Česká Pošta - doručování balíčků

175
8.1.14 09:45

Česká Pošta - doručování balíčků

Zdravím maminky,

chtěla bych se zeptat, zda je to normální, nebo zda takhle funguje pošta jen u nás.

Zazvoní u nás doručovatelka, že pro nás mají balíček, třeba i na dobírku. Vybere peníze, nechá si podepsat řevzetí a odejde se slovy, balíček přivezeme za chvilku. Pak třeba i půl hodiny čekám, než s balíčkem ta samá doručovatelka ještě s druhou přijedou a balíček předají. Minule si dokonce vzala peníze s tím, že mi vrátí, až přivezou balíček.

Mě to přijde jako zvláštní způsob, kdyby mi pak baliček nedaly, jak dokážu, že jsem ho nedostala, když mám podepsané převzetí. Zatím se tak nikdy nestalo, ale kdo ví.

Díky za váš názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
8.1.14 09:49

@lendiiisek taky to tak u nás funguje, ale bydlím na vesnici a pošťačky známe osobně, takže by si nedovolili balíček nedodat. Být to ve městě a být to pošťačka kterou téměř neznám tak by jsem ji to prostě neuhradila. Každopádně ten systém taky nechápu, nevím co si tím ušetří. Navíc mě balíček hodí jen k domu, takže leží vlastně na ulici a já číhám jak blbá aby jsem si ho rychle odnesla než ho někdo ukradne. I když snad ze vsi by mé ho nikdo nevzal, spíš kdyby jel někdo cizí kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
8.1.14 09:50

Tak tohle slyším uplně poprvé 8o Já bych nic neplatila a nepodepisovala dokud nepřijde s balíkem/ doporučenym dopisem… A na tenhle postup bych se zeptala na poště. To mi normální nepříjde :think:
U nás je spíš problém s nedoručováním, automaticky hází lístek že si dopis/balík mám vyzvednout na poště, ani stížnosti nic neřeší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
;)

Příspěvek upraven 04.02.14 v 18:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

@lendiiisek u nás to je všechno najednou. Přijedou, zaplatím, podepíšu a ona jde pro balík do auta - má ho připravený na kraji a rovnou si hledá balík pro další zastávku a dá si ho opět hned za dveře.
U vás mi to přijde jako dost divný způsob. Osobně bych odmítla podepsat i zaplatit dokud bych balíček neviděla. Ptala ses, proč to nemůže být najednou?
EDIT: A to jsme malé město. Pošťačky nás znají, naposledy mi předávala balík na náměstí, abych nemusela na poštu, když nejsem doma :mrgreen:

Příspěvek upraven 08.01.14 v 09:53

• Citovat
  • Upravit
2144
8.1.14 09:51

To slyším po prvé 8o Nemůže si přece vzít peníze a balík přivézt až za půl hodiny. Možná bych zkusila zavolat přímo na poštu a zeptat se na to. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.1.14 09:51

U nás teda všechno při jednom. Přijede kluk s dodávkou, dá mi balíček, já jemu peníze (nebo naopak), podepíšu převzetí a jede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.14 09:52

@lendiiisek né, tohle u nás není, bych jí asi hnala. Přijde, zazvoní, řekne, co má, když řeknu, že vyzvednu, tak ok, sejdem se dole, ona mezitim dojde do auta pro balík. Vše z ručky do ručky. Když je to něco hodně velkého, jezdí chlap, ten mi to pomáhá dotáhnout nahoru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barus20
8.1.14 09:52

Buď ráda, že aspoň to. Mě ráno přijde sms, že budou doručovat balíček, tak já samozřejmě celý den doma čekám a odpoledne mi přijde sms, že balíček je na poště, že jeho pokus o doručení byl neúspěšný a to už mi udělali několikrát :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: prostě česká pošta je totální katastrofa!

• Citovat
  • Upravit
6376
8.1.14 09:53

Tak to jsem ještě neslyšela :roll: já bych nic nepodepisovala a už vůbec neplatila předem dokud by mi nic nepředali 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
8.1.14 09:54

@lendiiisek u nás to tak nefunguje. Přijde pošťačka nebo pošťák, vybere peníze nebo podepíšu a ihned dostanu balíček. Tohle by mi vadilo, i když už oba znám a vím, že jim můžu věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6376
8.1.14 09:55

Já čekám marně na balík, který byl odeslaný 18.12. a ještě dodnes nepřišel :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
8.1.14 09:55

@lendiiisek Mně zas dělá to, že mi hodí papír do schránky a odejde, ale já s bříškem teda na poštu chodit nebudu. Takže si pak žádám opětné doručení a ona se tváří jako kakabus.

• Citovat
  • Upravit
175
8.1.14 09:56

Tady chodí jedna doručovatelka, ta to všechno vybere a pak jí někde nabere ta druhá autem a objíždí to znova.

@Billi jsem tu chvilku, přistěhovala jsem se zpět k rodičům, ale už se mi to stalo u 4 nebo 5 balíčků. Chápala jsem, když to byly velké zásilky, jako balíky plenek, nebo elektrické autíčko, ale dnes mi dorazil balíček s tiskopisy, velikost A4 takže nic velkého. Takže jsem to zatím neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barus20
8.1.14 09:58

@katkak9 A není už na poště? Já jsem tam taky takhle měla jednou balíček a nikdo se neobtěžoval mi napsat nebo mi aspoň lístek hodit do schránky, takže kdybych si na poštu nezavolala skoro po 3 týdnech, tak se to ani nedozvím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová