Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@madi Jo kdyz chlapi zacnou skrtat, moc tam toho nezustane, to znam
Kdyby jsme meli chlapecka, tak asi nema jmeno do ted! ![]()
Co se týče četnosti dávaných jmen, tak tohle je první dvacítka za rok 2013:
1.Eliška
2.Tereza
3.Adéla
4.Anna
5.Natálie
6.Karolína
7.Nela
8.Barbora
9.Sofie
10.Veronika
11.Lucie
12.Viktorie
13.Ema
14.Kristýna
15.Kateřina
16.Klára
17.Julie
18.Aneta
19.Marie
20.Nikola
Tady je pořadí až do 60: http://vasemiminko.cz/…inulem-roce/.
To jen tak pro zajímavost. Někdo napíše, že nezná v širém okolí žádnou Elišku nebo Terezku (například u nás v okolí mezi malými dětmi znám jednu Elišku a jednu Terezku) a přitom tato jména dlouhodobě vedou. U nás třeba jsou snad samé Viktorie, Emy a Vanesy.
Co se týče klasických a neobvyklých - osobně bych dala Antonii - Toničku. Přijde mně to vznešené a krásné. Ale u nás asi neprojde ani třetí holka, natož Tonička ![]()
@tvetinka mám segru Karolínu a říkáme ji Kajko, Kájo, Karlosi, Karol..Nejvíc asi Kajko ![]()
No ja uz jsem bezradna cim dal vic
taky vam dalo tolik prace jmeno vymyslet?
@tvetinka Ani ne, dali jsme prvni, ktere me napadlo
U kluka to bylo horsi, ale narodila se holka, tkz to bylo v pohode
Co te napadlo jako uplne prvni jmeno?? Proste si predstav, jak uz ji mas v naruci a jak ji oslovujes? Neco ti z toho vyleze uplne samo ![]()
@tvetinka Vyber jméno, které se ti líbí v „základním“ tvaru, které se netluče s příjmením, které je „přiměřené“ pro školkovou holčičku, puberťandu, třicátnici i důchodkyni (no, jestli ještě nějaké důchody budou).
Jak budeš miminku říkat, to se vyvine pak samo.
Třeba jí budeš říkat kočičko a jméno moc nepoužiješ
Fakt nemá cenu řešit, jak budeš miminku říkat.
Magdaleně říkáme Majíšku a Jindřichovi Jindulko. V těhotenství mě takové zkomoleniny vůbec nenapadly ![]()
@tvetinka u nás to bylo docela v pohodě první mě napadla Nikola tak máme Nikolku i když manžel chtěl Kristýnu ale nakonec jsem si tu Nikolu prosadila
Máme Nikolu. Líbí s emi hrozně, v žádném věku nebude pro okolí k smíchu. Říkáme jí Nikolko, Niki. Druhou holku bych chtěla Lauru - budu oslovovat Laurinko, Lauro, Lauri
Ovšem mít kluka, jsme v háji, nelíbí se mi jediné chlapecké jméno ![]()