Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,
mě se začla hodně líbit Bětuška. Ne Elizabeta, ale Běta - česky stručně
.
Kolem máme samé Adélky, Nelinky, Stellinky..
@RyBANA píše:
@banibag2 za me je to jedno, je mi 30, pokerovana jsem taky a stejne jsem pro rodice stale Verunka. Stejne jako manzel je stale Risa atd…
Samozřejmě je to věc názoru, mě to prostě přijde úsměvné…taková „tvrdá“ žena v kombinaci s tak něžným jménem. A dokonce si nemyslím, že tím, že neoslovuju dospělou dceru zdrobnělinami, bych byla špatná matka nebo ji neměla ráda
Ani já osobně nemám ráda, když mě někdo oslovuje zdrobněle…
@tvetinka a je nějaké jméno které jsi vždycky chtěla dát? Já chtěla nějaké méně obvyklé a přitom aby to šlo k příjmení, před lety jsme chtěla sofii, bylo jim minimálně a pak snad každá druhá sofie tak touž bych nedala tak máme Valerii
manžel napřed jestli to je sranda tak jsme mu řekla že má měsíc at vymyslí lepší, po měsíci že vlastně ta Valerie je pěkné jméno
no a nakonec jí říká cukříčku
![]()
@Markéta80 prave ze ja zadne jmeno nemam ktere bych vzdycky chtela, akorat ted poslednich par dni se mi zalibilo ester ale s tim nesouhlasi pritel
jak jinak rikate valerii krome cukricku? ![]()
@kaja00 píše:
@tvetinka Ester je docela pekny jmenoJmenuje se tak dcera ty zensky co moderuje Postu pro tebe
Muzete ji rikat Ester, Esterko, Estý
Myslím, že Ester se jmenuje přímo „ta ženská“, co Poštu moderuje
. Její dcerka se jmenuje Sára
. Ale chápu Váš omyl, jsou to jména stejného původu.
@pe-terka Jo tak
Me to nedoslo, ale aspon jsem se trefila, ze jedna z nich je Ester ![]()
@tvetinka
Vali asi nejvíc a Valinko, ale jinak slyší na různá oslovení. V poslední dobou hlavně když jí řeknu že je čert tak začne hned plazit jazyk
já měla asi od 15 jasný že kluk bude viktor tam nebylo o čem přemýšlet a manžel souhlasil
na holku jsme takhle jméno neměla ale líbí se mě spíš méně častá a Valerie mě znělo krásně a neni jich tolik tak snad ve školce jich nebude hodně, syn byl jediný Viktor ve školce a ted ve škole taky sám s tímto jménm ![]()
@banibag2 taky nemusím zdrobněliny, ale zrovna u rodičů to mám jinak. Říkali mi tak celý život a oslovit mě Veroniko, tak sebou pěkně škubnu.
Amálie je krásné jméno, měla jsem spolžačku Amel - trochu jiný tvar, ale sedne jí to jak prd.el na hrnec a všichni jsme jí jméno záviděli. A právě na té Amá/élii se mi líbí těch tisíc variací. Amel, Mel, Amy - mi na „drsnější“ holku vůbec nepřijde trapné
Ale vůbec nekomolit a oslovovat Amá/élie je stejně nejkrásnější.
Ahoj holky tak tu zakladam dalsi diskuzi kvuli jmenu pro nasi holcicku protoze si s tim nevim rady cim dal tim vic
jake jmeno by se podle vas hodilo k prijmeni Bošková? Jedinou podminkou je aby to bylo v ceskem kalendari ![]()
Přijde mi, že snad všechna česká jména ![]()
První mě teda napadla Anna.
Zuzana lucie klára karolína… sedí mi tam snad všechno ![]()
Co se líbí tobě?
Nevím proč, ale první mě napadla Laura a Linda…
ale přijde mi, že k tomuhle příjmení se hodí spousta jmen… volila bych „kratší“ jméno…třeba Dominika už mi k tomu příjde dlouhá… ![]()
Jakékoli české jméno..možná jen ne jména s Š. Dvou, tří i čtyřslabičná, příjmení je relativně krátké.. A hlavně to je tak jedno..holka se stejně jednou vdá a bude mít větší část života třeba naprosto nepadnoucí příjmení. Hlavně aby se vám jméno líbilo. A důležitější než příjmení mi přijde, aby neměla narozeniny i svátek v jednom měsíci, to zůstane celý život stejné.
Mě k tomu příjmení sedí vše
Třeba Adéla, Beáta, Anna, Kamila, Klára, Sandra, Zuzana
Jaké tipy máte vy?
Jako první mě napadla Tereza. Vyhnula bych se jménům s háčky, jako Šarlota, Žaneta nebo Eliška