České jméno pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15292
26.7.14 12:43
@tvetinka píše:
No ja uz jsem bezradna cim dal vic :zed: taky vam dalo tolik prace jmeno vymyslet?

S první dcerou to bylo také hrozné dilema, to jsme vybírali dlouho… ale teď to bylo jasné hned. Chci udělat radost mojí mamince, tak budeme mít tu Alenku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
26.7.14 12:50
@Veveruska87 píše:
@tvetinka u nás to bylo docela v pohodě první mě napadla Nikola tak máme Nikolku i když manžel chtěl Kristýnu ale nakonec jsem si tu Nikolu prosadila

A Nikolka u mě vyhrála protože má hodně tvarů. Naší Nikole říkáme:Niki, Nikýsek, Nikolka, Nikča, Nikouši(tak jí říkám když zlobí),Nikolinko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
26.7.14 13:43

A co rikate na jmeno Gabriela? pritel to ted navrhnul a mne se libi ze tohle jmeno moc lidi nema nebo aspon my nikoho nezname

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
26.7.14 13:50

@tvetinka :palec: hezké jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
26.7.14 13:52

@Veveruska87
Otevri kalendar, zavri oci a na jake jmeno prst padne, to vyhrava… To bude asi nejjednodussi :lol:
Gabriela je hezke jmeno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
26.7.14 16:50

@sad 1 přesně tenhle problém máme teď, nejhezčí pro nás byl napoprvý Vítek a druhý ne a ne najít a čas se krátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4737
26.7.14 16:52

Ahoj, nečetla jsem reakce. Já jsem chtěla česká jména. První byla napsaná Madlén (já chtěla Madlenku, ale chlap nechtěl Magdu, takže kompromis), druhé bylo napsáno Amálie. Nakonec máme Toníčka a Honzíčka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.14 17:01
@Pipet píše:
@tvetinka Vyber jméno, které se ti líbí v „základním“ tvaru, které se netluče s příjmením, které je „přiměřené“ pro školkovou holčičku, puberťandu, třicátnici i důchodkyni (no, jestli ještě nějaké důchody budou).
Jak budeš miminku říkat, to se vyvine pak samo.
Třeba jí budeš říkat kočičkoa jméno moc nepoužiješ :D Fakt nemá cenu řešit, jak budeš miminku říkat.
Magdaleně říkáme Majíšku a Jindřichovi Jindulko. V těhotenství mě takové zkomoleniny vůbec nenapadly :nevim:

jupíííí kočička Evička, na Evu jste tady úplně zapomněli :think:
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
26.7.14 17:03

My mame Bělu a taky se nam libi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
26.7.14 17:12

@kočička Evička u evy se mi nelibi ze ma svatek na vanoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.7.14 17:31

Renata, Monika, Andrea, Oldřiška, Tereza, Anežka, Eliška, Daniela, Denisa, Markéta, Melánie, Amelie, Sára, Magdalena, Lenka, Alena, Lucie, Květa, Kateřina, Pavlína, Barbora, Evelína, Gabriela, Michaela, Debora, Simona, Martina, Valentina, Veronika, Eleonora, Antonie, Tamara, Anna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
26.7.14 17:41

Máme Barborku já to jméno miluju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.14 18:01

Jak vidno z kalendáře je z čeho vybírat

Gratuluju k vaší holčičce. Tady jsou nějaká jména z českého kalendáře:
Lednová jména:
Karin, Diana, Doubravka, Běla, Milena, Wilma, Malvina, Edyta, Alis(on), Gvendolin, Amanda, Zora, Danica, Aurora, Ingrid, Odilia, Robyn

Únorová jména:
Slávka, Nevena, Věnka, Saša, Jaromíra „Romy“, Jarmila, Vanda, Bereniké, Georgína, Ljuba, Valentina, Gisel, Etel, Lilian, Lily, Lilie, Dorota, Kyra

Březnová jména:
Anežka, Jasna, Růže, Světlana, Dita, Stella, Franka, Melissa, Melia, Anděla, Angelika, Rosa, Mathilda, Rut, Ida, Idunn, Alodie, Leontina, Ivona, Iris, Soňa, Tatiana, Tanja

Dubnová jména:
Rosalind, Stáza, Irini, Valerie, Selma

Květnová jména:
Alexa, Alexis, Timea, Nataša, Mona, Vanesa, Svatava, Miranda, Ofelia, Žofia, Viola

Červnová jména:
Laura, Laurel, Květa, Tamara, Tara, Iveta, Gita, Amabel, Tonja, Isolde, Louisa (zdrobněle Lola), Zdenka, Penelope, Esmé, Šárka, Melanie

Červencová jména:
Vesna, Patricie, Maia, Liana, Nola, Drahomíra, Lara, Chloe, Leticia, Libuše, Alma, Olga, Margit, Lotte, Heidi, Beatris

Srpnová jména:
Fiona, Meda, Lada, Enna, Vlaďka, Elfryd, Freja, Ludiše, Miluše, Virginie, Romy, Belinda, Alaina, Alanis, Alanah, Mirabel, Helen, Evelin

Zářijová jména:
meLinda, Radana, Ludmila, Naděje, Zita, Darina, Henrieta, Muriel, Regina, Irma, Jolana, Jolantha, Corneli, Paloma, Ariadné, Bertha, Aurelia

Říjnová jména:
Olivia, Oriana, Sabrina, Justina, Viera, Marina, Selena, René, Agata, Hedwig, Brigid, Sabina, Nina, Beata, Zoe, Liv, Silvia, Štěpánka, Stefanie

Listopadová jména:
Liběna, Saskia, Mahulena, Dafne, Nikita, Niké, Emilie, Amilia, Xenia, Odeta

Prosincová jména:
Iva, Blanka, Julia, Danaé, Vlasta, Vivian, Vivien, Lydia, Dagmar, Gaia

http://www.kdejsme.cz/…88a/hustota/
http://www.kdejsme.cz/…lia/hustota/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.14 18:02
@tvetinka píše:
A co rikate na jmeno Gabriela? pritel to ted navrhnul a mne se libi ze tohle jmeno moc lidi nema nebo aspon my nikoho nezname

No, nevím. Nechtěla bych se jmenovat „muž boží“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.7.14 18:49
@tvetinka píše:
@kočička Evička u evy se mi nelibi ze ma svatek na vanoce :lol:

My máme Adama, tudíž taky svátek na vánoce. Nám se to naopak osvědčilo. On je trochu víc aktivní, celkem dost zlobí, takže štědrý den nebyl nikdy poklidný :D Dali jsme mu totiž vždycky dárek den předem. Loni se to nějak nestihlo, dostal dárek na štědrý den ráno… no a byl klid (alespoň chvíli :mrgreen: ). Hrál si s novou hračkou, takže nestíhal zlobit tolik co obvykle :mrgreen: :mrgreen:

Jinak nám to taky dalo zabrat vymyslet jméno. U prvního ani ne, tam jsem měla jasno, ale u druhého to byl oříšek. Nakonec jsme to vymysleli a díte jméno má :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence