Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@madi to ja si zacinam uz myslet ze to nase dite bude beze jmena
![]()
@tvetinka Najdi si, jak dlouhá je lhůta, dokdy se musí dítě pojmenovat… Určitě máte po porodu nějaký čas, můžete dát jméno až pak
Jak se potomek projeví
Třeba bude furt ječet a to je jasná Viktorka (u splavu
)
Apolenka, Magdalenka, Amalka, Alzbetka, Anezka, Martina, Karolina, Alice, Lucie, Renata, Katerina, Anna, Michaela, Eliska, Daniela, Jana…
Je spousta krasnych jmen ![]()
A co rikate na jmeno Ester? Pritel mi tu tvrdi ze je to jmeno jak pro cikanku, nevim jak ho to napadlo. Ale mne se to jmeno docela libi.
@tvetinka Ester je docela pekny jmeno
Jmenuje se tak dcera ty zensky co moderuje Postu pro tebe
Muzete ji rikat Ester, Esterko, Estý ![]()
My máme ZUZANKU. V porodnici mi říkali, že už tam dlouho žádnou neměli ![]()
Holky a meli jste to nekdo tak ze jste si prosadili jmeno ktere treba chlap vubec nechtel a nakonec se s tim smiril?
@tvetinka My manžel chtěl Kristýnku a ještě mu v tom pomáhala moje mamka ta chtěla taky Kristýnku a nakonec jsem si tu Nikolku prosadila ale musela jsem slíbit, že když druhé bude holka tak to bude Kristýnka
@Veveruska87 a proti nikolce hodne protestoval? Mne se libi esterka uz dlouho ale pritel rika jednoznacne ze ne
tak nevim jestli ma cenu to prosazovat kdyz se mu to tak strasne nelibi
@tvetinka on spíš chtěl hodně tu Kristýnku takže by byl proti každému jménu ale nakonec mi ustoupil s tím že jsem musela slíbit že příště vybírá on ![]()
Také přispěju ![]()
Mám už dceru velkou - 21 let. A teď čekáme mimi…manžel navrhl Amálie. Krásné jméno…pro něžnou, drobnou holčičku, takovou tu vílu Amálku
Při představě, že na svoji dospělou dceru (mmch s několika tetováními a piercingem) volám Amálko, se vždycky rozesměju…fakt ne. Člověk si musí uvědomit, že ty prťata nám vyrostou…někdy opravdu k nepoznání ![]()
@tvetinka píše:
A co rikate na jmeno Gabriela? pritel to ted navrhnul a mne se libi ze tohle jmeno moc lidi nema nebo aspon my nikoho nezname
jo Gábi je hezký a opravdu ho moc lidí nemá. Šla bych do něj.
@banibag2 píše:
Také přispěju
Mám už dceru velkou - 21 let. A teď čekáme mimi…manžel navrhl Amálie. Krásné jméno…pro něžnou, drobnou holčičku, takovou tu vílu AmálkuPři představě, že na svoji dospělou dceru (mmch s několika tetováními a piercingem) volám Amálko, se vždycky rozesměju…fakt ne. Člověk si musí uvědomit, že ty prťata nám vyrostou…někdy opravdu k nepoznání
My máme takhle v příbuzenstvu Rozárku
Jako pro malou copatou holčičku megaroztomilé, ale jak jí budou říkat později třeba v práci, to jsem fakt zvědavá ![]()