Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim, u tchyne v jahodach jsem objevila malé cerviky
Vi nekdo o co jde, proc tam jsou a jak se jich zbavit? Malej na ne chodi, ma jich tu plno, jsou to takove jak zrajou od jara do podzimu…vždycky je kontroluju a myju. No ale ted jsem nejak ztratila chuť ![]()
Tyjo, co si tak uvědomuju, v jahodach jsem cerva ještě neviděla ![]()
@Moniňoň píše:
Tyjo, co si tak uvědomuju, v jahodach jsem cerva ještě neviděla
No já právě taky ne. Max. ožrané od slimáků.
@elen-ka píše:
No já právě taky ne. Max. ožrané od slimáků.
Jo, to ja taky. Třešně jsou plný červu, ale jahody??
![]()
@Fonty píše:
A zrovna nemuzu žádnýho najit, budu na tom pracovat
Hledej, hledej
třeba jsme to zakrikly a uz tam nebudou žádní ![]()
@Fonty ja loni nasla cervy v ostruzinach, tech velkych. Byly uz hodne tmave a kdyz jsem je rozpulila, bylo v jedne treba 5 cervu. Fuj tajbl. A taky by me nenapadlo, ze tam muzou byt. Ale neporadim, v jahodach jsem nasla max skvora
Ostruziny, maliny bezne. Dcera nasla cerva v hrachovem lusku - tam jsem taky nechapala. Jahody jsem taky neslysela.
Zatim jsem nenasla..si rikam ze tam treba nakladly něco mouchy
tak ja zas nikdy nevidela cervy v malinach ![]()
V malinach, ostruzinach, hrasku bezne. Vy jste nikdy nejedly hrasek ze zahrady?
V hrasku jsou cervi uplne bezne, v malinach a ostruzinach jsem jeste nevidela. V jahode tusim uz ale jo ![]()
@Fonty Červi v jahodách být můžou. Náš tchán je línej dát pod jahody slámu nebo folii a má jahody plný takových bílo-průhledných 2-3cm „stonožek“ nebo červíků. Je to pěkně nechutný. Jednou jsem si s těma jeho jahodama uřízla hroznou ostudu před návštěvou, protože jsem si od něj nevědomky jahody vzala (pořád nám je nutí) a já je opláchla a odstopkovala a hezky dala na stůl před návštěvu. Po chvíli z toho začali lézt tito červi ve velkém počtu, jako z hororu (vyhnala je ven ta voda, jak jsem je opláchla). Bylo to strašně na poblití, protože jsme jich už pár snědli. Fakt nechutný, lezli všude po jahodách… Na internetu jsem si pak našla, že to existuje běžně u ovoce a zeleniny, které leží přímo na zemi (hlíně) a tihle prevíti se dostanou dovnitř (jméno si fakt nepamatuju). Od tý doby jahody od tchána vyhazuju a kupuju si od farmáře takové, co jsou vždy na podkladu.
@Fonty letos jsem je v jahodach ještě neviděla, ale v loni jsem je tam měla taky a byl to tedy ekl ![]()