České jméno pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
27.7.14 20:45

Ahojky,
mě se začla hodně líbit Bětuška. Ne Elizabeta, ale Běta - česky stručně :mrgreen:.
Kolem máme samé Adélky, Nelinky, Stellinky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13434
27.7.14 20:49
@RyBANA píše:
@banibag2 za me je to jedno, je mi 30, pokerovana jsem taky a stejne jsem pro rodice stale Verunka. Stejne jako manzel je stale Risa atd…

Samozřejmě je to věc názoru, mě to prostě přijde úsměvné…taková „tvrdá“ žena v kombinaci s tak něžným jménem. A dokonce si nemyslím, že tím, že neoslovuju dospělou dceru zdrobnělinami, bych byla špatná matka nebo ji neměla ráda 8) ;) Ani já osobně nemám ráda, když mě někdo oslovuje zdrobněle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
27.7.14 21:05

@tvetinka a je nějaké jméno které jsi vždycky chtěla dát? Já chtěla nějaké méně obvyklé a přitom aby to šlo k příjmení, před lety jsme chtěla sofii, bylo jim minimálně a pak snad každá druhá sofie tak touž bych nedala tak máme Valerii :palec: manžel napřed jestli to je sranda tak jsme mu řekla že má měsíc at vymyslí lepší, po měsíci že vlastně ta Valerie je pěkné jméno ;) no a nakonec jí říká cukříčku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
27.7.14 21:24

@Markéta80 prave ze ja zadne jmeno nemam ktere bych vzdycky chtela, akorat ted poslednich par dni se mi zalibilo ester ale s tim nesouhlasi pritel :zed: jak jinak rikate valerii krome cukricku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.7.14 22:43
@kaja00 píše:
@tvetinka Ester je docela pekny jmeno :kytka: Jmenuje se tak dcera ty zensky co moderuje Postu pro tebe :mrgreen: Muzete ji rikat Ester, Esterko, Estý :kytka:

Myslím, že Ester se jmenuje přímo „ta ženská“, co Poštu moderuje :lol:. Její dcerka se jmenuje Sára :D. Ale chápu Váš omyl, jsou to jména stejného původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
27.7.14 23:10

@pe-terka Jo tak :lol: Me to nedoslo, ale aspon jsem se trefila, ze jedna z nich je Ester :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
28.7.14 00:31

@tvetinka :mrgreen: Vali asi nejvíc a Valinko, ale jinak slyší na různá oslovení. V poslední dobou hlavně když jí řeknu že je čert tak začne hned plazit jazyk :mrgreen: :mrgreen: já měla asi od 15 jasný že kluk bude viktor tam nebylo o čem přemýšlet a manžel souhlasil ;) na holku jsme takhle jméno neměla ale líbí se mě spíš méně častá a Valerie mě znělo krásně a neni jich tolik tak snad ve školce jich nebude hodně, syn byl jediný Viktor ve školce a ted ve škole taky sám s tímto jménm :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.7.14 06:49

@banibag2 taky nemusím zdrobněliny, ale zrovna u rodičů to mám jinak. Říkali mi tak celý život a oslovit mě Veroniko, tak sebou pěkně škubnu.

Amálie je krásné jméno, měla jsem spolžačku Amel - trochu jiný tvar, ale sedne jí to jak prd.el na hrnec a všichni jsme jí jméno záviděli. A právě na té Amá/élii se mi líbí těch tisíc variací. Amel, Mel, Amy - mi na „drsnější“ holku vůbec nepřijde trapné :-) Ale vůbec nekomolit a oslovovat Amá/élie je stejně nejkrásnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
28.7.14 11:44

jake jmeno pro holku k prijmeni...

Ahoj holky tak tu zakladam dalsi diskuzi kvuli jmenu pro nasi holcicku protoze si s tim nevim rady cim dal tim vic :zed: jake jmeno by se podle vas hodilo k prijmeni Bošková? Jedinou podminkou je aby to bylo v ceskem kalendari ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
28.7.14 11:46

Přijde mi, že snad všechna česká jména :nevim:
První mě teda napadla Anna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
28.7.14 11:47

Zuzana lucie klára karolína… sedí mi tam snad všechno :D
Co se líbí tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
28.7.14 11:48

Nevím proč, ale první mě napadla Laura a Linda… :) ale přijde mi, že k tomuhle příjmení se hodí spousta jmen… volila bych „kratší“ jméno…třeba Dominika už mi k tomu příjde dlouhá… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.7.14 11:50

Jakékoli české jméno..možná jen ne jména s Š. Dvou, tří i čtyřslabičná, příjmení je relativně krátké.. A hlavně to je tak jedno..holka se stejně jednou vdá a bude mít větší část života třeba naprosto nepadnoucí příjmení. Hlavně aby se vám jméno líbilo. A důležitější než příjmení mi přijde, aby neměla narozeniny i svátek v jednom měsíci, to zůstane celý život stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
28.7.14 11:57

Mě k tomu příjmení sedí vše :think: Třeba Adéla, Beáta, Anna, Kamila, Klára, Sandra, Zuzana :) Jaké tipy máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
28.7.14 11:57

Jako první mě napadla Tereza. Vyhnula bych se jménům s háčky, jako Šarlota, Žaneta nebo Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze