Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@tvetinka píše:
Holky a meli jste to nekdo tak ze jste si prosadili jmeno ktere treba chlap vubec nechtel a nakonec se s tim smiril?
NO já si od druhého syna píšu na holčičku Sofinku:Dted se snad konečně holčička zadařila ale chlap tohle jméno nechce, ale má smůlu:D I kluci už miminku říkají Sofinka, takže se s tím bude muset smířit
Sice mi vadí že je prý přeSofinkováno, ale žádnou neznám a navíc na ní čekám 4 roky ![]()
@tvetinka píše:
A co rikate na jmeno Gabriela? pritel to ted navrhnul a mne se libi ze tohle jmeno moc lidi nema nebo aspon my nikoho nezname
Já dávám Gabrielce hlas ![]()
Je to opravdu hodně variabilní jméno a použitelné pro malou, velkou, droboučkou i robustní holčičku, slečnu, dámu, babičku ![]()
I když v mém okolí jich znám dost, ale né už těch maličkých..jinak se dá opravdu použít spousta tvarů Gába, Gábi, Gabča, Gábina, Gabra, Gábule, Gabruška, Gabrielka či Gabika…
@madi píše:
My máme takhle v příbuzenstvu Rozárku![]()
Jako pro malou copatou holčičku megaroztomilé, ale jak jí budou říkat později třeba v práci, to jsem fakt zvědavá
Třeba Róza. Mě tohle jméno přijde vhodné pro malou holku i ženskou v letech. Kdyby jí neměli sousedi tak bych o ní hodně uvažovala.
@terien kdyz na wikipedii zadate jakekoli krestni jmeno, vyjde vam puvod, svatek a cetnost, kolik lidi ho v CR ma… jak oblibene bylo v minulosti, posledni udaje jsou asi z roku 2009, nejsem si jista. Tak jen pro zajimavost ![]()
@terien píše:
Třeba Róza. Mě tohle jméno přijde vhodné pro malou holku i ženskou v letech. Kdyby jí neměli sousedi tak bych o ní hodně uvažovala.
No právě tenhle tvar mě dost děsí, na svoje dítě bych Rozo volat nechtěla. Ale to je holt o vkusu. Jde o to, jak to bude brát to dítě ![]()
Nenapada vas podobne jmeno jmenu ester? V normalnim kalendari jsem nicc podobneho neobjevila ![]()
@tvetinka píše:
Nenapada vas podobne jmeno jmenu ester? V normalnim kalendari jsem nicc podobneho neobjevila
Myslíš podobné tím, jak zní nebo původem?
Mě s Ester vyběhne Ráchel, Rebeka, Sára…
Ovšem to už jsme od původního tématu - českého jména pro holčičku - trochu odbočili ![]()
Nela, Nelly, Valérie, Julie, Alenka, Kristýna, Lucie, Nikolka, Vanesa, Denisa, Josefína,
Zuzka, Jana, Monika, Marie, Marianna, Marina, Klára, Viktorka, Karla, Adriana, Běla,
Bedřiška, Dita, Daniela, Ella, Markéta, Vendula, Sofie, Míša, Andrea, Nora, Laura, Lilly,
Lara, Liliana ![]()
@banibag2 za me je to jedno, je mi 30, pokerovana jsem taky a stejne jsem pro rodice stale Verunka. Stejne jako manzel je stale Risa atd…
Ahojky,
mě se začla hodně líbit Bětuška. Ne Elizabeta, ale Běta - česky stručně
.
Kolem máme samé Adélky, Nelinky, Stellinky..
@RyBANA píše:
@banibag2 za me je to jedno, je mi 30, pokerovana jsem taky a stejne jsem pro rodice stale Verunka. Stejne jako manzel je stale Risa atd…
Samozřejmě je to věc názoru, mě to prostě přijde úsměvné…taková „tvrdá“ žena v kombinaci s tak něžným jménem. A dokonce si nemyslím, že tím, že neoslovuju dospělou dceru zdrobnělinami, bych byla špatná matka nebo ji neměla ráda
Ani já osobně nemám ráda, když mě někdo oslovuje zdrobněle…
@tvetinka a je nějaké jméno které jsi vždycky chtěla dát? Já chtěla nějaké méně obvyklé a přitom aby to šlo k příjmení, před lety jsme chtěla sofii, bylo jim minimálně a pak snad každá druhá sofie tak touž bych nedala tak máme Valerii
manžel napřed jestli to je sranda tak jsme mu řekla že má měsíc at vymyslí lepší, po měsíci že vlastně ta Valerie je pěkné jméno
no a nakonec jí říká cukříčku
![]()