České jméno pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27009
27.7.14 08:46
@tvetinka píše:
Holky a meli jste to nekdo tak ze jste si prosadili jmeno ktere treba chlap vubec nechtel a nakonec se s tim smiril?

NO já si od druhého syna píšu na holčičku Sofinku:Dted se snad konečně holčička zadařila ale chlap tohle jméno nechce, ale má smůlu:D I kluci už miminku říkají Sofinka, takže se s tím bude muset smířit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Sice mi vadí že je prý přeSofinkováno, ale žádnou neznám a navíc na ní čekám 4 roky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13435
27.7.14 08:47
@tvetinka píše:
A co rikate na jmeno Gabriela? pritel to ted navrhnul a mne se libi ze tohle jmeno moc lidi nema nebo aspon my nikoho nezname

Já dávám Gabrielce hlas :palec:
Je to opravdu hodně variabilní jméno a použitelné pro malou, velkou, droboučkou i robustní holčičku, slečnu, dámu, babičku ;)
I když v mém okolí jich znám dost, ale né už těch maličkých..jinak se dá opravdu použít spousta tvarů Gába, Gábi, Gabča, Gábina, Gabra, Gábule, Gabruška, Gabrielka či Gabika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.7.14 09:10
@madi píše:
My máme takhle v příbuzenstvu Rozárku :mrgreen: :mrgreen: Jako pro malou copatou holčičku megaroztomilé, ale jak jí budou říkat později třeba v práci, to jsem fakt zvědavá :mrgreen:

Třeba Róza. Mě tohle jméno přijde vhodné pro malou holku i ženskou v letech. Kdyby jí neměli sousedi tak bych o ní hodně uvažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
27.7.14 09:21

@terien kdyz na wikipedii zadate jakekoli krestni jmeno, vyjde vam puvod, svatek a cetnost, kolik lidi ho v CR ma… jak oblibene bylo v minulosti, posledni udaje jsou asi z roku 2009, nejsem si jista. Tak jen pro zajimavost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.14 09:53
@terien píše:
Třeba Róza. Mě tohle jméno přijde vhodné pro malou holku i ženskou v letech. Kdyby jí neměli sousedi tak bych o ní hodně uvažovala.

No právě tenhle tvar mě dost děsí, na svoje dítě bych Rozo volat nechtěla. Ale to je holt o vkusu. Jde o to, jak to bude brát to dítě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1829
27.7.14 10:46

Nenapada vas podobne jmeno jmenu ester? V normalnim kalendari jsem nicc podobneho neobjevila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.14 10:59

@tvetinka podobné nenapadá, ale třeba Karin tady ještě nepadla

• Citovat
  • Upravit
3819
27.7.14 11:06

@tvetinka Jednoznacne Sara :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13435
27.7.14 11:16
@tvetinka píše:
Nenapada vas podobne jmeno jmenu ester? V normalnim kalendari jsem nicc podobneho neobjevila :nevim:

Myslíš podobné tím, jak zní nebo původem?
Mě s Ester vyběhne Ráchel, Rebeka, Sára…

Ovšem to už jsme od původního tématu - českého jména pro holčičku - trochu odbočili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.7.14 18:27

Jméno pro miminko

Nela, Nelly, Valérie, Julie, Alenka, Kristýna, Lucie, Nikolka, Vanesa, Denisa, Josefína,
Zuzka, Jana, Monika, Marie, Marianna, Marina, Klára, Viktorka, Karla, Adriana, Běla,
Bedřiška, Dita, Daniela, Ella, Markéta, Vendula, Sofie, Míša, Andrea, Nora, Laura, Lilly,
Lara, Liliana :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
27.7.14 20:04

Ester je jmeno hebrejskeho puvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.7.14 20:40

@banibag2 za me je to jedno, je mi 30, pokerovana jsem taky a stejne jsem pro rodice stale Verunka. Stejne jako manzel je stale Risa atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.7.14 20:45

Ahojky,
mě se začla hodně líbit Bětuška. Ne Elizabeta, ale Běta - česky stručně :mrgreen:.
Kolem máme samé Adélky, Nelinky, Stellinky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13435
27.7.14 20:49
@RyBANA píše:
@banibag2 za me je to jedno, je mi 30, pokerovana jsem taky a stejne jsem pro rodice stale Verunka. Stejne jako manzel je stale Risa atd…

Samozřejmě je to věc názoru, mě to prostě přijde úsměvné…taková „tvrdá“ žena v kombinaci s tak něžným jménem. A dokonce si nemyslím, že tím, že neoslovuju dospělou dceru zdrobnělinami, bych byla špatná matka nebo ji neměla ráda 8) ;) Ani já osobně nemám ráda, když mě někdo oslovuje zdrobněle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
27.7.14 21:05

@tvetinka a je nějaké jméno které jsi vždycky chtěla dát? Já chtěla nějaké méně obvyklé a přitom aby to šlo k příjmení, před lety jsme chtěla sofii, bylo jim minimálně a pak snad každá druhá sofie tak touž bych nedala tak máme Valerii :palec: manžel napřed jestli to je sranda tak jsme mu řekla že má měsíc at vymyslí lepší, po měsíci že vlastně ta Valerie je pěkné jméno ;) no a nakonec jí říká cukříčku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze