Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bych si to nechala dát doporučeně na poštu, na kterou můžu doběhnout třeba v polední pauze, nebo na hlavní poštu, pokud jste z Prahy.
@Anonymní píše:
Ahojv pondělí mi byla posílána velká obálka, s tím že obsah tento víkend nutně potřebuji. Obyčejně, protože abych si došla na poštu musela bych si brát dovolenou a v sobotu nejsem doma.
Je pátek a obálka nikde. Od středy tam vždy odpoledne volám, zda jim tam neleží (občas tvrdí že by se nevešlo do schránky a nedoručují). Včera mi paní oznámila že jako co chci, že obyčejná pošta chodí minimálně týden, obvykle deset dní, není výjimka ani 14 dní. A co chci když jsem si nepřiplatila za doporučenou.
Dále nekomentuji
![]()
![]()
Tzn. pokud dnes obálka doma nebude a na poště taky ne, čeká mě večer obíhání a shánění obsahu - který pokud přijde můžu vyhodit, protože je nutný na neděli.
![]()
![]()
![]()
To je prostě riziko obyčejné pošty. Mě tedy vše obyčejně došlo, sama bych si obyčejně netroufla poslat. Jelikož bych měla i strach, že mi to kupující zatají a pak bude dávat negativy a celkově různé nepříjemnosti. Když něco nutně potřebuji, raději si připlatím. Mimochodem, mě se třeba 2× stalo, že se mi zatoulal i doporučený. Naštěstí se díky podacímu číslu našel. Takže uvidíš, jestli přijde dnes, mě i obyčejně přijde do dvou prac. dnů. Tak držím palce
Obyčejný dopis jde den dva, není pravda že týden. jde ve stejném pytlu jako doporučený dopis.
@lampicka11 píše:![]()
![]()
Mazec. No mě třeba OZP posílalo přihlášení syna k pojišťovně a přišlo to druhý den obyčejně…zatím vždy vše dorazilo
já už po zkušenostech posílám obyčejné jen to co by mi nevadilo že by se ztratilo, ale důležité věci radějí jen doporučené i když ted jsem posílala doporučeně a 50 kč ale je to snad bezpečnější ( dopis ještě nedošel tak nevím
)
@rozand píše:
No jako sorry, ale něco, co nutně potřebuju, bych si nikdy nenechala poslat obyčejně, už kvůli ztrátám obyčejných zásilek a nemožnosti jejich cestu sledovat.
Souhlasím. Ale šlo to přímo z centrály české pošty a tam mi řekli že je to jistější že to dojde, že je to rychlejší, že doporučená je stejná jen budu víc naprdlá že budu vědět kde to je. A obyč že to dojde (protože se to nemusí sledovat) dřív.
@joli31 píše:
Obyčejný dopis jde den dva, není pravda že týden. jde ve stejném pytlu jako doporučený dopis.
také si myslím že kecaj.. ale tvrdila mi to do telefonu vedoucí pošty ![]()
a z centrály sem myslela ne že sem byla na pobočce nějaké jejich, ale přímo Česká pošta mi posílá obálku
@Anonymní píše:
Ahojv pondělí mi byla posílána velká obálka, s tím že obsah tento víkend nutně potřebuji. Obyčejně, protože abych si došla na poštu musela bych si brát dovolenou a v sobotu nejsem doma.
Je pátek a obálka nikde. Od středy tam vždy odpoledne volám, zda jim tam neleží (občas tvrdí že by se nevešlo do schránky a nedoručují). Včera mi paní oznámila že jako co chci, že obyčejná pošta chodí minimálně týden, obvykle deset dní, není výjimka ani 14 dní. A co chci když jsem si nepřiplatila za doporučenou.
Dále nekomentuji
![]()
![]()
Tzn. pokud dnes obálka doma nebude a na poště taky ne, čeká mě večer obíhání a shánění obsahu - který pokud přijde můžu vyhodit, protože je nutný na neděli.
![]()
![]()
![]()
To je pěkně neinformovaná úřednice nebo úplně blbá, která tam nemá co dělat, to, co Ti řekla je úplný blud.
Dopis - obyčejný do 200 km je doručený na druhý den a nad 200km na druhý den někdy ano, ale nejpozději za dva dny, tj schránku vyberou ve středu a nejpozději v pátek je nad 200km doručený ve schránce.