Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@tvetinka píše:
No ja uz jsem bezradna cim dal victaky vam dalo tolik prace jmeno vymyslet?
S první dcerou to bylo také hrozné dilema, to jsme vybírali dlouho… ale teď to bylo jasné hned. Chci udělat radost mojí mamince, tak budeme mít tu Alenku ![]()
@Veveruska87 píše:
@tvetinka u nás to bylo docela v pohodě první mě napadla Nikola tak máme Nikolku i když manžel chtěl Kristýnu ale nakonec jsem si tu Nikolu prosadila
A Nikolka u mě vyhrála protože má hodně tvarů. Naší Nikole říkáme:Niki, Nikýsek, Nikolka, Nikča, Nikouši(tak jí říkám když zlobí),Nikolinko
A co rikate na jmeno Gabriela? pritel to ted navrhnul a mne se libi ze tohle jmeno moc lidi nema nebo aspon my nikoho nezname
@Veveruska87
Otevri kalendar, zavri oci a na jake jmeno prst padne, to vyhrava… To bude asi nejjednodussi ![]()
Gabriela je hezke jmeno ![]()
@sad 1 přesně tenhle problém máme teď, nejhezčí pro nás byl napoprvý Vítek a druhý ne a ne najít a čas se krátí.
Ahoj, nečetla jsem reakce. Já jsem chtěla česká jména. První byla napsaná Madlén (já chtěla Madlenku, ale chlap nechtěl Magdu, takže kompromis), druhé bylo napsáno Amálie. Nakonec máme Toníčka a Honzíčka ![]()
@Pipet píše:
@tvetinka Vyber jméno, které se ti líbí v „základním“ tvaru, které se netluče s příjmením, které je „přiměřené“ pro školkovou holčičku, puberťandu, třicátnici i důchodkyni (no, jestli ještě nějaké důchody budou).
Jak budeš miminku říkat, to se vyvine pak samo.
Třeba jí budeš říkat kočičkoa jméno moc nepoužiješFakt nemá cenu řešit, jak budeš miminku říkat.
Magdaleně říkáme Majíšku a Jindřichovi Jindulko. V těhotenství mě takové zkomoleniny vůbec nenapadly
jupíííí kočička Evička, na Evu jste tady úplně zapomněli ![]()
![]()
Renata, Monika, Andrea, Oldřiška, Tereza, Anežka, Eliška, Daniela, Denisa, Markéta, Melánie, Amelie, Sára, Magdalena, Lenka, Alena, Lucie, Květa, Kateřina, Pavlína, Barbora, Evelína, Gabriela, Michaela, Debora, Simona, Martina, Valentina, Veronika, Eleonora, Antonie, Tamara, Anna
Gratuluju k vaší holčičce. Tady jsou nějaká jména z českého kalendáře:
Lednová jména:
Karin, Diana, Doubravka, Běla, Milena, Wilma, Malvina, Edyta, Alis(on), Gvendolin, Amanda, Zora, Danica, Aurora, Ingrid, Odilia, Robyn
Únorová jména:
Slávka, Nevena, Věnka, Saša, Jaromíra „Romy“, Jarmila, Vanda, Bereniké, Georgína, Ljuba, Valentina, Gisel, Etel, Lilian, Lily, Lilie, Dorota, Kyra
Březnová jména:
Anežka, Jasna, Růže, Světlana, Dita, Stella, Franka, Melissa, Melia, Anděla, Angelika, Rosa, Mathilda, Rut, Ida, Idunn, Alodie, Leontina, Ivona, Iris, Soňa, Tatiana, Tanja
Dubnová jména:
Rosalind, Stáza, Irini, Valerie, Selma
Květnová jména:
Alexa, Alexis, Timea, Nataša, Mona, Vanesa, Svatava, Miranda, Ofelia, Žofia, Viola
Červnová jména:
Laura, Laurel, Květa, Tamara, Tara, Iveta, Gita, Amabel, Tonja, Isolde, Louisa (zdrobněle Lola), Zdenka, Penelope, Esmé, Šárka, Melanie
Červencová jména:
Vesna, Patricie, Maia, Liana, Nola, Drahomíra, Lara, Chloe, Leticia, Libuše, Alma, Olga, Margit, Lotte, Heidi, Beatris
Srpnová jména:
Fiona, Meda, Lada, Enna, Vlaďka, Elfryd, Freja, Ludiše, Miluše, Virginie, Romy, Belinda, Alaina, Alanis, Alanah, Mirabel, Helen, Evelin
Zářijová jména:
meLinda, Radana, Ludmila, Naděje, Zita, Darina, Henrieta, Muriel, Regina, Irma, Jolana, Jolantha, Corneli, Paloma, Ariadné, Bertha, Aurelia
Říjnová jména:
Olivia, Oriana, Sabrina, Justina, Viera, Marina, Selena, René, Agata, Hedwig, Brigid, Sabina, Nina, Beata, Zoe, Liv, Silvia, Štěpánka, Stefanie
Listopadová jména:
Liběna, Saskia, Mahulena, Dafne, Nikita, Niké, Emilie, Amilia, Xenia, Odeta
Prosincová jména:
Iva, Blanka, Julia, Danaé, Vlasta, Vivian, Vivien, Lydia, Dagmar, Gaia
http://www.kdejsme.cz/…88a/hustota/
http://www.kdejsme.cz/…lia/hustota/
@tvetinka píše:
A co rikate na jmeno Gabriela? pritel to ted navrhnul a mne se libi ze tohle jmeno moc lidi nema nebo aspon my nikoho nezname
No, nevím. Nechtěla bych se jmenovat „muž boží“ ![]()
@tvetinka píše:
@kočička Evička u evy se mi nelibi ze ma svatek na vanoce
My máme Adama, tudíž taky svátek na vánoce. Nám se to naopak osvědčilo. On je trochu víc aktivní, celkem dost zlobí, takže štědrý den nebyl nikdy poklidný
Dali jsme mu totiž vždycky dárek den předem. Loni se to nějak nestihlo, dostal dárek na štědrý den ráno… no a byl klid (alespoň chvíli
). Hrál si s novou hračkou, takže nestíhal zlobit tolik co obvykle
![]()
Jinak nám to taky dalo zabrat vymyslet jméno. U prvního ani ne, tam jsem měla jasno, ale u druhého to byl oříšek. Nakonec jsme to vymysleli a díte jméno má
![]()