč a pořád nic… :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
17.10.08 19:21

Ahojky

tak právě odešli tchánovci,Anička je z nich nadšená.no chtěli jsme jim říct o těhu,ale nakonec jsem si to rozmyslela, řeknem až po úterku,až uvídíme srdíčko

ad manžel u porodu - no já ho chtěla,sice měl být plánovaný císař,ale já měla být vzhůru a on měl být u toho,no nicméně mi o den dřív praskla voda a to byl zrovna ve škole v Praze.tak to nestihl.u druhého to doufám vyjde a hlavně to vyjde přirozeně a né císař

ad vana - no taky miluju si poležet v horký vaně,to mám smůlu,ale aspon občas si poležím ale přijde mi to studené,tak nic.olejíčky a pěny nepoužívám nikdy,neb hodně trpívám na mykozy atd.

a vitaminy - no říká se,že když se berou dlouhodobě vitamíny - mamavit atd.tak se pak rodí velké děti,ale prý to není dokázaný.já brala hlavně vitamíny na začátku a pak už né. Anička se narodila o týden dříve a měla 3440g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
17.10.08 19:23

holky, já na záněty močáku trpěla malá jako blázen, dokonce jsem musela i ležet v nemocnici, nesměla jsem si jako dítě sednout na zem, nesměla jsem prostydnout…atd., ale porod úplně v poho, bez nástřihu a měli jsme 3.6kg, trhla jsem se na 1 den vnitřní steh. Samozřejmě to s tím souvislost mít může, ale teď podruhé už to může být třeba i úplně bez nástřihu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí