Cesta do Chorvatska autem s 18m dítkem

2974
30.5.11 12:34

Cesta do Chorvatska autem s 18m dítkem.

Ahojky maminky, :-D
mame v plánu dovolenou do Chorvatska autem. Dceři bude 18m a tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti, kdy jste vyjeli, jestli je lepší přes den a nebo na večer. My jsme si s manželem mysleli, že by to bylo ideální tak v 18h a že by snad cestu v noci prospala. Ale třeba tchyně je jineho nazoru, že spíš přes den. Navíc to Terku ani v autě moc nebaví. Mám z toho celkem strach. Budu moc ráda za každý váš názor. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
30.5.11 12:38

My jsme byli s Marečkem loni, to mu bylo 8 měs., vyjeli jsme v 5 ráno a od tam jsme jeli v dobu, kdy měl jít večer spinkat, dala jsem mu normálně mlíko a cestu víceméně prospal, probudil se asi 2×, ale jen kvůli tomu, že s námi jel stejně starý prcek a probudil ho, tak se střídali :) Ve dne bych asi moc nejela, vždyť bude horko a v autě se bude nudit. Kamarádka teda takhle někde byla na dovči a malýmu vzala přenosnej dvd přehrávač a vydržel to, ale jeli snad jen 5h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
30.5.11 12:41

Ahoj, jeli jsme, kdyz Domcovi bylo cca 14 mesicu. My tedy jeli pres den, ale cestou tam jsme se stavovali v Zahrebu, takze cesta byla cca 9 hodin, prespali jsme u kamose a zbytek (asi 4-5 h) jsme dali druhy den.
Ale zpatky jsme jeli nonstop, to bylo asi 11 h, taky pres den.
Zalezi taky, jak daleko jedete, my byli „jen“ na Istrii nahore.
On je ale v aute docela rad a hodne tam spal (spi i ted, ale min). TAkze za cestu tak 2× usnul, jednou dele, jednou po jidle, pak jsem mela nejake hracky, delali jsme prestavky tak po 3h, kdyz byla potreba, tak casteji…
Mela jsem sebou normalne jidlo, on tehdy jeste jedl sklenicky, takze to nebyl problem… Piti, nejake veci na prevleceni…
A treba DVD do auta jsme kupovali az loni, ale kamoska ho tusim mela driv, to by Vase mala nevydrzela dele?
Ale hodne mych znamych zase jezdi na noc, takze fakt zalezi na vas, asi si to proberte jeste jednou :nevim: Taky jestli mate v aute klimatizaci atd., aby to pres den bylo prijemne cestovat.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
30.5.11 12:43

My pojedeme taky do Chorvatska se stejne starym prckem a mame to naplanovane na odjezd po pulnoci (je to tam 10 hodin cesty a ubytovavaji az odpoledne). Jsme si rikali, ze vecer zalehneme brzy s prckem, 4-5 hodin se prospime a pak vyrazime (aby to ridic vydrzel) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
30.5.11 12:48

Holky děkuji. Tak my jedem na Makarskou nástup ještě přesně nevím. DVD přehrávač by jsme chtěli koupit. Ona už přes den spí jen po obědě tak max 2,5h, takže jsme si říkali, že v noci snad by mohla vydržet dýl. Jedem dvěma autama, ale řidiči jen dva. Jeden má trochu obavy jet přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
30.5.11 12:49
Takže po pulnoci?? To taky není špatný. Asi doufáš, že taky ještě usne v autě, že??
Aliik píše:
My pojedeme taky do Chorvatska se stejne starym prckem a mame to naplanovane na odjezd po pulnoci (je to tam 10 hodin cesty a ubytovavaji az odpoledne). Jsme si rikali, ze vecer zalehneme brzy s prckem, 4-5 hodin se prospime a pak vyrazime (aby to ridic vydrzel) :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
30.5.11 12:50
Aliik píše:
My pojedeme taky do Chorvatska se stejne starym prckem a mame to naplanovane na odjezd po pulnoci (je to tam 10 hodin cesty a ubytovavaji az odpoledne). Jsme si rikali, ze vecer zalehneme brzy s prckem, 4-5 hodin se prospime a pak vyrazime (aby to ridic vydrzel) :wink:

A koukám, že mame uplně stejně na den stare dítka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1442

My jsme byli loni v Itálii, když bylo Míšovi 15m. Jeli jsme na noc, vyjížděli jsme kolem 20h a už bych tak nejela, Míša byl při každém zastavení vzhůru, pak nemohl usnout, byl nevrlý, nemohla jsem manžela vystřídat v řízení, jinak byl hned řev, zabavit se moc nedal, DVD u nás nepřichází v úvahu doteď, nevydrží u toho. A to mu jinak jízda autem nevadí.

Letos jedeme zase, ale vyrazíme asi někdy po obědě a cestou přespíme v Rakousku, zbytek dojedeme druhý den dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320

Zalezi na ditku.Kazde zvlada cestu jinak.pokud ji to nebavi v aute tak bych vyjela na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
30.5.11 12:51

Ahoj, taky vyrážíme, dceři je 22 m a máme v plánu vyjet na noc, tak po té osmé hodině. Jedeme za Omiš, takže to bude kus cesty, proto doufám, že většinu v noci přespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
30.5.11 12:51

Jojo, doufam, ze kdyz tesne po pulnoci vyrazime, ze jeste minimalne 5 hodin bude spat (= pulka cesty) :wink: A zbytek uz nejak s pauzama dokodrcame :lol:
A manzel i z pohledu ridice tvrdi, ze aspon projedeme velkou cast cesty rychleji, ze do 5-6 rano je mensi provoz :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
30.5.11 12:54

Ahojky Nel :mavam:
Já bych jela na noc, jedete přece jen pěknou dálku a v noci je podle mě větší šance, že bude víc spát, přes den bude protivná a nevím teda, jestli ji v 18m DVD zabaví :roll:
My jak jeli loni do Itálie, tak jsme teda jezdili přes den, ale s přespaním v Rakousku, dali jsme si to jako výlet už cestu. Ale pokud se jen přesunujete, jeďte na noc…není se přece čeho bát, pojedete pořád po dálnici…a vyražte teda jiný den než z pátku na sobotu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
30.5.11 12:56

Jeee, tak to jsem si s tim narozenim ani nevsimla :lol:
Jinak my jedeme relativne na sever Chorvatska - ostrov Rab :wink: Jo a schvalne jsme si dali jiny termin nez sobota - sobota (jedeme ze ctvrtka na patek), aby byly prazdnejsi silnice a zadna fronta na trajekt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
30.5.11 12:59
AknelinkaO píše:
Já bych jela na noc, jedete přece jen pěknou dálku a v noci je podle mě větší šance, že bude víc spát, přes den bude protivná a nevím teda, jestli ji v 18m DVD zabaví :roll:
My jak jeli loni do Itálie, tak jsme teda jezdili přes den, ale s přespaním v Rakousku, dali jsme si to jako výlet už cestu. Ale pokud se jen přesunujete, jeďte na noc…není se přece čeho bát, pojedete pořád po dálnici…a vyražte teda jiný den než z pátku na sobotu :roll:

Tak to je dobrý, my jedem z pátku na sobotu :roll: Ale jinak to nejde, v sobotu máme nástup. Ale jedem v červnu, tak jsem předpokládala, že to nebude přes noc tak hustý. Nebo je??????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
30.5.11 12:59
AknelinkaO píše:
My jak jeli loni do Itálie, tak jsme teda jezdili přes den, ale s přespaním v Rakousku, dali jsme si to jako výlet už cestu. Ale pokud se jen přesunujete, jeďte na noc…není se přece čeho bát, pojedete pořád po dálnici…a vyražte teda jiný den než z pátku na sobotu :roll:

AhojAknelko,
no asi to tak taky vidím. pohádky ji baví pravdu jen chvíli. Jedeme ve středu, takže snad provoz nebude!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí