Poradna duly
Jana Čurdová
No my koupem v 19:30 semtam o 30min dřív či později záleží jak je dlouho nakojená..pak kolem 20h usne a spí do 3h rána..
No a s dudlem to máme teď na prd, od narození ho chtěla ale teď mi ho 2týdny nechce vůbec vzít ani do pusinky, vyzkoušela jsem i ty ostatní druhy a nic, no zkusím to namáčet do mlíka či čajíka a uvidíme asi to bude chtít trpělivost..:/ ![]()
@vevericka12 píše:
Holky mam pocit ze na me leze ryma, mala porad kychaco se dela kdyz by mela nachlazeni? dyt nemuze skoro pak dyckat pres nos pri kojeni ne?
Kdyz leze ryma na tebe a kojis, nemela by to mala snad chytnout. Jinak odsavat a kapat kapicky nasivin treba. Tak moc drzime palce!!!
Eilaan - aha to jsem nevedela
jasne kojim plne, drzte palce zitra mame hodne vyrizovani tak to je zrovna jak naschval ![]()
@Hana89 píše:![]()
No holky mala ma zmenenej režim v noci brepta a kouka všude a potrebuje pozornost a cez den spí, jak to zmenit? je to zatim jeden den
taky mame potničky všude i celou hlavinku, no a padaji nam vlasky už je skoro lisá
ale hlava se ji loupe a je sucha natiram olejičkem ale neak nepomaha poradite?
hanicko, modra indulona to isti
Ahoj holky, četla jsem o těch dudlíkách… Malá ho vůbec nechce. měla ho v puse dvakrát. V porodnici a doma asi první týden. Koupila jsem jí i menší v DM za 70 Kč, ale stejně ho nechce. Jak píšete..Dáví se s ním. Ale proč jí ho teda dávat, když nechce? Už jsem to hodila za hlavu. Vždyť je to přece lepší, že ji nebudu muset odnaučovat, ne? Proč ty dudly tak řešíte? Je v tom ještě něco jiného?
@venid ahoj ani ja nedavam on ho nechce tak proc ze?:)
place jen kdyz ma hlad, a kdyz knoura tak vim ze je neco spatne, negde sem cetla ze kdyz didte dudla tak potlacuje ppotreby ktere se prave projevuji placem.
takze uvidim jestli ho bude casem potrebovat nebo se obejdeme cele toto obdobi bez dudla.
Ahojte, tak máme po poradně, dneska to bylo fajn. malý má 5200 gramů a 58 cm, chlapisko. za chvilku se mně nevejde do kočárku. nevadí, hlavně že nemusí být „na dietě.“
Ahojte maminky, jak se máte? Jak zvládáte ten každodenní kolotoč?
Malá už má konečně přes 4 kila, bohužel i když se snažím přikládat, mlíčko se mi pořád už skoro vůbec netvoří, malá stejne uz prso bere jako dudlik
Přibírat bohužel žačla až po UM, ale aspon že je spokojená ani bříško nás vůbec netrápí
Jsou tu nějaké maminky co nechali nebo nechají očkovat miminko Synflorixem? ![]()
@Binnuska muzem zavodit ve vaze
jinak my vse zvladly a rymu nema diky bohu nakonec
@Kléris Já o tom uvažuju a ještě se rozhoduju mezi ním a Prevenarem. Musím se poradit s doktorkou. Je fakt, že Synflorix je plně hrazený, to je výhoda.
Ale určitě dáváme Rotarix, už jsem byla na VZP pro voucher.
Vev, tak super, to jsem ráda, že jste zdravé!
Jinak my Prevenar, je prý víc vyzkoušený, očkují s ním ve většině zemí.
Binnu, gratuluji, to je krásná váha. Binnu, Vev, my jdeme zítra, tak uvidíme, jestli budeme moct také soutěžit! ![]()
Jinak ad dudlík. První dítě ho nemělo. Ale nakonec mi to přišlo fyziologické, děti dumlají vše, doteď si při spaní občas tak nasucho zadumlá jen pusou, když se v noci třeba převaluje a tak… A horší je pak odnaučovat palec, ten jim totiž člověk nesebere. Navíc pokud dítě není kliďas, je ten dudlík vážně hodně dobrý. Ale každý si na to musí přijít sám.
Po 1. dítěti jsem měla 2 priority, aby měl dudlík a potažmo i dobře spal.
Tak uvidíte. Později ho už asi na dudel těžko naučíte… My pak chtěli, ale už to nešlo. ![]()
Ahojte, tak naše malá ze začátku dudlík vůbec nechtěla, docela se s ním dávila, ale tak od 2. týdne když si začla cucat palec tak jsem ji ze zvedavosti strčila dudlík a najednou ho chtěla
Ale necumlá ho pořád, jenom když usíná nebo ji přebaluju
Takže snad odnaučování půjde snadno ![]()
Ahoj holky, nám na ty prdíky snad nic nezybírá
dávám infacol a večer bio gaia…večer kříčí a ráno má křeče pořád kňourá a tlačí
ach jej už ať je pryč tohle období :/
@Dlaždička píše:
Ahoj holky, nám na ty prdíky snad nic nezybírádávám infacol a večer bio gaia…večer kříčí a ráno má křeče pořád kňourá a tlačí
ach jej už ať je pryč tohle období :/
ahojky, moc doporučuji přírodní kapičky baby calm ty pomáhají snad úplně všem co jsem kde četla a nám taky nedám na ně dopustit jsou jediné co nám pomáhají a prdíky krásně odcházejí. U nás je ještě problém ublinkávání (rexlux) ale snad zabere zahuštovadlo mlíčka nutriton