České jméno pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4009
25.7.14 22:35

@Genovesa @Prcek88 holky dnes uz ne. Prcku prijmeni si smaz, uz pamatuju ;). Az bud mit chvilku napocitam vam to, ale jestli uz se tak prci jmenuji, neresila bych to, nekdy je lepsi brat vexi tak, jak prijdou. ;) Dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50

@Genovesa ano první, je nám s přítelem 20. Já vím že miminko nepotřebuje naprostý klid, to mi ona taky říká. Že prý prvního syna(mého přítele) si naučila na ticho a hrůza.
Ale chcem mít každá své, navštěvovat se, děťátko k ní bude chodit na návštěvy. Když by jsme tam bydleli tak se přejíme navzájem nebo jak to říct. Takhle si budem vzácnější, a vím že v ní mám oporu. Ona je fakt skvělá ženská, hodná, rozumná.
Zní to divně, tchyně se berou jak nutné zlo(vím od kamarádek) ale no doufám že to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92

Ještě mě napadla Jiřina, Jitka, Petra, Jana, Dana, Daniela, Ludmila, Martina-to jsou jména mého dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.7.14 22:39

@evill vyřídím ale až zítra, teď si šla už lehnout. Berou ji chudáka záda :( mám říct tenhle nick? třeba si ji s někým pleteš, ale vyřídím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
25.7.14 22:42
@milatka77 píše:
Ještě mě napadla Jiřina, Jitka, Petra, Jana, Dana, Daniela, Ludmila, Martina-to jsou jména mého dětství.

a mě napadlo at se zakladatelka podívá do kalendáře ale nechci prudit hned od začátku :mavam:

P. S. kalendář doporučuji spíš ve stylu tohoto :

protože v tomto : http://www.autobusy-raz.cz/…kalendar.jpg

se nácházejí pouze čísla :palec:

Příspěvek upraven 25.07.14 v 22:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
25.7.14 22:43
@tvetinka píše:
Ahoj, uz za tri mesice se nam ma narodit holcicka ale porad nevime jake ji dame jmeno chteli by jsme aby to bylo ceske jmeno ale zase ne nejake zastarale(jako treba Věra) ale zase ne takove ktere ma skoro kazdy (Tereza apod.) Vim ze vyber zalezi jen a jen na rodicich ale treba mi date nejakou inspiraci :kytka:

My máme alžbětku ;) Říkáme jí Betynko, Bětko, Bugino :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
25.7.14 22:49

A jinak v rodině máme Matyldu, Jasmínu, Vilmu, Lindu, Elenku, Izabelku a mě se hrozně líbí Stella a ještě máme Vandu

• Citovat
  • Upravit
1829
25.7.14 22:49
@lalalalala píše:
a mě napadlo at se zakladatelka podívá do kalendáře ale nechci prudit hned od začátku :mavam:

Kalendar me taky napadl, ale do toho cucim porad a nic nemuzu vybrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.7.14 22:51

Vzpomněla jsem si na své dvě paní učitelky Jitřenku a Sněžanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
25.7.14 22:54

Alexandra je jeste takove jmeno vyskytujici se poskromnu ve vsech generacich. A je podobna Alene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
25.7.14 22:57

@tvetinka Ja mam Verusku a jsme za exoty. Tohle jmeno ma snad fakt jenom moje mala :-) coz se mi libi. Nikdo ho ted nedava, tkz je unikat! Navic je to odvozeno od vira a ja verila, ze jednou budu mit krasnou dokonalou moji malou prdelku a mam ji. No a mj. se tak jmenuje po babicce (moji mamince) a po prababicce, ktera byla spisovatelka. Tkz u nas to bylo jasne. A druha holcicka bude Maruska, kdyz to bude holcicka :dance: Tahle dve jmena u nas pro holcicky vedou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
25.7.14 23:01

@tvetinka My máme malou Libušku. Říkáme jí Libuško, nebo Libunko. Strašně se nám to jméno zalíbilo a musím se pochválit, že u nemocničního personálu mělo fakt úspěch :D Ale je pravda, že k tomu jménu máme i perfektní příjmení. Co se k tomu opravdu hodí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
25.7.14 23:38
@Eeliskaa píše:
Me se jeste libi Berenika, ale tu mi manzel zamitl hned :mrgreen:

Tak tu bych moc chtěla, ale taky byla hned vetovaná…prý je to divná Veronika :-). Tak to bude asi Bára, na tom jsme se shodli. Ale ne Barbora, ale tvar Bára, Barča, Barunka :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
25.7.14 23:52

My jsme vybírali mezi Simonkou a Zuzankou a co nakonec máme neprozradím :mrgreen:
Já jsem jednoduše vzala kalendář a vypsala si několik přijatelných jmen.. manžel mi je proškrtal :roll: a pak jsem se rozhodla :lol:
Nelíbí se mi Klára - to pořádně neumím říct ani já, natož batole, kolikrát to jméno dlouho komolí než se ho naučí správně říct.. pak bych nedala ty známé Vanessky aspol., těch je plná školka… dokonce máme i Noemi s typicky českým příjmením :mrgreen:

Příspěvek upraven 25.07.14 v 23:55

• Citovat
  • Upravit
5862
25.7.14 23:52

Mně se líbí Tereza, Veronika, Markéta (mám doma :) ), dále Klára (dali bychom, pokud bychom čekali další holku, ale bude to kluk), Alžběta, Gabriela, Barbora, Alena, Pavla, Martina, Adéla, Kateřina, Zuzana, Magdalena, Anna, Daniela, Michaela… je jich hodně. Jsem spíš na takováto klasická jména, než na moderní, cizí, neobvyklá. :)

Příspěvek upraven 25.07.14 v 23:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko