Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Litta píše:
Ježiš dík, to bude to, co mi párkrát přilítlo a já se divila, co je to za rozpaženou mouchu.S jiným stádiem jsem naštěstí tu čest neměla, ale stačila mi dospělá.
Jsou to normální sviňky. Mám to letos, snad jsem to zlikvidovala a pozor! Nákladům ty mechy vajíčka prý i do vlhké hlíny a jsou naprosto odolný a rychlý v rozmnozovani.
Já mám problém se sprchacem, tam se pořád drzi v tom odpadu voda, takže každý den ocet, vařící vodu a dokonce jsem pořídila savo s chlorem, to mi nesmělo do baráku.
@Anonymní píše:
@Tarjei asi jojako za celý ty roky jsem stim problém neměla až teď poprvý. Tak proto mi to přijde zvláštní a dost teda nechutný. Nesnášim červy. Ale už to nechci. Fuj.
O ona je to skutečně záležitost posledních dvou let!
@Anonymní píše:
@Kriss Tina nevím o tom, že by voda hnila, ale asi ano a už jsem poučená
Dej si vodu do nějaké nadoby a nech ji nekde stat mesic, zarucuju ti, ze to v te nádobě udela nechutny slizsky povlak, kde se bude darit kdejakemu humusu a pak si představ ze ten samý slizsky povlak mas na odkapavaci, kam davas čisté nádobí, to si tak koledujes o nejake zdravotní potíže
@g.sandova ja radši koupim novej odkapávač a budu ho mejt denně 🤣 fujky
@Anonymní píše:
@Tarjei asi jojako za celý ty roky jsem stim problém neměla až teď poprvý. Tak proto mi to přijde zvláštní a dost teda nechutný. Nesnášim červy. Ale už to nechci. Fuj.
Těm mrcham stačí fakt málo, takže všechno vysusuj, protahni odpady krtkem a zabíjejí dospelce okamžitě. Vysusuj drez a a čistí odpady, krátkém často nemůžeš, ale zvonem třeba.
@g.sandova Děsivý, vůbec se ti nedivím, taky mi savo domů nesmí, ale u podobných potvor zkusí člověk cokoli. ![]()
Jdu preventivně vyčistit kuchyň, i když jsem tam to nádobí chtěla nechat do rána. Díky za motivaci, takhle při večeru. ![]()
@Tarjei ja mam odkapavac i k mycce
nevim proc, ale plastové nádobí v ni zůstane pokazdy mokre ![]()
@Kriss Tina aha
no kdyz mycka domyje, otevru ji, vyvali se para..kdyz ji za hodku az dve jdu vyklidit, vetsina je sucha…
@Tarjei Taky už bych bez myčky nemohla. Ale ještě jsem nevyházela všechno, co do ní nesmí, takže třeba pánve musím ručně.
Nebo mi často stojí ve dřezu něco na odmočení, to mě taky štve, ale ne vždycky to ta myčka zvládne rovnou. ![]()
@Tarjei Co mají vnoučata plastové kelímky, ty prostě v myčce neuschnou. A nechápu ten okapavac. Přece umyju nádobí, utru i kdyby večer, oplachnu okapavac, otru a schovam. Jak se tam může objevit červ? A mít tam měsíc starou vodu, to musí být smradu jako v hradu.
@Kriss Tina nevím o tom, že by voda hnila, ale asi ano a už jsem poučená