Poradna duly
Jana Čurdová
@Hana89 píše:
Ahoj holky sem tady na skok ješte musím varit a na sedmou jdeme s mojim na wirpool a masaže, mala je s mamkou venku, No od včerejší noci malou neznam, budila se co 3hod, a jak se napapala odbrkla a usla žádne záchvaty pláče nic, ráno vstala a šli sme na poradnu mame 7týdnu 4075g a 54cm sme zdravy, nic nas že vraj nemá trapit a očkovani až 3mesícia pak naušničky, a kyčle taky ok cely den je klidna a hodne by si povídala a jak kouka na kolotoč nad postýlkou to je vtipne, nechci zakričet ale ak to bude takhle dal tak budu štastna, Časak maminku kupuju taky a príšty mesíc vni bude usínaček
toho usinacka lodger mame a uplne super malej ho porad zmoula a je happy ![]()
@Sidinka píše:
Zrovna premyslim nad predplatnym to casopisu Maminka, ale nevim.
sou tam pokazdy darecky??
oni k tomu nic extra nepisou.
predplatitelky darecky bohuzel nemaj ![]()
Ahojky, starsi dite spi, mladsi si povida v postylce. Jo, povidani je super, u nas frci hlavne „go“, „eu“, „á“, „bá“.
Ale jak má člověk 2 děti, není na to moc čas. Kazdopadne me prekvapuje, jak malej uzasne reaguje na brachu. Ten kdyz na nej mluvi, sleduje ho, smeje se, vyluzuje ruzne zvuky.
Ale jinak je nemohu nechat par vterin bez dozoru, starsi po nem porad leze, uz na nej i hlavou spadl a jeho projevy lasky jsou casto dost nesetrne.
Jinak Vev, a ty rotaviry ockuji u vas zvlast? My to mame mit dohromady s 1. ockovanim. Tak to jsem na to zvedava… Chci to take k uli tomu, ze by starsi mohl neco zavlect ze skolky…
Eilaan - ja jsem nevedela zese to ockuje s necim dohromady, ale pak mameza 14dni termin na hexavakcinu + pneumokok, takze tri naraz by asi bylo moc
a ten rotavirus se muze uz od 6. tydne, stejne toho pulku vyplivala tak nevim kolik toho tam zustalo ![]()
Ahoj maminky jak se máte? Jak přibírají a rostou Vaše miminka?
A je tu nějaká maminka která musí přikrmovat nebo rovnou krmit UM Bebilon Comfort?
A máte s tímhle UM dobré zkušenosti? děkuji ![]()
U nas to je take v 6. tydnu, ale prave dohromady s hexavakc. Tak budeme mut asi pozdeji pneumokoka, nechce se mi to ted jit studovat. Dnes jsme byli na kyclich, zatim OK, kontrola za 7 tydnu.
Oko nam pro zmenu tece to druhe, Sidi, asi skoncime jako vy. Ale vylekala jsi me, ze by se to profouknuti dokonce mohlo opakovat!!! Mela jsem, myslim volat dnes kvuli ocim po tydnu pediatrovi, ale nejak jsem to dnes neresila. Vypravila jsem se zkusebne s obema detma sama do ZOO a i kdyz to bylo maso, docela to slo.
Ale s tim vedrem jsem si vazne nevybrala dobry den. Ale zvladli jsme vse vcetne ortopedie.
Eilaan no zatim to ma dobry, jen trosku kysance ale to je nic proti tomu co byxlo.
no dnes opet bylo vedro asi proto dostal po hodine venku hlad a my museli dom.ted sem s nim byla asi pul hody a opet hlad ale vylil pulku a uz nechtel ale prso to joooo ![]()
Binnu, holky, ja naseho maleho nevazim, neb tentokrat nemam vahu. Obcas me chytnou nervy, ze treba spravne neji, ale jak mel i vyssi porodni vahu, tak je porad takovy peknoucky, tak snad OK. Akorat porad mi obcas pripada, ze mam prazdnejsi prsa a musim kojit z obou, ale pak zas druhy den to je treba jinak… Vubec nevim, cim se to ridi. S 1. synem jsem mela vzdy mleka dost. Chjo, akorat je prcek cely osypany, asi potnicky. To ma, chudak, z tech nasich vyletu. Mame rozbite auto a mam pujcene od sestry bez klimatizace. Tak se pravidelne pari v autosedacce… Vypada to desne a jeste hur, kdyz ho namazu imazolem, protoze je to bile a nejde to rozmazat.
Holky na ty oci pomohly ty ocni kapky euphrasia! sama bych tomu neverila! detska mi rikala ze je normalni ze maji casteji zanet protoze maji nejakou chlopen v tom ocnim kanalku a mam pry delat masaze, takze delam malickem tak 3× denne jak kdyby pod vnitrnim koutkem oka masaz a uvidime
dneska oci ok
na nejaky profukovani bych jen tak nesla ![]()
Eilaan s tema jak kdyby prazdnyma prsama to mam nekdy taky ale stejne se i z „prazdnych“ napije dosyta ![]()
Sidi, tak to je super, ze chce malej prso! Ja teda kojim kdekoli venku, tuhle mi zacal hrozne rvat v aute, tak jsem zastavila a kojila ho sedic na obrubniku mezi zaparkovanymi auty. A 2. ditko me pritom tlouklo do zad a dorazelo na me, protoze bylo desne unavene a cosi po mne vyzadovalo. Vlastne ten obrubnik byl uz vickrat. ![]()
Vev, díky za info. Zkusim se zeptat na ty Tvoje kapky. Jsem hotová, i když v dobré náladě. A hrozně mě bolí nohy z toho běhání po ZOO. Ke konci jsem tlačila kočár a k tomu nesla malého na koni, protože jsem se bála, abychom určitě nepřišli pozdě na ty kyčle. Navíc parkujeme vždy ještě kus cesty od ZOO, protože parkování stojí 100 Kč. A i když to člověk má, radši to dám za nějakou hračku nebo tak. ![]()
Eilaan - koukala jsem, ty kapky jsou i u nas ![]()
ja sjem zatim kojila venku jen jednou, jinak se to snazim nasmerovat tak ze kojim doma, ale je mi jasny ze to tak nepujde porad no
vcera jsem byla venku s kamaradkou co porodila pred 2 tydnama, ma kluka, a ten byl tak malilinkatej! ta moje proti nemu uplna obryne ![]()
Ahoj holky, Veve, taky díky., zkusím se na to zeptat, i tu masáž zkusím. Ještě jsem narazila v manulálu k výrobkům Dr. Nona, že na to platí výplachy nosánku a očička ústní vodou, vytírání očka čajem a tuším ještě něco tam aplikují, teď to nemám po ruce, jako zkušenosti už s tím mám, produkty jsou funkční, ale má se to dělat měsíc, na to nemám nervy.